Regisztráció Blogot indítok
Adatok
felhebarat

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Showtime! Békamenet 2021.10.24 10:23:00
Az idei október 23-i nemzeti ünnepre a Kétfarkúak is készültek, szintén békemenettel és Stop mindenki! jelszóval. Déli 12-re hirdették a gyülekezést az Oktogonra, Kovács Gergő pártelnök úr egy interjúban külön felhívta a figyelmet, hogy mindenki legalább 10 órával korábban induljon el, nehogy…..
  A napokban a negyedik évadához ért A szolgálólány meséje című sorozat. A fanatikus hívek már tűkön ültek, hiszen az első hármat - akármilyen sokkoló is volt - valósággal zabálták. Valószínűleg az HBO-t sem piszkálják különösebben ezért az alkotásért, hiszen a képernyőn megjelenő ortodox, vallásos…..
felhebarat 2021.05.06 16:45:05
@G. Nagy László: Asszem kicsit eltévedtél. :) Nem, nem vagyok vallásos, igaz ateista sem. Agnosztikusnak gondolom magam, és tagadom, hogy ez ateizmus lenne, bár ők szeretnék bekebelezni.
Jézus itt szóba sem került. Valóban pozitívan vagyok elfogult azzal a vallással szemben ami az európai kultúra életmód és erkölcsiség _történelmi_ alapját adja. Ha elveted a tanaik alapjait akkor az azokból kifejlődött európai erkölcsiség, kultúra és életmód alól veszed ki az alapokat.
És vallás mindig lesz. Vagy valami olyan, amit ismersz és az életmódoddal összeegyeztethető, vagy térdelhetsz drogos bűnözők emlékére.
felhebarat 2021.05.10 13:53:29
@arthurthedent: Hogy az agnoszticizmus az ateizmus része-e, nem te döntöd el. A filozófiai nézetek besorolása nem egzakt tudomány.
Tudományos szempontból messze van az ateizmustól (ami Isten konkrét tagadása). Az Ateizmus közelebb áll az Istenhithez mint az Agnoszticizmushoz, mert _állít_ valamit, anélkül, hogy tudományos módszerekkel bizonyítana. Az agnoszticizmus ezzel szemben - nagyon leegyszerűsítve - azt mondja; nem tudom és nem is megtudható.
Sőt - kissé provokatívan - azt állítom, hogy az Isten hit közelebb áll a tudományhoz, mint annak tagadása. Az alábbi okból:
- A hit legalább saját magát tudományos szempontból jól határozza meg: nincs tudományos alapja. Hit és PONT. Ezzel szemben az ateizmus - első sorban az ateisták maguk - azt állítják magukról, hogy tudományos alapokon állnak, miközben állítanak valamit; "Isten nem létezik" anélkül, hogy erre tudományos bizonyítékuk lenne. Ez teljesen tudománytalan.
felhebarat 2021.05.06 16:36:55
@Alick: A magam részérő nem állítottam, hogy Európa nem szekuláris. Szerintem ennek semmi köze a kultúrához és erkölcsi normákhoz. Pl, ma már Japán is szekuláris mégis más a kultúrájuk, és az erkölcsi normáik sem azonosak mindenben. Én a katolicizmusról (de inkább a kereszténységre gondoltam) mint a ami kultúránk alapjáról, kiinduló pontjáról beszéltem, Azért csak volt itt kb 1300-1400 év, amiről elmondhatjuk, hogy a keresztény világnézet az élet minden területét áthatotta.
A multikulturalizmus nem szükségszerű, még akkor sem ha most erőszakkal akarják lenyomni a torkunkon, úgyhogy nem az a baj a muszlimokkal, hogy a multikulturalizmusra alkalmatlanok, hanem az, hogy _itt_ akarnak alkalmatlan lenni. :)
Szerdán eltávolították szerepéből Gina Carano-t, aki Cara Dune karakterét alakította a Disney+ streaming platformon futó The Mandalorian c. sikersorozatban. A távozásának oka gyűlöletkeltő, gyakran antiszemita bejegyzései voltak a közösségi oldalakon, melyet a Lucasfilm nem volt hajlandó…..
felhebarat 2021.02.17 11:29:01
@Sequoyah: Idéznél valami összeesküvés elméletet tőle, vagy csak mantrázod amit az orrod elé nyomnak?
Már a poszt is hazudik, nem sokat csak egy szót hagyott ki belőle, ami az egész lényegét megváltoztatja.
Mivel egész életemben az irodalom világával foglalkoztam, újra és újra elém került a nagy kérdés: vajon a kötelező olvasmányok jelenlegi listája hasznos vagy káros a diákokra nézve? Rengeteg véleményt hallottam ez ügyben, tanárokét, szülőkét, diákokét, írókét és átlagemberekét is, és az érveik,…..
felhebarat 2020.09.22 08:12:41
@iovialis: Nem.
Lehangoló képpel illusztrálta a Miniszterelnök, hogy mit jelent, ha egy munkahelyen elmarad a digitalizálás. Az egész ország számára reményt nyújthat azonban az az őszinteség, amelynek jegyében az Elnök nyilvánossá tette ezt a fogyatékát. Korábban is hallottuk már, hogy Orbán Viktor nem a technikai…..
felhebarat 2020.05.13 19:47:12
@dagomago: És nem az íróasztalát, hanem egy tárgyaló asztalt.
A sztori, amin kiakadtam Egy Németországban élő olasz ismerősöm október óta digitális nomádként Indonéziában, Malajziában, Thaiföldön, Kambodzsában tengeti a napjait, s tervei szerint egy hét múlva utazott volna tovább Vietnámba, majd onnan vissza Németországba, hogy a tavaszt már Berlinben…..
felhebarat 2020.03.05 16:49:03
@Kikívánkozott belőlem: Az előítéletek hasznosak, és általálban logikailag sincs velük gond. A posztod és levezetésed a hibás.
1. Nem teljes bizonyosságról, hanem esélyekről van szó. Aki Olasz o-ban járt nagyobb eséllyel fertőződött, mint aki Kanadában járt. Egy olasz nagyobb eséllyel jött Olaszországból mint egy Kanadai. => Egy olasz nagyobb eséllyel beteg, mint egy kanadai. _Nagyobb eséllyel_ , de nem biztos, hogy az olasz fertőzött a kanadai pedig nem.
2. Az élet nem elmélet. Azt tudod vizsgálni amire _lehetőséged van_. Egy ország elkérheti az útleveled, de tömegesen, rövid idő alatt nem tudja ellenőrizni merre jártál. Ezért marad az útlevél. Te, az utcán látod a másik ember bőrszínét, de nincs módodban vizsgálni az előéletét. Ha azt tapasztalod, hogy bizonyos bőrszínnel nagyobb eséllyel okoznak neked kellmetlenséget, fájdalmat, esetleg halált, akkor joggal húzódsz el tőlük. Azt vitatdhatod, vizsgálhatod hogy a tapasztalat a valóságot tükröz-e, de ha igen akkor ennek a viselkedésnek a logikusságát nem.
Az emberi vonatkozás pedig megint egy más tészta. Mekkora az az esély amikortól jogos ha úgy gondolom, hogy inkább diszkriminálom a másikat, mintsem kockáztassam, a nyugalmam, a vagyonom, a testi épségem, az életem, a gyerekeim életét?! Nyilván minél nagyobb az érték amit kockáztatnom kell annál kisebb kockázatot vállalok, és ez emberenként még változik is.
Igazán rasszaista az, aki valamilyen külső jegy alapján, kirívóan nagy esélyt ad valamilyen negatív tulajdonságnak úgy, hogy annak semmilyen adatokkal megtámasztott alapja nincsen.
Igazán PC ostoba pedig az, aki a tapasztalatait, esetleges elérhető adatait figyelmen kívül hagyva minden egyénhez ugyan olyan bizalommal fordul, a meglévő valós kockázatot nem figyelembe véve.
A normális emberek pedig a kettő közt vannak izléstől függően valahol.
felhebarat 2020.03.06 02:34:50
@Kikívánkozott belőlem: 1.-es ponthoz: Megint elmentél abba az irányba, hogy miért nem nyomozgatnak az egyes emberek felöl. A kérdőívet meg kell szerkeszteni, kinyomtatni, odadni, kitöltetni, kiértékelni, a kiértékelési szempontokat folymatosan frissíteni (melyik ország veszélyes melyik nem) ehhez személyzetet fenntartani, a konfliktusokat kezelni. Ezzel szemben az van, ha olasz vagy nem fogunk beengedni el se indulj. Kevesebb konfliktus, villámgyors döntés útleél alapján. Ár érték arányban - valószínűleg - messze veri a nyomozgatást.