Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Syngonium

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz mit írni a mai poszt elé, hiszen egyfelől elég lenne annyi, hogy Hinta, másfelől viszont arra kérnék mindenkit, mielőtt nekiáll kommentelni, olvassa el a posztot. Nem csak azért, mert így illik, hanem azért is, mert szerintem érdekes és árnyalja is a blog egyik állandó…..
Syngonium 2014.11.10 20:03:43
hmmm, nem tudom van-e értelme hozzászólnom nem szeretném ha bárki is belém kötne mert tudom lesz ilyen ;) :D én teljesen másképpen látom az itteni életet :) én is Ausztriában élek lassan 10 éve, férjem 23 éve, Bécstől 75km-re Soprontól 30km-re .... nem gondolom,hogy az árak vagy az autóbiztosítás olyan nagy gondot jelentene egy átlag családnál, az hogy neked azt jelent az egy dolog de te sem gondolod komolyan,hogy egy osztráknak problémát jelent az autóbiztosítás , (amióta euro van tény,hogy az árak emelkedtek) 3 autónk van, kettő egy rendszámon az enyémre fizetünk a legtöbbet ( Audi A6-os 3.0Tdi 231 lóerő) nálunk lóerőre van ugyebár a biztosítás, szóval az én kicsikémre fizetünk 100 eurót havonta,a férjemére valamivel kevesebb, kajára az alap 150 euro hetente nekünk 5 fő részére (két darab felnőtt és három darab kölköcske 7,4,3 évesek) a férjem 1800-2200 között keres ...én csak 15 órát dolgozok egy héten 450 euro (3 gyerek mellett ennyit tudok összehozni de ezt is csak azért mert már 8 éve itthon vagyok és besokalltam muszáj volt kimozdulnom) Szóval a bevételek, 2000+450+570(családi) Kiadások 360(építkezésre hiteltörl.)negyedévente 500 euro biztosítás (két autó, két élet, háztartási és jogi) 200kb üzemanyag 600 kaja 300rezsi (villany,víz,telefon,tv,internet) nagyjából ennyi, tavaly is idén is Amerikába voltunk nyaralni és februárban újra megyünk ... de tény van akinek bejön van akinek nem :) ha neked megfelel a szürke élet (te írtad,hogy az) azért még nem kell lehúzni Ausztriát, csakhogy még egy példát hozzak, a robotos írásra :) engem a játszótéren alig várnak az osztrák anyukák, mindenki jön oda beszélgetni, szó szerint várnak, nyilván azért mert beilleszkedtem,mert aktívan részt veszek mindenben, ha ünnepség van sütök ha segíteni kell megyek, az anyukák az első iskolai napon mind jöttek és adták a telefonszámaikat ha valamit nem értünk a háziba nyugodtan hívjam és segítenek,a lányom szülinapi bulijára mindenki eljött akit hívtunk és a következőre már az egész osztály jönni akar, alig várják :)) a gyerekek a suliban magyarul énekeltek az évzárón www.facebook.com/video.php?v=10202050849661392&set=vb.1491192491&type=3&theater és igen van az amit írsz az olyanok mint te akik csak vannak itt ... mint két koszovói anyuka az osztályunkban akik még németül sem akarnak megtanulni, folyton egymás seggét bújják és ha az AMS beiskolázza őket német tanfolyamra fel vannak háborodva :/ vannak bunkók is mint mindenhol de ha beilleszkedsz és alkalmazkodsz nagyonis jó életed lehet itt és simán találhatsz egy osztrák lányt is magadnak de akár hozhatsz otthonról is :) hát asszem ennyi a lényeg :) PEACE és csók a családnak :)
A mai alighanem a blog történetének egyik leginkább érzelemgazdag írása, vallomás a javából. Szerzője, Mónika az Egyesült Államokban él (immár nem először), és egyszerre birkózik a honvággyal, aggódik kislánya jövőjéért, és próbálja megtalálni a helyes utat. Miközben…..
Syngonium 2014.09.05 21:04:39
Hmmm..... Hol is kezdjem? :) Mi Ausztriában élünk, itt is más a feeling mint otthon és teljesen más mint Amerikában (tavaly és idén voltunk Los Angelesbe 10-10 napig) A véleményem az,hogy záros határidőn belül döntsd el mit szeretnél mert az egész hangulatod és lelki állapotod kivetíted a kislányodra, ha te boldogtalan vagy ő is az lesz, látom, tapasztalom a saját gyerekeimen ha én stresszesebb vagyok ők is többet vitáznak egymással ... ha rossz a kedvem jönnek bújnak (érzik)

A magyar tanárok már az én időben sem voltak ilyenek amit írtál, nem tudom hol lehet ez az ölelkezős iskola Magyarországon :)))

A szakmám felszolgáló, a főnököd jópofaságát én biztos nem toleráltam volna, udvaroljon neki a halál ilyen farok beszólás után még talán le is fejeltem volna. Ez az egymáshoz átjárosdi oké a barátnőimmel akikből szám szerint kettő van, ezenkívül ne járkáljon senki a házamba akit a játszótéren ismertem meg,hogy majd ha esetleg nekem jobban megy feljelentsen ... akik azt mondták,hogy a gyereket nézd röviden csak annyit,hogy barmok de én azokat sem értettem soha akik csak azért vannak együtt a párjukkal mert a gyerekek kicsik stb-stb soha nem maradnék egy boldogtalan házasságban csak a gyerekek miatt (én 34 éves vagyok májusban lesz 20 éve,hogy egy pár vagyunk a férjemmel)

és végül a véleményem :) ha ennyire nem érzed ott magad jól ne maradj ott csak egyre erősebb lesz a vágy haza és napról napra fogja megmérgezni a lelkivilágotok és mint tudjuk minden komoly betegségben nagy szerepet játszik a stressz (én bátran ajánlom,hogy keress fel egy pszichológust mert lehet segíteni fog, én biztos azt tenném)
23:16Orbán nagyon tolja a TV-ben, Semjén vörösre tapsolja a kezét, biztos nagyon megdolgozott az eredményért.Akkor eldőlt minden, szép új korszak kezdődött. Mára ennyi volt, köszönöm a figyelmet. 23:08Átfordult. 5%-on az LMP.22:54LMP 4.91%!22:47A Fidesz 45,73 százalékkal a…..
Syngonium 2014.04.07 01:06:53
@Kovács Ferenc 14: román a jó édes anyukád de hülye gerinctelen tahó