Regisztráció Blogot indítok
Adatok
otthontalan

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyi utolsó poszt Angliából érkezett (meg is kaptam rögtön érte az ilyenkor kötelező „már megint Anglia" beszólást... :D), ráadásul szokás szerint akadtak, akik „kamut" kiáltottak. Így aztán a szerző, Wall-E, írt egy másik, részletesebb posztot, amiből kiderül, mit…..
otthontalan 2013.01.10 13:37:14
Eloszor is gratulalok a posztolonak hogy ilyen sokra vitte es ezt elerte mar. En szolnek azert a masik oldalrol is az az osszeg amit O keres valjuk be nem keves itt kint. Egy szerencseje van hogy keresett szakmaban dolgozik. Nem felkapott szakmaba nem kapna ennyit. En a parommal vagyok kint O nagyon jo beszeli a nyelvet szallodaban dolgozik mint szoba ertekesito, nem recepcios es neki a fizetese 1100Font netto. O is tobb lepcsos felvetelin keresztul kerult be tehat nem rossz allas amit csinal. Sajnos nekunk is van hitelunk otthon amit innet fizetunk. Ebbol boldogulunk itt kint es pont eleg a megelheteshez. En ket honapja probalok a sajat szakmamba talalni munkat, de meg nem sikerult pedig van magyar vonal tobb is. Csak hogy tisztan lassuk a helyzetet. Itt Angliaba azoknak erdemes kijonni akinek otthon mar remenytelen az elet nincs munkajuk akar tobb honapja. Itt fogsz kapni kezdesnek de csak a legaljat mert abba sok ember kel. PL: mosogatot, recepciost, arufeltoltot. Ok a minimalt fogjak kapni 800-1100. A masodik vonal mar aki szaktudassal jon ki. Festo, szakacs, epitoiparban. Azok mar jol keresnek 1500-2200.Persze az angol tudas mindenhol befolyasolo tenyezo es itt meg van az hogy az angolt embert helyezik elonybe meg akkor is ha nem akar dolgozni.
Az arakrol hogy tobb lehetoseg legyen. Mi egy szobaert fizetunk a 3. zonaba 500Fontot. Nezegetuk ha kulon lakasba mennenk egy garzon valami elfogathato kornyeken minimum minden koltseggel 1200Font. Igy lehet szamolni. Sajnos itt is nagyon sokat valtozott a helyzet tiz ev alatt. Akik meg a legelejen jottek ki ugy 10 eve azok meg jol tudtak kerseni es olcsobb is volt az elet. Most mar ide is betort a lengyel, pakisztan, indiai munkaero aki feleert dolgozik mint az eredeti oraber. Regen volt 10-12font/h most meg 6font/h. A lakas arak meg elszalltak az egbe ami volt 170000Font az most a 3X. En ezt tapasztalom itt kint ezzel tud szamolni aki ki akar jonni Londonnak.
Az sem jelent mindig garanciát, ha az ember hosszú, alapos tervezés és tájékozódás után indul neki a világnak. Erre példa a mai poszt is, melynek szerzője, ana Kanadában próbált meg boldogulni, Érte pár kellemetlen meglepetés... „Elsősorban azért írom meg történetemet,…..
otthontalan 2012.10.29 12:49:02
@igi1: Latod te is csak vagdalkozol es nem gondolod vegig amit irsz. Honnan gondolod hogy a munkahelyemrol irok? A sajat tapasztalatom amit irtam hogy kulfoldon maskep gondolkodnak es igen itt a segitseg az elso nem a masikba taposas. Sajnos egy kulfoldi munkahelyen ahhol magyarok is dolgoznak a spanyol segitett elobb mint a szamos magyar.