Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Redrumm

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nesze!szer Kate Upton Seductive 2012.11.06 18:32:57
Miután Kate Uptonról mi kezdtünk el írni Magyarországon, szinte már a kötelességünknek érezzük, hogy újra és újra beszámoljunk a nem csontsovi kategóriás amerikai modellről. (Ő ugye az Egyesült Államok ide kedvence, foglalkoztatják rendesen! már Európában is) Most éppen az…..
Újabb területre akarja az elvárhatónál jobban rátenni szőrös mancsát az állam: mivel az Országos Meteorológiai Szolgálat fenntartása egyre többe fáj, kézenfekvő a válasz, hogy ki kell nyírni a konkurenciát. A friss javaslat szerint az állam megtiltaná, hogy…..
Redrumm 2012.10.27 00:12:49
az omsz egy ügyfél oldali fejlődésre képtelen mamut. hosszú évek óta nem képes magát piacképessé tenni, ezért könnyen happolják el a kisebb vállalkozások az ügyfeleket.

ugyanakkor ezek a kis cégek tényleg ingyen vagy szinte ingyen nyúlják az omsz-től az alapadatokat, amit az jobbára a mi adópénzünkből gyűjtögetett be.

vagy az alapinformációk felhasználását kellene korrekten ellenőrizni és megfizettetni ezekkel az alternatív szolgáltatókkal vagy valóban monopolizálni kell. mert azért közpénzből gyűjtött adatokon meggazdagodni (még ha tesznek is elé egy látványos front-endet, amire az omsz képtelen) nem túl fair.

sajnos kormányunk a második, piacilag idiótább, kevésbé eu konform megoldást választotta, pedig az elsőre is van hazánkban példa. az országot közpénzekből, az állami fömi hivatal, horror költséggel maga térképezte fel. ugyanakkor komolyan megfizetteti azzal a piaci szereplővel, aki ezeket a térképeket használni akarja. (pl. a mi cégünk is milliókat fizet nekik évente azokért a raszteres térképekért, amiket a geodéziai programjainka beépítünk) így mára már nullszaldós az állami cég és nem adóból kell eltartani. ez persze egy macerásabb út, mint monopolizálni. a fömi-nek meg kellett szervezni a térképeinek értékesítését és a felhasználások ellenőrzését. az omsz-nek is valami hasonlót kellene és nem királyi szemétdombot kikiálltani, kitiltva arról minden élő kakast.
Öt évvel és egy hónappal ezelőtt Los Angeles belvárosában jelentette be a Google és az X PRIZE Alapítvány a Google Lunar X PRIZE versenyt. A cél röviden összefoglalható: egy 90 százalékban magánpénzből fejlesztett robotot eljuttatni a Holdra, aminek legalább fél kilométert meg…..
Redrumm 2012.10.14 04:06:43
ez a "projekt" nekem az első perctől kezdve valami médiahacknek tűnik. elég csak megnézni, hogy milyen a csapatok weblapja, mennyi ott a műszaki tartalom vagy hogy kik sorakoznak fel támogatóként a csapatok mögött. pl. nálunk vagy a németeknél.

1-2 év alatt egy ilyen "égitestjáró" megépítése ma már nem okozna gondot egy műszaki felsőoktatási intézménynél sem, pl. tdk keretében egy tankörben. (merem ezt állítani úgy, hogy mikrohullámú telekom mérnökként, műholdtervezést tanultam két évig)
ennél sokkal komolyabb robotokat építenek egyetemi végzősök záróvizsgájukra, melyek több 100 kilométert közlekednek mindenféle távirányítás nélkül, különféle terepeken, miközben egymással versenyeznek, kommunikálnak.
nem kell túl messzire menni, a masat-ot is összedobták 1/2 év alatt a magyarok. csak pénz kérdése, hogy az ipari minőségű alkatrészeket meg tudják venni egy űrjáróhoz.

itt egyetlen komoly kihívást látok, sikerül-e annyi pénzt összekalapozni, hogy feltegyék a vasat egy rakétára. a saját kerekein biztos nem fog elgurulni a holdig.

persze, gazdasági oldalról is meg lehet közelíteni: azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy egy amerikai nagyvállalat külföldi (európai vagy pláne távol-keleti) országokban működő vállalkozásokat fog "holdprogramban" támogatni, miközben sajátra sincs pénz?

a spaceshipone példája egy kicsit sántít. ott már repült rutan prototípusa, amikor kiírták a pályázatot. és az összes egyéb potenciális esélyes (kb. 5 évvel lemaradva rutan mögött) szintén amerikai volt.

viszont a blog tetszik, ezért kár lenne, ha törölnék a "projektet"!
Egy nap alatt óriásit robban a Madách téri szerelmi vallomás. Amikor csütörtök koradélután elsőként a srbja blog posztolta, még csak a fele volt kinn. Aztán bejárta a legfontosabb hírportálokat indextől a blikken át hvg-ig, estére már mémmé vált, tegnap pedig már csak ennyi…..
Hosszú várakozás után végre kijelölte Kína annak az őszi pártkongresszusnak az időpontját, amelyen lecserélik az ország teljes felsővezetését. A hatalomváltást levezénylő kongresszust hónapok óta bizonytalanság övezte, amit nyugati elemzők a kínai vezetők hatalmi harcainak…..
Redrumm 2012.10.01 02:26:36
@Hunor Levente: lehet, hogy nem is baj.
Vöröshajú lányok Kami 2012.09.15 18:10:29
..
Redrumm 2012.09.17 00:33:38