Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vasútfotózás Győr

19 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kicsit félrevezető lehet a cím, hisz az osztrák különvonat hétfőn járt az országban, de ha hosszú hétvégének tekintjük, akkor cipőkanállal befér. :) 2014.04.19 - Bakonyvasút Ünnepe A különvonat a tavalyi izgalmakhoz képest rendben leközlekedett. A vonat a Jutaspusztán…..
Magyarországon a legkedveltebb közösségi oldalakon is fent vagyunk! Ne ijedjetek meg, ha még nem találtok képet, posztot. De hamarosan az összesen elindul az élet! :) Tweeteljetek Twitteren: https://twitter.com/vasutfotogyor Pluszoljatok minket…..
Egy jó barátom, Csoma Bence nemrég vonatozott egyet a Csallóközben, az arról készült úti beszámolója következik. Köszönöm neki, hogy rendelkezésünkre bocsátotta!  Már rég vonatoztam a Csallóközben, ezért úgy gondoltam, hogy elugrom Komáromba. A Győrből 6:28-kor…..
V. rész: Szabadhegyi iparvágányok Nem mondom, hogy nem volt fárasztó... De szerencsénkre az idő kellemes volt, bár ez egy kicsit szokatlan februárban. Szabadhegyen minden megvan, csak az élet költözött ki. Az állomáson kívül egy lélekkel sem találkoztunk utunk során. De elég…..
IV. rész: Gráb, Richards vágányok  Tehát beléptünk az új évbe. A cím ne tévesszen meg senkit, a sorozatot ugyan ott folytatjuk. Tehát a célunk: bejárni Győr 52 iparvágányát. Remélhetőleg sikerül. Először a szabadhegyi vágányokat akartuk bejárni, de fülembe jutott, hogy…..
Vasútfotózás Győr 2014.01.25 20:00:13
@dennisthemenace: Akkor az Agrokerrel csúnyán melléfogtunk. :)
A csengőt köszi! Viszont a Tüzép vágányait nem tudtuk hova helyezni.
Az újvárosi rehabilitáció miatt, kibontják a lebontott Cereol Olajgyár iparvágányának maradványait egy új játszótér építésének könnyítéséhez. A talpfákat illetve a betonaljakat hamarosan elszállítáják. Az iparvágány bejárásáról készült bejegyzés:…..
Vasútfotózás Győr 2014.01.01 01:43:29
Bevezető: Azt hiszem, jó nagy dologba fogtunk... Városunk iparvárosnak épült, de sajnos ezt a jelzőt az ezredforduló környékén elvesztette. Na, de! Ha van gyár, lennie kell iparvágánynak is. Győrben pedig van jócskán. Nos, mi ezeket járjuk be. Már ami megmaradt belőle. Jó…..
Vasútfotózás Győr 2013.12.31 22:24:45
@Szúnyog: most már tudom, egy kis jachtot építenek. :)
A MÁV-Nosztalgia Kft. a megőrzésre kijelölt példányok közül nemrég felújította a 3017-t. A zirci vonat előtt pár nappal lepróbáztatták, majd terhelési próbaként egy üres trafóvonatot is elhúzott. Majd eljött az első élményvonatos nap. Egy rövidke képbeszámoló…..
Vasútfotózás Győr 2013.12.31 22:21:35
@Szúnyog: Én sem értem, hogy ez miért nosztalgia...
Vasútfotózás Győr BÚÉK!! :) 2013.12.31 17:34:23
Eltelt egy újabb év. Gondoltam számba veszem, hogy mi történt ebben az évben.  A legjelentősebbek az iparvágány bejárások voltak. Rengeteg érdekes dolgot fedeztünk fel. Persze néha megálltunk és elgondolkodtunk, hogy milyen is lehetett az, mikor elcsattogott erre egy vonat...…..
III. rész: A Rába parti GYSEV iparvágányok. Elérkeztünk a harmadik részhez, most egy rövidebb bejárást tartottunk. A rég elfeledett GYSEV Rába-parti iparvágány még "megmaradt" részeit fedeztük fel. A mostani részben egyben lesznek a mostani, illetve az archív képek.  Egy…..
A II. rész archív képei. Akkor itt van az archív képes cikk. Szerencsére a képekből nem szűkölködtünk. :) A már említett ütköző. A képen már szinte minden archív, mivel az ütköző, korlát, hirdetőoszlop sincs meg. Sőt, még a háttérben lévő újságos is bezárt... A…..
II. rész: Cereol növényoljagyár felszedett, illetve megmaradt vágányai  Újra itt a térképem. Hosszúnak tűnik, de egy jó társaságban hamar bejártuk. Tehát itt a második rész, Cereol iparvágányok. Vagy ami megmaradt belőle. Innen indultunk, a Híd utcából. Kicsit elnéztem,…..
Kis válogatás Szabó Bence képeiből.  Csapjunk a lovak közé! A 319-s remot szergej hasít Szabadhegyről kifele, egy jó májusi napon. A segélymozdony segélymozdonya. Hálás téma a dácsiás személyvonat. A kis Ferrari, a 10-s vonal hangulatelemével. A 204-s is döglés miatt állt…..
Kis kezdőtörténet a vonathoz: a nosztalgiavonat Győrig sikeresen eljutott, visszafele Bakonyszentlászlóig is. Aztán jött a galiba. A Bamot sajnos "haldoklott", tehát nem sokat segített. Első elindulásnál a gőzös a második 20 százalékos ívig jutott, majd vissza kellett gurulni az…..
Nem, nem a második rész, hanem egy "kis" kiegészítés az előző cikkhez. Ugyanis az történt, hogy az Index egyik topikján megkeresett engem Vargham nicknevű fórumozó, aki felajánlotta nekem régi képeit a már bejárt és még általunk bejáratlan iparvágányokról. Erről láthattok…..
A múlt hétvégén rendeztük meg a vasútállomás várójában a szokásosnak mondható vasútmodell kiállítást, melyről a képeket itt találjátok: http://indafoto.hu/vonatguru/vasutmodell_kiallitas_gyor_201 Jó szórakozást! :)..
Vasútfotózás Győr Gigantos IC 2013.02.24 11:36:58
A 100-as Gigantok egy ideig IC fordában jártak, mivel ETCS próbák zajlottak. A képet köszönjük Győri Mátyásnak. http://indafoto.hu/vasutfotozasgyor/image/18005265-d9005000/516115 ..
Mint már megszokhattuk, a Sziget fesztiválra idén is érkeztek különvonatok Hollandiából, bulizókat szállítva. Íme az első két vonat: Az első "bulivonat" halad Győr bejáratánál, 34-es giganttal az élen, jelentős (kb. 80 perc)…..
Ma egy nem mindennapi menet haladt keresztül Győrön. A Floyd melákjával az élen 5 mozdony húzta a gabonavonatot. Köszönjük Győri Mátyásnak a képet!  Indafotó: http://indafoto.hu/vasutfotozasgyor/image/16805235-4e3b639d/516115 ..
Győr nem hivatalos vasútfotós blogja mától elindult. Híreket, képeket és videókat teszünk közzé. Jó böngészést az oldalon! ..