Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peltak

3 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ minden tájáról kérdeztek meg pilótákat arról, hogy melyik az a repülőtér, amit a legkevésbé kedvelnek. Egy Reddit beszélgetésből kiderül, hogy a pilóták a torlódásokat, a késéseket és a rövid futópályákat utálják a legjobban. A New York-i La Guardia a…..
Menedzsmentből és transzdiszciplinaritásból (tudományok közötti átjárhatóság) indított doktori programot a győri Széchenyi István Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank botrányok övezte egyik alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae. A pénzt –  adófizetői forintokból – az alapítvány biztosítja a…..
Peltak 2017.09.01 09:59:28
@Le Orme 2:
Valóban nem igeidők keverednek, de attól még, hogy valami nyelvtanilag helyes, lehet hibás. Pl. a wish you the best to the application is elég hülyén hangzik, egy anyanyelű nem így mondaná.

A toward igenis helytelen itt. Sosem választékos. Towards előfordulhatna, de annak más a jelentése, itt az sem jó.

Nekem sokkal inkább erőltetett, hogy beszúr egy extra E betűt, amit nem magyaráz meg, és keveri a magyar szavak kezdőbetűit (E-Egyetem) az angol szavak kezdőbetűivel (School). Ez annyira erőltetett, hogy na. Az összkép persze nem teljesen gáz. Kb. úgy van megírva, ahogyan gondolom az illető angolul beszélni szokott. Kicsit pongyola, érezhető hogy nem anyanyelvi, de érthető.
Miután több mint fél év harc után Marius és Ruth Bodnariu visszakapták a gyermekeiket, újra a bíróság elé kell állniuk. Az ötgyerekes házaspár akár börtönbe is kerülhet, ha az ügyük kedvezőtlen fordulatot tesz...
Hack Péter, Kuncze Gábor, Pető Iván és Magyar Bálint 1994-ben Még a nyolcvanas években dolgozták ki a hálózatok azt az operatív műveletet, amellyel a földalatti keresztény mozgalmak és az ellenzéki csoportok közötti kapcsolatokat igyekeztek megakadályozni. A titkosszolgálat a rendszerváltás után a…..
A katolikus egyház, szokásaihoz híven, Nagycsütörtökön tartotta az utolsó vacsorára emlékező esti szertartásokat szerte a világon. Ferenc pápa a Castelnuovo di Portó-i menekülttáborban mutatott be szentmisét, amelynek keretében megmosta tizenegy menekült és egy önkéntes munkatárs lábát. A Szentatya…..
Szerző: Huhák Heléna  A vészkorszak üldözötteinek története napjainkban egyre több kiadott visszaemlékezésből, interjúból ismerhető meg. Ezzel szemben jóval kevesebb az egykorú személyes, narratív forrás. Ritkán fordult elő, hogy a túlélők az átélt viszontagságok, tragédiák nyomán keletkezett…..
Köszönjük meg a Kedves Vezetőnek, hogy Magyarország bajba került. Hogy minket utál Európa fontosabbik négyötöde, és hogy ha eddig egyetlen menekültnek nem gondoolt arra, hogy nálunk terrorkodjon, akkor most már ez simán eszébe juthat. Olyan kizárt, hogy valamelyik, innen…..
Peltak 2015.09.16 01:12:38
JogÁsz Tolmácsot kérek! 2015.06.20 19:27:01
A Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a Biszku Béla ellen hozott ítéletet, mert az elsőfokú bíróság nem derítette fel megfelelően a tényeket. Ez nem csak a jobbikos Novák Elődöt háborította fel olyannyira, hogy üvöltözése miatt ki kellett küldeni a…..
Olvasóink segítségét kérjük: mi lehet ez és miért építették? Az orosz RT televízió drónfelvételt készített a Moszkva közelében, egy erdőben felépített hatalmas "Tesla-toronyról". A szűkszavú kommentár szerint a kutatóbázison felépített nagyfeszültségű generátor…..
Ki gondolta volna, hogy akad hely, ahol törvény tiltja, hogy fagyit hordjunk a farzsebünkben, vagy hogy papírzacskóban vigyünk utcán egy hegedűt. És ennél csak bizarabb dolgokat fotózott meg Olivia Locher amerikai fotós. Van az úgy, hogy egykoron valamiért fontosnak gondolt, ám ma…..
Peltak 2014.05.05 16:58:21
@Csokonai Vitéz Műhely: Vagy onnan ered a félreértés, hogy létezik 'cream cheese' ami lehet csak 'cheese' (lásd: cheescake) is.

Krémsajjtal pedig az almáspite is finom. Jobban csúszik.
Az Őrtorony 2011. június 15., 16. oldal:  "Kerüljétek őket" - mondja Isten Szava. Más fordítások ezt így adják vissza: "térjetek ki előlük", "tartsátok távol magatokat tőlük", "maradjatok távol tőlük". Ezt az ihletett tanácsot nem lehet félreérteni. Tegyük fel, hogy egy…..
Peltak 2014.04.10 21:53:13
@Now!:
A csalad szent, es Istentol rendelt intezmeny. A Biblia szerint legalabb is. A gyulekezeti fenyites es Jezus parancsanak szelsoseges es szeretetlen ertelmezese tekint igy a tagokra. Nem mellesleg Isten torvenyei nem feltetlen azonosak egy emberi tarsulat torvenyeirol. Nem olvastad-e meg Jezus profeciajat, hogy az oveit kirekesztik a gyulekezetekbol?
Peltak 2014.04.10 22:20:47
@Now!:
Nincs ekezetem, es erintokepernyorol irok.

A rossz csalad is Isten intezmenye, amit az ember tett tonkre, de a rossz szuloket is tisztelnie kell a gyerekeiknek. Ez van a tizparancsolatban.
Colorcam Házibuli after 2013.10.11 17:09:28
Aludtál már el tökrészegen házibuliban? Akkor tudod mekkora élmény másnap tükörbe nézni és látni amatőr grafikus barátaink művét. Felbecsülhetetlen érzés. Az új-zélandi Steinlager sörmárka kiváló reklámanyaggal csal könnyet a szemünkbe. "Művész legyél, ne a vászon"…..
Muszáj kitennem ezt a képet, mert ugyan a várólista hosszú, ezt pedig csak tegnap küldte emmbea (akiknek egy éve vár a beküldése [nem vicc, sajnos], azoktól ismét elnézést kérünk), de az a helyzet, hogy én ezt már májusban lefényképeztem, csak azóta se tettem ki: Ezt írta…..
Mark Sanderson nem egyszerűen csak a Vezető Testület egy tagja, hanem egynyolcad része a “hű és értelmes rabszolgának” is - mely Isten egyedüli csatornája az emberiség felé  A JW.org végül megerősítette, hogy Mark Sanderson a legutóbbi olyan testvér, akit kineveztek a…..
A napokban elég sokat foglalkoztam a sáska Abaddon témával, mert volt egy érdekes vitám egy tanúval. Olyan érveket sikerült előbányásznia, amiket nem ismertem, és már-már engem is afelé tendált, hogy a kérdés valóban nem olyan egyszerű... Korábbi írásunk a…..
Isten angyalai támogatják és védelmezik a szolgáit Ez a kép Az Őrtorony 2013. március 15-i számában jelent meg. Azt hivatott ábrázolni, ahogyan Jehova angyalai megvédelmezik a térítő Jehova Tanúit Sátántól az ördögtől és a csatlósaitól. A kép felvet pár érdekes…..
Peltak 2012.12.27 20:57:01
@Consuelo:
Szia!

Megoldódott a probléma? Kérdezed, mik ezek a jelenségek? A Biblia ad ezekre választ, és Isten meg tud, és meg is akar szabadítani.

Hosszú lenne mindent leírni, de ezek a lények nem elhunyt emberek lelkei (talán tudod Te is), és nem igazán a hely a lényeg, hanem az ember. Az energia-gyógyító valóban nem volt jó ötlet.
Elsődleges, hogy az életed add át Krisztusnak. Utána pedig a házad is, de általában elegendő a szív átadása. (Vannak a ház átadásáról jó könyvek, pl. ez: www.amana7.hu/webshop/index.php/fooldal/eddie-es-alice-smith-szellemi-haztakaritas.html ). Ha érdekel elküldöm.
Minta: A Hit Gyülekezete!!! Kedves jelenlegi és volt testvérek, valamint minden katolikus és protestáns testvérem !!! Karácsony előtt beszéltem egy buzgó Hit gyülis személlyel, amolyan buzgó kisegítőszolgafélével. A lényeg a következő: az Amérikából származó Hit…..
Peltak 2012.12.27 13:56:30
@Oswald Spengler: Válaszoltam privátban.
Peltak 2012.12.27 15:26:57
@sefatias: Galata 2:5

5 Kiknek egy pillanatra sem adtuk meg magunkat, hogy az evangyéliom igazsága megmaradjon számotokra.

2. Korintus 11:4:
Mert hogyha az, a ki jõ, más Jézust prédikál, a kit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, a mit nem vettetek, vagy más evangyéliomot, a mit be nem fogadtatok, szépen eltûrnétek.

Az a Jézus, aki csak "isten", és egyben Mihály és Abaddon is, az nem az Igazi Jézus. Egy dolog ismerni valakit személyesen, és megint más dolog "ismeretet szerezni róla", ahogy az ÚVF is ferdíti az összes "megismerésről" szóló bibliai részt.

A történelmi Jézusról lehet valami képük az evangéliumok alapján, a hozzá fűződő magyarázatok azonban elhomályosítják a feltámadott Jézusról alkotott képet, és nincsenek valóságos közösségben Vele.

A rész szerinti ismeret minden keresztény jellemzője, nem ez a baj, a hamis ismeret a baj. Krisztusról szellemi ismeretet pedig csak a Szent Szellem ad.

"hát majd egyszer nekik is kiigazítja az Isten a gondolkodásukat" Úgy legyen!
Peltak 2012.12.27 15:51:35
@sefatias: Erre még várni kell...

Ismétlem: én nem ítélem el a tanúkat, és egyetértek abban, hogy a vezetők felelőssége a legnagyobb, főleg, ha még ki is használják a híveket.

Isten ítélete igazságos: Figyelembe veszi a kapott világosságot, az ember lelkiismeretét, és cselekedeteit is.
Fékeveszett agresszió hömpölyög keresztül országunkon. Az örmény őrület megfertőzte a szentimentális lelkeket, az egyházakat, a sajtót, a bloggereket, de még a kormányt is. A teljes magyar közélet a jereváni szemfényvesztés bűvkörébe zuhant. Senki nincs, aki rákérdezne: mi…..
Iránban esett meg velünk a kellemetlen szituáció, hogy bajba kerültünk, és végül a rendőrségen kötöttünk ki, ahová kénytelenek voltunk odahívni a CS hosztjainkat is, egy házaspárt. Na de kezdjük az elején: A történetet kezdjük ott, hogy biciklizünk a világ körül, és…..
Kettős Mérce Több, mint gyanús 2012.08.28 17:02:00
Hazatért Szíriából az a három férfi, akik nyaralásukat töltötték a polgárháborús országban, ahol az elmúlt félévben közel 40 ezer ember halt meg, és több százezren menekültek el. A volt rendőröket a felkelők rabolták el és engedték később szabadon. A sztori nagyon…..
Peltak 2012.08.29 10:35:08
@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe:

Fejfedőt a szolgálatban lévő közeg mindig visel. Ennyi az oka csupán.
Egy embernek volt egy fia. A fiú felnőtt korában elköltözött egy messzi vidékre. Az embert Kovács Jánosnak hívták, mert ő volt a városban a kovács. Mindenki tudta mit jelent kovácsnak lenni. A kovácsságra pedig a nyelvükben több szó is volt: pl a ráverő, a vasmunkás, a…..
Peltak 2012.08.07 04:08:17
@Ezékiel1:
Én a magam részéről JÉZUS tanúja vagyok, miként az összes újszövetségi igaz hívő... (Ap Csel 1:8)
A beszéded arról tesz bizonyságot, hogy nem ismered a kegyelmet, sem Istent. Nem kellene ennek így lennie, hisz Isten szeretete megtérésre indít.
Peltak 2012.08.07 07:20:31
@Ezékiel1:
Én szívesen elmondom az üdvösség, és örök élet útját Krisztusban
Jehova Tanúi és a mentális egészség Írta: Lee Marsh Gyermekként tudtam, hogy kezelésre van szükségem az átélt zaklatásaim miatt. De Jehova Tanújaként nem volt erre lehetőségem. Azt mondták nekem, hogy a szociális gondozók, a terapeuták és pszichológusok el fognak engem…..
100 új gyülekezet Prófétálás 2011.01.24 20:14:00
A pünkösdi-karizmatikus mozgalom egyik legnagyobb problémája, hogy nincs tisztázva: Mi a prófétálás? Mikor van szükség prófétálásra? Mi az, ami nem prófétálás? Mindig ugyanazt érti az Ige prófétálás alatt, amit most értenek a teológusok?     1. Mi a…..