Regisztráció Blogot indítok
Adatok
okomamik

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vétkeztem Atyám bocsáss meg, mert elvégeztem gyerekkel a szívem alatt a kertész mérnök szakot, s nem álltam inkább apácának, még tanultam biogazdálkodást is, ahelyett hogy kussoltam volna, s beálltam volna egy gyárba, a szalag mellé, hogy némi pénzt is keressek. Nem, én mertem többet akarni, atyám,…..
Gyönyörű helyen volt a földem, két kilométerre a falutól,  ahol lakunk, erdő ölelésében. Lelki szemeim előtt megjelent a karám is, lehet régen is az lehetett ott, valahányszor kint voltunk, pontosan láttam mindennek a helyét: a hat hektár gyümölcsösnek, a tanyának, kerti kultúrának, állattartó…..
Lett, mint a mesében, 33 hektár földem, állami föld volt, pályáztam, végzettségem is van. Meg terveim, álmaim, férj játékossal közösen, a gazdálkodásról.  Lényeg, hogy nyertem, de az előző bérlő, egy külföldi, jó magyaros cégnév mögé bújt tehén hajcsár, kinek főnöke egy szintén külföldi trágya…..
Azt mondják, ha az ember sokat hall valamit, előbb-utóbb részévé válik. Valahogy így vagyok ezzel az ökomama képzéssel is. Sosem voltam fanatikus, öko-bio élelmiszer rajongó, még ha tudom is, hogy jóval egészségesebbek, mint vegyszeres társaik. Kicsit talán rossz szájízem is…..
Bedobtam a témát a közösbe: írjon akinek van kedve, de nem sok vállalkozó kedvvel találkoztam. Úgyhogy összekaptam a gondolataimat, s eszembe jutott Máriahalom, ahol nemrég jártam.  Egyik barátnőm ugyanis szintén jelentkezett erre a képzésre, de nem vették fel, s mivel nem…..
Futás. Élvezetből vagy esetleg menekülésből? Hiszen, gyakorlatilag futni mindenki tud. Három éves fiam is pl. imád rohangálni. De kérdés, hogy meddig. Rövidtávon, meg sem kottyan, mondhatnánk. De emlékeztek azokra a bizonyos 12 perces futásokra tesi órán? Ami még nekünk,…..
Látszólag nagy a csend "a házunk táján", de belül zsongás van. Most van ugyanis a beadandók ideje, házi dolgozatokat gyártunk, csoportokba verődünk, különböző témakörökben.  Vagy csak egyszerűen az ebédnél küzdünk a kávénkért. Elterjedt ugyanis, hogy azt valaki…..
Egyik csoporttársnőm Bagi Éva írása következik, amely a nlcafé-n is megjelent. "A vágyott változás nehéz paradoxona Kedves Olvasók! Régen nem jelentkeztem, bár minden nap eszembe jutott, hogy adott szituációban mit is oszthatnék meg Önökkel. Mert beszélgettem valakivel,…..
Mondta Anna, aki egyébként gépészmérnök, dísznövény óra után, a fűszerspirálos zárszó hatására. Hát, számtech órán honlapot szerkesztettünk Amayával, kapálni sajnos nem tudtunk...
Továbbküldtem egy víztisztítókról szóló cikket a csoporttársaimnak. Erre reagálva, Novák Brigitta véleményét olvashatjátok a témában.  "Az első egyetemi gyakorlatomtól (harmadévtől) az első szülésemig vízminőség-védelemmel foglalkoztam a Földtani Intézetnél, s mint…..
Biomama, Ökomama A kezdet... 2012.09.15 10:43:47
2012 Júliusában kezdődött. Négy napra összehívtak minket "ismerkedni", kapcsolatot építeni. Babázós, pelenkázós hétköznapokhoz szokott életünk új színt kapott, hiszen megtaláltuk őket, akik hasonlóan gondolkodnak, élnek, hasonló céljaik és álmaik vannak. Őket, magunkat,…..
okomamik 2012.09.22 17:25:13
@picpaca: Igen, az okomamik kukac indamail pont hu-ra írj. Köszi