Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cs. N.

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Az előző részben rávilágítottunk az elmúlás gondolatával való szembenézés fontosságára, illetve belekezdtünk a halállal kapcsolatos attitűd vizsgálatába, melyet most folytatunk.) A gyászról, a halál tényével való megbirkózásról mindannyiunknak van némi homályos…..
Menjek el bulizni vagy inkább tanuljak a következő vizsgámra? Elfogadjam-e az új állást vagy maradjak a fenekemen? Megszólítsam vagy csak somfordáljak el mellette? Hamburger vagy saláta? Az élet csupa útvesztő.Naponta kismillió döntéshelyzetbe csöppenünk és természetes, hogy…..
A következő bejegyzést Gergő kollégám Határhelyzetben c. esetbemutatásaihlette, így ha hasonlóságokat vél a kedves Olvasó felfedezni, az nem a véletlen műve. Manapság a krónikus betegségek korát éljük. Nincs pestis, se tífusz, helyette magas vérnyomás, cukorbetegség,…..
Régóta szívem csücske Viktor Frankl (már ezen okból kifolyólag is remélem, hogy Gergő kollégám lassan meglep minket egy, az egzisztencializmusról szóló irománnyal, hiszen ez az ő asztala). Az osztrák származású pszichiáter…mégis mondj igent az életre! Egy pszichológus…..
Azt hiszem, nincs annál nagyobb kincs, mint amikor úgy érezzük: valaki megért bennünket. Amikor a szó nem csupán eszköz egymás verbális megerőszakolására, hanem lehetőség a valódi kontaktusteremtésre: arra a kontaktusra, amelyet mindkét fél óhajt, élvez és gazdagodik,…..
Aki ismer, az tudja, hogy némi túlzással fél életemet a fogorvosomnál töltöm – vagy éppenséggel rá várakozva. Teljes felkészültséggel, harci edzettséggel ülök már le a váróban: könyvvel, ásványvízzel megpakolva… Hiába, a pszichológus is ember, azaz törhet rá bármi…..