Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ingyonbingyom

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy idők nagy tanúja ő is. Ott volt, sőt megnyerte (2h 22m) azt a csepeli OB-t, amin Monspart Sarolta első nőként Európából három órán belüli maratont futott - hét másodpercen múlt. Részlet a Magyar Hírlap 1972. október 30-ai számából: Az esküvőjéről is futni ment, bronzérmes lett, majd vissza a…..
Újabb futós podcastot indítok, a "teremtsd meg magad a saját konkurenciád" mottóra. A Büntetőkör szakmai, "futószubkulturálisabb" adásával ellentétben a Laza Tízes könnyedebb, populárisabb. Az első évad 5 részes lesz, és kora tavasszal indul a második évad. Házigazdaként hetente olyan közismert…..
Folytatjuk a 2. résszel hangban, képben, videóban és linkekben. Az első részt itt találjátok, benne az eredménylistákkal, edzésnaplókkal, rengeteg életrajzi képpel és versenypillanattal, két videóval és egy 12 nyelvű nemzetközi futós társasalgási szótárral. Megnyitjuk a nagy dossziékat!  Először a…..
Folytatjuk Monspart Saroltával! Sacizmus, képek és egy 50 perces film a tájfutás titkairól 1978-ból - riporteri szerepben maga a Nemzet Sacija, a Nemzet Szurkolója és a Nemzet Sportolója. (2. rész). Aki az első részre kíváncsi, hallgasson ide, és nézegessen exkluzív képeket és…..
1985. július 3-án mutatták be a filmet, ami megváltoztatta a tér-idő kontinuumot, és akkora siker lett, hogy a mai napig rajongói vagyunk. A film sikerét több stúdió is kétségbe vonta, ugyanis a forgatókönyv több mint negyvenszer lett elutasítva minden főbb cég által. Ennek több oka is lehetett,…..
Miről beszélek, amikor a futóórákról beszélek? Vagy amikor a trackekről, szintemelkedésről, köridőről, regenerálódásról, edzésterhelésről, VO2 maxról? Mi mutatja ezeket és hogyan?  Következzen kétórányi kétórányi kisokos nagyokosoktól - a sportág nagy és színes egyéniségeivel! És hogy még sok…..
Ridley Scott Gladiátora méltán kapott 5-5 BAFTA és Oscar-díjat, hiszen az egyik legminőségibb történelmi filmről van szó, amellyel Hollywood az utóbbi évtizedekben megörvendeztette a nézőket. A forgatókönyvet Daniel P. Mannix 1958-as “Those About to Die: or the Way of the Gladiator” című regénye…..
nem azé, aki fut Hét év blog 2019.05.10 12:11:49
Minden UltraBalaton arra emlékeztet, hogy egy évvel öregebb lett a blog. Most épp hétéves. 2012-ben indult az egész ezzel a klasszicizálódott poszttal, amikor tökutolsó lettem az UB-n, két és félórával kiesve a szintidőből, de végigmentem, meg is vártak a célban. Szép és fájdalmas minden…..
A Csillagok Háborúja - újkori nevén: Star Wars - 34 éve indult útjára a szinkronpályán. Különböző verziók egész sora jellemzi és bátran kimondható, szinte a komplett szakma dolgozott már valamelyik filmen a 9-ből. Ha már "May the 4th be with you" -t ünneplünk (szabad fordításban Éljen Májust 4-e...…..
Ingyonbingyom 2018.05.06 08:17:19
A klasszikus három film magyar szinkronjai, szépen összegyűjtve... A nevekre kattintva meg is lehet hallgatni a színészektől egy-egy mondatot. www.starwarsklub.hu/14_egyeb/05_szinkron/01_trilogy/szinkron_trilogy.htm
Horányi Darth Vadere miatt én majdnem kimentem a moziól... Pedig a Lázadókban nem olyan rossz. De mintha valami gépi effekt lemaradt volna a hangjáról, a technika részhez nem értek.
Én a Birodalom visszavágot láttam először, így nekem nagyon bejönnek ez eredeti, 1982-es szinkronhangok. Tudom, hogy a Csernák János-Harrison Ford páros összeolvadt, de Téri Sándor is jól hozta a laza űrcsempész figurát.
Nagy Sándor Darth Vader hangjától pedig még most betojok... Ja Bencze Ilona is szuper jó volt Leiaként.
De nagyon senki sem zavar, kivéve a Horányi féle Vadert, az szerintem a legrosszabb szinkron az egész SW sorozat történetébe.
A tuskóság finom bája úgy telepszik rá a TV2 Ázsia Expressz című új realityműsorára, mint a halszag arra a vietnami öbölre, amiben az első rész végén a műsor szerencsés három párosa ölre ment a helyi kofákkal pontyeladás közben. Valahol érdekes kórkép az utazós reality az országról, a 14 szereplő…..
Iliász egy kedélyes mandirigma lakoma közepébe csöppen, ahol szolidan genya hangsúllyal ereszti el: „szevasztok srácok, na mi újság?” A többiek olyan kényszeredetten mosolyognak, mintha a döntőben derült volna ki, hogy húsz milla helyett egy éves fitneszbérlet, meg egy paleo tiramisu a főnyeremény.…..
Az előző napi szuper izgalmak után szokás szerint lapos adásanyagga altatnak minket. Feri a tábortűz mellett előkapja a fából és banánhéjból eszkábált bendzsóját és elkezdi halkan bazseválni a Guantanamérát. Bárcsak. Viszont a cetlizést megint megbeszélik, és képes megfesteni a fingot, hogy az, hogy…..
„Szeretnétek megbeszélni, azt, ami történt, vagy engedjük el”?, provokál a tűznél Barbi, és szerencséje, hogy Feri a sokktól olyan, mint akit a bokorban megkínáltak egy jó adag nyugtatóval, mert ellenkező esetben az ő nyakát biztosan nem akarná elengedni. Gratulálok, lányok, dünnyögi rezignáltan, de…..
Ingyonbingyom 2017.10.08 14:19:04
@bElannaTorres: Jó volt a válogatás? Hányan adták fel maguktól? Cetlis Gergőt is beleszámítva? Éhezni tuti nem éheztek, ázni-fázni sem kellett (volna, ha nem bénák az építkezésnél), kicsit extrémebb körülményekre és valóban túlélő showra számítottam. Így csak fogytak egy kicsit, néhány kilót. Sok ez a napi műsor, ezért vonatott, szagatott az egész. Én a feladatokra lettem volna kíváncsi, nem csak fizikaira, hanem logikaira, vagy ügyességire is. Akit meg csak a duma érdekel, az nézzen való világot, ott se kell mást csinálni, csak pofázni.
Ingyonbingyom 2017.10.08 14:20:09
@Sanda.Ipse: Hát ha Szandi nem érzi, hogy legalább Feri miatt veszélyben van, akkor meg is érdemli a kiesést...
Mottó: "A versenyzőnek mindig igaza van. Akkor is, ha nincs. Akkor is, ha nem érted."  Redőny le. A kánikula fénypászmái csorognak be a réseken (legalábbis, ha a lakás jól van tájolva és rosszul szigetelve). Felrakni egy direkt nem portalanított, sercegő lemezt ((bakelitet amúgyis csak szigorúan…..
Buwayáék kivannak, mint a liba, Iliász nem is érti mi történt, mert ő odatette magát, mint a szar. Gergő a melegre gondol ok végett, ja, tényleg, hogy ez nem jutott eszébe akkor, amikor a sorversenyben az Ibon tagjai légkondicionált szkafanderben vettek részt, ja, hogy NEM IS, és őket is sütötte a…..
Ingyonbingyom 2017.09.18 15:40:58
@miciur: És az amerikai verzióban is visszahozták a kiesett játékosokat?
Ingyonbingyom 2017.09.18 16:18:59
@miciur: Csak az egész párbaj például tiszta Való világ, amitől hányingere van az embernek. A Lilla-Anita úszás sem volt korrekt, gondolom a szerkesztők is tudták, hogy nincsenek ebben egy súlycsoportban... Sok ez a heti 5 adás, kevés az esemény és ilyen hülyeségekkel kell kipótolni. Csak az az érdekes, ha feladat van, de ez meg nem tölt ki heti öt napot. Ja és mondom hiányolom a teljesítményt, mind fizikai, mind szellemi szempontból. Jó, ne Sudoku-t töltsenek ki, de valamit azért ki lehetett volna találni. Illetve a casting béna volt. Ezeknek a játékosoknak a 70%-a nem idevaló. A kötbérben pedig teljesen igazad van, akkor szálljon ki valaki, ha már tényleg nagyon beteg vagy sérült, ne akkor, ha éppen olyan kedve szottyan... :(
Ingyonbingyom 2017.09.18 16:37:56
@miciur: Ez, hogy kihívom/kiviszem párbajra, szerintem a VV-re hajaz. A sok pofázással és lelkizéssel együtt. Éppen csak nem cigizgetnek hozzá. Miért vinné azt, akinek védettség amulettje van? Tiszta gáz, hogy ezen rugózott Gergő és Anita...
Ibonéknál nyitunk, jó is, kíváncsi vagyok, milyen egy újabb vereség utáni másnap a szeretet táborában. Lilla az éjjel bebábozódott, ez speciel sokmindent megmagyaráz, reméljük, amikor kikel, minden sokkal jobb lesz. Gergő hamuval mos fogat, amitől így kora reggel a belem kifordulna, akkor már inkább…..
Átlépve a Star Wars mozifilmek nálunk kialakított rangsora nyomán kialakult vitát és a karácsonyra várható VIII. epizód (Az utolsó Jedik) bemutatójáig hátralévő 100 nap lélektani határát, jó érzéssel tudjuk feleleveníteni a oktalógia kedvenc karaktereit és szereplőit. A kettő nyilván nem ugyanaz: a…..
Hát nem ez volt minden idők adása, de azért történt benne egy-két dolog. Viszont engedtessék meg, hogy a teljesség igénye nélkül tájékoztassak a hogyan voltakról. A Búfasza csapat levelet kap, hogy az Ibon - Felragyog újra a napom, Ibon - csapat osztódásnak indult, merhogy a két…..
Ingyonbingyom 2017.09.06 10:18:24
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Ja, látom már. És ezt miért kell kitakarni? Azt hittem valami meztelen nő vagy, ilyesmi. Erőben lehet, hogy jó lesz a srác, de vezetéselméletben talán nem a legmegfelelőbb választás... Picit Benedektől többet vártam volna, ezt a sárga brigádot neki kellene összefognia, de nem igazán vezéregyéniség.
Sajátos kategóriát jelent a mozgókép világában a terrorista akciókat, bevetéseket, Közel-keleti témákat, muszlim merényleteket feldolgozó filmek. Aktualitást ad a témának az a világpolitikai helyzet, melyben sajnos a terrorista akciók egyre nagyobb problémát jelentenek Földünk számára. Kiemelendő:…..
Digitálisan restaurált 3D képpel és az eredeti '91-es magyar szinkronnal tér vissza a mozikba a Terminator 2 - Az ítélet napja szeptember 14-től. Ennek örömére a forgalmazó Pannonia Entertainmenttel közösen játékot hirdetünk: a film premier előtti vetítésére (aug. 28. 19:00, Corvin Mozi) 3 db…..
Én személy szerint azt hittem 2007-ben, hogy az Alien vs. Predator: Requiemnél mélyebbre már lehetetlen süllyedni. Szívesen írnám, hogy azért, mert az Alien vs. Predator: Requiemnél rosszabb filmet életemben nem láttam, de hazudnék: nem láttam azt a filmet, hasonlóan mindazokhoz, akik próbálták…..