Regisztráció Blogot indítok
Adatok
álomontológus

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
álomontológus 2019.08.18 18:47:21
Kedves Macska_fogó!

Egy kandúr cicával kapcsolatban szeretnénk a segítségedet kérni. Vörös házi macska. A becsült életkora most júniusban volt 2 év, tehát két, két és fél éves lehet körülbelül.

A gazdija az utcán találta pár hónapos korában. Fejletlen volt, aránytalan testalkattal (hosszú végtagok, kis test és fej, nagyobb aránytalan fülekkel). Bolhásan, a fején és a szemeinél bogarak nyüzsögtek.

A gazdija hazavitte, egy panellakásba. Körülbelül egy éves korhoz közelített, amikor ivartalanították. Utána hónapokig nagyon rossz formában volt a cica, levert volt, rosszkedvű, lassan épült fel.

Később volt egy költözés, szintén panellakásba, azt jól viselte. Most ott él a gazdival, aki napközben dolgozik, így a cica elég sokat van egyedül. A gazdija egyébként sokat foglalkozik, játszik vele. Menhelyről hazavitt egy másik cicát is, de a menhelyi nem fogadta el a lakótársat, agresszív volt vele, így vissza kellett vinni a menhelyre. (Tudom, van az összeszoktatási stratégia, de mint írtam, a gazdi napközben dolgozik. Pár nap szabadságot tudott kivenni, hogy összeszoktassa őket, de annyi idő alatt nem sikerült.)

A cica már pici korában csinálta azt, hogy oldalra vágta magát, és vernyogás közepette harapta a hátsó lábát. Idegesen kergette a farkát, hisztizett. Aztán ez a nyugtalanság kísérte, nem segített a foglalkozás, a sok játék sem.

Később volt abnormális, durva szőrhullás. Az ínye vörös volt. Sokat hányt. Az étvágya sohasem volt jó. Emellett befulladásai voltak. A gazdija rendszeresen vitte ezekkel orvoshoz.

Csináltak egy részletes vérképet, ami azt mutatta, hogy olyan alacsony a cica fehérvérsejtszáma, mint az AIDS-es vagy leukózisos macskáknak. Azt mondták, hogy immunbetegsége van. (Tehát ezek szerint az ivartalanításkor is immunbeteg volt már, és ezért épült fel olyan lassan.)

Jelen állás szerint az éjjelek megoldhatatlanok. :( Régóta egy ágyban alszik a gazdival, de most már nem tud aludni egyikük sem. Ideges takaró dagasztás, megy simiért, utána idegbeteg módon elmegy, aztán vissza, takaró dagasztás kínjában, és így tovább, és így tovább. Nyávogás, hiszti. Oldalra csapja magát, rágja a lábát, kergeti a farkát. És nagyon fél, minden hangra összerezzen.

Most az éjszaka semmi alvás nem volt egyiküknek sem, reggel mentek az ügyeletre. Ott az állatorvos azt javasolta, hogy el kéne altatni a cicát. Ezt mondjuk fogalmam sincs, hogy miért mondta. A gazdi mondta a dokinak, hogy szeretne együtt élni valahogyan a cicával. Most valami gyulladáscsökkentő, idegrendszerre ható szteroid injekciót kapott a cica. Nem tudni, milyen hatással lesz, a doki szerint holnap derülhet ki, hogy lesz-e tőle javulás.

Van szerencsére egy nagyon jó állatorvos. Ő korábban azt mondta, hogy ez veleszületett a cicával, és a vörös macsik amúgy is hajlamosak arra, hogy genetikailag gyengébbek. (Ez a doki sem tartotta amúgy jó ötletnek, hogy legyen mellette másik macska.)

Trittico AC gyógyszert írt fel, ami használ! Ha beveszi a cica, akkor nincs hányás, jó a kedve, rendben van éjszaka is! De csak ezzel megy az alvás, és hol beveszi, hol nem. Sok mindent megpróbált a gazdi, nagyon nehéz neki napi szinten beadni a gyógyszert.

Trittico nélkül viszont magatartás zavar, hányás, befulladás. Reméljük nagyon, hogy tudsz valamit mondani, mert nem nagyon van már ötletünk. A gazdija nagyon szereti, nagyon fontos Neki a cica.

Előre is köszönjük, és bocs ha hosszú voltam, de igyekeztem minden lényegeset leírni.
Hűűha, hol is kezdjem...Még mindig a mai álomélményt próbálom feldolgozni - "hasznosítás" értelemben feldolgozni, kimenteni belőle minél több értéket, mielőtt eltűnnek a részletek...Na EZAZ!!!! :-)))) Valami ilyesmi lesz a jó út! Ma ízelítőt kaptam belőle, annyit…..