Regisztráció Blogot indítok
Adatok
romkocsmában merengő félázsiai származék

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A búcsúzó hetet Gyurcsány Ferenc uralta a nyilvánosságban. Elejtett mondatát értelmezik a politikusok, politológusok és újságírók. Ezt mondta korábbi pártjáról, az MSZP-ről: „Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha…..
Az ATV információi szerint előválasztást és tévévitát javasolt Bajnai Gordon Mesterházy Attilának, hogy eldöntsék, ki legyen az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje. Jelenleg döbbenten bámulom a monitort és azon gondolkozom, hogy mennyire szomorú is ez az egész,…..
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.08.25 07:31:55
Hadd pontosítsak, a közkeletűen baloldalnak nevezett internacionalista baloldalról (etatizmusról) beszélek, és nem foglalkozom a közkeletűen jobboldalnak nevezett nacionalista baloldallal (etatizmussal). Nem foglalkozom még a népszerűbb dolgokkal: a baloldal velünk élő múltjával, a…..
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.07.21 11:04:26
@iii: Nem generál többletbevételt, mert az a rendszer, hogy a jól teljesítőtől elveszünk és odaadjuk a rosszul teljesítőnek, mindkét oldalon elveszi a motivációt.
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.07.21 11:09:53
@Sieg: Akkor szerinted mi az oka?
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.07.21 11:36:29
@Sieg: A nép nem képes elviselni a valóság terhét, nem akar szembesülni a realitásokkal, ezért populizmusra éhesen zabálja a maszlagot amit elé dobnak. A valóság pedig az lenne, hogy nem lehet olyan jóléti rendszereket tartósan fenntartani, amelyek a versenytársakat nem terhelik.
Megnéztem a nol videóján Bajnaiék kiruccanását Felcsútra, meghallgattam, amint Bajnai egy mikrofonnal a kezében, a sofőr mellől előadja a szürreális országképét (a kétségtelenül legalább olyan szürreális felcsúti stadionnal a háttérben), és felhördültem, nem, nem lehet,…..
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.07.19 11:16:48
Fájó, de minden szavával egyetértek.
@Kiábrándító valóság: A modern magyar baloldal éppen az MSZP-nek köszönhetően nem létezik.
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.07.19 11:32:38
@elwood: Bármelyik maffiacsoport kerül is hatalomra, az országnak nem lesz jobb, kár ebben reménykedni. Kényszerpályán halad az ország az összeomlás felé. A Fidesz és az Mszp a beteg társadalom tünetei. Demagógiára éhes a nép, ezek a pártok csak kiszolgálják a keresletet.
@Tyreo: Az MSZP eltűnése kihúzná a talajt Orbán alól.
Elképesztő interjút közöl a Népszabóság az újsütetű liberális (!) pártelnökkel, Fodor Gáborral, aki néhány kézenfekvő gondolat, rengeteg közhely és bizony nem kevés markáns ostobaság közepette (pl. Mi a liberalizmus? Az, amit Obama Barack és Göncz Árpád vall. Jaj.…..
Gyurcsány Ferenc ma értékeli a 2012-es Magyarországot. A Képviselő Funky cserébe értékeli a 2012-es Gyurcsány Ferencet. Itt vannak a Demokratikus Koalíció elnökének legnagyobb tavalyi húzásai, havi bontásban.   Január Gyurcsány rögtön az év elején lenyomta a…..
Remény és jövő háztól házig, interneten és telefonon, elegen leszünk és leváltjuk a rezsimet - ezt üzente az Együtt 2014 tegnap az évértékelőjén. Amit én a beszédek tartalmára nézve nem a 2012-es év értékelésének, sokkal inkább kampányrendezvénynek látok, ami…..
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.02.10 15:05:10
Az egykori kettéosztott Németország keleti felének, az NDK-nak a hivatalos megnevezésében szerepelt a "demokratikus" kifejezés, holott az országnak sokkal kevesebb köze volt a demokráciához mint a nyugati szomszédjának. Észak és Dél-Korea tekintetében még manapság is ez a helyzet.…..
A morgás joga Több optimizmust! 2013.02.02 10:20:22
  Nem is olyan régen Matolcsy György kifejtette véleményét, miszerint a legfontosabb, hogy szakítsunk a mély magyar pesszimizmussal, hiszen csak optimistán pártol hozzánk a szerencse, mert elkerüli a rosszkedvűt, a búslakodót. (vajon fizetős tréningek is lesznek…..
Mi is bíztunk abban, hogy beválik, de fele részt ordenáré bukta lett az új kkv-nak szóló adó. Ennek örvén érdemes elgondolkodni, hogy valójában kik is ezek a kkv-k és valójában mivel lehetne őket támogatni. Először is el kell felejteni, hogy itt 1,6 millió vállalkozás van. Ez…..
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.01.30 17:27:44
Publius Bajnai útján Schiffer 2013.01.30 14:15:25
Már hosszú ideje figyelem szimpátiával Schiffer András tevékenységét, mely során makacs módon követi saját elveit. Nem azokra a zöldségekre gondolok, amiket az LMP programszinten követ, mint az antiglobalizmus vagy a műveld-a-panel-melletti-földedet, hanem arra, hogy nem enged…..
Obama beiktatása annyira annyira békésen zajlott, hogy az mesterlövész is csak a banánt csócsálta. Eh. ..
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.01.23 10:24:45
Kicsit aggodalommal telik el a jelen kurzussal egyet nem értő olvasó szíve, ha Ablonczy Bálint a kezét dörzsöli: Mesterházy jobban áll Bajnainál! Eldőlt ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje? Ablonczy világlátása a blogunkon megjelent írásokban tükröződő…..
Lehet azon merengeni, hogy van-e értelme a svájci betétesek adataiért sorba állni Zürichben vagy sincs, vagy azon, hogy egyáltalán hogy képzelik a Svájcba menekített vagyonok forrásadóztatását. Az egészen csak röhögnék egyet, s azt a videót meg tuti megnézném a jutubon, ahol a…..
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.01.17 11:39:55
Egyelőre még távolinak tűnik a döntés, a szerdai sajtóhírekben mégis felmerült a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetésének ötlete, amely szerint kormányzati berkekben nemcsak játszanak a gondolattal, hanem háttérszámításokat is végeznek. Az intézkedés költsége éves szinten…..
A környezetemben mindenki a politikusokra panaszkodik. Mindenki azt mondja: „szemetek”. De mégis, komolyan, mit gondolnak? Talán az égből pottyantak ide, ebbe a kis országba? Vagy valamilyen alternatív valóság membránján át szűrődtek át ebbe az érintetlen, szűziesen tiszta…..
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.01.08 10:09:13
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.01.08 11:02:35
@Mennyei sárkány: A nép ingyen sört szeretne, amit meg is szavazna, ha lehetősége lenne rá.
Belátható időn belül itt nem lesz jobb, mert a jelenlegi közgondolkodás mellett nem lehet jobb.
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.01.09 14:35:07
@Józsi bá': A leglekeserítőbb, hogy még csak nem is látszik az alagút vége. Úgy tűnik nincs kiszállás a lefelé tartó spirálból. Vajon meddig süllyedhetünk?
Tegnap megköttetett az első nagy deal. Schmuck Andor, Bárándyék, meg még pár volt szoci politikus egyeztettek egymással arról, hogy milyen országot szeretnének. Ez lehet, hogy egy lépés Orbán leváltása felé, de nem lépés a magyar demokrácia újrateremtése…..
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.01.04 08:04:19
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.01.04 08:14:06
@esefe: Kínzó kérdések ezek, amire nincs válasz.

tinyurl.hu/Jq2S/
A 2012-es év slágere volt: unom a politikát. De nem úgy, ahogy az István a királyban énekli a selypítő bajor herceglány, a Gizella, hanem teli torokból, üvöltve, krákogva, és nem ritkán: piccsogva. "Inkább engem törődne!" -énekelte Gizella. Hát minket "megtörődött"…..
romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.01.03 07:15:24
@midnight coder: A nép ingyen sört szeretne, amit meg is szavazna, ha lehetősége lenne rá. Agyunk a rövidtávon elérhető haszon maximalizálására törekszik.
Allegória miatt kell magyarázkodnia a nemzetgazdasági miniszternek. Matolcsy egy konferencián azt nyilatkozta: A gazdaságunk olyan, mint a pénisz, a kormány már felállította, de az öröm fejben dől el. Matolcsy szerint a magyar olyan, mint a nemi szerv, minél inkább verik, annál…..
A magyar politikai kultúra szélsőségesen személyiség- (és nem intézmény-) központú. Nem sokakat érdekel, hogy a társadalom és az állam intézményei hogyan néznek ki, hogy a jognak és a szokásoknak mi volna az optimális konfigurációja a nemzet számára -- ellenben csüggünk a…..
Mindig megtiszteltetés nekünk, amikor az első titkár elvtárs karácsonyi nagyinterjút ad blogunknak. Első titkár elvtárs? Nem kell ez a seggnyalás, fiúk, nem a Magyar Nemzetnél vagyunk. Akkor hogy szólíthatjuk? Miből lehet választani? Lássuk csak: Pocakos Focista, Kedves Beteg,…..
romkocsmában merengő félázsiai származék 2012.12.26 08:15:29
He, Tík! Igen, ti, akiket már a megszólításban sem merek a népemnek nevezni. Mert már nem tudom mik vagytok, de azt igen mik nem: a Nemzeti Együttműködés Rendszerének tagjai. Itt hagytatok egyedül a parlamenti gombnyomógépsorral, a népfront-menetesekkel, és ezt a Bayert se vitte…..
romkocsmában merengő félázsiai származék 2012.12.20 16:30:22
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Amit tegnap megígértek, az mára már nem igaz.