Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doroszlai Beáta

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Business Casual Nyár az irodában 2013.05.30 08:00:00
Bár még nem érkezett meg a rekkenő hőség, a június, és vele a kánikula is közeledik. Érdemes előre felkészülni a nagy melegre ruhatárunk frissítésével is. Nyáron az irodában is öltözhetünk könnyedebben, mint a hűvös időkben, de azért maradjon nyári öltözetünk is…..
Legyen színes a hetünk! Attól, hogy elegáns megjelenést vár tőlünk munkakörnyezetünk, az irodában is hordhatunk vidám árnyalatokat. Most sorra vesszük a szivárvány színeit és egyúttal példákat mutatunk decens ceruzaszoknyás viseletekre, hogy a rövid hétnek minden napjára…..
A Dolce&Gabbana idei tavaszi-nyári kollekcióját a mediterrán tengerpartok, üde virágok, fülledt nyáresték ihlették. Ruháik között számos olyan darabot találunk, amelyek az irodában is tökéletesen helyt állnak. Bejegyzésünk nemcsak ízléses ruhadarabjaik miatt foglalkozik a…..
Hétköznap reggelente nem sok idő és energia jut a tökéletes frizura elkészítésére. Azért mégsem kéne slampos hajjal megjelenni a munkahelyen - szerencsére a lófarkas frizurák könnyen elkészíthetők és változatosak, így két perces munkával is mindig csinos és megújult…..
 Murphy-re mindig számíthatunk. Biztos, hogy a nagy interjút megelőző pillanatokban tintázzuk össze a felsőnket, éppen a prezentáció előtt szalad le a szem a harisnyánkon, és fontos találkozóra menet botlunk meg és kopik le cipőnk orra/szakad ki pántja, vagy reped ki egy…..
Business Casual Bent, betegen 2013.04.04 11:34:18
Nem sokan ússzák meg ebben a gyötrelmesen hosszúra nyúlt idei télben a megfázást. A legjobb persze az lenne, ha nem kellene betegen dolgoznunk, de sajnos mindannyian tudjuk, hogy ez nem minden esetben megoldható. Amennyiben muszáj bemennünk az irodába akkor is, ha éppen a meghűléssel…..
Számos cég igyekszik üzleti partnerei, munkatársai kedvében járni oly módon is, hogy húsvétkor, karácsonykor ünnepi képeslapot küldenek az illetőknek. A gesztus szép és értékelendő, de ügyeljünk arra, hogy a kivitelezés is ízléses legyen! Ha „jót és jól” szeretnénk…..
Egyre többen megkérdőjelezik, feltűzzék, vagy sem. És ha úgy döntenek, viselik március 15-én a kabátra/zakóra/blézerre tűzött szalagrózsát, a következő kérdés az, milyen kokárdát viseljenek. Van, aki már a nemzeti ünnepet megelőző munkanapon is viseli a kokárdát.…..
A munkahelyek nagy részén ma megünnepelték a kollegák a Nőnapot, és minden kollegina asztalán tavaszi virág díszeleg. A március eleji ünnepkor nem kérdés, hogy például friss tavaszi virágokkal – tulipánnal, nárcisszal, jácinttal – is ki tudjuk fejezni a nők iránti…..
Blogunkban sok-sok írás foglalkozik azzal, hogyan jelenjünk meg, mit viseljünk munkahelyi környezetben. Szeretnénk viszont további részletekre is kitérni, hogyan alakíthatják ki magukról a legjobb képet a profi üzletemberek: amennyiben nem személyesen találkozunk, hanem csak…..
Még hogy a zokni alsóruházat? Addig még talán, míg le nem ülünk. Abban a pillanatban viszont, hogy behajlítjuk térdünket, bizony kivillan. És ha már figyelünk öltözékünkre, nem mindegy, hogy milyen zoknit viselünk a nadrág és a cipő félig-meddig takarásában. Ha pedig már…..
Talán a Valentin-nap az egyik leginkább megosztó ünnep hazánkban. Amerikában sokkal nagyobb népszerűségnek örvend, mind itthon, de azért Magyarországon is sokan vannak, akik élnek az alkalommal, és megajándékozzák szerelmüket (, szeretteiket) Bálint-napon. Abban mi nem…..
Ha annyira nem is hoz minket lázba a farsang közeledte, mint gyerekkorunkban, azért érdemes megragadnunk az alkalmat egy kis ünneplésre és elmennünk a céges farsangozásra. Persze nem kell túlzásokba esnünk és teljes harci díszbe bújva megjelennünk kollegáink előtt, de legyünk…..
Nem állítjuk, hogy a szemöldök az arcunk legfontosabb része. Mégis fontos, hogy szép és ápolt legyen, az pedig csak arcunk előnyére válik, ha még szemformánkhoz is igazítjuk szemöldökünk ívét és hosszúságát. Elvégre, ha már ráncoljuk a szemöldökünket dühünkben, vagy…..
Business Casual Fánkot a hajba! 2013.01.10 11:36:49
A tökéletes öltözéket is tönkreteheti kócos, rendezetlen hajunk. Legyünk igényesek, ne engedjük, hogy ez megtörténjen! Íme egy tipp, hogyan készíthetünk magunknak hipp-hopp gyönyörű kontyot, amely egyszerre lesz elegáns, nőies, és még tartós is! Source: nzgirl.co.nz via…..
Hogy jobb: ha kikandikál, vagy ha lesimítjuk, esetleg ha teljesen kihajtjuk? Sokszor okozhat gondot, hogy inggallérunkat kint, vagy zakónk, pulóverünk alá hajtva hordjuk. Nem mondjuk, hogy ezen múlik, tökéletes-e az öltözékünk, de azért érdemes az ilyen apróbb részletekre is…..
  Egy sima pamutpóló+nadrágban is helyt állhatunk az irodában, amennyiben megfelelő kiegészítőt viselünk hozzájuk. Nem kell különleges ruhadarabokba bújnunk, ha visszafogottan elegánsak, trendik szeretnénk lenni munka közben, és mindeközben még kényelmesen is éreznénk…..
A legtöbb iroda már ünnepi díszben várja a közeledő karácsonyt. Lassan elérkezik a karácsonyi vacsorák ideje is – ki jobban, ki kevésbé örül ennek, az viszont biztos, hogy tanácsos megfontolni, mit viseljünk a jeles alkalomra. Amit elsősorban érdemes szem előtt tartani: attól,…..
Inspiráció céljából összegyűjtöttünk néhány kiváló, néha nem megszokott példát arra, milyen inget, milyen nyakkendővel hordhatunk az irodában. Egyszínű ing és nyakkendő, az egyszerűség jegyében – Burberry Prorsum ing Dolce & Gabbana nyakkendővel. Szürke a…..
A Halloween egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Noha az amerikai hagyomány megköveteli a jelmezt, az irodában elegendő, ha az ősz színeit felhasználva és némi rafinériával egy kis színt, bohóságot viszünk az öltözékünkbe október 31-én. Néhány cégnél…..
Annak ellenére, hogy számos munkahely igen engedékeny az öltözködés terén, a reggeli készülődés során mindenképpen vegyük figyelembe a pozíciónkból, munkakörünkből adódó kötelezettségeinket, és annak megfelelően állítsuk össze a napi viseletünket. Különösen igaz ez…..
Mi sem dobja fel jobban megjelenésünket, mint egy szép kiegészítő - akár az irodában, akár a munkahelyen kívül vagyunk. Általános szabály viszont, hogy formális közegben hét darabnál több ékszert ne viseljünk. Nem elég azonban csak a mennyiséget szem előtt tartanunk; érdemes…..
Az irodai lét sokak számára egyet jelent a szürke kisegérséggel. Ez azonban egy tévhit, hiszen a hétköznapi ruhatárunkat ékszerekkel és kiegészítőkkel könnyen színesebbé tehetjük úgy, hogy közben nem kell lecserélnünk a gardróbszekrényünket. Íme egy kis segítség, hogyan…..