Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Közösségigazdaság

21 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felhívás!   Én, mint egyszerű, magyar, független, civil családapa ezúton javaslatot teszek minden olyan kisebbségben lévő, törvényesen megválasztott ellenzéki politikusnak, akik pont olyan tehetetlennek érzik magukat, mint sok hozzám hasonló honfitársam.   Nagyon sokan értetlenül állunk a…..
A Család az egyetlen mini „gazdaság”, ahová még nem ette be magát a pénzrendszer rákfenéje. Legalábbis egyénenként nincs érdekeltség a mai gazdasági modellben. Sőt!   Gyermekeink túlzott elkényeztetése, a pénzügyi oktatás hiánya és a családon belüli viszályok egyre gyakoribb kialakulása…..
Kiszivárgott, hogy az univerzumban létezik egy ugyanolyan adottságokkal rendelkező bolygó, mint a Föld. A lakóiból egy nyilatkozott. Kiderült, van mit tanulni... " Tíz éve tanulmányozom a Föld lakóit, és el vagyok keseredve, hogy ugyanolyan gyökerekkel, és élethez szükséges…..
Az a baj, ha átülök egy másik autóba, akkor elhagyom a kocsit, amiből kifogyott a benzin! Akkor most pontosan mit is csináljak? Kedves "napszemüveges" belügyminiszterünk a hófúvás közepén elégedetten vette tudomásul, hogy a katasztrófában minden esély meg van rá, hogy akár…..
Amíg nem leszel beteg, addig nem nagyon érdekel, hogy mi egészséges, és mi nem. Az ember értékrendje teljesen megváltozik mikor kiderül, hogy meg fog halni. Hirtelen fontosabb lesz a család, a szeretet, és átértékelődik az addigi életvitel. Gyanútlanul elmész egy általános…..
Mi lenne, ha tényleg Mi dönthetnénk a sorsunkról? Ha nem hagynánk, hogy szándékosan széthúzzanak Minket, értelmetlen ellentéteket generálva bábuként mozgassanak minden becsületes magyart, talán volna esélyünk egy új életre! Ennek érdekében itt és most meghirdetem a Valódi…..
Közösségigazdaság 2013.02.26 14:03:20
Azt hiszem ebben a felgyorsult világban teljesen felesleges politikusokat, pártokat választanunk. Ezek az emberek "valakik" által pénzelve zsibbasztják ígéreteikkel az agyunkat a média kampányaikban, és mikor hatalomra kerülnek, szintén az ő érdekeit képviselik, és nem a Miénket! Ezért azt gondolom logikusabb lenne minden javaslatot közvetlenül Nekünk, állampolgároknak előterjeszteni, megvitatni, és megszavazni! Egyrészt gyorsabb is lenne, és hitelesebb is. Na és persze kevésbé költséges...

Megválaszolnám szubjektív véleményem alapján saját kérdéseimet:

1. Kell-e Nekünk az EU tagság?

Minek? Hogy más nemzetek érdekeinek megfelelően működjön a gazdaságunk? Mindent meg tudunk termelni, amire szükségünk van, sőt jelentős többletet is. A gabona exportunk még mindig nagyobb, mint a kőolaj, és földgáz szükségletünk! A többi itt van Magyarországon! A mi munkánk értékesebb (kellene, hogy legyen), mint az EU!

2. Hogyan szabaduljunk meg az adósságtól (állami, céges, magán)?

Ne fizessük ki! Azoknak akik ezt adták, csak a "pénzügyi kapitalizmus"-ból szerzett vagyonuk, és hatalmuk védelme az érdekük, Nekünk pedig a Mi jólétünk!

3. A magyar emberek munkájukkal, és a magyar föld értékeivel el tudnák tartani az országot?

Simán! Csak nem kéne a munkánk, és az értékeink 90%-át másnak adnunk! Ilyen egyszerű!

4. Kell nekünk a külföldi "Tőke"?

Nem!!! Mindenünk megvan, csak vissza kell szereznünk!

5. Fontosabb a nyereség, kamat, gazdasági növekedés, mint a becsület, család, szeretet?

Na ezt, ha magadba nézel, és mégis igennel válaszolsz, akkor nagy baj van!!! Márpedig van! Mert ez a világ így működik! Gondolkodj!

6. Milyen pénzre lenne szükségünk (egyáltalán szükségünk van rá)?

Saját magunk által kibocsájtott, kamatmentes, semmilyen devizához nem köthető, csupán a megtermelt áruk, eszközök, valamint a munka értékét kifejező eszközre! Vagy még erre se, ha bízunk egymás valódi értékteremtő munkájában!

7. Milyen megoldás lehet a devizahitelekre?

U.a., mint a 2. kérdésre.

8. Ha valaki ledolgozott 40 évet, annak mi jár?

Ebben a "nyugati" kultúrában már nem divat tisztelni az időseket, pedig Ők talán még többet szenvedtek, mint mi! De remélem a Mi unokáink már annyit se fognak! Csak rajtunk múlik!

9. A szegények legyenek buták (az oktatáshoz tényleg pénz kell)?

A gyermekeidet anyagi érdekből neveled? Akkor miért várod el, hogy eladósodva kezdje az életét???

10. Aki sokat tanult, annak valóban külföldön kell "mosogatnia"?

Ha az igazi értékeket képviselő szellemi és fizikai munka ismét visszanyerné valódi létjogosultságát, akkor nem kényszerülnének erre!
Ha én bank volnék, elballagnék svájcba frankhitelt felvenni 1,5% kamatra. Majd meghirdetném neked 3%-ra a tisztességes svájci frank hitelemet. Ekkor bejössz hozzám kedves Ügyfél, és jelzed nékem, hogy minden vágyad egy ilyen hitelhez jutni. Nos én megfelelő fedezetre át is nyújtom…..
Az állami tulajdonban lévő Paksi Atomerőmű, most már az E.ON, valamint az óvodák, iskolák, kórházak, az egyetemek a mi adónkból (és nagyszüleink munkájából) épültek. A működésüket, és az ott dolgozó embereket is a mi adónkból finanszírozzák. Könyörgöm, akkor…..
Talpra magyar, hí a haza Kifosztottnak nincsen hona! Rabok legyünk, vagy szabadok? Ez nem kérdés, váltsatok! A magyarok istenére Esküszünk,  Esküszünk, hogy elnyomottak nem leszünk! Rabok voltunk mostanáig, Büntessük meg alázóink! Kik szabadon éltek, haltak Most…..
Minden felhasználónak, aki megosztja a Don't like adóról szóló információkat, a Facebook törvények szerint adóbevétele származhat azon ismerőseitől akik nem like-olják a bejegyzését.  A facebook polgár az így keletkezett kintlévőségeit Facebook $-okra válthatja,…..
Emberek!  Hányan érzitek úgy, hogy szegények vagytok? Hányan érzitek úgy, hogy ez már a mi életünkben nem lesz jobb? Hányan keseredtetek már el annyira, hogy tanácstalanságotokban beletörődtök a kapzsi, korrupt, elnyomó, embertelen uzsorások fosztogatásaiba? Soha nem volt…..
Tisztelt 2/3! Ha már ennyire ragaszkodunk a gazdasági növekedéshez, és valóban demokratikus, bankfüggetlen, kamatmentes. fenntarható magyar gazdaságot szeretnénk, akkor legalább azt ne hagyjuk, hogy azt 10 000 ember tartsa a kezében! Mint mindenhol a világon, itthon is egy maroknyi…..
Tisztelt Uraim! Mielőtt még az uniós bíróság a magyar devizahitelesek perében igen nagy valószínűséggel a bankok oldalára áll, felhívom szíves figyelmüket egy olyan köztes, ám igen drasztikus gazdaságpolitikai megoldásra, ami mindhárom félnek (devizahitelesek, bankok,…..
Közösségigazdaság 2013.01.29 13:51:35
@Melampo: Ennek ellenére igen sok hasonlóságot vélek felfedezni a szavaiban! Bár neki biztos nem lenne ideje ide kommentelgetni...
Közösségigazdaság 2013.01.29 14:47:20
Közösségigazdaság 2013.01.29 20:46:46
@látjátok feleim szümtükkel: Na most borítottad ki igazán a bilit! Próbálok kevésbé agresszívan fogalmazni...

Szóval addig érdekes volt itt kommentelni, amíg a címlapon volt! Most már unalmas!!! Egy olyan videó, ami a te agymosott közgazdász iskoládban is már "unalmas" volt, már nem érdekel, mert már nincs érdeked abban, hogy ide bármit is írjál! Eddig bezzeg hiéna voltál, az ellentmondásos okosságoddal!

Te bankpárti, még nem eléggé elnyomott, idióta antimagyar! Fáj az igazság? Vagy mi bajod van neked???!

Biztos 172 ilyen "demagógiát" hallottál már, és ettől belefásultál az igazságba! Olyan nehéz elhinni (amikor már az egész világ erről beszél), hogy ez a rendszer nem fenntartható???

Most igazán örülök, hogy "befejezted"! Mert LE VAGY ÍRVA, minden más igaz magyar szemében, aki szerencsétlen elkeseredésében próbál valamit tenni!!!

Holnap jön a Bank ellenes forradalom!!!
A Baráti Termelő Közösségek olyan önszerveződő, pénzben mérhető profitot nem termelő emberek csoportja, akik közösségi gazdaságot létrehozva saját felhasználásra, valamint a termeléshez szükséges eszközök, és alapanyagok fejében külsős emberek saját felhasználására…..
Szűrjétek le belőle mi a helyzet a világban. Vakok vagyunk, vagy szabadok? Ez a kérdés válasszatok (de ne pártokat!). A világ 100 leggazdagabb embere 15%-kal gyarapította a vagyonát a Forbes listája szerint, ami mintegy 241 milliárd dollárt tesz ki. Ez Ft-ban 53.743 milliárd.…..
Amit nem is olyan rég még a két kezünkkel tudtunk előállítani, ma már gépekkel csinálnak tömeggyártásban. Az emberi munkaerőre egyre kevesebb szükség van, és persze egyre kevesebbet ér. Ha ezt tovább gondolod, szerinted mi lesz a jövő? Gyermekeinket virtuális rabságban…..
Kedves időnként láthatatlan, és megnevezhetetlen, bőrfotelban, és tágas, napfényes luxusirodában ülő, kapzsi, zsugori, érzelmek nélküli, ám kurva gazdag élőlény! Hogy érzed magad? Mit akarsz még tőlünk, kis szorgos hangyaként robotoló droidoktól? Felépítettük neked ezt…..
A világ lakosságának nagyobb része örülne, ha ez az anyagias világ megszűnne. Képzeld el, hogy egy elektromágneses vihar kitörli az összes pénzügyi adatot. Gyakorlatilag megszűnne a pénz! Minden hitel, minden betét, minden pénzügyi szerződés! Mi történne? Egyenlőség!…..
A különböző zöldségek, gyümölcsök, húsok, halak fogyasztása biztosítja számunkra az élethez szükséges vitaminokat, fehérjéket, ásványi anyagokat. Ám ezek már élettelenül kerülnek az asztalunkra, még ha nyersen is esszük meg némelyiket. De van valami, ami minden fontos…..
Mindenki tudja, hogy házilag szinte mindent elő lehet állítani olcsóbban, és még finomabb, egészségesebb is, mint a bolti termékek. A házilag készített termékekre épp ezért egyre nagyobb kereslet is van, mert nem mindenkinek van ideje bíbelődni otthon. Pedig akár egy jó hobbinak…..
Miközben kormányzati PR szinten a tyúktartásban látják a mélyszegénység elleni küzdelem egyik lehetséges megoldását, valójában egyre több, évtizedek óta tyúkot tartó vidéki család adja el (vagy eszi meg) az állományt és hagy fel véglegesen a kapirgálók…..
Közösségigazdaság 2012.09.19 20:51:19
Basszátok meg! Miért ugratok egymás torkának egy olyan kérdésben, ami rohadtul egyértelmű??? Inkább össze kéne fognunk!! Ez már úgy szar, ahogy van!

Annak idején a földesúr a jobbágynak úgy adta ki a királytól kapott földjét, hogy 1/5-öd részt kért a takarmányból, és a termésből! A jobbágy még így is megélt valahogy. Ma a zsidó pénzrendszerben már eljutottunk odáig, hogy még TE fizetsz, hogy termelhess!!!

Miről beszélünk? Az elmúlt 50 év adósságait fizeted meg most ezer formában! Ezért értelmetlen bármiben gondolkoznod, hacsak nem tartozol te is a szerencsés (?) 1%-hoz, akinél a világvagyon fele van!

Qrvára át vagyunk baszva kb 150 éve!!! Ez van!

Ha végre eljut az agyadig, hogy leszard a pénzt, és összefogva valódi, értékes munkát végzel, aminek az eredményéből nevetve megélsz (ha nem számítod az adósságaidat, ami akkor is van már, ha nincs!!), akkor meg lesz a mindennapi betevőd napi 3 óra munkával, és a többi idődben többletet termelsz! Ha azt elcseréled más "értékes" munkájával, akkor tudsz gyarapodni!

Sajnos ehhez vissza kell menni az időben 100 évet, de 10 év alatt előre juthatunk 100 évet gazdasági növekedésben! Csak el kell felejtenünk ezt a rendszert!

Magyarországon minden megvan, ami nekünk kell! Termőföld, ásványvíz, gáz, még olaj is! Csak már eladták az egészet a zsidóknak! Én visszavenném!

Tudom, hogy túlságosan "szélsőségesnek" hangzik, amit írtam. DE mondok egy példát: Ha kiderül, hogy a feleséged/férjed megcsalt, akkor is inkább szeretnél egy hazug választ, csak ne kelljen felborítanod a "kényelmes" életed. Ugyanezt teszed, amikor ilyen "lázító" dolgokat olvasol! Nem teszel semmit, mert "kényelmesebb" szenvedni még egy darabig!

De egyszer úgyis felébredsz! Ha egyszerre "ébrednénk", talán tehetnénk valamit!
Egy komoly elképzelés arról, hogyan tudunk otthoni munkával gyarapodni, jólétet teremteni magunknak pénz, hitel, és kamatok nélkül a két kezünk munkájával, összefogással úgy, hogy közben igazi természetes, háztáji értékeket állítunk elő. Egy kicsit szürreálisnak…..
Közösségigazdaság 2012.09.14 18:47:35
@vargacsabi: Mi most elkezdünk "tanyasi" fejjel gondolkozva, kicsiben gombát termelni, csirkéket nevelni. Épp csak annyit, amennyi a közvetlen környezetünk (8-10 család) szükséglete. Ha ők is ezt teszik, csak más dolgokkal, akkor mindannyiunknak lesz annyi HÁZTÁJI élelmiszerünk, hogy sokkal ritkábban kell Tesco-ba járnunk. Ha mindenki ezt tenné, előbb utóbb kivonulnak, mert nem lesz forgalom. Az emberek egészségesebb ételekhez jutnak, a bankok meg rájönnek, hogy fölösleges pumpálni a nem létező "pénzt" a gazdaságba, mert megélünk mi nélkülük is! :) Sőt, sokkal jobban!