Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zhivago

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés annyira ellentmondásos, a legtöbb kritikát és meghökkenést kiváltó ember van a magyar audio „ipar” palettáján, mint Godina István. Kíméletlen szókimondásával, indulataival, egyszersmind precizitásával, szakmai hátterével mindig is nagyon megosztotta az őt személyesen ismerőket. Én magam a…..
Zhivago 2017.02.10 00:09:46
Míg labdarúgó csapataink jelenleg a nemzetközi porondon szerepelnek ( remélhetőleg nem csak a nyár végéig), addig körvonalazódni látszik az is, hogy a 2015-2016-os idény hogyan is fog festeni.  Az elkövetkező szezonban a klubok maguk dönthetik el, hogy kötelezővé teszik-e a…..
Zhivago 2015.07.06 22:15:42
@ubu1: Oké szerinted nem kell költeni a focira - de akkor gondolom a többi sportág esetében sem várod ezt el ugye? Akkor nem kell költeni a kézire, vízilabdára, sőt semmilyen más sportra sem ha a foci éljen meg a jegybevételből akkor a többi sportág is. Jaaa, hogy azok sem tudnának megélni belőle? Akkor meg minek a kettős mérce?
Zhivago 2015.07.06 22:20:41
@lékek és ellensúlyok: Pedig ha utána nézel akkor bizony Magyarországon még mindig a magyar foci a legnépszerűbb sport, és a nézőszámai is jóval magasabbak mint a második legnépszerűbb kézilabdáé.
Tudjátok ugye, hogy haldoklik a zeneipar. Na most, a brit The Independent című napilap online verziója ma jelentetett meg egy cikket, amely szerint az ipar egyre kevésbé képes lépést tartani gyártás/termelés szempontjából a vinyl iránti, jelentősen megnövekedett kereslettel. Alább…..
Zhivago 2015.04.01 10:38:38
@Apa52: hat ez mem igazi teszt. Mondjuk én megjártam a milliós kategóriát digitálisból és analógból os, egyik sem jött be! A digi cucc annyira kihozta a szar maszterek minden hibáját, hogy a végén már csak tesztlemezek meg hatásvadász Chesky lemezek mentek mert azok tényleg úgy szóltak ahogy kell, a többi csak idegesített. Hozzá kell tenni hogy én leginkább mainstream zenét hallgatok.
Zhivago 2015.04.01 10:17:19
@Apa52: Semmi gond! Egyébként a 90-es években még lelkes CD vásárló voltam, engem a szar masterek "löktek" vissza a vinylhez. Sok lemezhez adják a CD-t de ég és föld a kettő a masterelés miatt! Maga az, hogy digitális engem nem zavar a CD az már egy másik kérdés ott nekem túl kevés a felbontás (legalábbis ez miatt lehet, hogy karcosnak érzem a hangját és hosszabb távon diszkomfort érzést alakít ki), mert nagyfelbontású anyagnál ezek sokkal kevésbé zavarnak. A vinylnek meg (jó esetben) olyan a hangja, hogy az ember kívánja, hogy még egyet majd még egyet majd még egyet feltegyen és hallgassa! CD-nél ez sosem volt így és először azt hittem csak ennyit öregedtem és változtam, de aztán a visszatalálás után rájöttem, hogy nem én változtam... A gyűjtés oldalról meg jó látni hogy kapok valamit a pénzemért. Igényes artwork, booklet, stb és nem mini méretben. Kihagytam valamit?
Zhivago 2015.04.01 10:31:57
@Apa52: Ez a nem pattog nem serceg egy érdekes dolog mert sokan vinyl ügyben azon szocializálódtak, hogy nagyi (jó esetben) Tesla lemezjátszóján az összetapperolt mem megfelelően tárolt lemezek sercegtek recsegtek ropogtak - nálam pl mikor egy egy haver felugrik aki nem járt még nálam és felteszünk dgy lemezt mindig a fordított döbbenés szokott jönni - ámulás, hogy ő úgy emlékezett, hohy ezek recsegnek ropognak meg sercegnek nálam meg majd olyan mintha CD-ről szólna! Volt olyan srác aki kereste a médiaforrást mert biztos csak szivatom.. :) nagyfelbontású downloaddal két bajom van; az egyiket fentebb már említettem, szeretem látni hogy valamit kapok a pénzemért nem csak biteket valahol a vinyón vagy felhőben, a másik, hogy számomra nagyon kicsi az elérhető választék (valamint HDTracksról is hallottam már több zenét is ami ugyanaz a loudnessolt rettenet volt mint a CD csak nagyobb felbontásban :(
Nem túl szimpatikus húzás a tévécsatornáktól, amikor a filmeket megszakító reklámok hangerejét az egekbe emelik, frászt hozva ezzel az éppen elszundító nézőre. Bármilyen furcsa, a dolog hátterében pontosan az a jelenség áll, amely napjainkra gyakorlatilag teljesen kiirtotta a…..
Zhivago 2014.05.07 16:30:19
@YoMagam: Biztos van ilyen is. Egy vinylre is azt raknak rá amit akarnak. Bár a Blackmores Night-ot szeretem de sem vinylen sem CD-n nincs tőlük albumom így nem tudok rá mit mondani. Amiket én vettem mostanában ott elég nagy a különbség a vinyl javára. RHCP albumoknál szinte mindnél, Depeche Mode, Moby, Schiller, de még a Lady Gaga vinyl is sokkal szebben szól mint az agyonkompresszált CD verziók :(
Zhivago 2014.05.07 16:35:44
@Goran Marković: Azért rossz mert pont az ellenkezőjéről beszélünk! Az új kiadású CD-k dinamika tartománya a béka feneke alatt van! Pont, hogy nem használják ki. A dinamika kompresszió ugyanis pont a dinamika halálát jelenti (hiszen benne is van a szóban). Nézd meg fentebb beszúrtam egy linket, hogy miről van szó.
A loudness war amiről itt most szó van, pont azt jelenti, hogy a zene egyetlen hangos folyam. Fogalmad sincs mikor üti szegény dobos teljes erejéből a dobot és mikor csap oda szép finoman, mert ezeket a különbségeket a kompresszió eltünteti. (A halk részt felhúzza a hangosabb részt lehalkítja) Ez miatt hal meg az egész zene, mert ezt minden hangszernél eljátszák, így a végeredmény egy egyforma hangosan szóló katyvasz, és amikor előveszed ugyanazt a számot egy nem agyonkompresszált változatban akkor meglepődsz, hogy jé mennyi más hang is van még a zenében, vagy észre veszed, hogy ezt a gitárszólót bizony úgy játssza, hogy közben a háttérben a basszus teljesen hátravonul.
A legjobban megfigyelhető ez a példa az olyan lemezeknél ahol egy énekkel kezdődik a szám, majd bejönnek a hangszerek és az ének hirtelen halkabb lesz. Nincs ennél kiábrándítóbb :(
Elég sokat dolgoztam a lenti cikkel, de korántsem teljes. Feltúrtam az újságaimat régi (főleg nyolcvanas évekbeli) reklámokért, hirdetésekért. Ilyesmi már volt a blogon, akkor csak külföldi hirdetésekkel, most viszont magyarok jönnek. Amikor elkezdtem dokumentálni a szegény ember szkennerével…..