Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nightrood

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen elképesztő vonatos történet, ami lehet, hogy nem a MÁV hibájából történt! A német precizitásnak nincs határa. A kollégák valami új típusú tűzvédelmi engedélyt kerestek a magyar kalauzokon, aztán amikor az nem volt, deportálták az összes alváshoz készülődő utast…..
Nightrood 2013.10.30 13:24:18
@matlab compiler:
A pont ott van bár nem derül ki, hogy a Máv a hibás vagy pedig a DB, azért ne üvöltsünk farkast amikor lehet a birka harapta le a tökét a menyasszonynak :)
Vélhetőleg a jelenség nem kirázólag a címben említett láncra vonatkozik, hiszen minden import déligyümölcsöt agyonkezelnek, hogy ne rohadjon szét, amíg ideér, és jobban nézzen ki, mint amikor leszedték. Erre a citromra viszont rá is írták: A Penny Marketben megvettem 3 db…..
Nightrood 2013.05.16 10:19:18
@holdlányka:

A lényeg ebben a posztban benne, a déli gyümölcsök nem a fővárostól 2 km vannak termelve amíg ideér bizony védeni kell ezért használják a kezelést. Nem csak a külső hatások hanem a termék víztartalmának megőrzése véget is hasznos a viaszos kezelés, hiszen természetes vízzáró réteg miatt lassabban szárad ki a gyümölcs.
Viszont fontos megjegyezni, hogy le lehet kaparni. Simán lemosni nem olyan könnyű mert a viasz vízlepergető hatású anyag. Ezért ha fel akarjuk használni a héjat akkor dörzsölni is kell nem csak vizezni. Utána viszont fogyasztható, sütibe rakható.

Valamint az is elhangzott, hogy a bio gyümölcsök nincsenek kezelve ezzel ennek köszönhető, hogy azok pár nap alatt megkövülnek elveszítik a rugalmasságukat víztartalmuk elpárolog, illetve könnyebben romlanak meg.

Üdv
Night
Naiv ügyfél arra gyanakszik, hogy kicsit tovább futott a nyomdában a Pöttyös Rudi akciója, mint a boltokban: Ma (05. 14.) vásároltam egy Pöttyös rudit, útban a pénztár fele csak úgy megnéztem a lejárati idejét. Alatta pedig a promóciós leírást. Aztán meg néztem, hogy WTF?…..
Nightrood 2013.05.16 10:09:13
@Bálintka.:
És alig 5 posztot kell elolvasni a válaszért ahogy Bálintka írta a csomagolásokat ELŐRE le szokás gyártatni/gyártani amíg nem fogy el nem fognak másika használni mert pénzbe kerül a sima csomagolás is nemcsak a promóciós. Az akciós időtartam a mérvadó nem pedig a lejárati dátum. gondolj csak a sörre 1 éves szav.idővel gyártják mókás is lenne ha az éppen lejáró akció végén ki kellene öntögetni a promóciós csomagolásban lévő dobozokat/üvegeket.

Üdv
Night
Larának sikerült hűtőben megrohasztania a teszkós salátamixét egy nappal a rányomtatott dátum előtt. Kínkeservesen visszaszerezte az árát, bár egy megmondásra jogosult alkalmazott szerint erre igazából nem jogosult, mert 24 óra a friss termékek eltarthatósága. Szeretném…..
Nightrood 2013.05.09 00:36:20
Kedves Poszter már biztos írták neked feljebb de te vagy a hülye nem a Tesco és igen rendes tőlük hogy visszavették a szemetedet :)

Nem Olvastam feljebb volt e már ezt nézzétek el nekem.

A Frissáruk beérkezése minden magára valamit adó áruházba szigorú hűtőlánc fenntartással történik azaz hűtőt helyen állítják elő szállítják és hűtve is tárolják az áruházban. Biztos olvastad már a mirelit árukon ezeket a feliratokat:
1. "Felengedés után visszafagyasztani tilos!"
2. " *** hűtés esetén( ez a -18fok alattit jelent ) a feltüntetett időpontig"
3. " ** hűtés esetén 1 hónap"
4. " * hűtés esetén (azt hisze ez a 6fok alatti hőmérséklet) 1 hét"

Azaz ha valamit nem megfelelően tárolsz szállítasz az elkezd megromlani.

A Friss saláta amit megvettél fogadjunk nem került hűtőtáskába és az ajánlott 8 fok alatti hőmérsékleten nem tartottad hazáig. Hazaérkezedkor nem raktad azonnal a hűtőbe ezzel is megtartva a hűtőláncot ami alapfeltétele a minőség megőrzésének(óvásának)

A képen is jól látszik a tárolási hőmérséklet 5-8 fok!!!

Ha egy termék felmelegszik megkezdődnek a bomló folyamatok ez duplán igaza friss termékekre a magas víztartalmuk miatt (hús, vágott zöldségek)

Utána hiába hűtőd vissza a folyamat visszafordíthatatlan.

Így a Tesco-s fiatalembernek van igaza ha azt mondja, hogy tájékoztató jelegű a felírat csak akkor igaz ha betartjuk a tárolási hőmérsékletet.

Meleg van emberek mindent hűtőtáskába és amilyen gyorsan csak lehet haza és hűtőbe...

U.I.: Igen szép dolog volt a Tescotól, hogy visszavette, a körítés ellenére is ők jártak el gálánsan!

Üdv
Night
Nightrood 2013.05.15 00:25:55
@Répalaki Edömér:
Teljesen igazad van a boltban is lehet probléma. Rossz áru-t nem veszünk!
Te sem vetted meg a már láthatóan rossz minőségű árut a poszter viszont megvette amiből arra lehet következtetni, hogy akkor érzékszervileg nem látszott rajta hiba. Talán nem vette volna meg pont mint-ahogy te sem vetted az érzékszervileg érzékelhető problémák miatt a sárgarépacsíkot.

Üdv
Night
Naiv ügyfél a kalauz jóindulatára próbált hagyatkozni, de már keményebb idők járnak. Minthogy általában azokat is igyekeznek megbüntetni, akik előre vesznek jegyet, aki variál, azt lehet, hogy egyszerűen lelökik a vonatról: Múlt szombaton kalandos és sajnos rövid utazást…..
Tömeges mérlegmeghibásodást nem jelentettek a csömöri Auchanban, naiv ügyfél szerint mégis valahogy egyik csomag paprika sem volt egészen 1 kg. A nemhivatalos vélemény szerint összeszáradtak: A csömöri Auchanban szoktunk vásárolni a családommal. A fiam felvett egy csomag…..
Nightrood 2013.05.14 01:29:26
Sziasztok!

Megint kereskedős poszt :D
Megvenni senkit nem kényszerítenek semmit saját döntés.
Valóban igaz az állítás, hogy visszavenni nem kötelesek de ruhadarabokra így a harisnyára is van kötelező minőség felelősségvállalás, ha jól emlékszem akkor a szokásos 6 hó / 6 hó jár rá, bár lehet nem emlékszem jól javítson ha valaki tudja esetleg a pontos számot.

zöcség:
A jogszabály azt írja elő a csomagnak a megadott súlyú NETTÓ tömegű terméket kell tartalmaznia azaz a zacskó amiben van az már nem számít bele a súlyba így a 1 kg 2 dkg-nál is kevesebb lehetett a valós súly.

Viszont utánatölteni szigorúan tilos legfőképp vásárlóknak, már ha másért nem azért mert ki tudja mit is töltöttek bele a 19 999 Ft/kg Zambéziai TV paprikát vagy a 69 999 Ft/kg-os Kínai ugrópaprikát. Arról nem beszélve, hogy lopásnak számít még ebben az esetben is.

Az eladó akinek szóltatok annak kellett volna megoldani a dolgot és szépen bevinni az egészet. A sztoriból nem derül ki hogy ki csomagolta a terméket, de arra következtettek NEM a bót. Ha nem ők akkor a gyártó(csomagoló) a felelős a nem megfelelő töltősúlyért mert nekik bizony számolni kell a száradásból származó súlyveszteséggel. ezért is szokás jó 10-20%-al többet beletölteni az egységcsomagba. Vagy akinek van esze azt írja rá 5 db paprika... Na abba kössé bele :D

Szerintem az lett volna a korrekt ha rácsapnak egy 50%-os kedvezmény matricát és megköszönik.

A pénztárosokra áttérve, hát amellett, hogy sajnos napi 100-500 vásárló is megfordul egynél és bizony ők nem tudják elkerülni az 1% szennyet aki lop csal hazudik :). kicsit befásulnak na és bizony elvárás is hogy nehogy kiadjanak valamit amin ne látszana hogy kóser.

Sajnos komolyan hiányzik a kereskedelemből a folyamatos oktatott munkaerő. Ez azonban nem feltétlen a boltok hibája jelenleg nincs jogszabály vagy kötelező szakképestesí minimum kereskedelemben dolgozáshoz ezért is fordulhat elő, hogy nem megfelelően tájékozottak az ott dolgozók. A másik probléma ha az ember a kis ujját nyújtja már le is tépték a kezét és már a lábait cincálják.

Viszont azt ne feledjük el, hogy a vásárlóknak sincs oktatás a hogyan viselkedj illetve járj el vásárlás közben. Ami annyit tesz hogy lehet egy dolgozó 100%-n vásárlóbarát ha ezt nem képes "befogadni" a vásárló és ezért nem is lehet neki segíteni :)

Üdv
Night
Jófejség az Auchanban: ha direktben veszélyes hulladékot adnak el, ingyen tesznek rá pár extra zacskót, hogy hazáig ne büdösödjön meg a bevásárlószatyor/autó: 2013. 05. 05-én, késő délutáni órákban a családi program végeztével a napot még megspékeltem egy Auchanos…..
Egy újabb sikeres akció, ezúttal egy Tesco Expresszből: Csak egy apróság, amit a szombathelyi un. "Kisteszkóban" kaptam lencsevégre. A 2 literes kóla darabja 299 Ft, de akciósan, összecsomagolva a kettő együtt 649 Ft. Utóbbi ráadásul büszkén hirdeti magáról, hogy Szenzációs…..
Túllelkesült ügyfél rendesen bespájzolt az akciósnak hirdetett cuccokból valamelyik Sparban, csak azt felejtette el előtte megnézni az apróbetűn, hogy mikor kezdődik az akció: Jóhiszemű, naiv vásárlók a Sparban! Mindenki szereti a jó kis akciókat, a spár ezt tudja jól! csak…..
Nightrood 2013.03.15 07:06:46
@dr. Aullah: de nincs kirakva ^^

Csak nagyon mókásan fogalmaz a posztoló ha elolvasod láthatod, őt "becsapták" azzal, hogy a bolt felkészült a holnapi akcióra azzal, hogy már kint volt az akciós termék, semmiféle akciós ár vagy tévesen kihelyezett árról nem ír az a bánata, hogy nem tud olvasni és aszitte mivan aztán amikor mégsem akkor írt egy posztot a homárra szánalmas :)
Nightrood 2013.03.15 07:08:11
@klarky: tehát az esetben az volt a fájó hogy te tudtad jól? :D
Lehet, hogy már a banki átutalások sem a régiek? Naiv Hervis-törzsvásárló hiába keresi a szuperakciós síkabátjaikat, egyelőre nincs nyomuk: 2013.01.10-én kaptam egy email a Hervis ismert sport áruháztól, hiszen TÖRZSVÁSÁRLÓJA vagyok/voltam. Az mailban jelezték nekem, hogy…..
Nightrood 2013.01.30 22:23:05
@Meg egy VAJDASAGI: Tünci miért lenne a Hervis a hibás egyértelműen? Neked ez honnan jön le vagy ilyen előítéletes vagy? :D
Na meg a számlaszám egy Checksum? mi van? ^^ Szeretném ha megnyugtathatnálak a számlaszám egy egyedi azonosító mint a személyiden a szám csak és kizárólag egy emberhez/céghez/entitáshoz köthető és igenis el lehet írni, semmilyen más adat nem kell az egyértelmű azonosításhoz.

Most nem azért de a legelső ügyfélszolgálatos megadta a választ a rendelés megjött de a pénz nem, hogy hol a pénz az persze jó kérdés.

egyetlen gondolatom az lehet hogy automatikus a rendszer és a megrendelés beérkezése előtt(vagy feldolgozása előtt)beérkezett a pénzutalás amit az automatikus rendszer nem tudott feldolgozni. Ebben az esetben a Hervis a ludas még ha nem is szándékosan. A posztoló nem írta, hogy esetleg a banknál rákérdezett-e jó helyre ment e a pénze a bankközi átutalás sikerességéről a bank adhat felvilágosítást még ha arról nem is, hogy pontosan hol akadt el a pénz. Az hogy levonták a pénzt a számláról nem igazolás arra hogy meg is érkezett a rendeltetési helyére.

Komolyan nem értem a poszt íróját, értem én hogy ő tudja hogy elutalta, de ha ember és esetleg tud is gondolkozni még megértette azt amit az ügyfélszolgálatos elmondott neki hogy nincs pénz. Akkor mégis hogyan várhat azonnali kártérítést. Most gondoljunk bele, ha csak úgy odaadna 2 síkabátot az első szóra a cég mennyi idő is kellene ahhoz hogy tönkremenjen?
Türelem a magyar törvények szerint 30 nap áll rendelkezésükre a válasz megadására ha jól értettem 23. írtad az e-mailt, szólj vissza 02.22-én jött e válasz addig türelem azért remélem a lekötött megtakarításod nélkül kibírod 1 hónapig ;)
Juditék nem értik, hogy mitől nem garanciális a két hónap alatt elromlott, majd javított gőzkabinjuk, aminek ezután röviddel széttört az egyik üvegfala. A Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint nekik kellene bizonyítaniuk, hogy nem direkt verték szét kalapáccsal: Tavaly július…..
A Homár mostanában nem látott utalványt, így az országos tudományos kísérlet alanyaira marad, hogy megválaszolják naiv ügyfél költői kérdését: SPAR, 498 Ft fizetnivaló, 500 Ft-os Erzsébet-utalvány: azt nem lehet, a pénztárgép nem engedi, vegyek még valamit, vagy fizessek…..
Nightrood 2013.01.24 21:35:04
@Bálintka.: Mi van? Adócsalás? Apám... ha nem ütné be a kasszába az adócsalás, ha beüti akkor többlete lesz elszámoláskor hiszen nem ad vissza... tudod te is otthagyod néha az 5 ft-ot mert sietsz vagy akármi. :) Ez alapján minden pénztáros notórius adócsaló :D
Nightrood 2013.01.24 21:38:14
@Llew: Attól még hogy nem akarták elfogadni attól még ez így van...
A törvény azt írja elő hogy visszaadni nem szabad belőle, továbbra sem azt, hogy muszáj levásárolni.
Nyilvánvaló, hogy azt mondták, hogy rakj hozzá még valamit és akkor rendben, de kötelezni nem kötelezhetnek :)
gondolom te is inkább majszoltad be a sport szeletet minthogy ott hagynál 59 Ft csak úgy, nem?
Bizonyára "segg fej" azonosítójú olvasónkon kívül mások is tapasztalták, hogy az utóbbi hónapokban nem elég, hogy minden megint 25%-kal drágább lett, egyre lassabban töltik vissza a készleteket, a Sparban néhol még annál is rosszabb a helyzet: Mélységes…..
Nightrood 2012.11.29 19:04:54
@ex-dr. vuk:
Vagy teszem azt azért nyílt, hogy kevesebb barom menjen a nagyobb Mester Spárba mert a nagy utálkozásban mégis annyian járnak oda, hogy mindig tele van :)

kedves Posztoló reklámmal kedveskedek neked:
Van egy 1200 négyzetméteres Spar alig 1000 méterre a posztodban említett Spartól a Boráros téren a Dunaháza alagsorában, na ott nincs tömeg nagy a választék és még a bolt is elbírná a tömeget, de az ember az a megszokásaiból él ezért annak ellenére hogy a Mester utcai fele akkora mégis még az utolsó ember is a környéken a Mesterbe jár, persze pont azért ,hogy mérgelődhessen és szidhasson másokat a gondjaiért :)

Remélem segítettem!
Nightrood 2012.11.29 19:08:59
@ex-dr. vuk: Posta most komolyan?
Már azt se tudják mivel fogják meg a pénzt. Már ott tartunk, hogy DVD állványok és könyvespolcok vannak az ablakok köré telepítve hátha megjön a kedve az embernek a DIe Hard 3 részéhez Nonsense természetesen, ezt ők is tudják a baj az, hogy míg kommunizmus volt ocsó volt a munkaerő és ezt a rendkívül időigényes munkát a sok alulfizetett munkerővel végeztették de most már Komoly inflációban dolgozun ka fizetéseknek nőni kell de az árak nem nőhetnek ennek megfelelően mert akkor a konkurencia ami most már bővében van a posta mellett szépen alámegy. Így a posta szuper braniac csapata kitalálta, hogy így kell csinálni, és biztos vagyok benne hogy statisztikailag kimutatható a fejlődés
Nightrood 2012.12.01 00:04:20
@Zirowe: bocsáss meg nem tudok ilyet mondani az ilyen cégek nem foglalkoznak közszolgálattal általában egy pecsét sincs a levélen amit kézbesítenek, pl a távhő számlákat hozzák mostanában így hozzánk méghozzá vasárnaponként.

Olcsó a kézbesítés ha nem kell fenntartani az apparátust amit ugye a Posta csinál
Imre hitelre kért 2 üveg vizet egy XIX. kerületi Sparban, miután kimenekítették őket kigyulladt panelházukból, és ezért nem volt nála pénz. A Spar üzletvezetője azonban túl magasnak ítélte a kockázatot, és még az se jutott eszébe, hogy pl az üzemi vécébe beengedje inni a…..
Nightrood 2012.09.17 18:11:38
@aztahétmeganyolcszázát:
Mindenki rohadt emberséges amíg egy forintjába nem kerül ha bejött volna hozzád a bankba és kér 100 forintot mert nincs nála pénz, hogy vegyen a szemközti boltban valamit akkor adtál volna e neki? Ha enyhén ittas és dülöngél? Ha szakadt a ruhája?

Egy banki háttér egészen más mint egy élelmiszerbolté, most mond meg őszintén ha minden jöttment bemehetne a Sparban ahol vásárolsz a WCébe amit a dolgozok is használnak vennél ott bármit is? Gondolj bele bemegy valami jó kis tüdőfertőzéssel valaki és ugyan nem fertőzi meg a dolgozókat de te pont azt a teát szeded le amit a dolgozó kézmosás után megfogva a WC kilincsét mint amit a másik kézmosás nélkül bejövetelkor Mert én biztos nem. A dolgozóknak EÜ vizsgálaton kell átesni minden évben, és bizony ha bajuk van akkor azonnal üzemorvos. A bankban legfeljebb biztonsági probléma.

A témára visszatérve bármely bolt dolgozója felel az ott lévő termékekért amiket eladni raktak az üzletbe nem osztogatni bármilyen ürügyre.
Te milyen jogon osztogathatnád el a főnököd asztaláról a tollakat az ügyfeleknek? hiszen kevés tolluk van...
Nightrood 2012.09.17 18:16:27
@ferand1979:

Soha az életben nem jelent volna meg itt cikk ha megkapják a vizet mert az járt nekik hiszen károsultak :D
Nightrood 2012.09.17 18:18:02
@mrzigi:

De basszus tényleg? Ha kigyullad a ház akkor pénz nélkül kirohanok a Sparba Ásványvízet Tarhálni :)
Mint az múltkor kiderült, a sarki boltban érdemes próbálkozni, ha legközelebb tűzesetből evakuálódnak pénz nélkül és egy pohár vizet szeretnének. Naiv ügyfél levelére egy vélhetően bennszülött szemtanú reagált, aki szerint a Sparban csak saját zsebre adhatnak ki italt (2db…..
Nightrood 2012.09.17 16:55:42
@lutria: Ez most komolyan gondolod ingyen-vizet a tűzkárosultjainak egy olyan üzletből ahol a tulajdonos még csak nem is az országban van? Szerinted a boltok ilyenekre fel vannak készülve, hogy figyelj haver nézd azt az épületet szemben? Na látod? Az holnap leég hozassunk 2 raklap vizet és majd amikor jönnek az égő házból a szegények Kitikkadva majd kezükbe nyomunk egy 1,5 literes palackot :D ,
Valószínűleg évtizedekig eláll, de azért legközelebb érdemes megnézni a címkék vásárlás előtt: Anyám ma volt vásárolni az Allee Sparban, vett egy csomag sörperecet (sört is hozott... :D ), amiről itthon kiderült, hogy már több mint fél éve lejárt a szavatossága. Jó,…..
Nightrood 2012.09.15 20:23:14
@binary11: Azért mókás hogy olvasni nem tudtok rajta van a képen nap hó év...
201112 azaz 2012.11.20
Komolyan szánalmas :)
Nightrood 2012.09.15 20:57:32
@binary11: bocs véletlen kerültél rá Binary11 :)