Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyári Szél

105 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
17. nap nikotinnal Úgy döntöttem, egy darabig nem írok ide. Napok óta semmi értelmes gondolatom nem volt dohányzás-ügyben, és egyelőre fogalmam sincs, hogyan tovább. Ha változik valami, akkor visszajövök. Ha nem, akkor ennyi volt. :) Több embertől is hallottam olyat, hogy valaki úgy szokott le,…..
15. nap nikotinnal Kiötöttem 10 szálnál. Néha megpróbálom, hogy kevesebb legyen, de nem sikerül. Úgyhogy berendezkedtem most erre, ami azt jelenti, hogy kétnaponta kell majd egy doboz. Azért ez még így is elég húzós anyagilag. :( Ugyanakkor az egy dobozhoz képest, ami régen elment egy nap, ez egy…..
14. nap nikotinnal Amióta tavaly októberben elkezdtem ezt az egész leszokás-projektet, azóta képtelen vagyok kiegyensúlyozottan elvitorlázni akár csak két-három napot is. A hangulatom minősége napról napra folyamatosan ugrál a bányászbéka segge alól kb. a vízszintig, annál magasabbra szinte soha…..
13. nap nikotinnal Tegnap szép, nyugodt nap volt. 10 szállal zártam. A dohányzásról ennyit, innen filozófia :) Tartom a gyakorlásomat, abbahagytam a gondolkodást egy időre, minden analízist, minden értékítéletet felfüggesztettem, kizárólag a legfontosabb dolgokat érintő praktikus gondolatokat…..
12. nap nikotinnal A vasárnap-hétfőről egyszerűen nem tudok írni, úgy is mondhatnám, hogy “idegállapotban” voltam, bár tegnap már egy kicsit jobb volt. Hogy miért, azt tíz évre titkosítottam, nem fogom ide leírni, talán majd később. A vasárnapi dohányzás elszállt, nem is számoltam, mennyi ment…..
10. nap nikotinnal Ma egész nap Merőkanál, ilyenkor általában már 10-kor már lenn vagyok a Házban, és kb. fél kettő körül végzünk, de ma még a könyvelővel is találkozni kell a Foltban, szóval elég hosszú napom lesz. A takarítás sehogy sem áll, és tudom, hogy estére fáradt leszek. Sokat kivesz…..
9. nap nikotinnal Úgy tűnik, hogy legújabb ötletem, miszerint kétóránként gyújthatok csak rá, beválik. Tegnap 8 szállal megűsztam a napot, valahogy sokkal könnyebbnek tűnik két órát kibírni két rágyújtás között, mint maximalizálni az elszívott szálak mennyiségét. Két óra nem nagy ügy, gyorsan…..
8. nap nikotinnal Úgy látom, egyelőre stabilan beálltam 10 szálra, tegnap is pont annyi lett a vége, végül is elég egy egész kicsit odafigyelni, és például abbahagyni a duplázásokat (amikor egymás után két szálat szívok, amit nem is értek egyébként, de tény, hogy igényem van rá). Mindegy, tegnap…..
7. nap nikotinnal Lezajlott a céges buli, hát nem tudnak ezek bulizni, kérem, ki hallott már olyat, hogy zene nélküli buli?! Volt egy kis hókadt számítógépes hangfal, amiből valamiért képtelen volt a hangerő kiszabadulni, úgyhogy néha-néha lehetett hallani valami szomorú kis zümmögést. Legközelebb…..
103. nap - visszaesés után 6 nappal Elég zűrös idők jönnek, legalábbis az én kis unalmas életemben, ma délután céges farsang, holnap tárgyalás a Görög Kancsóval (akik évek óta nem főztek nekünk, de most szeretném őket meggyőzni, hogy ez milyen jó buli - értsd: érezzék magukat megtisztelve), sikeres…..
102. nap - visszaesés után 5 nappal 8 szállal zártam a napot tegnap. Érzem, ahogy szippant vissza a dohányzás önmagába :( Újra helyet kapott az életemben, és például amíg még tegnap reggel kibírtam, hogy nem gyújtok rá addig, míg el nem indulok dolgozni (bár elég nehezen), addig ma már az ébredés…..
101. nap - visszaesés után 4 nappal A tegnapi nap vége: 7 szál. Továbbra sem érzem olyan frenetikusnak a rágyújtást. Legalábbis ahhoz képest, amit a leszokás ideje alatt éreztem, hogy ti. földöntúli gyönyörűség lenne rágyújtani, minden gondom megoldódna, ha nem is végleg, de legalábbis a…..
100. nap - visszaesés után 3 nappal Na, ez a századik lett volna az a nap, amikor sokkal viccesebb lett volna visszaesni, nagyon bánom, hogy nem bírtam ki idáig, de most már mindegy :) A tegnapi nap mérlege végül 9 szál lett, de már megint úgy, hogy egészen késő délutánig csak 5-öt szívtam el, és…..
Nyári Szél 2023.02.12 12:01:20
@fjudit2: Köszönöm a kedves szavakat! Kitartást kívánok neked a továbbiakban! :)
99. nap - visszaesés után 2 nappal Tegnap egészen délután 4-ig csak 3 szál cigit szívtam el, és a reggeli első szálat is 8-ig sikerült elhúzni. Délután 4 körül viszont átmentem Szilvihez, aki mellett aztán sajnos egymás után 3 is elment hirtelen :( Utána pedig GoodBye-drinkinget csináltunk…..
98. nap - visszaesés után 1 nappal Úgy döntöttem, tovább írogatok, talán később lesz jelentősége, de a továbbiakban nem bántom magamat a kudarc miatt, pont elég bajom van anélkül is. Minek nehezítsem az életemet még önutálattal és szégyenérzettel is? Meg vagyok én őrülve?! (Meglegyintett a szele…..
Nyári Szél 2023.02.10 17:52:47
@heart of adamant: Úgy érted, hogy van egy dohányos személyiségem, aki rabságban tartja a nemdohányos identitásomat, és én pedig annyira megszerettem, hogy nem akarok szabadulni tőle? Oké, ez így érthető lenne. De ez még akkor is csak kettő személy. Ki a harmadik????? :)
44. nap nikotin nélkül Mindent összevetve, egész jól megúsztam ezt a családi ünnepet.  De nem volt könnyű, egyáltalán nem. Végig az ottlétem alatt folyamatosan dörömbölt a fejemben a rágyújtási vágy, és András nikotinos heets doboza végig irritált. Hogy csak egy karnyújtásnyira van tőlem a…..
Nyári Szél 2023.02.10 03:52:29
@fjudit2: Szia :) Köszi a tanácsokat! :) Azt én is érzem, hogy a nikotinmentes füstölők elnyújtották az egészet, sokkal hamarabb le kellett volna vele állni, de mivel én is azt hittem, hogy az élvezet, a szokás, a fehér füst látványa hiányzik jobban, ezért egy darabig sokat segített, elodázta a szakítást. Sajnos, inkább a nikotin hiánya az, amitől a leszokás bazi nehéz lesz, de valahogy együtt van az egész, egyszerre, egy időben kell mindkettőről leállni, legközelebb így fogom csinálni.

Az Alan Carr könyvről sokat hallottam, és hangoskönyv formában meg is van, de sajnos képtelen voltam végighallgatni, pedig tényleg sokan mondják, hogy jó. Mondjuk az utóbbi időben nem próbáltam, talán megpróbálom újra :)
97. nap - a Nagy Visszaesés Visszaesésközeli állapotban vagyok. Ha egyszercsak nem írok ide semmit, mondjuk legalább két napig, akkor valószínűleg rágyújtottam. Egyszerűen nem bírom tovább szövetséges nélkül. Annyira egyedül vagyok, és úgy érzem, semmi segítségem nincs. A cigi irgalmatlanul sokat…..
96. nap nikotin nélkül Tegnap voltam Visegrádon, és jót beszélgettünk Bébével, mondott néhány hasznos dolgot, például, hogy nem kell minden egyes rágyújtási ingernél újra és újra átpörgetni a hiányokat, amik a függőséget okozz(t)ák (egy ideje ezt csináltam ugyanis, próbáltam valós időben…..
95. nap nikotin nélkül Nem megy olyan jól az ignorálás, mint szeretném. Annyira megszoktam, hogy az utóbbi időben egyfolytában agyalgatok a belső világomon, vizsgálgatom, nézegetem, hogy alig tudom elhessegetni az analízisre irányuló késztetésemet. Pedig az életérzés nem ismeretlen számomra,…..
94. nap nikotin nélkül Úgy döntöttem, hogy új módszert vetek be a leszokásnak ebben a stádiumában. Eddig ezt nem tudtam megcsinálni, mert a gondolataim és a vágyaim jóval erősebbek voltak annál, hogysem képes lettem volna erre. De nem is éreztem volna helyénvalónak, mert ha semmilyen más módszerrel…..
93. nap nikotin nélkül Rájöttem, hogy legjobb lesz programot csinálni minden hétvégi napra, mert nem szerencsés itthon lábat lógatni, még akkor sem, ha minden vágyam ez lenne :( Az üresjáratokban túl sok a légüres tér, ahová befészkelheti magát a cigigondolat, és nekem nincs kedvem küzdeni…..
92. nap nikotin nélkül Tegnap elindultam az Aldiba biciklivel. Nem tűnt olyan komolynak ez a hóesés. Igaz, hogy sűrűn esett, de hamar el is olvadt az úton, és hát ha már kitaláltam, hogy jó lenne túllenni rajta (mármint a bevásárláson), akkor ne vacakoljunk, és különben is, másnapra akár le is…..
91. nap nikotin nélkül Megírtam az összegzést, a tegnapi naphoz. Nagyon jó lett, jól is esett megcsinálni. Így a 90. napnál mindig meg fogom találni, ha elbizonytalanodom, vagy bármi miatt szükségét érzem majd átolvasni őket. Jól el is ment vele a reggel :)..
90. nap nikotin nélkül Milyen szép kerek szám ez a kilencven, igazán jól néz ki :) Délután összefoglalom, hogy milyen segítő gondolatokkal vészeltem át a különböző necces helyzeteket. Már tegnap eldöntöttem, hogy csinálok egy ilyen összegzést, mert hol ez segít, hol pedig más. Legyen csak egy…..
88. nap nikotin nélkül Na tessék, erről beszélek. Még mindig január. Rééémes :) Hó közepén csinálok majd egy farsangi bulit, nagyon várom, így a tél végén nagyon mókás lesz, fel fog dobni minket. Már tavaly is csináltunk, és szeretnék hagyományt belőle. Együtt maradt egy gimis osztály-mag, úgy kb.…..
Nyári Szél 2023.02.01 13:36:15
@heart of adamant: Borzasztóan csodálkoznék, ha bárki "belepofázna", ugyanis alig páran olvasnak. Mondjuk, én magam is meg vagyok lepődve, de kb. 6-8 embert mutatnak a statisztikák, pedig csak egy-két helyen reklámoztam, illetve az indexes nikkem bemutatkozójában van még ott a link.