Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unionista (törölt)

0 bejegyzést írt és 640 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki a Milla tüntetését azzal a céllal kereste fel, hogy útmutatásra leljen az elmúlt hetek "ki kivel nem fog össze és ha mégis akkor miért nem" játszmája után, az nem csalódott. Bajnai csapata ismét profi teljesítményt nyújtott, ami komoly versenyelőnyhöz is juttathatja az…..
unionista (törölt) 2012.10.24 17:54:33
@Brix:
egy ilyen formáció nem a szocik szavazóbázisát számolná fel. a fidesz morzsolódna egy polgári középpárt és a szélsőjobb között.

bajnainak nem egyesületi politikusként kellett volna belépnie, hanem technokrata kormányzóként.

mondjuk úgy, hogy bejelenti. a következő egy évben a leendő miniszterei havonta közölnek egy hosszú tanulmányt. a szociális minisztere közli az elsőt. és összesen egy tucat ilyen. majd ő zárja a sort. ezek után leül egyeztetni a pártokkal.

vagyis egyszerűen bejelentkezik miniszterelnöknek. és a kritikákra azt mondja: ehhez másnak is joga van. szabad pálya. nem olyan egyszerű ez. helyette beleordította a mikrofonba, hogy "rezsimváltás". átvette dopeman szerepét.
unionista (törölt) 2012.10.24 17:57:12
@FILTOL:
a nép egy jelentős része úgy fog szavazni, hogy az orbán viktornak a legjobban fájjon. ezeket a voksokat az ellenzékből bárki besöpörheti. valamit fel kell mutatni.
unionista (törölt) 2012.10.24 18:12:47
@DSityu:
bajnainak hagynia kellett volna, hogy a programját a pártok megvitassák és elfogadják. és a végén egyszerűen a pajzsukra emelték volna. így lehetett volna rendszerváltó. történelmi személyiség. ha megmarad az alapítványnál. elhibázta. belement a népszerűség hajhászásba. ráadásul két igazi nímanddal. az egyik juhász, a másik a katona.
Zászlót bontott az a közös civil szerveződés, amely nem csak az orbáni hatalom leváltását, a jogállamiság visszaállítását, új garanciáinak megteremtését tűzte ki célul, hanem politikai korszakváltást ígér, olyan változást, amelynek eredményeként hazánk újra élhető…..
unionista (törölt) 2012.10.24 11:27:43
@hoppika:
két dolgot emeltél ki. az egyik, hogy a fidesz ingyenessé tette a felsőoktatást (wtf). a másik, hogy a nettód 5000 forintot emelkedett. az első állításod nyilván hülyeség. a második persze lehet igaz. de pont leszarod, hogy a reálbérek csökkentek, hogy a gazdaság csúszik lefelé, a beruházások soha nem látott mélységben, stb. vagyis egy önimádó fasz vagy, aki leszar mindent. havi 5000 forinttal le lehetett fizetni. és ezen túl elhiszel bármit. lásd ingyenes lett a felsőoktatás.

hja, és aki azt mondja, hogy droid vagy az nyilván csak mszp, lmp, déká, négyká, milla, jobbik, betyársereg, akármilyen szimpatizáns lehet.
unionista (törölt) 2012.10.24 11:41:30
@zajos1:
a nagy semmitől ájuldoztok. bajnai, mesterházy, gyurcsány. és most két korszakos politikus. juhász péter és a katona. csupa szerencse, hogy ez a két ász elhatározta, hogy politikus lesz. pontosabban egyesületi civil nem politikus de mégis izé. ez egy vicc. közéleti értelemben két totálisan idióta társaság áll egymással szemben. az ellentáborban orbán hívők és a gárdisták. ők ha lehet még a baloldalnál is hülyébbek.

jelen állás szerint két esetben lehet komolyabb változás. ha a magyarország csődbe megy. amit nyilván nem kívánok. mert mégis csak a hazám. a másik ha a mostani migránsok gyerekei hazatérnek. arra pedig várni kell legalább 20-25 évet. magyarország addig: balkán.
unionista (törölt) 2012.10.24 17:33:23
@ati27:
az emigránsok között mindig vannak, akik hatalmat akarnak. ezért hazatérnek. a fiatalemberek ez ügyben ritkán kérnek tanácsot az apjuktól. jelen állás szerint magyarországnak 20-25 év múlva lesz esélye felzárkózni.

ezzel szemben egy érdekes jelenség áll. a modern kori magyaroszág a 20-as és a 70-es években eddig mint egy szatellit valahogy mindig megközelítette a nyugatot. ez így volt a 19. és a 20. században is. persze nincs ez felzárkózás kőbe vésve.

ha külső konjunktúra lesz, akkor nem lesz olyan rossz azoknak, akik itthon maradtak. mert alig lesz konkurrencia. ha viszont újabb recesszió jön, akkor polgárháború is lehet.
Nem nehéz észrevenni, hogy Bajnai Gordon visszatérének hírére – ami ebben az esetben azt jelenti, hogy hosszas lebegtetés után egyértelművé tette, október 23-án bejelenti ringbe szállását – a Fidesz is finoman egy fokozattal feljebb kapcsolt. Orbán Viktor – ahogy ez a…..
unionista (törölt) 2012.10.16 22:07:41
@inreallife:
elárulom neked, hogy hp zsidó, ibm zsidó, dell zsidó, oracle zsidó, microsoft zsidó, google zsidó, facebook zsidó. hozzáérsz egy computerhez, akkor jó eséllyel egy zsidók által vezette céget gazdagítod. leszámítva az apple-t. azt egy tim cook nevű buzi vezeti.
unionista (törölt) 2012.10.16 23:38:44
@inreallife:
na, most a számítógépet is egy zsidó találta ki. vagy legalábbis ő rakta végül össze. ez lehet, hogy ezzel függ össze. és nem a korrupcióval.
unionista (törölt) 2012.10.24 17:24:41
@TrueY:
a nép mindenhol baloldali parlamenti többséget akar.

az is egy balos attitűd, amikor a középosztály követeli a pénzt. a fiatalok többsége ultrabalos. csak a törökgáborhoz hasonló tökfej politológusok miatt képzelik magukat jobboldalinak.

a jobboldaliság az lenne ha polgárság elsősorban jogokat (rights) akarna. de a többséget nem a jogok érdeklik. hanem a közvetlen készpénzre váltható előjogok. de a fiatalok többsége is ilyet akar magának. az összes társadalmi csoport a buszsofőröktől a pedagógusokon át az atomtudósig. az atomtudós azt mondja, hogy adjanak már neki egy vagon pénzt a kicstárból. mert ha két nagyon kicsi részecskét összeütköztetnek, akkor abból hátha lesz valami. ez is balos attitűd. a filozófusok meg olvasgatni szeretnének. ehhez kell nekik egy pénzes erszény. de mindenki pénzt követel. adómentes utalványt, tankönyvtámogatást, ingyen laptop-ot. ezeknek a követeléseknek se szeri se száma.

a demokráciából (általános, titkos, közvetlen, egyenlő választójog) a baloldali parlamenti többség következik. csakhogy így nem lehet kormányozni. a jobb (jog) oldaliság a kormányzáshoz kell alapvetően. ahhoz, hogy a kormány a végeláthatatlan követeléseket megregulázza.

de az sem jó ha a jobbos, vagy szélsőjobbos kormánnyal szemben nincs fék. nincs balos parlamenti többség. a balos (humánus) és a jobbos (pragmatikus) attitűd olyan, mint a nő és a férfi.
Ha legközelebb tüntetést szerveztek: 1. A neonácik majomketrecét toljátok hátrébb a Jégbüfé mellett! 2. Ha valaki felszólal, előbb próbálja el egy tükör előtt. 3. Nagygyűlés előtt olvassátok el egymás beszédeit. 4. Egy szónok nem kaphat többet 10…..
A forradalom napján a forradalomról beszélgettünk az ebédlőasztalnál. Bizonyára ezernyi családhoz hasonlóan. Még élnek a hősök, még elevenek az emlékek, még megvannak valahol az elsárgult újságlapok: Nagyapa ott volt a rádiónál… István bácsi maga is lőtt az orosz…..
unionista (törölt) 2012.10.23 23:01:03
@sajtkedvelő:
1848-49 ahogyan 1956 forradalom, szabadságharc és polgárháború. a forradalmak győztek. a szabadságharcok elbuktak. a polgárháború meg ugye helyből döntetlen.
unionista (törölt) 2012.10.23 23:51:07
@milliliteratura:
maga a népfelkelés győzött. a honvédő háború bukott el. a szovjetek elleni harc.
unionista (törölt) 2012.10.24 08:37:29
@Közbiztonság Szilárd:
mit nem lehet ezen érteni. győzött a forradalom. október 27-én nagy imre kormányt alakított. november 4-én elindult a szovjet invázió. és a szabadságharc egy hét alatt elbukott.

ez a nép számtalanszor képes volt arra, hogy az uralkodó hazai politikai elitet száműzze. viszont soha nem tudott idegen hatalmakkal megvívni egy honvédő háborút.

tényleg nem járt senki rendes iskolába?
Amióta Bajnai belengette visszatérését, három fanyalgó álláspont váltakozik a fontosabb blogokban:1.) Bajnai nem visszatért, hanem végig jelen volt.2.) Bajnai nem válthatja le az elmúlt húsz évet, mert része annak, de még az elmúltnyolcnak is.3.) Csak Orbán leváltását célozni…..
Honfitársaim!   Köszönöm a meghívást! Köszönöm, hogy elmondhatom, mit gondolok közös ügyeinkről.   Nehéz döntés volt a nézőtérről visszajönnöm a színpadra. Hiszen legutóbb, március 15-én is itt voltam, együtt veletek. Akkor ott álltam, ebben a sokszínű…..
unionista (törölt) 2012.10.24 07:08:33
A politikusi beszédek nem annyira fontosak, mint amennyire a média szűrőjén keresztül látszanak. Politikusi törekvéseket, politikai folyamatokat erősítenek (vagy gyengítenek), így önmagukban értelmetlen is elemezgetni őket.  Az elmúlt időszakban igyekeztem ehhez tartani…..
unionista (törölt) 2012.10.23 23:23:19
unionista (törölt) 2012.10.23 23:39:53
@tölgyes:
egy fidesz-jobbik kényszer-koalíció kétségkívül jó lenne az ellenzéknek. de erre játszani rendkívül kockázatos. szerintem mindenki nyerni akar. (optimális már felsőfok. nincs "legoptimálisabb")
unionista (törölt) 2012.10.24 00:07:22
@Khal Drogo:
külső konjunktúra sem feltétlen jó a jelenlegi pártoknak. hirtelen nagyon sok lenne az új belépő.
Vagy nem, de mindenesetre érdekes lesz. Ma este érkezik az iPad mini az Apple kínálatába, és ha minden igaz, nagyjából egy hét múlva már a boltok polcain virít a készülék. Az Apple rajongói, mint mindennek, ennek is feltétel nélkül örülnek, de ezzel együtt befektetői szemmel…..
unionista (törölt) 2012.10.23 18:33:04
@galffycsaba:
elvben a ipad esetén is lehet árukapcsolás: táblagép és mobil internet szolgáltatás.
Hagyjuk a felesleges tiszteletköröket, Róna Péter általában okosakat mond, leginkább akkor, amikor a jelenlegi rezsim gazdasági ámokfutását szedi szét cafatokra. Sajnos azonban ebből sokan azt a következtetést vonják le, ő is a megmentőjelöltek között van: ó, milyen okos…..
unionista (törölt) 2012.10.23 12:13:56
@champagneM:
egyezzünk meg abban, hogy kölcsönösen hülyének tartjuk egymást.
unionista (törölt) 2012.10.23 12:27:19
@7tom:
róna azt mondja, hogy ennyi az összes tőketörlesztés és kamatkiadás. nem csak az államé, hanem a háztartásoké, a vállalatoké együttesen. a forintgazdaságnak ennyi pénzt kell behordani a bankba. és ezt a terhet az ország nem viseli el. ebből így sehogy se lesz versenyképes gazdaság.
unionista (törölt) 2012.10.23 12:46:48
@champagneM:
oké, akkor definiáld már, hogy mi a kapitalizmus. szerintem a szabad tőkepiac. mutasd már meg, hogy hol akart ilyet mária terézia? mitől volt ő kapitalista? ókorban is volt piac. de nem volt kapitalizmus.
Sajnos október 23-a idén már nyomokban sem tartalmaz ünnepet ... van még 363 nap az évben, amikor össze lehetne mérni, hogy kinek nagyobb a szerszáma tömege, de nem, nekik a nemzeti ünnepet kell tönkre vágni. Mert a holnapi nap sem arról fog szólni, hogy 56 évvel ezelőtt micsoda…..
Az általam igen tisztelt Róna Péter úr ma fontos írást publikált a Népszabadságban, Össze-visszafogás címmel. Cikkének vezérfonala az, hogy a 2014-es választás eredményeképp többséget kapó politikai gondolkodásmód, annak az elmúlt 22 év beidegződéseivel való szakítási…..
unionista (törölt) 2012.10.22 10:07:43
@kúrórudi:
ezek az állítások nem zárják ki egymást.
unionista (törölt) 2012.10.22 12:32:03
@kúrórudi:
meg van a véleményem a közgázon fikázó oktatóiról is: szarok, és gyakorlatlanok. róna többször elmondta amúgy, hogy nem akar miniszterelnök lenni. mivel nincs mögötte egy legalább 100-200 fős összecsiszolódott szakértő csapat. és úgy látja, hogy a jelenlegi közjogi és közgazdasági helyzetben nincs megoldás.
unionista (törölt) 2012.10.22 13:01:16
@Putyilov gyári melós:
róna alapállítása az, hogy a multiknak adott támogatások kamatai magasabbak, mint az ebből származó átlaghozam. egyes cégekkel jól járunk, másokkal rosszul. de a magyarországra érkező beruházásokkal összességében az ország nem járt jól. szemben csehországgal, szlovákiával, és lengyelországgal. ezért magyarország a térség legszegényebb állama.

a másik három visegrádi országban nem volt ilyen mértékű a külföld támogatása. és nagyjából ugyanannyi munkahelyet teremtettek. de a helyi magánszektor sokkal erősebb. mert nem volt akkor a versenyhátrányuk, és a vállalkozásokra nem raktak elviselhetetlen adóterheket.

azt is mondja, hogy szerinte a bankrendszer túlméretezett. egyszerűen túl sok a bank, és túl sok a fiók. a forintgazdaság növekedési potenciálja messze elmarad a forinthitelek kamataitól.

és így tovább.

róna tipikus konzervatív tanárember. nem liberális. vagyis nem tud és nem is akar alternatívákat mondani. de elég felkészült közgazdász ahhoz, hogy alapos bírálatot adjon.

a másik probléma, hogy róna nem ért a közjoghoz. és az alapvető rendszerkritikának a jogból kell következnie, és nem a közgazdaságtanból. az intézményrendszer a felelős.

nincs senki, aki megmondaná, hogy mi az a tucat közjogi alapintézmény, amelyiknek az összjátékából épüljön fel a közélet. és nincs senki, amelyik ezekhez forrásokat és célokat tudna rendelni. és ezen kívül magyarországon senkinek nincs semmilyen elképzelése arról hogyan is kellene a mély szegénységet felszámolni. a magyar-cigány együttélés problémáival mit kellene kezdeni. senki sem tudja, hogy milyen iskolarendszer, vagy egészségügyi ellátórendszer kellene. csak azt, hogy több pénzt. senki sem tudja, hogy a nyugdíjrendszer milyen módon lesz tartható. senki sem tudja, hogy európa milyen módon lesz versenyképes ázsiával. és azt sem, hogy európának milyen módon kellene összefognia.

kinyitsz egy magyar nyelvű újságot, vagy blogot, vagy bármit, és ezekről senki nem ír egyetlen szót sem. nem csak róna péter. senki.
Gyerekkoromban még nem beszéltünk brandekről; a legrosszabb esetben is csak márkákról eshetett szó (én a meggyeset szerettem a legjobban;). Ugyanígy logókat se ismertünk, maximum emblémákat. A megfogalmazástól függetlenül ezek ott voltak körülöttünk, hiszen akkoriban valahogy…..
A Népszabadság egy petíciót tett közé Orbán elűzésének fontosságáról, az ellenzéki összefogás szükségességéről. A kiáltványt neves értelmiségiek, írók, tudományos kutatók, közéleti személyiségek sora írta alá. De megalakult Bajnai Alapítványa, egyesülete is. Én…..
unionista (törölt) 2012.10.21 22:29:41
@2345 (megint):
hagyjuk már ezt a zsidózást. a gárdisták többsége kreol bőrű asszimilálódott cigánynak tűnik. de ettől még lehetnek hazafiak.
Publius Köztársasági Minimum? 2012.10.21 15:57:53
Az LMP és a 4K! pénteken mutatta be közös program-összefoglalóját, amit Köztársasági Minimumnak (pdf) neveztek el. Schiffer szerint „ez nemcsak a két párt közös munkájának, hanem minden 2014 utáni fordulópontnak is a kiindulópontja”. Ha ez tényleg így van, akkor elég…..
Miközben a formálódó ellenzéki csoportok Európába kapaszkodva próbálják útját állni a kibontakozó orbáni víziónak, azonközben a kormány mindent elkövet azért, hogy lejárassa az európai intézményeket. A közelgő nemzeti ünnep ellenzéki és kormánypárti tüntetései…..
unionista (törölt) 2012.10.21 22:02:03
@HomicideWatch:
komolyan nem értem, hogy ez paródia vagy micsoda. szerinted az eu előírja, hogy magyarországon nyugdíjat kell csökkenteni?

eddig komolyan abban a hitben éltem, hogy a fideszesek csak érdekből állnak ott, ahol. és egyébként nem birkák. pontosan tudják, hogy a kormányuk mindenkinek a pofájába hazudik. és a plakátokat nem veszi be senki.
unionista (törölt) 2012.10.21 22:03:23
@Gerilgfx:
egyszerű a dolog. ki kell lépni. és akkor kiderül, hogy ez az überfasza elit az unió nélkül mire képes.
unionista (törölt) 2012.10.21 22:10:28
@piefke:
abban van igazság, hogy ez az elit könnyebben megújult volna ha nincsenek uniós támogatások. az eu csak tolja a pénzt. de az érdekli, hogy elég cégük legyen nyertes. és ezen túl pont nem érdekli őket a korrupció. nem volt érdekes a strabag, és ezért nem lehet érdekes a közgép se. a négyes metróhoz asszisztáltak. ugyanez kicsiben a debreceni kettes villamos. a példáknak hosszú a sora. ez egy balfék formáció. persze ezzel együtt az elsődleges ok a hazai feudális elit.
„…A német meg olasz s szláv a nyugodalmat szereti és a fallal kerített várost, a bezárt, büdös házat meg a gyalogjárást s ülést, s szívesen szolgál, töri derekát a reászabott munkában, ha bizonyos élést és fedelet kap, s az ő gondját leveszi gazdája. De a magyar olyan,…..
unionista (törölt) 2012.10.21 15:23:50
@grani:
20-25 évente csinálni kell valamit.
1825, 1848, 1867, 1896, 1920, 1945, 1968, 1990, ?

a kérdés, hogy most a fülkeforradalom az újdonság. ezt erőlteti orbán viktor. vagy vele a rendszerváltó elit bukik el. vagy ez az egész ciklus elmélet egy hülyeség. kilóg belőle 1956. ennek megfelelően senki sem tudja hova tenni.
unionista (törölt) 2012.10.21 16:55:40
@midnight coder:
az egyenlő újraosztás nem társadalmi (szociális), hanem műveltségi (civilizációs) kérdés.

nagyjából a süsü a sárkány kell hozzá. süsü is ette a vadkörtét. nem kellett érte dolgoznia. mert a természet a javak egy részét megteremteni. egy tized csak úgy létrejön. sziklára építjük a házat. ahogy a zsidó népmesében a názáreti mondta a hegyen. meg füles mackó is ehette a friss mézet. és mit dolgozott érte? semmit. egyszerűen csak jól viselkedett. nils holgerson hogy a fenébe élt. hogyan táplálkozott. úgy, hogy a mesében az emberek nem foglalják el a természetet. a valóságban meg de. ezért kell redisztribúció. szóval ehhez nem kell oakeshott. ez a mesékből is kijön. természetfilozófiai alapvetés.

csak a kibaszott karl marx nem jött rá. nem hirdette volna meg a világforradalmat. de mondjuk ő vezette be a "viszonylagos egyenlőség" "egyenlő viszonyok" fogalmat. mert kiváló hegeli szójátéknak tartotta. jól hangzott. a svájci sapkás meg úgy gondolta, hogy a cárt ideje a földbe taposni. és akkor a népek mindjárt össze-vissza lövöldöztek.
unionista (törölt) 2012.10.21 17:14:17
@RAMBO:
ha az kohéziós alapokat jelentős részben elvonják, akkor orbán viktort nem leváltják, hanem lelövik. azért mert itt az olajszőkítés után az uniós pénzekre hajtottak rá az alvilág.

van egy zömmel cigányokból álló társaság, amelyik klasszikus szervezett bűnözési formákat "honosította" meg. tinikurvák, könnyűdrogok, szeszcsempészet, fémtolvajlás, szerencsejátékok, védelmi pénzek, uzsora stb.

amit a jobbik cigánybűnözésnek hív az a klasszikus szervezett bűnözés. és egyébként jelentős részben a kisebbségi önkormányzatokból jött létre. amiért persze lehet szidni az szdsz-t. de ezt nem csak ők akarták, hanem mindenki.
Moszkva Brüsszel nem késlekedett sokáig: Orbán Viktor miniszterelnök a kétnapos brüsszeli csúcs utáni sajtótájékoztatóján elárulta, hogy már meg is kapta az Európai Bizottság válaszát a szerdán bejelentett egyenlegjavító intézkedésekről és ezért péntek reggel…..
unionista (törölt) 2012.10.20 21:50:22
@Névtelen Betelefonáló:
ki akadályozza meg a magyarokat abban, hogy felhúzzanak egy új konzerv, vagy cukorgyárat. ki akadályozza meg csányit, hogy kivásárolja a franciákat? miért nem ad ehhez hitelt az otp?

azt nem értem, hogy ebbe a játszmába miért kell bevonni a magyar adófizetőket. miért kellene a feudális uradalmak minden kockázatát minden magyarnak vállalnia? erre felelj légy szíves.
unionista (törölt) 2012.10.21 11:17:21
@Névtelen Betelefonáló:
és ki akadályozza meg a magyarokat, hogy kilépjenek a nemzetközösségből? szerinted európában ki az, aki ragaszkodik a magyar eu tagságához? az európaiak többsége azt mondja, hogy a magyarok, a románok és a bolgárok kilógnak ebből. azért, mert ugyanazt mondják, amit a putris, a gettós és fukszos cigányok: a közösség pénze kell, de a közösség normái nem kellenek hozzá. a magyar miniszterelnök is pontosan ezt mondja. nem általában a romákkal van a probléma, hanem ezzel a mentalitással.

és európában erősödik a nézet, hogy a balkánnal nem lehet mit kezdeni. ezek a nemzetiségek játsszák le a polgárháborúikat. de európán kívül. éppen az a nézet erősödik, hogy ezeknek a népeket ki kell rakni európából. az euroövezetet a lengyeleket és a csehekkel kell bővíteni. ők nem "félázsiak".
unionista (törölt) 2012.10.21 15:14:36
@Névtelen Betelefonáló:
a kilépés nem jogosítana fel a magyarokat arra, hogy másoktól elvegyék a legálisan megvásárolt tulajdont. az is igaz persze, hogy ezeket a vagyontárgyakat nem is védené semmi. leszámítva a nato-t. de ha onnan is kilépnénk, akkor a jobbik elindíthatná szabad rablást. alighanem polgárháború lenne a vége. a románok alighanem azonnal ledózerolnák a székelyföldet.
A Matolcsy-féle megszorítások második köre után annyit láthatunk, hogy a szegények és az alsóközéposztály (a társadalom 80 százaléka) után most kicsit módosult az ágyú csövének az iránya. Természetesen a társadalom rosszul élő rétegei még mindig a célkeresztben maradtak…..
unionista (törölt) 2012.10.21 00:21:30
@öszödi mém:
azért ez nincs így. vallási tömbök vannak, és szatellitek.

van egy anglikán szigetország. oké, hogy széthullóban, de a skótok se akarnak moszlimok lenni. csak találtak a parton valami olajat, és akkor most önállóak lennének. nagy-britannia egy blokk. és mellette írek a szatellit.

van egy skandináv evangelikus tömb. kulturális egység. ha szétesik vagy meggyengül az eu, akkor könnyen összeállhatnak az északiak. a norvégok a pénzüket megosztanák a finnekkel, csak a balkáni cigányoknak ne kelljen adni. ezt nem csak breivik gondolja így, hanem mindenki. de a norvégok nem akarnak örökké nemzetállamot. hanem valamilyen föderális kereteket képzelnek el maguknak. skandinávia és a baltikum.

van egy atlanti libertárius tömb. ez franciaország. és mellette szatellitként benelux.

ott van középeurópa. ez egy a pápaságtól elszakadni akaró protestáns meritokrata tömb. és mellette svájc.

déleurópa egy portugál-spanyol-(dél-francia)-olasz-görög katolikus tömb. a szatellit szigetekkel.

és lehet egy balkáni térség. délszláv egység. és magyarország az, amelyik ugyanez kicsiben. népnemzeti ökölrázós formáció. amire európában azt mondják, hogy mindenféle (román, bolgár, szerb, magyar) cigányok. akik a nemzetközösségbe nem akarnak beilleszkedni. nekik mindig is kellett egy balkán nevű gettó. a kárpát-medence ehhez csatlakozik.

ha szét is esne az unió, akkor is nagyjából ezek a tömbök jönnének szinte azonnal létre. ez magyarországnak azért jönne rosszul, mert akkor ez a nép a senki földjére kerül. amit egyébként akar, hogy önállóság. a németek azt fogják mondani. szuverenitást akarsz. megkapod. nesze. akkor persze a nép ez ellen is lázadni fog. a magyar történelem: számtalan ribillió. bármi van: nem jó.
unionista (törölt) 2012.10.21 09:28:16
@Pipas:
1001-ben egy egységállam. mai fogalmainkkal egy makro-régió, vagy egy mini-unió. persze ez se csak úgy, hogy a népek kiegyeztek hanem a német-római birodalom bábáskodásával. ez a multikulti királyság 1918-ig létezett. azért, mert volt egy kulturális összefogás. ezt elvben helyre lehetne állítani. úgy, hogy az egy nyelven beszélők politikai közösséget alkossanak. az eurorégiókban kell kulturálisan és makrogazdasági értelemben összefogni, az országgyűlésekben lehet nemzetieskedni. az unió pedig azért van, hogy megvédjük európát.

ez elvben egy civilizált álláspont. nem képviseli senki. nincs egy kárpát-medencei zöld párt például, amelyik azt mondja, hogy etnikai értelemben kiegyensúlyozott eurorégiókat kellene létrehozni. tartományi parlamenteket. a budapesti agglomerációnak, a balatonnak, lehetne szlovák-magyar felvidék, szerb-román-magyar délvidék, stb. nagyjából egy tucat régiót vagy eurorégiót lehetne így létrehozni. osztrák-német-svájci mintára tartományi parlamenteket.

bécsből és berlinből mindig valamilyen szövetségi rendezést akartak keresztül vinni. csakhogy ez a föderális államrend hamar felszámolná a feudális eliteket. mert akkor simicska és puch nem építhetne se a régiós kisvasutat. mert mindenki úgy képzelné a tartományban, hogy az a miénk. azt ne oligarchák építsék. hanem legyen olyan, mint a gyesev. a feudális hadurak a kárpát-medence egészét befutó szövetségi közlekedésbe se szólhatna bele. mert az meg olyan lenne, mint a francia tgv, vagy a német ice. a regionalbahn és a bundesbahn nyilván jobb lenne, mint a máv. és ez egyébként csatlakozhatna a német-osztrák-svájci hálózatba. tehát a kárpát-medencei egység is közép-európai keretek között valósulhatna meg. és ha azt szélesen értelmezzük, akkor nem szakítjuk szét a románságot és a szerbséget. épp ellenkezőleg. őket is elszakítjuk a kelettől.

a nyugati világ magyaroknak ezt az integrációs és a felzárkóztató szerepet szánta. csak ez a projekt nem jött be. helyette magyarország vált balkánivá. ebben szerintem az unió is felelős. de a magyar értelmiség és a köznép is. a bal, és a jobboldal is.

abban szerintem ma már majdnem mindenki egyetért, hogy ez a feudális orbán projekt gazdaságilag és kulturálisan is bebukott. nem működik, hogy néhány tökfej irányítja az "uruszágot". és egy cipolla kábítja a népet. de mik a lehetséges alternatívák?

uniópárti vagyok eredendően. csak azt gondolom, hogy európa akkor lehetne erős ha kisebb föderációkra osztanánk fel. mert így könnyebben megvalósulhat az európai egység. és könnyebben gyakorolható a térségi autonómia és a népszuverenitás. egyszerűen azért, mert földrajzi-történeti értelemben szorosan összetartozó nemzetiségek fognak össze.
unionista (törölt) 2012.10.21 10:02:56
@Pipas:
a kárpát-medence romániát és szerbiát kettészakítja. és egyébként a horvátországot is. az adria egy másik tájegység. hja, és ez az óriás hegyvonulat ukrajnába is belemetsz. ausztriából burgenland inkább idetartozik. mitteleuropa azért lehetne az unión belül egy klassz államszövetség, mert abban informálisan meg lehetne teremteni ezeket az egymást metsző kultúrköröket.

lehetne benne úgymond "nagy-magyarország". ami nem szarrágó nacionalizmus, hanem kárpát-medencei közösség egy tucat nemzetiséggel, és nemzeti kisebbséggel. nem lehet az egészet piros-fehér-zöldre befesteni. na és? ettől még lehetünk büszkék arra, hogy képesek vagyunk dominálni egy mini nemzetközösséget. persze ugyanúgy lehet "nagy-morva" (aka csehszlovák) kulturális egység. a tartományokból informálisan összeállhat "ceskoslovensko". de nagy-románia vagy nagy-szerbia is. vagy akár valamilyen délszláv (jugoszláv) formáció. vagy lehetnek benne észak-déli pánszláv játékok is. mindenféle móka. csak akkor az eurorégió lenne kulturálisan erős. a tartományi parlamenttel. mert a teljhatalmú országgyűlések rögtön összevesznek. mert az egy feudális formáció. ennek a régiós dolognak a csúcsán egy szövetségi parlament áll. úgy, hogy abba régiók delegálnak egy, vagy néhány tagot. mert a tájegységek között vannak kisebbek, nagyobbak. ez a multikulti újrateremtése úgy, hogy közben a nacionalisták is örülhetnek. mert mitteleuropa közepén is lehetne magyarkodni. csak ehhez főhatalom nem járna.
Vhailor és Agent Ungur sorozata Magyarországon a szlovákok és Szlovákia történelméről nagyon keveset tudnak, és ha ez mégiscsak szóba kerül, akkor a rosszindulatúak általában nem felejtik el megjegyezni, hogy az egész elfér egy SMS-ben. Ez a hozzáállás csak annyiban jobb a…..
unionista (törölt) 2012.10.16 23:41:00
@rinaldo-rinaldini:
orbánozni tudsz. vitázni nem, csak kötözködni. apád biztos alkesz volt. vagy nem tudom. nincs álláspontod és nincsenek érveid. ez a gond.
unionista (törölt) 2012.10.20 23:33:25
@vadkelet:
10% kommunizmus (egyenlő újraosztás), 10% kereszténység (jókedvű adakozás), 80% kapitalizmus. mondj jobbat.
unionista (törölt) 2012.10.20 23:34:09
@rinaldo-rinaldini:
nincs álláspontod, se érveid. egy orbánozó hülyegyerek vagy.
A KARD Tarlós-égetés 2012.10.20 06:58:02
Főpolgármester Úr ideges. Van rá oka: nem elég, hogy lehetetlen költségvetési helyzetben van a város; nem elég, hogy az ellenzék nap mint nap számon kéri őt vélt vagy valós tetteiért; nem elég, hogy óriási felháborodás kíséri minden intézkedését; nem elég, hogy a…..
unionista (törölt) 2012.10.20 13:59:06
Őszintén remélem, hogy a Milla október 23-i tüntetése egy hatalmas siker lesz, és tényleg megkezdődik az Orbán-rezsim lebontása. Az előjelek azonban – finoman szólva – lehetnének jobbak. Látszik ugyanis, hogy mindenki súlyosan elidőzítette magát. A Milla és a Szolidaritás…..
unionista (törölt) 2012.10.16 23:12:35
@KG2000:
ja, mert ami utána jött az nem volt felelőtlen. 14. havi nyugdíj, nem kell 300 forintos vizitdíj, stb. elvben lehetne egykulcsos adó. de a fidesz még ma is azt az 500 milliárdot keresi, ami emiatt hiányzik a vödörből.
unionista (törölt) 2012.10.16 23:14:44
@Névtelen Betelefonáló:
felmérik ezeket. szeptemberben 100 emberből 13 mondta azt, hogy jó irányba mennek a dolgok. nagyjából ennyi ember dolgozik az államigazgatásban. akiknek muszáj ezt mondani. persze egy ponton nekik lehet, hogy majd muszáj lesz átállni. szóval érdekes lesz.
unionista (törölt) 2012.10.16 23:26:17
@imres:
egyszer döntsétek már el, hogy ezek a kibaszott bankok most tolják a pénz forintgazdaságba. mert orbán elintézte. vagy épp ellenkezőleg. pakolják kifelé a pénzt. mindkettőt állítjátok, de mi az egyenleg? mennyit raktak be kényszerből, ebből mennyit hárítottak át a népre, és mennyit visznek ki?
A Századvég számára az szerződés szerinti éves keret 99,4%-a került kifizetésre 2012. június 30-ig, derült ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ellen indított közérdekű adatigénylés peres tárgyalásán. A közérdekű adatigénylést az Átlátszó által üzemeltetett "Ki…..
unionista (törölt) 2012.10.16 22:27:20
unionista (törölt) 2012.10.16 22:31:28
@torró:
az se volt rendben. de akkor a téesz párttikár kétszer-háromszor annyit keresett, mint az átlag. és ehhez lopott hozzá valamit. a magyar átlag vidéken keres 70 karaktert. egy közmunkás 20-at. viszont 2018-ra olyan jó lesz, hogy minden magyar vissza akar majd jönni. és 2030-ra lehagyjuk a nyugatot. szóval ha így vesszük, akkor megéri.
A német katolikus püspökök konferenciája azzal fenyegette meg a pápát a tavasszal, hogy ha a X. Szent Piusz Testvériség visszatér az egyházba, akkor a német egyház elszakad Rómától – olvasható Father Z. blogja egyik kommentjében. A média pénteken hírét vette: a Vatikán…..
unionista (törölt) 2012.10.16 12:54:37
@Herr SturmLikudnik:
bajoroszág nagyjából úgy föderális, ahogyan ausztria.
en.wikipedia.org/wiki/File:Bavarian_Admin_Districts.jpg
nem állítom, hogy a bajor egyház és a vatikán között nincs kapcsolat. hanem csak azt, hogy ez nem alárendelt, hanem mellérendelő viszony. ebből következően az állam és az egyház föderális, és nem feudális.

többek között a vallás az oka, hogy magyar - ahogy kertész ákos megírta - "genetikusan" alattvaló. valójában a valláságban szolga. és ezzel tisztában vannak a papok is. ezért megy a népbutítás, főleg vidéken. ebből nem lesz korszerű oktatás, nem lesz korszerű ipar. térségi kultúra sem lesz, hanem csak magyarkodás. ebbe az irányba tart az "uruszág". a történelme során nem először, és valószínűleg nem is utoljára.
Vendégszerzőnk, Sortilegus írása. Pol Pot mindenkit ellenségnek tekintett, aki kicsit is képzett volt, aki a legalapvetőbb ismereteknél többet tudott. Rémuralma alatt Kambodzsában felszámolták az iskolákat, a tanárok, az orvosok és más értelmiségiek, szakemberek nagy többségét…..
unionista (törölt) 2012.10.16 11:29:07
@Schindler Pistája:
a nácik egyik fele azt mondja, hogy nem is volt holokauszt. ez egy eltúlzott dolog. "holokamu" az egész. a másik fele meg azt, hogy hitler "félmunkát" végzett. döntsétek már el, hogy szerintetek melyik az igaz.
unionista (törölt) 2012.10.16 11:32:41
@látjátok feleim szümtükkel:
egyébként nem arról volt szó, hogy nem engedték be. a szlovákok közölték, hogy a maguk részéről semmilyen védelmet nem garantálnak. azért, mert a köztársasági elnök hivatala a pozsonyi kormánnyal előzetesen nem egyeztetett. ekkor sólyom visszafordult. egyszerű magyar állampolgárként természetesen beléphetett volna.