Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Z.Panni

12 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Umberto Eco regénye egy fennsíkon épült apátságban játszódik. Az elszigetelt, misztikus környezet különösen jó választás a regény színteréhez. Hiszen ott nem reménykedhetünk abban, hogy egy idegen gyilkolja a rendtársainkat. Biztos, hogy egy olyan, akivel minden nap…..
Balázs Béla Történet a Lógody-utcáról a tavaszról, a halálról, és a messzeségről című novellája egy átlagos, budai családot mutat be. Egy nem átlagos májussal. Miért is lett volna átlagos? Egy váratlan látogató jelent meg egyik napról a másikra az életükben, valamint…..
A történetben megismerkedhettünk Fürjesy Zoltánnal, aki eredetileg egy vegyi üzembe indult riportot írni. Azonban amikor megérkezett, ezt találta helyette: FOGALOMHELYESBÍTŐ ÉS AGYRENDESÍTŐ INTÉZET. Az ember azt hinné, hogy egy ilyen nevű intézmény minden embernek jelzi, hogy…..
Wass Albert Elvész a nyom című regényében számos ember életét ismerhettük meg, s mindegyikük máshogy viszonyult sorsához. Ami néha fájdalmas leckéket, néha jutalmat adott, mikor már feladták volna, máskor meg a legváratlanabb dolgokkal fonta össze az emberek életét. Például…..
A reggelek mindig túl korán kezdődnek, az biztos! De tényleg. Gondolom te is megfigyelted már, hogy bármennyit alszol, ez a napszak nem esik jól. Mint minden átkozott reggelen, rohadt kedvetlenül kikecmeregtem az ágyamból és felöltöztem. Esténként kikészítem a másnapi ruhámat,…..
Stefan Zweig Sakknovellájában két, személyiségében merőben eltérő ember, Mirko Czentovic és dr. B vívja párharcát. A „királyok játékát”. A játékot, ahol a nyers logika és az ellenfél csapdába csalása a cél, azért hogy a másik királya porba hulljon. De vajon a tudás…..
Karácsony előtti nap volt, ami -évek óta először- fehérnek ígérkezett. Habár Ő ennek nem örült. Az utcán hideg volt, és hamar sötétedett. Efféle dolgok jártak a fejében, miközben leheveredett egy sikátorban egy konvektor szellőzőnyílása mellé, mint ilyenkor mindig. Az…..
Szerb Antal Utas és holdvilága sok kérdést jár körül, némelyekre érkezik válasz, némelyekre nem. Mi vár ránk a halál után, ha egyáltalán van ott valami? A halottak köztünk vannak, és ha igen, mi okból? Ezekre a kérdésekre évezredek óta keresik a választ, amit máig nem…..
Ani érezte, ahogy az arca falfehérré válik egyik pillanatról a másikra. Az alkohol okozta kellemes bódultság elillant, ahogy az az egy szó eljutott tudatáig. - Eltűnt. A lány odasietett a bárpulthoz, intett a csaposnak jelezve, hogy hová rakta a pénzt, majd Zolival együtt kisietett…..
Az egész történeten végig ívelő allegória a sztálinizmust és –átlagban- a vezető réteget kritizálja zseniális módon. Ez főként Napóleon és Süvi viselkedésén és személyiségén látszik. Az Őrnagy halála után -aki Lenint és Marxot jelképezi- Napóleon megszabadul…..
Széllel zúg az ár,Sziklapartnak ütközik,Pusztul mindahány...
IU - születési nevén Lee Ji-eun - 1993-ban született Dél-Koreában. 2008 szeptemberében jelent meg első albuma, ezen található meg az egyik leghíresebb száma a "Missing Child" - ami nekem is az egyik kedvencem. A siker azonban csak egy év múlva jelent meg "Boo" című dalával. A Take…..