Adatok
Praliné Zsuzsi
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Legalábbis a szó konkrét értelmében, ugyanis nyers ételeket készítenek. Egy nagyon kedves ismerősöm meghívására résztvettem a nyersevők vacsoráján, maradandó élmény volt.
Hihetetlenül sok elmaradásom van az elmúlt hetek gaszrokalandjaiból, mexikói sztráséf az…..
Praliné Zsuzsi
2014.04.22 11:16:52
A csokoládé kérdéséhez: abszolút létezik raw (azaz nyers) csokoládé, sőt, itthoni manufaktúrában is lehet már kapni saját készítésű bean-to-bar raw csokoládékat. A lényeg a kontrollált fermentáció, ugyanis a babok egyébként akár az 50-70 fokos hőfokot is elérhetik a fermentáció során. Nyers csokoládé készítésekor viszont nagyon gyakran átforgatják a babokat, így kontrollálják a hőmérsékletet a fermentáció során. Az így fermentált babokat aztán nem kell pörkölni, magasabb marad az antioxidáns-tartalmuk, illetve nyilván ízben is el fognak térni a hagyományosan készült társaiktól.
Szerintem nem nagyon. Ez nem a szokásos éttermi bohóckodás, pár szép közeli a főzésről, egy kis tálalás és kész is vagyunk, ebben van anyag bőségesen.
Íme a videó: (teljes képernyőn, felhangosítva az igazi!)
Közben felélesztettem az instagram-csatornámat, enyhén…..
Praliné Zsuzsi
2014.04.15 12:07:18
A cake pop, avagy sütinyalóka, mint tudjátok, a tengerentúlról érkezett hozzánk, ennek megfelelően sokakban ott a félelem, hogy ízre nagyon "amerikai", túl édes, mű, stb. Megjegyzem, mi nem ennek szellemében készítjük, saját bevált recepteket használunk, igyekszünk eltalálni az…..
Praliné Zsuzsi
2012.09.15 23:05:03
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz