Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koronafürt

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beérett egy rakat paprika! Itt az ideje az első házi (jobb híjján) erőspistának nevezett csípős paprikakrém készítésének.Idén nagyobb a választékom paprikafronton, hát kétfélét is készítettem. Elsőnek a nagy mexikói csili paprika és a kicsi ámde húsos változatból kavartam egy szép piros…..
Koronafürt 2012.10.06 07:32:49
Anica inkognítóban (ami spagettinek indult és kis apró, csinos kagylókkal álmodtam meg, de kirúgás-érett a szakácsnőnk, mert nagyon szétszórt. Viszont hirtelen felindulásból szerintem vicceseket kreál, csak meg nem értett zseni)..
Koronafürt 2012.09.29 07:01:04
Jó reggelt mindenkinek!
@Andrass9: Ó, köszönöm, már tudom, mi az a magától megkelő liszt. Kaptam szakácskönyvet, amiben minden ötödik recept tartalmazza. Felvetődött az ötlet, hogy netán tettek bele porélesztőt, de mindig elvetettem, mert számomra a liszt csupán a gabonaőrlemény átszitálva.
Még éppen a szilvaszezon végén jött egy új olvasónk, Koronafürt, aki a sült paradicsom gondolatára megemlítette a szilva sütését. Volt oly kedves, hogy némi támpontott is nyújtott, ezért kipróbáltam...
Koronafürt 2012.09.27 22:50:58
@Benikuty: Ha elég sokáig sütöd, nem marad vizes (már sikerült - sikertelenedett túlszárítanom).
Nagyon jó lehet töpörtyűvel párosítani (ez esetben is fahéj nélkül), köszönöm az ötletet!
Jó éjszakát!
Blogkocsma Fahéjas mandula 2012.09.25 07:00:00
A várostól nem messze terül el V puszta. Aktív katona koromban sokat jártam arra, ÜTI-ként ellenőrizni kellett az ottani szolgálatokat. A köves bekötőút két oldalán végig mandulafák álltak. Ősszel, egyik szabad délutánomon elbuszoztam arrafelé. Az útszéli erdősávban levágtam egy hosszú póznát, és…..
Blogkocsma Irgum-burger 2012.09.22 07:00:00
Ismered az irgum-burgert? Olyan, mint a sima hamburger, csak belecsapnak egy kanál Erős Pistát. Az Erős Pistát olyan nagyon nem szeretem, de minden évben készítek jó pár üveg csípős paprikakrémet. Egy részét elajándékozom, főleg a durvábbakat, így a családi asztalnál gyakran megemlékeznek rólam…..
Koronafürt 2012.09.22 21:15:55
@süllőcske: Mielőbbi gyógyulást kívánok!

@Mitzi von Küche: Mindenféle paprikát jó mélyhűtőbe tenni télire. Érdemes akkora darabokra szelni, amekkorákat az ételbe szánsz. Egy nagy dobozba rakhatod az összeset, nem fog összefagyni (ha nem vizesen teszed el). Fagyottan szoktam levesbe, gulyásba, pörköltbe tenni.
Vendégposzt - Mitzi von Küche Nagymamám jó családból származott, édesapja a cár ezredese volt. A háború viharai szétszórták a szép családot, az apa Szibériába került, az ábrándos barna szemű fiatal lánynak pedig egyetem helyett munkába kellett állnia...
Koronafürt 2012.09.18 20:11:34
@Andrass9: Szép estét mindenkinek!
Apró szemű, mézédes, leves szilvából kb. 4 órán át sütöttem, talán 160-180°C-on. Az eredeti recept pici (1/2-1 deci) ecetet is írt, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy mindig tettem alá. Nem fog köpködni. Akkor van kész, ha már az edény széle ijesztően csúnya a ráégett gyümölcstől. Ne ijedjetek meg tőle, rövid ideig tartó áztatással lejön, nem kíván az új adag új tepsit. Fél óránként érdemes ránézni, egyszer túlsütöttem, száraz lett. Ha nem tudod eldönteni, jó-e már, akkor a tetejéről egy tányérra szedj, forgasd kanállal, érezni fogod az állagán, ha kihűlt, az ízén is, ha kész. Héjas, de nem zavaró, szerintem nagyon finom, nem kívánja a plusz cukrot.
Koronafürt 2012.09.20 20:46:12
@Andrass9: Biztos vagyok benne, hogy sikerül.
Az ecettől nem kell félned, nem lesz tőle savanyú a lekvár. Ecetes szilvával még nem találkoztam, neten rákerestem, jó lehet.
Én is pesti vagyok, de tudok még egy jó helyet egy csöpp ecetnek: rétestészta készítéséhez. Vasárnap nekiveselkedem a rétesnek, ha sikerül, posztnak valót küldök róla.
Jó pihenést mindenkinek!