Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grafomankiado

20 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember természetéből fakad, hogy nem birkózik meg az elmúlás gondolatával. Nincs ebben semmi különös. Talán semmi sem tudja elképzelni önmaga ellentétét. A fekete semmit sem tud a fehérről, a boldogság a szomorúságról, az élet pedig nem vesz tudomást a halálról. Ehelyett inkább kiszínezzük azt.…..
Hiszem, hogy a fantázia az ember egyik legcsodálatosabb képessége. Hiszem, hogy nemcsak a művészet alapja ez, de a technikai, jellembeli, társadalmi fejlődésé is. Bosszant, mikor lekezelően beszélnek egy fantáziával átszőtt filmről, festményről, vagy regényről. Dühít, mikor azt mondják, hogy a…..
Grafoman 2017.03.06 19:03:53
Grafoman Csavargók dala 2017.03.06 19:02:40
Minden úgy kezdődött, hogy három csavargó talál egy gyereket a szemétben. Három lehetetlen alak. A rovott múltú, aki többet volt már börtönben, mint szabadlábon. A bolond óriás, akitől minden sikátorban rettegtek, és éjszakánként magában beszélt. A fiú az összekuszálódott életével, és önpusztító…..
A nagy illúzió promovideója... Pokoli egy regény lett...:)..
Ma reggel az utcán egy csavargót láttam. Babakocsit tolt maga előtt, amiben konzervek csörögtek. A babakocsira visszapillantó tükröt szerelt. Olyan gondolatom támadt, hogy a "nemcsavargók" előre pillanatanak, míg a csavargók hátrafelé néznek. Meg, hogy milyen sokmindent lehet ebbe a dologba…..
Benyák Zoltán és Bíró Szabolcs jubileumi könyvturnéjának tavaszi–nyári állomásai: 2017. március 3. (péntek), 17.00: GYŐR, előadás a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtárban (Moderátor: Póda Erzsébet) 2017. március 4. (szombat), 17.00: SOMORJA, előadás a Mozi klubban (Moderátor: Póda Erzsébet) 2017.…..
A detektív aki, Londonban praktizál de nem fél kiruccanni New Yorkba sem. Jól tudja, hogy úgyis neki lesz igaza. Aki megjárta az elvonót, túlélt egy zuhanást és elhitette legjobb barátjával, hogy meghalt. Kedves. Sherlock Holmes-t számos színész alakította már (képzeljétek el,…..
A Magyar Könyvek Viadalán az 2013-as év szépirodalmi könyve kategóriát a Grafoman Kiadó kötete nyerte. Az idő bolondjai annyira elnyerte a kritikusok, recenzorok tetszését, hogy beválogatták a legjobb öt kötet közé. A többi pedig már az olvasók érdeme...
Az idő bolondjaival már 3 nevezésben is versenyzek a Magyar Könyvek Viadalán. Ha van egy perced, kérlek segíts szavazatoddal. Köszönöm. Linkek a továbbkattintás után. 2013-as év…..
Nagy megtiszteltetés ez.  A kiírás szerint: Szépirodalmat olvasni élmény, a gyönyörűen megfogalmazott mondatok és gondolatok okítjákés a szép élvezetére is nevelik az olvasót. Olvass tovább… Olyan nevek mellett szerepleni, mint Nyáry Krisztián, Benkő László, vagy…..
A nő körbesétált az órásboltban. Minden polcnál, minden szerkezetnél elidőzött egy kicsit. Arcára egyes óráknál mosoly költözött, másoknál komoran bólintott. Úgy viselkedett, mintha már látta volna az ujjakat, rakétákat, és még ezernyi nem odavaló dolgot formázó…..
Mihez kezd egy zenekar, ha sikerei csúcsán egy tragikus balesetben elveszíti egyik kreatív láncszemét és minden veszni látszik? Természetesen feláll a padlóról és minden előző munkáját felülmúlva elkészíti legenergikusabb és legprogresszívabb nagylemezét. Az ...And…..
A 84. Ünnepi Könyvhéten - Budapesten a Vörösmarty téren - Június 8.-án 15.00-tól A Felvidéki Magyar Írók standjánál Benyák Zoltán dedikálja a Háború gyermeke és az Ars Fatalis című könyvét. (És minden mást is, amit a kedves olvasó magával hoz.)..
A Revolver magazin évről évre megrendezi a Golden Gods-díjátadót, amire idén most különösen sok exkluzív fellépés jutott. Dillinger Escape Plan a Deftones énekesével, Metallica Rob Halforddal, Anthrax a Pantera felével stb. Ezekből válogatunk alább, aki pedig a Los Angeles-i…..
grafomankiado 2013.05.04 21:17:07
GetCaptured Animált jövőkép 2013.05.03 07:00:00
Korábban láthattunk már a blogon kedvenc animációs rövidfilmjeinkből néhány kivonatot, melyekről a jobb oldali sávban található "Animált" résznél tudtok meg bővebbet, esetleg itt, de a sornak közel nincs vége. Elgondolkodott már mindenki azon, vagy ha nem, akkor most el tud,…..
  Szeretem Európát. Az Ars Fatalis írása közben alkalmam volt bejárni, csak azt sajnáltam, hogy még egy ilyen utazóregény sem ad elég teret, hogy minden érdekes helyre elkalandozom a toll.   Mikor azokkal beszélgetek, akik már elolvasták a Ars Fatalist, gyakran megjegyzik,…..
James Pal első emlékében London felett tűzvirágok nyíltak. A virágok sok tonnás vasmagvakból fakadtak, melyek bőségesen hullottak a felhők közt zúgó gépmadarak hasából. James ötesztendős volt. Nem sok fogalma lehetett a pokolról, mégis úgy vélte, a háború sújtotta London…..
Edgar Allan Poe nyomoz. Ez így talán elsőre ordas nagy marhaságnak hangzik, és nem, nekem sincs tudomásom róla, hogy Poe a krimiíráson (pontosabban a műfaj megteremtésén) kívül találkozott volna a bűnüldözéssel, de A holló lényege mégis ez. PrókA holló nem készült akkora…..
Végetért a Moly.hu könyvesportálon az Ars Fatalis 3 példányáért kiírt sorsolás. Ime a nyertesek.       Már az első nap közel háromszázan tették fel a kívánságlistájukra a könyvet, a hónap végére pedig 550-nél is többen szálltak…..
Kiesések, csúszások, el nem jövetelek - ugyan a helyzet konszolidálódott a megszaporodott független forgalmazók jelenléte óta, azért még mindig van miért izgulni jelenünk filmellátásán. Éppen ezért, no meg a móka kedvéért, ezúttal inkább a múltba révedünk e rendhagyó, minden aktualitástól mentes…..
Az alábbi bejegyzés Bodó Viktória blogjáról származik, aki már átrágta magát az Ars Fatalison, és az olvasás után billentyűzetet ragadott. Ars Fatalis-A végzet játszmája, furcsa könyv. Több van benne, mint elsőre sejteti ez a kissé nyomasztóra sikerült borító. Ez is…..
Grafoman Ars fatalis - Promo video 2012.10.20 07:24:44
Elkészült az Ars Fatalis promóciós videója. Ezer köszönet érte Lackának. ..
Mikor elkezdtem írni ezt a könyvet, egy kicsit másfajta történetet akartam, mint az eddigiek. Szerettem volna, ha nem pusztán sötét és depresszív szöveg kerekedne belőle, hanem optimistább, sokszínűbb. Teljesebb. Azt akartam, hogy olyan legyen, mint az mindennapjaink. Legyen…..
A hetedik évad nyitórészének úgy ötödik percében a kissé hajszoltnak tűnő Dexter Morgan előtt kétszer is felvillan a Budapest felirat, dagadhat a szabad választott hazafias testrész kedvünkre. Megmutatjuk az egyiket, tessék: Nem ez volt persze a lényeg a hetedik évadot…..