Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ginevra5

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A csapat reggeli után bevág az őserdőbe. Anti és Béla kint maradnak inkább a parton, pecázni. Mi a két vezetőnkkel: Ricoval és Maurice-vel bevetjük magunkat a jungelbe. Elég lassan lehetett haladni az előttünk ágakkal, lelógó liánoktól sűrűn benőtt esőerdőben.…..
      A délelőtt lötyögéssel telt. Szemerkélt az eső, de legalább a mellettünk lévő fákon 6 db ara-papagáj várta, h kisüssön a nap. Ezeket fényképeztük, meg egy kisméretű pávát. Közben lebontottuk a tábort, majd ebéd után elindultunk …..
 Elzárva a jungel mélyén…  Reggelre sem állt el az eső és a folyó egyre csak emelkedett. Rico szerint 8-ra vissza kell érjen a sógor a csónakkal. Remélhetőleg addig nem önt el bennünket az áradó víz, mert a zátonyon nem volt magasabb rész; csak az a pár…..
       Az idő megy, fél 6-kor jön egy motoros; megtudjuk, h akkora a vízfolyás előttünk, h nem tudunk továbbmenni. Tolatás vissza a „főútra”! Sietünk, mert egy beszakadt áteresz miatt lezárták azt is. Mire odaérünk, az áteresz összehorpadt régi…..
 Hajnali 3-kor ébresztő, 4-kor indulás a reptérre, mert a csapat fele 6-kor indul Magyarországra; nekik véget ért a „nyaralás”! A mi gépünk 8-kor indul vissza, Limába. Ott átszállás Sao Paulo felé, de Rico útlevele a sátrasnál maradt, kíváncsian várjuk a…..
    Rurrenabaque egy kisváros a Beni folyó partján; innen indulnak Madidibe a kalandvágyók  jungeltúrára. Reggelit vadászva találtunk egy Mossquito-Bar nevű kajáldát; a tulaj beszélt angolul, eredeti bolivian reggelit ettünk: sült marha, tükörtojás,…..
   Reggel indultunk La Pazból; két egyforma Toyota Land-crusier várt ránk a hotel előtt. Mi öten: Macus, Béla, Tünde, férjem és én, na meg a sofőr bepakoltuk a háromnapi cuccot a csomagtartóba. A többiek Ricoval együtt a másik autóba...  Korán volt még,…..
      Reggeli után nagyot csavarogtunk La Paz-ban, a béke városában. Mint megtudtuk, az eredeti (indián) város 4200 méteren volt eredetileg egy sík vidéken; mivel nagyon szeles hely volt, ezért leköltöztették a spanyolok ebbe a hatalmas, kráter-szerű völgybe,…..
   Reggel 10-kor indultunk Cuscobol Punoba, a Titicaca tó melletti ősi városba. 6 és fél órai buszozás után jutottunk el ebbe a nem túl szép, vízparti városba. A szállásunk nagyon jó, de a hidegre nem voltunk felkészülve; Igaz, h közel az egyenlítő, de 3800 m magasan…..
     Egész éjjel esett. A hőmérséklet kb. 6 celsius volt reggel. Délelőtt elmentünk egy pre-inka temetőbe, olyan 20 km-re a várostól (Sillustani); vita van erről, mik is valójában ezek a hőleadő kürtőkre emlékeztető mintegy 4-5 m magas építmények. Egyesek…..
      Korán reggel fél 6-kor indult vonatunk vissza, Cuscoba; nem esett jól a korai ébresztő. Négy órát utaztunk az Urubamba mellett, míg visszaértünk a cuscoi szállásunkra; 1 óra szerviz szünet után elindult a csapat várost nézni a prof. vezetésével. A…..
      Ollantaytambo városkából gyalog indultunk délelőtt 10-kor a romvároshoz. Egy nagyon vad, gyorsfolyású folyó (Urubamba) mentén  haladva értük el a szent hegyet. Olyan erősen zúgott mellettünk a folyó, h egész éjjel hallani lehetett a hotelből...…..
    Reggeli előtt séta a hotellel szemközt levő piacon. Az élő és tisztított békákkal már a kapuban találkoztunk. A zöldségárusoknál legalább 80 féle burgonyát, kukoricából is nagyon sokfélét láttunk: a pirostól a feketéig, a tarkától a fehérig... háromszor…..
       Délelőtt 10-kor indult a távolsági busz Arequipából Cuscoba. Az út tíz órán át tartott és még egy fél... Csodálatos tájakon haladtunk keresztül... a 4900 m magas hágón, ahol a sziklák csupaszon meredeznek, elkapott a hóesés; utána aprószemű…..
    Ma igazán korán keltünk; már hajnali 3-kor egy buszban ültünk és utaztunk a Colca canyon felé. Az idő egyre hűvösebb lett, 7 óra tájban elértük a hágó legmagasabb pontját, 4900 m-ert. Az út szinte vízszintesen halad egy darabon. Körülöttünk hófoltok (a…..
     10 órás utazás után reggel 9-kor szálltunk ki a buszból üdén, frissen; mert az igen kényelmes, jól felszerelt távolsági járaton utazva   (ha nálunk ilyenek lennének) végül is nagyon kipihenten érkeztünk meg Arequipába. "A fehér városnak nevezett…..
    Másnap reggel elindultunk a Nazca nevű város felé.   "A Nazca-vonalak (hatalmas méretű, részletesen kidolgozott geoglifák) Limától mintegy 400 km-re délre, csaknem 2 km hosszan nyúlnak el a Rio Grande de Nazca folyó vízgyűjtő medencéjébe. - Egyes rajzok mérete…..
    Reggel elindultunk a Paracas Nemzeti Parkba, Peru nyugati partjainál a Ballestas szigetek egyikére: St. Gallan-ra. Hatalmas motorcsónakokkal vittek bennünket, mentőmellényben és biztonsági övvel jól bekötözve. Nem is gondoltuk milyen látványban lesz részünk, mert Rico…..
   Délelőtt még Limában; az inkvizíciós múzeum meglátogatása. Majd irány a reptérre, mert végre megjöttek a lemaradt csomagjaink; már épp ideje mert utána rögtön indultunk tovább Piscoba távolsági busszal, ahol még utaskísérő is volt... mint a…..
   Végre ágyban aludtunk ismét; jót reggeliztünk és még punnyadtunk kicsit. 10-12 között séta Limában. Délben őrségváltás volt a Kormányzósági Palotában, nagy volt a tömeg, mindenki a ceremóniát leste.  A városon átfolyik a Lima nevű folyó; nagyon gyors…..
    Elindultunk  Nem írom le részletesen az indulás körülményeit; elég az,  "kicsit " meghosszabbodott a repülőút azáltal, h a Malév becsődölt és így másik géppel tudtunk elindulni, viszont ezért Bp-ről előbb Amszterdamon át - Róma-Sao Paulo-Lima volt az…..