Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dióskert (törölt)

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Tamás Gáspár Miklós! Én önt igen-igen tisztelem. Bár gondolatai jelentős részével nem értek egyet, írásainak kérlelhetetlen logikája, szellemi horizontjának tisztasága, szövegeinek rejtett humora és bölcs derűje – az egyetértés és egyet-nem értés tengelyén túl…..
Meglepő helyeken botlik az ember Budapestbe. Az Irish Times bloggere összeszedte a világ legjobb városi futóhelyeit és a top ötbe mi is belefértünk. A lista amúgy úgy alakul, hogy: 1. Dublin, Phoenix Park (ez csak természetes - mindig is szerettem az írek patriotizmusát) 2. Los…..
A szomszéd kertje Mesélő fák I. 2012.09.27 08:58:05
Rászoktam a futásra a Normafa környéki erdőkben, így van időm megcsodálni a természetet, miközben a talpam alatt ropog az avar. A Normafánál kevés szebb és megnyugtatóbb helyet tudok a fővárosban. Az első 4 kép talán viszaadja ezt. Érdekelnek a szép és koros fák, ezért is…..
A mindennapi nyelvhasználatban "felfázás"-nak hívott altesti gyulladáson (hólyaggyulladás, hólyaghurut, cystitis) majdnem mindenki átesik legalább egyszer életében. A legjellemzőbb tünet az eleinte csak pisiléskor érzett, később állandósuló szúró, égető fájdalom,…..
dióskert (törölt) 2012.10.11 20:21:26
@Felicitasz: Ha valamihez hasonlítanom kell, akkor a tőzegáfonyához áll közel. Szintén megtalálható a természetben és a hatóanyaguk ugyanaz, csak jóval több van belőle jelen mint az áfonyában és talán éppen ezért, nem csak megelőzésre, de a kialakult betegség meggyógyítására is alkalmas. A legmagasabb hatóanyaggal bíró és leghatásosabb áfonyakészítmény az urológus szerint az Urell, (kapszulás és szirup formája) jóval kevesebbet tartalmaz . A dmannóz cukormolekulái és a coli baktérium sejtfalának molekulái nagyon jól kötődnek egymáshoz (kémia) és a bejuttatott dmannóz tulajdonképpen összeszedi az E colit a húgyutakban, és kiviszi a folyadékkal (vizelettel) együtt. A szervezetből gyorsan kiürül, nem szívódik fel. Nem kell benne hinni, önmagától működik a dolog, csak hálát kell adni a Teremtőnek a természet gazdagságáért ha már meggyógyultunk.. A NOW idén egy áfonyás és probiotikus formulával újított, betegség esetén valószínűleg ez még hatékonyabb lehet.
Jó, hogy írtál egy ilyen összefoglalót erről. A szódabikarbóna ebbéli szerepe előttem teljesen ismeretlen volt idáig, ebben újat tanultam.
 A magyar néplélek hajlamos borúlátóbban tekinteni saját helyzetére, mint amit a valóság egyébként megkövetelne. Erre a tényre az írástudók zöme is rátesz egy lapáttal, amikor folyamatosan farkast kiált az Orbán-kormány tevékenysége kapcsán. Pedig józanul megvizsgálva az…..
Töprengtem egy ideig, megjelentessem-e a mai posztot, amiért most mégis itt olvashatjátok ezt a történetet, az az, hogy érzésem szerint egy meglehetősen elterjedt látásmódot jelenít meg. Úgy érzem, a szerzője, Eszter, már eldöntötte, hogy el szeretne menni Magyarországról, abban…..