Regisztráció Blogot indítok
Adatok
datbenik

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmzene és filmzene között is van különbség. Tulajdonképpen két nagy csoportra lehet bontani: eredeti filmzenékre és betétdalokra. Ebben a listában kifejezetten az előbbire koncentrálok, azokra a zenékre, amelyeket a filmhez írtak a zeneszerzők. Az én szívemhez az eredeti zenék…..
datbenik 2014.08.18 18:36:04
Ha mar az eredeti filmzeneknel tartunk, csodalkozom, hogy egy ilyen osszeallitasbol kimaradhatott:

- Highlander (Queen)
- Chariots of Fire (Vangelis)
- Kulonben Duhbe Jovunk (Guido & Maurizio de Angelis)
- Beverly Hills Cop
- Flashdance
- Kopaszkutya
- Byousoku Go Senchimettoru
www.youtube.com/watch?v=BqFftJDXii0
- Bram Stoker's Dracula (Annie Lennox - Love Song for a Vampire)
www.youtube.com/watch?v=vhG8zC4npsE
- True Blood (OK, ez csak egy sorozat, de akkor is, mekkora zene pl. a Bad Things!)
www.youtube.com/watch?v=t0eQL5R3bw4

Morricone-tol is befert volna meg:
- The Good, the Bad and the Ugly
- Once Upon a Time in America
- For a Few Dollars More

A tobbivel viszont teljes mertekben egyetertek.
datbenik 2014.08.18 23:16:01
B+, hat nem kihagytam?
www.youtube.com/watch?v=-_icctfc9Kw

Meg a Killing Fields zeneje sem volt am piskota, ugye?
Sokat fejlődött az autódizájn az utóbbi húsz évben, hiszen egyre nehezebb kifejezetten ronda típusokba botlani. De azért vannak még, itt járnak közöttünk. Szubjektív! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
datbenik 2014.07.10 16:13:03
Meg egy par ocsmany auto:

Suzuki Liana:
2.bp.blogspot.com/-vYiM_fID9ME/UJiLD5Jz4DI/AAAAAAAAB4o/npWGz1smExY/s1600/Suzuki_Liana_5_d1f.jpg

BMW X6:
www.stunningvehicles.com/wp-content/uploads/2014/03/BMW-X6-8.jpg

SsangYong Rodius (ez uberel mindent):
en.wikipedia.org/wiki/SsangYong_Rodius#mediaviewer/File:Rodius2.JPG

Nem ronda, csak jellegtelen (szerintem):
- VW Golf III - VII
- Opel Astra
- Ford Focus

Rondasaga ellenere is erdekes, bevallalhato forma:
- Chrysler PT Cruiser
- Daihatsu Materia
- Kia Soul
Kérte: ThePretender Mitől lesz valaki legenda? Mitől válik egy művész viszonyítási alappá, klasszikussá, alapműveltséggé? Azt hiszem, azt nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy konkrét recept nem létezik. Pontosan a változatosság a lényeg. Amikor az egy kaptafára készülő…..
datbenik 2014.07.08 11:54:35
Érdekességként meg lehetett volna emliteni, hogy ez volt Henry Fonda első olyan filmje, amelyben "rosszembert" játszott. Ő volt Amerika kedvence, a pozitiv hős, egészen a Steinbeck-féle "Érik a gyümölcs"-beli főszerepe óta. Volt is nagy felhördülés Hollywoodban, amikor Leone nekiadta a szerepet, de ő maga sem vállalta el előszörre. A rendezőnek sikerült végül meggyőznie és Fonda csak úgy lubickolt a szerepben, élete alakitását nyújtva.

Más. Emlitsük meg azért a tizenvalahányperces nyitójelenetet, amely tananyag és etalon lett minden filmművészeti akadémián. Az időtlen időkig tartó várakozás bemutatása, a viz egyhangú csöpögése, a légy bosszantó zümmögése, a szélkerék nyikorgása, a rengeteg premier plan mind a feszültség fokozatos felépitésének mesteri eszköze. Sergio Leonét sokan próbálták utánozni, ez néha sikerült is, pl. Tarantinonak, de lemásolni senkinek sem sikerült még.

Nagyon kedvelem Morricone filmzenéit, és valahogy úgy érzem, hogy ebben a filmben lett a zene igazán a cselekmény szerves része és nem csak hangaláfestés. A Dollár-trilógia volt az első lépés ezirányba, zenei szempontból (is) mestermű mind a három film, de számomra a "Volt egyszer egy Vadnyugat" A westernfilm.

Idézetek? Rengeteg.

"- Nemrég láttam három ilyen kabátot. A vonatra vártak. A kabátokban három férfi volt.
- És?
- A férfiakban meg három golyó."

"- El se tudja képzelni, mennyire boldoggá tesz egy férfit egy ilyen nő.
Csak a látványa. És ha valamelyikük
megpaskolná a hátsóját... tegyen úgy, mintha észre se venné! Megdolgoztak érte."

"- Tud valamit erről az alakról, aki folyton szájharmonikázik? Őt nem lehet elfelejteni. Beszéd helyett csak játszik. Ha meg játszania kéne, beszél."

"- 5000 dollár jár ezért az emberért,
igaz?
- Júdás 4970 dollárral kevesebbel is beérte.
- Akkor még nem is volt dollár!"
A kárpátaljai magyar gyerekeket is érintheti az az ukranizációs őrület, amelyről egy videó-felvétel révén szerezhetünk benyomást. Az általam magyarra fordított szöveg azt támasztja alá, hogy akik talán orrvlövészek felbérelésétől sem riadtak vissza, hogy mártírokat…..
A sorozat- és filmipar futószalagon szállítja a szebbnél szebb színésznőket, és nem véletlenül: még egy mosóport is könnyebb eladni egy gyönyörű nővel, nem hogy egy sorozatot. Az utóbbi évekre különösen igaz, hogy megszaporodtak a sorozatos "jócsajok", akik nem ritkán…..
​Az ukrán ellenzék nem tárgyal Viktor Janukovics elnökkel. Két hónapja tartanak a tüntetések, szerda óta halálos áldozatai is vannak az összecsapásoknak. Az alapvető szabadságjogokat korlátozó törvények miatt szomszédunk Európa legfiatalabb diktatúrája, ahol rohamrendőrcök…..
datbenik 2014.01.24 14:43:45
@tobeor: Tokeletesen igazad van. A moszkovita ukranok es Moszkva egyarant az utolso utani pillanatig fognak harcolni. Megjegyzem, sehol nem mondjak el, hogy az ukran Berkutot (persze nemhivatalosan) orosz parancsnoksag ala helyeztek es orosz rendortiszteket vezenyeltek, persze civilbe, Kijevbe. Azt sem mondja el a hivatalos sajto, hogy a kormany rengeteg bunozonek amnesztiat adott es fizeti oket, hogy verobrigadokat alakitsanat, akik egyesevel eliminaljak a tuntetoket, elraboljak es (fel)holtra verik oket, meg a korhazakbol is tunnek el emberek.
Meg azert is hulyere verhetnek az utcan, hogy ukranul beszelsz.
Belsőség Heti merítés 2013.12.15 08:29:26
Élményautó 110Le & 850kg Szokásos alkatrész beszerzésemet jártam, éppen a 80GL-hez kellett 1-2 dolog amit be is tudtam szerezni a szokásos bontóstól Németországban.Bemenet már megakadt a szemem az autón, köszönhető a sárga színének nehéz lett volna nem észrevenni…..
datbenik 2013.12.16 13:09:50
@Gyurma73: Lehet, hogy a Toyota negy hengerrel erosebb mint a Hyundai nagyobb hengerurtartalommal es hat hengerrel, de:
- a V6 valoszinuleg simabban jar, joval kiegyensulyozottabban
- es a V6 valszeg joval nyomatekosabb is.
Ami persze nem jelenti azt, hogy a Yamaha altal kicsit kezelesbe vett 1.8-as Toyota motor nem megy ugy, mint az allat, tapasztalatbol mondom, megy az bizony!
Ez Kína legelső aktfotója, melyet a híres kínai fotográfus Lang Jingshan készített még 1928-ban és a címe "Meditáció". Ezt és további 133 fényképet állítottak ki októberben a Nemzeti Művészeti Múzeumban (NAMOC) Kínában, melyet a mester lánya Lang Yuwen adományozott az…..
Érdekes dolog történt még pár hónapja a Veterán Járművek Találkozóján. Odajött hozzám egyik friss klubtagunk (a tavalyi Tavasznyitó Klubértekezleten találkoztunk), hogy az előző évben említett feltételek teljesültek és itt az ideje, hogy megvásárolja a Deloreanjét.…..
Gyerekkorunk kedvenc bunyósa nem csak az önéletrajzi kötetét dedikálgatta az elmúlt években, de 2010-ben leforgatott egy főcsőzkézős-nyomozgatós tévésorozatot, az I delitti del cuocót is, amit a büntető Nincs kettő séf nélkül címmel (kényszeres szóviccelő…..
datbenik 2013.03.05 09:23:52
@saks: Ez sajnos igy nem igaz. Hollandiaban, Belgiumban, skandinav orszagokban csak elvetve szinkronizalnak angol nyelvu musorokat, filmeken. Eredmeny? Meg a saami renszarvaspasztor es az amszterdami Mister Minute-ban ugykodo hetveneves bacsika is folyekonyan beszel angolul. Na ide kellene eljutni.

Ja igem es I feel like a king in my buggy...
Ah, Oscar! Pár óra múlva megint ünnepet ül az amerikai filmgyártás vaksága, konformizmusa és töketlensége, és mivel minket nem hívtak meg, hogy a helyszínen röhöghessük ki a hülyeségeiket, helyette jót szunyókálunk majd az éjjel - de előbb még bosszúból sorra vesszük az…..
datbenik 2013.02.25 12:45:21
Már én is rendszeresen olvasom Csikós reggeli hírlevelét. Mivel, ha jól értem, Kati alól lassan kirohad az autó, Zsolt megint vadászgat a hirdetési oldalakon és barátian megosztja velem a zsákmányt. Rutinos ember lévén, mindig kerül valami érdekes az asztalra, a reggeli kávém…..
A héten sűrű programunk lesz, mert a napi Dakar mellett nyakunkon az újra vébéfutamként megrendezett Monte Carlo Rali. A gyári csapatok is már szénné tesztelték magukat. Ezeknek a teszteknek kétféle látványos eredménye lehet: olyan, amit mutatott be, vagy pedig készülhetnek…..
Ezen a ponton gondolunk bele, mennyivel kevesebbet is tudhatna egy bőrkárpit, komfortülés és robotváltó-mentes mezei 508 SW-ben, melynek van csomagtartója, kellemesebb külseje, egy fokkal komfortosabb futóműve van. És mintegy négymillió forinttal olcsóbb. Ez pedig négymillió és…..
datbenik 2012.08.21 15:30:14
@Tommmyka: A Passatom 2004-es kiadású, igaz kéziváltós, de 17-es kerekekkel, az általad felsorolt összes extrával, majdnem 1500 kg üres súllyal... és Euro3-val.
A blog ugyebár egy személyes műfaj, a gondolatok és érzések pedig csak úgy megrohanják az embert, nincs mit tenni. Bár hetek óta gondolkodom, hogy e témát kikkel töltsem fel, azaz én kiket töltenék fel e témával hupsz, a végleges lista csak e sorok írásakor alakult ki. Kell-e…..
Írtam egy rövid összefoglalót a legnagyobb különbségekről a magyar és a svéd rendszer között. Egész biztosan egy csomó minden kimaradt. Nincs olyan, hogy ez a jobb, vagy az a jobb, ezek helyett következzen a lista. Mindenki döntse el maga, érdemes-e, megéri-e a váltás. Nekem…..
Amikor a köztévé átalakításakor úgy döntöttek, hogy az m2 ifjúsági/gyerekadó lesz, vélhetően nem az alábbi orosz videóban mutatott zenés-táncos műsorszámra gondoltak a műsorszerkezet sarokköveként, de a remény hal meg utoljára, ugye.   ..
Holnap délután, magyar idő szerint 16 órakor kezdetét veszi az Oranje eddigi legkeményebb mérkőzése. A világranglista élén álló brazilokat kell lehengerelnie a narancsosoknak, hogy a hőn áhított világbajnoki cím begyűjtése ne csak álom maradjon. A hangulat fokozása érdekében…..
Flying Dutchman Holland szupersuna 2010.06.20 08:23:00
Tegnapi győzelmével az Oranje elsőként biztosította helyét a nyolcaddöntőben, ennek örömére bemutatunk nektek egy gyönyörű holland hölgyet, akit Doutzen Kroesnak hívnak. A szupermodell 1985. január 23-án született . Karrierje egy nyári táborozáson kezdődött, mikor arról…..
IDDQD A legdrágább játékok EVER 2010.02.23 15:02:00
A Digital Battle-nél láttunk egy érdekes összállítást arról, hogy mik voltak eddig a játéktörténelem legdrágább projektjei. Bár az ilyen adatokat nemigen szokták a pórnép orrára kötni, így a legtöbb szám becslés, no meg több cím is hiányzik, ami erősen odaillene (World of…..