Regisztráció Blogot indítok
Adatok
traviss bickle

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután szóló filmjei (Kéjjel-nappal, Feledés) csak nemzetközi vizeken működnek (ott sem feltétlenül lehengerlően), új franchise-próbálkozása (Jack Reacher) pedig ott tart, hogy még egyáltalán nem biztos, hogy a próbálkozásból franchise lesz, szóval mindezek után Tom Cruise…..
traviss bickle 2013.05.07 13:03:27
@SoZi: azt én is:)
Az első rész volt a feszült-paranoid, a második a nyálas-látványos(sokan utálják, de hogy miért? itt a nyálas nem pejoratív jelző, ez nem egy dráma), a negyedik meg a lendületes-vicces. viszont a harmadikra ti mit mondanátok? annaknem volt túlzottan egyedi stílusa. olyan nyers volt...
traviss bickle 2013.05.10 21:44:49
@borisz: nemtom nekem annyira nevetséges érvek ezek...
hányszor látunk a filmben felreppenő galambokat? talán kétszer? de akkor már lehet, hogy sokat mondtam...:D
a bullet-time lassítások mennyisége meg holvan például egy Mátrixhoz képest???? oké, azt aláírom, hogy ma, 2013-ban ez az effect már túlhaladott és akár nevetséges is tud hatni... de ott és akkor tökéletesen megállták/megállják a helyüket, ez egy korlenyomat, a 90-es évek epikus megalomániája, mint például a felrobbanó Fehér ház a Függetlenség napjában. és szerintem a Mission:Impossible 2 nehezen hasonlítható össze azokkal, amiket írtál. A Con Air például egy suttyó film, látványos, de igénytelen, inkább a 80-as éveket idézi. Előbbiben meg van érzelem, feszültség és ezekkel együtt látványos, és a sztorija is jó, még ha nem is bonyolult.
traviss bickle 2013.05.11 17:36:25
@doggfather: szerintem írtam elég sok mindent, amire lehetett volna reagálni, erre olyasmire kapok választ, amit nem is említettem, hát kurvajó :D
Én nem erről beszéltem, hogy hány filmjében vannak galambok, hanem hogy KONKRÉTAN A Mission:Impossible 2-ben talán ha kétszer látunk ilyenekt 1-2 másodpercre, nonszensz, gyakorlatilag egy említésre sem méltó komponense a filmnek, attól függetlenül, hogy ez tetszik-e valakinek vagy sem. És akkor ezt még érvként felhozni... szerintem nevetséges. Körülbelül olyan ez, mintha valaki egy Tarantino filmben azt hozná fel negatívumnak, hogy volt benne csomagtartó-shot...
aeon flux poszter: gravity (2013) 2013.05.08 21:19:00
A képen látható űrhajós szemlátomást nem hallgatott a poszteren szereplő felszólításra. ..
Geekblog Django elszabadul 2013.01.07 09:40:00
„Is that a nigger on a horse?”Persze, Fred Williamson már akkor cowboykalapban lődözte a lovagló fekete fejvadász koncepcióját a bamba értetlenkedés és a primitív vérszomj kombinációjával díjazó fehéreket, amikor Jamie Foxx még olvasni tanult, úgyhogy a főleg spagettiwestern…..
traviss bickle 2013.01.21 01:21:52
@Elmeboy: "hogy a barbár rabszolgatartók ne játsszanak már Beethovent"
Ez egy Mechanikus Narancs-utalás volt. A zenéről az jutott eszébe, ahogy azt a rabszolgát széttépték a kutyák.
" elég ötlettelen dupla fináléval, a Candie halála utáni rész úgy fölösleges, ahogy van."
Egyáltalán nem volt felesleges. Django és a doktor viszonya mester és tanítvány. A finálé bemutatja, hogy Django mennyit tanult a mester rafináltságából. :)
Így megy ez a Marvelnél: tegnap még egykoron szebb napokat látott tévésként emlegetnek, hozzáértőbb körökben meg nem értett zseniként, a pénzelosztó szinten meg úgy, "hogy kicsoda?", ma pedig te vagy az atyaúristen, kinek minden mozdulatát árgus szemmel nézi a világ. Robert…..
traviss bickle 2013.01.13 11:28:18
@doggfather: csak hogy tisztázzuk: én a popcorn-mozik kontextusában állítom, hogy súlytalan.
A Dark Knight Rises is popcorn mozi... vagy mondjuk egy tavalyi példa: Super 8.
Egyik sem tökéletes film, de tudnak valamit, ami kardinális tényező(gyakorlatilag elsődleges) és amit az Avengers nem: van atmoszférájuk. és beszippant :)