Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borita

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előretolt helyőrség Hüledezem 2013.05.14 20:30:30
Ezt a hírt Angelina Jolie melleiről már reggel láttam, de nem, nem és nem, azóta sem tudom felfogni. Először azt is hittem, hogy biztos megint csak a Hírcsárda. Nem hiszem el, hogy ez megoldás, nem hiszem el, hogy van, akinek ez eszébe jut, és annyira, de annyira sajnalom A.J-t, hogy…..
Borita 2013.05.16 13:30:03
Nagyon tetszenek a vélemények, mert én meg ezt a spirituálisabb oldalt tudom nehezebben átérezni és olyan jól írtok róla! Azért mégiscsak hadd írjam le, hogy ha nem is szabad mindent a génekkel magyarázni (egyetlen olyan géneltérés ismert, ami 100%-osan okoz betegséget, a többi csak kicsit vagy nagyon növeli az esélyt), az, hogy valakinek ez a pozitivitása van, mint AJ-nek, olyan szintű valószínűséget jelent, amit nem túl jól lehet szeretettel, egészséges életmóddal, citromlével vagy homeopátiával befolyásolni. Van, amikor a gének erősebbek ennél sajnos. Legjobb barátnőm édesanyja is BRCA1 pozitív volt, 50 évesen meghalt, az összes női felmenője mellrákban halt meg. És itt szerintem nem a halál vagy a haláltól való félelem a lényeg, hanem az, hogy hogyan halt meg, másfél évig egy iszonyatos szenvedés volt, a természet csonkolta őt, kifekélyesedés, használhatatlanná ödémásodott karok... Pedig előtte számomra ő volt a példakép az egészséges életmód terén, nagyon odafigyelt, már csak azért is mert tudta az esélyt.
Itt nincs olyan, hogy max menjen el biopsziára meg rákszűrésre, mert nem lehet a mellett agyonszurkálni, hogy hátha eltalálom azt a sejtcsomót, ahol elindult a daganat, mert igen, nagyon sokszor utólag derül ki szövettannal, ahol centiről centire haladnak az egész kivett mintában, hogy bizony már elindult a daganat.
Persze nem egyértelmű, hogy a csonkolás tényleg jó megoldás-e, de AJ végignézte az édesanyja halálát plusz az, hogy évekig rettegjen, hogy lecsap a ménkű, szerintem magyarázat arra, amiért így döntött. Az, hogy gazdag és simán megengedheti magának a munkából való kimaradást és a profi helyreállító műtétet, azt ne elítélendőnek nézzük már, hanem csak egy körülménynek! Vagyok annyira jóhiszemű, hogy szerintem is a családja, gyerekei miatt döntött így. Az étkezési zavar meg nem feltétlen úri hóbort, hanem egy nagyon nehéz betegség, de nála szerintem a vékonyság pont hogy a túlzott "egészséges" táplálkozás következménye.
(Ma hányan szaladgásznak körülöttünk műmellekkel pusztán esztétikai hóbortból, a tévék közvetítik a celebek plasztikai műtétjét, és ha valahol, hát ott szerintem a test és a természetesség megerőszakolása történik...)
Az utolsó frissítés:Tamás és a győztesek ételei itt. És itt a hivatalos végeredmény, na meg a kedvenc képem Tamásról. Jövök még majd rengeteg képpel és egy rendes értékeléssel, de a lényeg az, hogy nagyon büszkék lehetünk Széll Tamásra, Garai Ádámra és Hamvas…..