Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daenerys123

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó négy évvel ezelőtt jelent meg Twiga posztja, melyben akkor Botswanából (!) írt – mert hát ugye, mint tudjuk, magyarok és határátkelők mindenhol vannak. Most négy év után ismét jelentkezett, részben azért, mert egy kommentje kapcsán megkértem, írjon kicsit bővebben arról, milyen is egy…..
daenerys123 2017.09.12 09:48:21
@twiga: mi hasznára válhatna a magyar nyelv? Nem is Mo-n élnek, tényleg csak a nagyszülők miatt érdmes megtanulni. Azzal egyetértek, hogy ha a nagyszülő nem tud más nyelvet, akkor fontos, hogy tudjanak kommunikálni. De egyébként minek
A blog olvasói törzsgárdája feltehetően már hozzászokott a hirtelen hozott döntéseimhez meg hogy időnként variálgatok is. Nos, jelentem, amennyiben valami extrém váratlan dolog nem történik - pl. belémszeret egy jóképű (haha!) kínai milliárdos, aki vesz nekem egy villát és még férjemuramat is…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
daenerys123 2014.03.12 17:12:28
Nem volt rossz munkám otthon, a feleségemnek még meg is van, de éreztük, hogy ebből nem lesz egyről a kettőre jutás, pláne ha egyszer csak jön a baba – körülbelül így kezdődött mai szerzőnk, Gábor története, melynek első államosa egy Salzburgtól 50 kilométerre fekvő falu.…..
A minap Ókidli írta meg Németországban au pairként szerzett, finoman szólva sem túl pozitív tapasztalatait. Akár e történet párjának is tekinthető a mai poszt, melynek szerzője, Adri szintén au pairként kezdte, ám az ő útja teljesen más irányt vett. „Két és fél…..
daenerys123 2012.11.01 19:20:23
@hagyma:
hogy érted azt a visszamenetelt? mi okból?
komolyan kérdezem, nekem kötözködésből :)
Ismét jelentkezik Rozamami, aki legutóbb a gyerekek iskolai beilleszkedéséről írt, ma pedig saját munkakereséséről (és találásáról) számol be. (Kalandjai első részét pedig itt olvashatjátok.) Kiderül az is, miként jelenthet motivációt egy ronda szőnyeg... Jó…..
daenerys123 2012.09.21 13:09:46
@SilentDreams:

Én is bajban vagyok az angolul telefonálással, lehet ez valami általános jelenség :) Ami azért fura mert a televíziót meg 80%-ban értem
daenerys123 2012.09.21 14:59:12
@Javorka:
erre még nem gondoltam :) de van benne valami, sőt..
Szerdától kezdek az új munkahelyemen kint, ahol majd telefonálgatnom is kell és eléggé félek tőle most még
A mai posztban sok a kérdés és a válasz is, szerzője, Lionel North saját bevallása szerint azért indult neki, mert elveszítette a hitét. Amit kapott, az a létbiztonság, ám nagy kérdés, ennek mi az ára... TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a hataratkelokommentKUKAChotmail.com…..
daenerys123 2012.09.19 13:22:07
@iOi:

Én is hasonlóan látom. Én gimiben a 4 év alatt 1 db igazi kísérletet láttam kémia órán, a többi tényleg csak a "kovalens kötés bemagolása". Ha gimiben érdekesebbé, gyakorlatiasabbá tették volna ezeket a tárgyakat, valószínűleg teljesen más egyetemre mentem volna, mint így :)
daenerys123 2012.09.19 16:00:14
@fhdgy:
azért tettem idézőjelbe, mert az elméletiségre akartam vele utalni, vagyis csak annyit akartam érzékeltetni, hogy elenyésző volt a gyakorlat az elmélet mellett. Lehet egy kicsit félreérthető volt. Hála istennek soha nem kellett semmit sem magolnom :)
daenerys123 2012.09.19 16:10:39
@Whave:
ezzel nagyon egyetértek. Szeresd a munkád, de ne az legyen a hobbid. Legalábbis magamra vonatkoztatva, előbb-utóbb biztos megutálnám a hobbim, ha "kötelező" jelleggel kellene csinálnom. A hobbi az hobbi nekem:)
A mai posztban Budapest és Tel-Aviv közt ingázunk, azaz folytatjuk Éva történetét (aki nem olvasta volna az első részt, itt pótolhatja). Kiderül, miért tér vissza valaki Magyarországra Izraelből, miként az is, miért megy el újra. Nem minden tanulság nélkül való történet…..