Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ingeborg

1 bejegyzést írt és 1129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez hosszú lesz... Nem, nem a poszt - a folyamat. Ha magadra ismertél ebben a posztban, vagy felismerted a tanult tehetetlenséget a politikai viselkedésben, akkor lehet, hogy érdekel, hogy mi ebből a kiút. Engem is érdekelt és keményen olvasgattam - de nincsenek jó híreim. Van megoldás, persze.…..
Semmi. Minden. Fordulópont 2016.07.10 23:23:27
Ma délben hosszas tipródás után elküldtem azt a levelet, amiben a gyerekem apját (és másolatban a feleségét) arra kérem, hogy legyen szíves megjelölni azt a legalább 3 hetet a nyár hátralévő részéből, amikor Bandita náluk lesz, emlékeztettem arra, hogy a kapcsolattartás nem csak jog, hanem…..
Azt, hogy miért szexelnek a férfiak, igazából senki se akarja tudni. Merthogy róluk az a hiedelem alakult ki az idők során, hogy nekik ehhez nem kell külön motiváció. Mert hajtja őket a vérük, mondták a régiek, mert magas a tesztoszteronszintjük, mondják a maiak, mert csak... El…..
Ingeborg 2016.01.16 01:34:55
@Neverand E.T.: valahogy így... A szexnek nem célja van, hanem kiváltó oka :-)! A Kiváltó Ok pedig nagyon nem akárki...

De tartok tőle, hogy a pasik egy része ezt sosem fogja megérteni...
Ingeborg 2016.01.16 18:38:03
@Liza Liza: nem azt mondom, h faékek, csak azt, hogy ezt a témakört masszív értetlenkedés övezi, mert a legtöbben magukból indulnak ki...
Ingeborg 2016.01.18 02:55:04
@Neverand E.T.: :-D ez sajna így van... Vigyázni kell, össze ne törjön a mancsunkban az a felbecsülhetetlen értékű játékszer!
A női ejakulátum után, amelyről múltkor beszéltünk, és amelyet sajnos még sokkal kevesebben ismernek saját tapasztalatból, mint az üdvös lenne, most illik szót ejteni a férfi ejakulátumról is, amelyet semlegesen ondónak vagy spermának szoktunk nevezni. Van egy olyan szavunk is…..
Ingeborg 2015.12.14 13:13:48
@Intimszféra: de várj, te ismered ezeket a lapokat? Ismered alaposabban ezt a tudományterületet? Szóval, tényleg tudod, hogy ezek a lapok nagy tekintélyűek az adott területen? Vagy ezt csak hasrautesszeruen mondod :-P?

(Bocsi, h gonosz vagyok... PMS-em van asszem :-o.)
Ingeborg 2015.12.14 18:33:54
@Intimszféra: én is köszönöm a társalgást, élveztem!

Egyébként nekem is van egy elméletem a furcsa kinézetű, gyors és egyenes előrehaladás helyett tétován körkörösen úszkáló spermiumokrol. Ezek a férfi tudatalattijanak utasítására képződnek, és az a konfliktus nyilvánul meg bennük, amely a mindenképpen utódot akaró gének, és a titkos kételyekkel küzdő férfilélek között fennáll. Ezek a "hibás" spermiumok szabotálni próbálják a megtermékenyítést.
A tisztaság és a lelkiismeretesség méreg mindenféle erotika számára. - mondja Volkmar Sigusch, az egyik leghíresebb szexkutató a világon.  Egy másik szexkutató, Woody Allen szerint pedig a szex mocskos dolog, de persze csak akkor, ha jól csinálják. Most már csak azt kéne…..
Ingeborg 2015.10.18 14:13:04
@keroll: akkor ki az? Lobster :-)?
Ingeborg 2015.10.18 14:36:27
@keroll: és miért 0 a megvalósulás valószínűsége?

@skarlát betű: igen, a te esetedben az adrenalinról - kockázatvállalásról, kiszolgáltatottságról is szólhatott ez a dolog.
Ingeborg 2015.10.19 11:54:33
@keroll: félreérted Vízivót, neki nem szerelem kell a kekszhez, hanem szent cél :-)!
Az időutazós téma iránti elfogultságomat már ismeritek, írtam az Időminisztériumról, a Flash forwardról is, mert éppen az időutazás témájából adódóan kerültek elő a hűtlenséggel kapcsolatosan olyan gondolatok, amelyeket érdemes volt kifejteni. Ráadásul tényleg nagyon jó…..
Ingeborg 2015.10.08 20:20:55
@skarlát betű: társkeresőkön szokott lenni olyan keresési opció, hogy csak az aktív felhasználókat mutassa - sz'al ha nem jelentkeztél be rendszeresen, akkor természetes, hogy nem nagyon írtak... nem?
Miket írtál amúgy? Kedvenc könyveid felsorolása vagy ilyesmi :-)? Biztos írtál vmit, ami elriasztotta a pasikat... nem?
Ingeborg 2015.10.08 22:28:16
@sweetheart18: ne aggódj, állítom, hogy középkorú ribiként is szép az élet :-)!
Mostanában csak úgy áradnak a női orgazmusról szóló cikkek. Van, aki összeszámolja, hogy a nők úgy általában hányféleképpen élvezhet(né)nek el, van, aki arra igyekszik rávenni minket, hogy tanuljuk meg, hogyan működik a testünk, akkor minden rendben lesz, van, aki szerint a…..
Ingeborg 2015.03.04 13:33:40
@kardhal77: @sas70: egyikőtök sem figyelt :-P. Férfiakkal is szokott, meg nőkkel is :-). Nőkkel gyakrabban.
Ingeborg 2015.10.01 10:30:00
@keroll: :-D csúcs komment!
Ingeborg 2015.10.02 12:40:54
@Neverand: ? Én csak like-oltam a jelenséget, hogy valaki ilyen elszántan hajszolta az elélvezést. Nem vágom, h a te reakciód miről szól...
Életemben egyszer nyitottam rá egy párra, amikor nem kellett volna. Igazából már túl voltak az akción, és meztelenül heverésztek, de még ezt is olyan kínosnak éreztem, hogy nem magyarul kezdtem el mentegetőzni, hanem a második anyanyelvemen - amiből ők semmit se értettek. Sőt,…..
Ingeborg 2015.09.28 16:39:44
@Lars.Lares: pl. a hagyományos kapcsolatban az összeköltözés előbb kerül szóba, mint a keksz :-o. Nem is folytatnám...
Ingeborg 2015.09.29 10:10:46
@skarlát betű: én nem keverem, csak megjegyeztem, h mikor a pasi viselkedésének okait kutatjuk, akkor a visszafogottságon, a töketlenségen, és az elemi erővel kontrollált elemi erejű vulkánkitörésen kívül az érdeklődés mérsékelt volta is egy lehetőség. De a pasikhoz hasonlóan mi sem nagyon szeretünk ezzel szembenézni :-).
Ingeborg 2015.09.29 10:21:47
@Lars.Lares: ...vagy pedig egyszerűen addiktív a magány.
Ritkán felmerülő, de izgalmas kérdés: ha egy szerető külsős partnerrel szexel, vajon otthon igyekszik-e elkerülni a szeretkezést, vagy ugyanúgy viselkedik, mintha mi sem történt volna? És hogy van ez nyitott kapcsolatban? Az eredeti poszt a blog.viszony.hu oldalon jelent…..
Ingeborg 2015.08.12 13:15:58
@Neverand: ne aggódj, a keksz megy nekik többekkel is, csak a rendszeresség és a kommunikáció nem :-P. Amit amúgy megértek; néha még 1 db párkapcsolat is túl sok időt és energiát kíván a munka, barátok, rokonok, hobbik mellett - nem hogy egynél több.
Ingeborg 2015.08.12 14:23:28
@Neverand: a párkapcsolat fárasztó, a csakszex picit értelmetlen, a köztes verzióra meg valahogy csak kevesen képesek...
Ingeborg 2015.08.19 15:35:08
@Panopolis: nem lehet, hogy túlparáztad a helyzetet? Lényegében annyira féltél, hogy megbántasz valakit, vagy hogy valakire nem figyelsz eléggé, hogy inkább kimenekültél mindkét kapcsolatból? Miközben a nők valójában egész jól bírták ezt a felállást veled?
Három éve javasolta nekem egy olvasó, hogy foglalkozzam a cuckolding jelenséggel is, mivel ez a hűtlenség blog profiljába esik. Azóta is többször eszembe jutott a dolog, de most értem el oda, hogy rászánjam magam az erről szóló poszt megírására... (Alább az utánközlést…..
Ingeborg 2015.08.06 12:04:36
@skarlát betű: mivel rontottad el a hangulatot? És aztán megbeszéltétek a dolgot, és folytattátok a kekszet?

"Mit cseréljek testnedveket olyanokkal, akik kurvára nem számítanak nekem?"

Hát pl. mert a pasid kéri, hogy csatlakozz be hozzá meg egy másik nőjéhez harmadiknak, vagy egy barátnőd kéri, hogy csatlakozz be hozzá meg a pasijához harmadiknak... vagy mittudomén. Sz'al lehet azért olyan helyzet, hogy a háromból kettő meg kettő jól ismeri egymást, de a harmadik kettő már nem annyira. Persze lehet, hogy akkor a legjobb, ha mindenki mindenkit nagyon szeret, de senki senkit nem szeret kisajátítósan, meg féltékenyen.
Ingeborg 2015.08.06 17:33:25
@TBal: nyilván nem arról van szó, hogy "elveszti a varázsát"; most szerinted milyen varázsa lehet egy magányos masztizásnak egy hús-vér emberrel való együttléthez képest :-)? Csak asszem még hiányzik belőlem az a lazaság, ami a maszti prezentálásához kéne.
Ingeborg 2015.08.12 08:25:09
@skarlát betű: nem inkább az tart vissza, hogy a valóságban lelkileg rosszul eshetne egy olyan orgia, amiről elméletben jóízűeket fantáziálsz? (Persze tény, hogy az ember saját lelke, az is részben a társadalom hangja, mindenhova beszűrődik ez a szemét...) Az ismerőseidnek elvileg egyáltalán nem kell tudniuk a kalandjaidról, nem kell ezt nyíltan fölvállalni...
Mivel a Hűtlenség blog külföldről technikai okokból továbbra is elérhetetlen, itt is olvasható a legújabb poszt: A napokban kaptam egy üzenetet: egy, a viszony.hu-ra frissen regisztrált férfi kérdezte meg, hogy mire számíthat a társkeresőn, én biztos tudom... Hááát... Hogy ő…..
Ingeborg 2015.07.10 15:29:43
@Neverand: főleg az hiányzik, hogy legyen egy pasid, akivel nem kell együttélni, de akivel mégis sok időt tudsz együtt tölteni, és sok mindent tudtok együtt csinálni?

Egyébként mennyire próbálna visszatartani F, ha egyszer konkrétan bejelentenéd, hogy el akarsz költözni tőle?
A szeretői viszony fenntarthatóságának titka, hogy a két ember körülbelül ugyanazt akarja egymástól. És hasonló helyzetben legyen, vagy teljes mértékben el tudja fogadni a másik helyzetét, annak korlátaival együtt. Nem állítom, hogy ez könnyű, de lehetséges. Olykor azonban az…..
Ingeborg 2015.07.03 15:04:19
@Víz Ivó: "Nálunk pont ez volt. Ilyen helyzetben nincs jó döntés."

Új részletek kerülnek nyilvánosságra :-)! Ezt is kifejtenéd?
Ingeborg 2015.07.03 17:59:50
@Víz Ivó: de várj, nálatok még nem volt útban a közös gyerkőc a 2. feleségeddel, mikor elköltözél az elsőtől... vagy igen?

"Tehát nekem, most, pont azt a hibát kell elkerülnöm, amit elkövettem 15 -16 éve.... Pedig a helyzet kísértetiesen hasonló."

Na, itt meg azért kérdeztem vissza, mert a reggeli kv elfogyasztása előtti állapotban valahogy azt hittem, itt olyan szintű hasonlóságról beszélsz, hogy még konkrétan szeretőd is lett, akiért esetleg lelépnél a második feleségedtől. Ez mindenképp figyelemre méltó adalék lett volna az eddigi kommentelői tevékenységedhez ;-). Aztán rájöttem, hogy csak arra gondolsz, hogy ugyanúgy kihűlt ez a házasság, mint az első...

Hát, ezért mondja az SB, hogy a szeretőzés a megoldás... mert kihűlt házasságban élni elviselhetetlen, de tekintettel kell lenni a gyerekekre... (Oké, persze szerinted a feleséged szeretőzése volt a kihűlés fő oka, ami részben valszeg igaz is, meg részben valszeg a fordítottja is igaz.)

Bár én, félrelépő-egymásrafolytonneheztelő szülők gyerekeként úgy vagyok ezzel, hogy én nem akartam volna, hogy a szüleim miattam (miattunk) boldogtalanok legyenek... nyomasztó volt a tudat, hogy nehéz áldozatokat hoznak értünk, és hogy "tönkretettük az életüket". Jó lett volna - jó lenne boldognak látni őket, kb. tökmindegy, hogy egymással vagy valaki mással. És amúgy apukám úgyis mindig annyit dolgozott, hogy csak aludni járt haza - sz'al valójában közelebbi kapcsolatban lettünk volna vele, ha inkább különköltözik, és kéthetente velünk tölt egy intenzív hétvégét. Oké, nálatok más a helyzet, több időt töltesz a gyerekeiddel... Meg kicsik is még... Sz'al, nem tudom...
Ingeborg 2015.07.05 17:43:03
@Víz Ivó: "És igen, jól gondoltad. Nincs szeretőm. Nem azért "menekülnék" otthonról... :-) sőt! ha figyelmesen olvastál eddig (mert klasszikusokat kár felületesen olvasgatni :-P ) akkor talán rémlik, hogy én ott tartok: " már mindegy mi,csak nő ne legyen".... :-))) ez nem az én műfajom."

Tudom én, h gyűlölöd a nőket :-), ezért is kaptam föl álmos fejem, mikor azt írtad, hogy ugyanolyan helyzetbe kerültél, mint 15 évvel ezelőtt. Gondoltam (álmos fejjel), ki tudhatja, talán te is változgatsz valamennyit, ahogy telnek a hónapok-évek... Vagy a hátralevő életedre már tényleg nincs más terved, mint a nők intenzív utálata, és a túlélés? Jó terv :-)!

"Erre mondom én, hogy 1: Nem elviselhetetlen!"

Hááát, ha figyelmesen olvasnád a saját kommentjeidet... te magad használtad ezt a szót :-).

"Akkor nagyon elbasztak vmit a szüleid, ha a boldogtalanságukat úgy "titkolták", hogy ebből ti gyerekek azt éreztétek ki, hogy azért titkolják, mert miattatok boldogtalanok.... Ne légy ilyen szülő!!!!"

Na jóóó, de szted a te gyerekeid teljesen hülyék? És semmi sem tűnik föl nekik? Oké, lehet, hogy most még nem... de előbb-utóbb fel fog, ne aggódj.
Hallottatok már az Elhajlási engedély (Hall Pass ,2011) c. filmről? Esetleg láttátok? Én még nem... De az alapötlete érdekes: két pasi hűtlenségi engedélyt kap a feleségétől egy hét időtartamra, ha ebben az időszakban más nővel szexelnek, akkor emiatt nem kell retorziókra…..
Ingeborg 2015.06.08 01:00:42
@Caenorhabditis elegans: "Csak amikor olyan helyzetre került volna a sor, hogy ezek veszik át az irányítást (amire nincs gyakran szükségem) akkor valahogy elcsesződött. Neki is elcsesződött."

Miért, ő nem tudott mit kezdeni az érzelmes szitukkal? Vagy a szeretőjével valamennyire ment neki a romantikázás meg a szenvedélyezés, csak veled nem? Vagy eleinte veled is ment, csak aztán ahogy teltek az évek, elkezdett inkább barátként tekinteni rád? Illetve, vágom, hogy azt írod, hogy nagyon kívántátok egymást, de igaziból nem értem, hogy akkor tulajdonképp mi az, ami nem működött, és miért nem... (bocsika hogy rád vetem magam... néha kicsit a saját házasságomra asszociálok a tietekről; persze próbálok ettől elvonatkoztatni, és észben tartani a különbségeket is)

"Ha láttál, látnál minket együtt akkor neked sem az "irtó szar kapcsolat" jutna eszedbe."

Én, harmincas elvált nőciként, már nem verődöm át olyan könnyen :-)! (Plusz, talán szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy a magas IQ-val és alacsony EQ-val rendelkező férfiak szakértője vok.) Eszembe sem jutna jónak tartani egy olyan kapcsolatot, amiben a felek nem viszonyulnak egymáshoz érzelmesen-játékosan-összebújósan-állandóanegymáshozérősen... A Higgs bosonról való élénk eszmecsere az én szememben önmagában nem ér pontot, legalábbis ha párkapcsolatról beszélünk, és nem munkatársi viszonyról...

"Az emberek nem kell hogy összhangban legyenek, meg is tanulhatják egymást."

Egyébként, sosem érezted úgy, hogy talán picit unalmas mindenben megérteni egymást? Úgy értem, a férfiak meg a nők tipikusan elég különbözőek, és sokszor marhára nem értik, nem is érthetik egymást, de ez nem akadálya annak, hogy érzelmileg mégis egymásra hangolódjanak...
Ingeborg 2015.06.08 04:19:36
@Caenorhabditis elegans: "Első bekezdésre: egyik sem. A belső, nagyon is létező és erős érzelmei/indulatai teljesen el vannak vágva attól, hogy kifejezze őket, hogy átadja magát nekik."

Ez egyfajta enyhébb autizmus? Vagy inkább valamiféle gátlásosság, feszültség, nemtudommi?

"inkább amolyan brainstorming, amikor valakinek eszébe jut valami erősen kreatív/szokatlan, a másik pedig azonnal veszi a lapot és tovább is viszi még két lépéssel"

Például? Ezek valamiféle tudományos eszmecserék? És úgy érzed, biztos nem találsz még egy pasit, akivel ezt ilyen jól lehet űzni? Én az ellenkező problémával küszködöm... mit meg nem adnék egy olyan pasiért, aki NEM akarja még ebéd közben is az emberiség másik naprendszerbe való költöztetésének esélyeit latolgatni!! (Lehet, h pályát tévesztettem?!) A párod sokkal jobban nyomta ezt, mint a többi geek :-) (nem sértésnek szánom)?
Ingeborg 2015.06.08 04:36:55
@Caenorhabditis elegans: "Ez egy nagyon-nagyon izgalmas dolog, csodálatos dolog, mellesleg nagyon összekovácsol két embert, és nem baráti módon."

Jó-jó... ezt a fajta megértést igaziból én sem szavazom le :-). De igaziból olyan rég volt már igazi párkapcsolatom, hogy nem is nagyon emléxem ezekre az élményekre.

"Az életem 95%-ában nem vagyok érzelmes egyáltalán"

Ezt egészen pontosan hogy számoltad ki :-D?

"(szerintem a nemeken belül jóval nagyobb eltérések vannak akár a gyakoribb típusok között is, mint amennyire egy tipikus ez, meg egy tipikus az eltér."

Hát, erről így azért nem érdemes vitázni, mert én is fel tudok rajzolni olyan koordinátatengelyeket, amik mentén egész zsírul elválnak a férfiak meg a nők, és te is fel tudsz rajzolni olyanokat, amik mentén meg nem :-P. Igaziból inkább csak azt akartam mondani, hogy egy jó párkapcsolatba számomra zsírul* belefér, hogy a két félnek valamilyen szinten különböző érdeklődése, különböző gondolkodásmódja legyen... valszeg meg lehet tanulni megérteni egymást, bánni egymással, akkor is, ha nem adott az első pillanattól, hogy egymás mondatait is be tudjuk fejezni, annyira ugyanazt gondoljuk mindenről.

*asszem bővítenem kéne a szókincsemet........ külföldön élek, nézzétek el nekem...
Hogyan vetkőzünk? Sietve, külön? Vagy egymásról szedjük le a ruhát? Közben csókolózunk és markolászunk? Vagy ki-ki elmegy zuhanyozni, és már levetkőzve jön elő? Esetleg törölközőben? Lányok szexi fehérneműben? (Férfiaknak is van különlegesen szeretkezésre…..
Ingeborg 2015.05.10 03:54:02
@skarlát betű: én egyébként alá tudom írni ezt az érzelmi biztonság-dolgot. Ha valakitől feszengek, vagy félek, hogy nem felelek meg neki, akkor nehéz feloldódni és szexre hangolódni. Sz'al, nem a biztonság izgat fel - de a biztonság kell ahhoz, hogy önvédelem-üzemmódból hálószoba-üzemmódba kapcsoljak :-).

Azt viszont én sem értem, hogy az anyagi biztonságnak mi köze az egészhez... Max. annyi, hogy "lúzernek" tekinthető pasival nem szívesen kavarnak a(z ösztönösen) védelemre vágyó nők... De ez nemcsak, illetve nem elsősorban a pénzről szól.
Ingeborg 2015.06.02 18:42:49
@notC: te direkt azért jársz, hogy hozzásimulhass a nőkhöz :-)?

Ezekkel az a baj, hogy nemcsak olyan emberekkel kerülünk fizikai kontaktusba, akikkel vonzódunk egymáshoz... a negatív élmények könnyen felülírhatják a pozitívakat... Ezért szoktam le a táncházba járásról is :-). Egyszerűen nem érte meg...
Ingeborg 2015.06.02 20:07:50
@notC: igaz, biztos nagyon másféle emberek járnak, mint pl. táncházba, és biztos jóval kevesebb a szatír. Ennek ellenére tartok tőle, hogy nem nekem találták ki ezt a mozgásformát :-). Fogalmam sem lenne, mit kezdjek magammal. Neked volt komolyabb táncos előképzettséged, mikor belekezdtél?
A minap hallgattam meg a Vaginamonológok című darabot hangoskönyvben, és ennek kapcsán jutott eszembe, hogy a női mellet is érdemes lenne megszólaltatni... Írtam már a nyilvános szoptatás kapcsán erről a témáról egy kicsit, de ennél sokkal többet érdemel a mell / érdemelnek a…..
Ingeborg 2015.05.25 18:34:43
@Carrie1986: "Engem sem minden fiú fogdosott,de volt egy aki meg merte próbálni, h belefér-e a kezébe, a tenyerébe. Ö nagyon oda volt értem, az elso csókot tole kaptam, még ma is barátok vagyunk :-)"

Bármit megadtam volna gimis koromban azért, hogy a (reménytelen...) szerelmem megfogdossa a cicimet :-)!

Na jó, igaziból én is nagyon kínosan éreztem magam, mikor elkezdett nőni. Szívből reméltem, hogy senki sem veszi észre. És meg is hallgattatott ez a könyörgésem - azóta sem vette észre senki :-)! Na jó, kicsit túlzok. Megértem amúgy, hogy egy nagyon nagy cici kínosabb lehet. Nehéz elrejteni az olyan alkalmakkor, mikor az ember abszolút nem szeretné hangsúlyozni a szexualitását. Pl. szatírokkal elárasztott vonatokon, vagy munkahelyen, vagy mittudomén. Bár a szatírok kb. mindenkit zaklatnak, és a gonosz tizenéves kisfiúk mindenkit csúfolnak, cicimérettől függetlenül... És kényelmes, méretben tökéletesen passzoló melltartót is nehéz venni, kisebb cicivel is.
Senki nem úgy kezd bele egy komolyabb tartós kapcsolatba (házasságba, együttélésbe), hogy azt gondolná: valaha hűtlen lesz, vagy valaha meg fogják csalni. Ezt a gondolatot olvastam a minap egy angol nyelvű cikkben. Fogalmam sincs, a szerző honnan vette ezt az axiómát, de szerintem…..
Ingeborg 2015.05.19 13:35:54
(@Lars.Lares: "nem humán lény, aki ilyen gondolatot megfogalmaz"

A korrektség kedvéért azért hozzátenném: nem fogalmazott ő ilyen explicit stílusban... csak nekem ez jött át :-))
Ingeborg 2015.05.19 13:49:55
@Víz Ivó: ja jó, nem tudtam, mit beszéltetek meg ezzel kapcsolatban. Akkor arra tippelnék, hogy él a lehetőséggel :-). Ha csak el nem veszi az életkedvét a "fájdalom, gyász és veszteség", amit az arcodra írva lát nap mint nap...
Ingeborg 2015.05.19 15:11:49
@Víz Ivó: az jó <3. Aztán előbb-utóbb remélhetőleg belülről is felszívódik az a világfájdalom... előbb-utóbb valszeg összeáll a kép, megérted, mi miért törpént*... és akkor nem lesz értelme tovább rágódni rajta.

*ja mert én asszem abban hiszek, hogy léteznek okok... sz'al nem biztos, h szimplán arról van szó, hogy az együttélés során "úgyis" elmúlik a vágy... persze általában elmúlik... de talán nem "úgyis"...
A nemi szerepek mindenkit megnyomorítanak. Te meg azt hiszed, azért vagy nyomorult, mert nem tudtál nekik elég jól megfelelni. És az áldozatot hibáztatod (önmagadat), mert az erősebbet nem mered. - Szóval azt akarod mondani, hogy csecsemőkorod óta kék festékben pácoltak, de te…..
Ingeborg 2015.05.12 14:35:05
@ogyebogye: "Aki pedig nem képes vagy nem akar megfelelni, annak nem lesz nője."

Biztos ez? Vhol azt olvastam, hogy a homoszexualitásra hajlamosító génváltozatokat épp az tartja fenn, hogy a nők a kicsit "nőiesebb" férfiakat szelektálják ki maguknak. Az érzékeny, érzelmes, romantikus, szelíd, megértő, könnyen kezelhető férfiakat. Ahogy elnézem Face-en az ismerőseim esküvői fotóin nyájasan mosolygó, a menyasszony tűsarkújával megegyező színű selyemnyakkendőt viselő pasikat, ahogy a fotó kedvéért egy szál virágot nyújtanak át szívük hölgyének... nos, biztos hogy ők a szélsőséges férfiasságot képviselik :-)?
Ingeborg 2015.05.13 14:12:43
@Welcome_To_Reality: lehet, hogy az Úr akarta így :-o?
Egyébként próbáltam hivatkozást keresni a kommentemhez, hogy mégse homályos emlékekre támaszkodjunk, és ugyan egyelőre nem találtam, találtam helyette egy másik érdekességet:

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18561014

Úgy tűnik, a homoszexuális férfiak női ágú rokonai között több a homoszexuális férfi, mint a hetero férfiak női ágú rokonai közt, vagyis a hajlamosító génváltozat anyai ágon öröklődik. És az a vicc, hogy a jelek szerint ugyanez a génváltozat nőkben nagyobb termékenységgel jár... szóval, a génváltozat azért maradhat fenn, mert nőkben elég nagy szelekciós előnnyel jár, és ez elnyomja a szelekciós hátrány hatását, amit férfiakban okoz. Elég cool néha a biológia :-).
Akarod tudni, hol tartasz? Ha mondjuk 30 éves vagy, akkor eddig mintegy 12 évet töltöttél felnőttként. Az előtte lévő részt nem számítom be. Sehová nem igyekeztél, minden egyértelmű volt, felelősség egy szál se, döntéseket az életedről aligha hozhattál. De ez a 12 sem teljesen felnőtt. Most nem…..
Ingeborg 2015.05.01 20:37:43
@marjoram: én is próbáltam eladni az enyimet, de valahogy senki sem akart érte pénzt adni :-P. Úgyhogy gondoltam, akkor lehúzom a WC-n. De valahogy reggelre mégis mindig újra ott van, mint Harey a Solarisban :-P.

Mindenki nyugodtan kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb életformát, vagy akár elemezhet, önigazolhat, ha épp az esik jól. De azzal azért sztem nem érdemes áltatnunk magunkat, hogy nem telik az idő, illetve hogy nem maradhatunk le semmiről. Valamit valamiért!
Ingeborg 2015.05.10 17:05:40
@marjoram: hát ja, tényleg nem kéne hagynunk, hogy az életkorunk ilyen szinten korlátozzon minket...
Próbáltam elmagyarázni, hogy az anyaság csak annak való, aki baromira azt akarta, sokszor még az is megbánja. Az anyaságot, nem a gyerekeit. A gyerek jó fej, de az anyjának/apjának lenni egy hálátlan szerep. Te annak a gyereknek sosem leszel a barátja. Egy barát nem felelős a…..
Ingeborg 2015.05.04 03:42:08
Hát ja, tényleg jó lenne, ha senki sem menne ebbe bele úgy, hogy kimondottan nem akarja, de úgy érzi, ezt várják tőle... Nem is tudom, mennyire tudja jól csinálni a gyereknevelést az, aki kifejezetten utálja az egész szitut. Vagy mennyire tudja egyáltalán szeretni a gyerekeit... ha tudja is, azért valszeg kicsit ellentmondásos lesz az a szeretet... és ezt a gyerekek valszeg érezni fogják, és hasonlóan viszonyulnak majd az anyjukhoz...

Egy személyes ismerősöm egyébként bevallotta nekem, hogy nagyon bánja, hogy gyerekeket vállalt; úgy érzi, ezzel elszúrta az életét. Szült két lányt az első férje kedvéért, aztán egy fiút a második férje unszolására. A lányokkal sosem törődött, gyakorlatilag a nagyanyjuk nevelte őket. Egyikük huszonévesen leérettségizett, a másik még azt sem, pedig a szülők mindketten értelmiségiek. Mindig az aktuális pasijuk tartotta el őket, illetve párévente hazaköltöztek az anyjukhoz, mikor épp két pasi közt voltak. Egyikük a saját anyja példáján okulva sosem vállalt gyereket, pedig volt olyan pasija, aki rágta a fülét, hogy legyen baba. A másikuknak becsúszott egy baba 40 felé - a pasival pár éven belül csúnyán szakítottak, úgyhogy a lány most babástul az anyjával él - pedig kevesen utálják egymást annyira, mint ők ketten. Most vesznek neki lakást a szülei, hogy ne kelljen egy fedél alatt élniük. A lány amúgy sajnos meg is betegedett az évek alatt krónikusan, úgyhogy most már akkor sem tudna elvállalni semmilyen munkát, ha lenne bármi végzettsége. A fiúgyerek is a szülőknél lakik, de nem beszél az anyjával. Az anya amúgy szinte őrül bele a fájdalomba és megbánásba, amiért így sikerült alakítania a saját és családja életét.

Persze lehet, hogy ez egy kicsit extrém példa... nem tudom. Mindenesetre, egyetértek: aki nem szeretne gyereket, arra senki se erőltesse rá...
Lobster agyal. Vigyázat, fájni fog. Kép: Fernando Botero Előbb persze azt kellene tudni, hogy mi a szépség. Mármint hogy kinek mi. Elmondom, nekem mi az. Naszóval az emberek gyávák. Gyávák például mást gondolni, mint a többiek. Már pár éves gyerekek is képesek úgy tenni,…..
Ingeborg 2015.04.24 20:44:10
@Quadrille Lobster: de én meg nem ezt akartam mondani :-), hanem azt, hogy nagyjából igazad van, de azért túlzás lenne azt állítani, hogy nem létezik objektív szépség. Azért valamilyen szinten létezik - de valóban nincs akkora nagy jelentősége a párválasztásban, mint ahogy azt sokan sokszor feltételezik.

A kérdésedre meg az előző kommentem második felében próbáltam válaszolni vmit... Szóval, aki rondának tartja magát és a partnerét, az jó esetben, gondolom, valami egyéb téren talált szeretnivalót a másikban - a rossz esetbe viszont belegondolni sincs kedvem :-).
"Ignorant men raise questions that wise men answered a thousand years ago.  "---Johann Wolfgang von Goethe Hát egy frászt. Goethe lehet, hogy felnőttnek született, de mi többiek biztosan nem. Azon kívül a 18. század óta kábé egymilliárdszor annyi olvasnivaló van, mint ami weimari…..
Ingeborg 2015.04.24 20:33:51
@nagybalfasz: lehet; én a természettudományok világában vagyok valamennyire jártas, úgyhogy főleg arra vonatkozik, amit írtam. Nálunk tényleg marhára nem jó ötlet egy-két hónap munkát és mondjuk egymillió forintot beleölni egy olyan kísérletbe, amit aztán úgysem lehet publikálni, mert más is megcsinálta már. És egy publikációhoz kellhet nagyságrendileg 50-100 ilyen kísérlet - na, szóval nálunk erősen megszívatja magát az ember, ha nem olvas elég szakirodalmat. Iszonyat sok munkaóra és pénz mehet a kukába.
Számos okból kifolyólag vehet az ember szexi fehérneműt a férje szeretőjének... Mikor a címet olvastam: The Day I Bought My Husband's Mistress Lingerie, őszintén szólva egyáltalán nem arra gondoltam, ami végül kikerekedett a sztoriból. Ha ezzel a címmel kellene fogalmazást…..
Ingeborg 2015.04.23 18:25:32
@skarlát betű: ezeket nem feltétlen magamról írtam, hanem úgy általában... Valóban voltam ennek mindkét felén - volt hogy soknak, fullasztónak, követelőzőnek éreztem a másikat, meg volt hogy a másik érzett engem soknak :-). Változó, hogy épp melyik félnek lenne igénye többre - persze jó esetben az ember egyszerűen élvezi azt, ami, amennyi van, és senki sem sértődget meg, és senki sem nyomul a másik számára elviselhetetlen mértékben :-).
Ingeborg 2015.04.24 10:51:56
@estrella_: úgy érted, hosszútávon senkivel sem tudott igazán izgalmas maradni a keksz? Hosszútávon senkit nem tudtál igazán kívánni?
Ingeborg 2015.04.24 14:10:18
@estrella_: akkor - a jó házassághoz hasonlóan - a jó szeretői kapcsolat receptje is a sok síkosító használata :-)! Egyébként meg szabad kérdezni, hogy otthon kekszeltek-e még?
Hozzak egy tányért? Itt a konyhában van mindenféle, használhatsz te is belőle.  Köszönöm szépen, de nem szükséges, mindig csak így eszem meg a péksütimet zacskóból, az asztalomnál.  Hozok.  Ne fáradj vele, tényleg jó így nekem, megszoktam már.  De hozok, ha…..