Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qengland

2 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
zzzz test 2 2013.10.14 13:03:58
close window..
zzzz test 2013.10.14 13:00:38
open in new window open using href..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Miközben a migráció által leginkább érintett országokban, ezen belül is főleg Nagy-Britanniában, dübörög a vita a bevándorlók körül (egyes lapok kifejezetten kampányt folytatnak), a minap kiderült, hogy a következő évtizedekben nélkülük komoly nehézségek…..
Régóta meg kellett volna születnie ennek a leírásnak, de végre itt van, és aki még bizonytalan, vagy nem használta, végig követheti, miként működik az internetes utasfelvétel a wizznél.  Frissítés: Az online utasfelvétel formailag már nem így néz ki, de szerencsére nem lett…..
Külföldön élve az ember vagy megpróbál minél gyorsabban beilleszkedni, vagy inkább magyarokkal van együtt, amennyit lehet. Mai szerzőnk, Lilla ilyen tapasztalatokat is szerzett, olyan ismerősökkel, akik nem járnak el szinte sehova, nem csinálnak semmit, belesüppedtek a mocsárba, ami…..
Nagyon jó érzésekkel osztom meg Hajni írását, mert jó olyan történeteket olvasni, melyek a nehézségek ellenére is jól végződnek és melyekből süt az, hogy a szerzője a mindenki életében adódó problémák ellenére elégedett a sorsával. Hajni (mint írja is) nem lett gazdag,…..
qengland 2013.04.27 14:56:25
@váj mí: okés, de a személyimben, útlevélben ékezettel van, és ha pl. bankban igazolnom kellene magam nem köthetnek bele, hogy de hát ez nem ugyanaz a név? bár az ügyintéző írta be ékezet nélkül az útlevél alapján.
Ugyan ma is Anglia az úti cél, de a szigetországi létnem ezúttal a sötétebbik oldalával ismerkedünk meg. Kata egy családnál volt bébiszitter és körülbelül minden megpróbáltatáson átesett, amin ilyen helyzetben áteshet az ember. Horrorsztori őt megtámadó gyerekekkel,…..
qengland 2013.04.24 23:19:01
@Barátusz: azért írtam, hogy szinte az összes. azt az egyet leszámítva viszont a többi szerintem az, még a kosarak is. amúgy pár hónap után rászántam magam, hogy rendetraktam az asztalomon meg a fiókban ezeket a képeket látva :)
Külföldi munkavállalásnál a nyelv kulcskérdés. Ezzel persze semmilyen nagy igazságot nem fogalmaztam meg, ugyanakkor nem árt sokszor felhívni a figyelmet, hiszen ha nem beszéljük az adott ország nyelvét, azzal komoly gondokat zúdíthatunk a nyakunkba és alaposan megnehezíthetjük a…..
qengland 2013.04.22 00:18:07
@Kellemes Zérókomponista: de utólag én is azt gondolom, hogy az egyszerűbb lett volna, csak hát az éles helyzetben ez nem jutott eszembe, túlságosan koncentráltam a saját nevem betűire :)
qengland 2013.04.22 00:47:01
@SilentDreams: ha nem is egy gép, de valamilyen módszer, mert nekem egyelőre csak szenvedés a nyelvtanulás. épp ezért szeretném, hogy a gyerekeim itt járjanak iskolába, mert akkor nekik könnyebb lesz ez. nekem 30 felett ez már nehezebben megy. szóval ezért is csodálom, aki több nyelven is tud beszélni, mert hiába van vagy nincs valakinek érzéke a nyelvekhez, azért tanulás nélkül senkinek sem megy.
qengland 2013.04.22 01:42:14
@SilentDreams: azért annyira nem kell ám sajnálni :) csak azt gondoltam, hogy anyanyelvi környezetben ez könnyebben fog menni, de plusz tanulás nélkül itt sem megy, vagy legalábbis csak nagyon lassan, szóval meg kell magam mindig erőltetni, hogy a munka utáni tanulásra. mivel programozó vagyok, van, hogy órákig nem kell a munkahelyen beszélni másokkal angolul, vagy csak emailben, chaten beszéljük meg a dolgokat, ezért a beszédkészség lassabban fejlődik, mint ahogy szeretném.
Még véletlenül sem lett a Határátkelőből gasztroblog, csupán annyi történt, hogy Sámán (aki eddig két posztot írt, itt és itt olvashatjátok el őket) újabb izgalmas és sajátos megközelítésű írással jelentkezett. Ez sem rövid, de ezt is érdemes elolvasni. A poszt végén…..
Ma három az egyben napot tartunk, azaz egy történetben tulajdonképpen hármat mond el Roland. Mindháromnak más a végkicsengése, és mindháromnak megvan a maga tanulsága, kezdve attól, hogy mennyire vigyázni kell a szállásközvetítő cégekkel egészen odáig, hogy lehet-e elégedett…..
qengland 2013.04.15 00:43:03
@qengland:
Kisvadász (kis -boroskóla, -VBK, -boxos, -leó, -cibere): 1 dl bor + 1 dl kóla.
Nagyvadász (nagy -boroskóla, -VBK, -boxos, -leó, -cibere): 2 dl bor + 1 dl kóla.
KVBK (katalizátoros vörösboros kóla): 2 dl bor + 2 dl kóla + 1 dl rum.
Medgyessy-koktél (háromkettes -boroskóla, -VBK, -leó, -cibere): 3 dl bor + 2 dl kóla.
hu.wikipedia.org/wiki/Fr%C3%B6ccs
qengland 2013.04.15 10:47:45
@aleb19: te lekistáskáztál? na, hova menjek sírni. amúgy meg láttam, igaz, csak ismétlésben, az itv2-n vagy melyik csatornán. és nekem inkább az jött le belőle, hogy inkább egy jól megszerkesztett hatásvadász fanyalgás volt, mint amit annó eljátszottak a hallelujánál. de nyílván egy magyar azt fogja leszűrni ebből, hogy a Simon minden percét a magyar helyzet tanulmányozásával tölti és ez a grimasz személyesen Viktornak szólt.
qengland 2013.04.15 11:18:29
@aleb19: kösz a választ, ezért már érdemes volt ma felkelnem
Előre szólok, hogy hosszú lesz a mai poszt, de feltétlenül érdemes végigolvasni, mert nagyon érdekes szemszögből, nagyon érdekes tapasztalatokkal világítja meg Sámán (akinek előző írását itt olvashatjátok) az angliai munkavállalás tapasztalatait. Mintája 27 emberi sorsot,…..
qengland 2013.04.08 00:38:57
@aleb19: szerintem én is ismerem őket, erre a blogra is szoktak írni, az egyik azt képzeli már tőle, hogy amerikai állampolgár, a másik, meg, hogy több dimplája van, meg 4 nyelven beszél, meg több szakmai díjat is nyert :)
Meglehetősen kalandosra sikeredett Folkstone angliai élete. Ő sem kerülhette el a kultúrsokkot, ami vissza is kergette Magyarországra, ám pár munka nélkül töltött hónap után mégis visszament. „Leérettségiztem, elmentem egyetemre, de ott elvitt az újonnan jött szabadság…..
qengland 2013.04.04 17:18:09
@hagyma: okés, akkor nem szidja senki. költői túlzással éltem, hogy a mondanivaló érthetőbb legyen :) vagy hogyan szoktad mondani. hogy gyerekes vagy nem, azt én nem írtam. legyen, nekem mindegy.
qengland 2013.04.04 17:37:23
@Grafogirl: okés, akkor írd meg századszorra is, csak gondoltam leegyszerüsítem a dolgot. de ha nem, hát nem. amúgy aki el akarja hinni a hülyeséget, annak hiába irogatják kommentbe a dolgokat.
qengland 2013.04.04 17:44:04
@hagyma: szuper, szedjed nyugodtan ízeire, azzal nincs gond. csak azt unom olvasni, hogy az író nem általánosíthat. nem mondtam, hogy csak az szólhat hozzá, aki egyetért vele.
Többször végigolvasva Attila Svájcból érkezett levelét, próbáltam olyan mondatokat (aztán már csak egyet) találni benne, amivel nem értek egyet – nem sikerült. Ami tulajdonképpen végtelenül szomorú. Hogy miért, az rögtön kiderül. "Sziasztok, jó napot…..
Határátkelő Egy évig bujdostam 2013.03.21 06:51:00
Mai utunk Csehországba vezet, ahová Kata kétszer is visszatért, nem adta fel az első kudarc után. Belefutott egy szerencsétlen párkapcsolatba, ám a szakítás után még három évet élt a cseheknél. Hogy milyennek látta őket, az rögtön kiderül. "Azzal kezdeném, hogy már 7-8…..
qengland 2013.03.21 21:42:37
@Jess G: na és mi a terv? hogy végre leérettségizel?
Néha az az érzésem, mintha kicsit háttérbe szorulna a határátkelésnek az a lelki folyamata, ami független pénztől, áraktól és bérektől, egyszóval az anyagiaktól, mert az új élet kezdetének nehézségeiről is szól. Miként Zsolt mai írása. FOGADÓ A HATÁRON!!! Ma…..
Folytatódik a „Mi hiányozna..."-sorozat, melyben arra kértem az országfelelősöket, írják meg, mi hiányozna nekik a jelenlegi életükből, ha el- (vagy éppen Magyarországra vissza-) költöznének. Ma a spanyol felelős, Roxi listáját olvashatjátok. „A minap egy…..
qengland 2013.03.07 16:18:18
@qengland: Szerintem tök jó, én már próbáltam. Az a jó benne, hogy habár tudod, hogy mit fogsz gondolni, leírva mégis másként hat, vagy lehet, hogy meggondolod az írás közben magad. És ez frenetikus érzés.
qengland 2013.03.07 16:19:43
@qengland: Ne legyetek ennyire idióták, szerintem meg ez nagy hülyeség. Ha magaddal beszélgetsz, akkor jobb, ha már kivándorolsz, csak, hogy a témánál maradjunk.
Egyiptom sok magyarnak is kedvelt turistacélpontja volt (amíg oda mertünk menni...), de mindjárt más a kép, ha dolgozni is szeretnénk, vagy muszáj. Tímea ma arról ír (korábban a tömegközlekedésről küldött posztot), hogyan is találhatunk magunknak munkát és mi mennyibe…..
qengland 2013.02.26 12:26:25
@Tökfőzelék: és te melyik vagy? én a munkában lógó :) persze amennyit én lógok ...
Ezen a héten egy email várt a postaládámban a TFL-től. Amellett, hogy rendszeresen tájékoztatnak a hétvégi karbantartásokról és leállásokról, írnak újításokról, egyéb érdekességekről is. Már az olimpiai idejére el akartak készülni vele, de végül kis csúszással,…..
Novemberben leszünk három éve kinn. Akik ismernek tudják, hogy alapfokú angollal érkeztem az országba. Ha 10-es skálán értékelném talán egy halovány 3-as lenne, vagy még annyi sem. Az okok sokrétűek, miért is nem kezdtem korábban neki komolyabban a tanulásnak.  Egyrészt…..
qengland 2012.12.25 18:57:10
@tildy:): Szia tildy, novemberben érkeztem Londonba, munkám is van már, de szeretném az angolomat fejleszteni. Középfokú nyelvvizsgám van, de azzal nem sokra megyek, legalábbis sok mindent kell még tanulnom. Mennyibe kerül kb. egy ilyen tanfolyam, amit te is elvégeztél, melyik College volt ez? Van esetleg tapasztalatod az ingyenes tanfolyamokkal, amik ESOL jellegűek, érdemes-e arra beiratkozni vagy inkább fizetősre? köszi.
qengland 2012.12.26 11:41:46
@tildy:): köszi az infókat.
Mai szerzőnk kamaszként megjárta Kanadát és később megpróbálkozott Norvégiával is, végül mégis Magyarországon maradt. Most családjával együtt menne, de a sok nehézség mégis visszatartja. Szerintetek mit lehet tenni ilyen esetben? TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a…..
A mai írás körül alighanem ismét lesz némi vita, mivel Kockabogaras szembemegy az általánosan elfogadottnak vélt nézettel (az egyszerűség kedvéért hívjuk sztereotípiának...), mely szerint az angolok lusták lennének és azt állítja, a magyarok túl sokat panaszkodnak és…..