Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-creeper-

6 bejegyzést írt és 326 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szörnyfilmet mostanság már inkább nézni kihívás, mint készíteni. Ezzel lendüljünk is át a tiszteletkörön, ami a tárgyalt mű bemutatója és jelenünk között eltelt két évtized változásain kesereg álszent módon. Mintha a szemét a lebomlás folyamatában megnemesedne... Na de annyi elmondható, volt idő,…..
Nem kezdem el onnan ezt a beszámolót, hogy mit jelentett a Kreator mondjuk nekem a nyolcvanas évek végén. Pedig szerintem megmagyarázná, hogy miért játszanak közel telt háznak ma is, jócskán a nyolcvanas évek árnyékán túl. Valószínű ugyanis, hogy mások, akik szintén a régi időkből ismerik a…..
-creeper- 2018.01.29 13:16:47
Nem alázni jöttem, de fogok.
A legkevésbé azon akadtam fenn, hogy a bejegyzés írójának nem igazán volt ínyére a koncert, de még az a próbálkozás sem térít el a hitemből, amilyen kétségbeesetten próbálja az írás objektumnak beállítani szubjektív véleményét. Ami kiborító, az a leszarom-stílusú közöny, mennyire nem érdekli a téma az íróját. Mintha a sorok azt nyögnék, "csak azért toltam ki magamból ezt a néhány bekezdést, mert ez volt a feltétele az ingyenjegyemnek".
A Vader, ahogy azt egyébként beharangozták, az első, idén huszonöt éves, The Ultimate Incantation című lemezét játszotta el szinte teljes egészében, továbbá, ahogy a fenti komment is felhívja a figyelmet, a Kreator repertoárjában - sajnos - egyáltalán nem szerepelt a cikk által leszólt Endless Pain: nemhogy lassan nem, sehogy sem.
Ugyan magam is tudtam volna feledni a people on the right side vs. left side-féle énekeltetést, elfért, ellenben ezt a modoroskodó, konkrétumok nélküli, cserébe tárgyi tévedésektől hemzsegő, borzalmas kliséket puffogtató írást sokkal inkább mellőzhetőnek tartom, jól érezhetően már a megszületése előtt süt belőle a fáradTság.
Végezetül megpróbálom szembeállítani a kint cigiző "jó néhány öreg Kreator rajongót" a teremben a magán kívül tomboló, alsó hangon is többszáz fős közönséggel, de csak arra tudok jutni, az a "jó öreg Kreator-rajongó", aki az egyébként péntek este is kiválóan megszólaló Betrayer és a Pleasure to Kill alatt kint dohányzik és beszélget, meg is érdemli.
Nehéz megmondani, hogy bénázás vagy csapda, mindenestre érdemes tudni, hogy az Euronics honlapon látható árak netes árak, az üzletekbe rongyolva más, akár jóval magasabb összeggel is találkozhat "a szomszédban készleten" jelzésen fellelkesült vásárló. Ja, és persze mindez benne van az ÁSZF-ben, de…..
"Sajnos átmeneti készlethiány előfordulhat a termékekből, de folyamatosan érkeznek az új termékek áruházainkba." - írta a Tesco ügyfélszolgálatosa a cég facebookján többször is az augusztus 31-én kezdődött Tefal akció kapcsán érdeklődőknek. Ez ráerősíti az ügyben hozzánk szokatlanul nagy…..
-creeper- 2018.01.16 08:02:45
@Im just here for the comments: De te is. Az "egyébként is elköltött összeg" nem feltétlen a Tescónál értendő. Tudok olyanról, aki a megszokott bolt helyett kifejezetten abban az üzletben vásárolt, ahol pontokat tudott gyűjteni az aktuális akármire. Innentől kezdve megvalósul a fogyasztó megtévesztése. (A Gazdasági Versenyhivatal büntetett már pontgyűjtő akciót hasonlóan "rugalmasan" kezelő üzletet.)
-creeper- 2018.01.16 10:34:45
@Kulics: És ha amúgy a SPAR-ban szokott vásárolni kenyeret, húst, vajat, tornacipőt meg dobozos sört, de a pontgyűjtő miatt úgy dönt, hogy ebben az időszakban a Tescóban vásárol? A pénzt így is-úgy is elkölti, viszont máshol, és ez a nagyon nem mindegy.
Zeo problémáját még tavaly kezelte ilyen brilliánsan a Cinema City, de lassan mi is ráfutunk a 2018-ra, búék mindenkinek!..
-creeper- 2018.01.04 07:51:55
@Bombaló: Na ez az. A SImple alkalmazáson belül mind a Budapest Film által működtetett mozikban (Corvin, Puskin, Toldi, Művész, Tabán), mind a Mi Mozink hálózatban (Lurdy, Óbuda, Tatabánya) ugyanannyi a jegy online is, mint a pénztárban. A CInema Citynél mi van? 40 Ft "kényelmi díj", miközben az összes említett közül náluk a legdrágább a jegyár. Érdekes, a többiek mind ki tudják gazdálkodni a banki jutalékot, a Cinema Citynek viszont nekem kell összedobnom az extra költségeket arra, amire amúgy minden platformon ösztönöz. Extrém kínos.
A levél 2 napja érkezett, írója láthatóan feldúltan jegyezte le a vele történteket. Dehát ki ne ragadtatná magát mondatokon átívelő caps lockra, ha kiderülne, hogy 3x vonták le tőle a bevásárlás árát? Az ügy kapcsán elég helyes döntésnek tűnik, hogy olvasónk nem szándékozik többet többet ebbe a…..
-creeper- 2017.12.06 08:02:21
@dr utcai arcos: Nagyon örülök a pozitív tapasztalataidnak! Ahogy írtam, ez az Árkád üzletközpontban lévő SPAR-ban történt, nem a Sugárban lévőben.
-creeper- 2017.12.06 09:24:53
@Fekete Laci: Mindenki hiányzott a matekóráról. Ha két srác vesz egy-egy üdítőt, akkor a 10 Ft-os különbözet, lám, megkétszereződik.
-creeper- 2017.12.07 08:05:05
@Crazy 1zenkáttű: Akkor hadd jelentkezzek pont én: idén februárban Szegeden a trolimegállóból mentem vissza a SPAR-ba, hogy visszavigyem a százast a pénztáros hölgynek, amivel többet adott vissza.
Attiláék egy vagyont hagytak ott az Euronicsban, többek közt egy F energiaosztályú porszívóért, ami nem működik szőnyegen. Nem tűnik nagy fogásnak. Naná, hogy a bolttól a hatóságig mindenhol próbáltak igazságot keresni maguknak. Ebből a hatóság mérsékelten jó ötlet, egyedi esetekkel ugyanis nem…..
-creeper- 2017.09.07 13:22:06
@KaTe: Alátámasztom. A Kecskemét Malom Euronics áruházban többségében olyan szinten lekezelő, arrogáns, buta és tapló alkalmazottak vannak (az egyik fiatal női műszakvezetővel az élen), amilyet ehhez hasonló összetételben sehol nem tapasztaltam.
25 év nagy idő egy botrányfilm életében. Ha az Elemi ösztön egyedül a hírhedtségének köszönhetné sikerét, ennyi bőségesen elegendő lett volna, hogy az elcsitult indulatokkal együtt feledésbe merüljön. Paul Verhoeven erotikus thrillere azonban köszöni szépen, jól van! Bár kapott egy szörnyű…..
A Universal stúdió sokáig annyira nem tudott mit kezdeni szörnyuniverzumával, hogy a '90-es évek eleji feltámasztási hullámból is kimaradt. Drakula, a farkasember és Frankenstein teremtményének visszatérése a mozikba így a rivális Columbia/Tri Star kasszáját gyarapította, igaz gyorsan apadó…..
Elkészíteni a saját filmed újrafeldolgozását hálátlan és többnyire eleve kudarcra ítélt vállalkozás, mégis nem egy európai rendező kényszerült rá, aki Hollywoodban próbálta megvetni a lábát. Így járt a dán Ole Bornedal is. Bemutatkozó alkotása, az Éjféli játszma akkora feltűnést keltett, hogy annak…..
Hogy egyszer csak hirtelen vége, és közvetlenül utána sokkal rosszabb, mint előtte. Miután beleélted magad a hangulatba és 3-4 órára megfeledkeztél a magyar hétköznapok szürke és nyomasztó valóságáról, egyszercsak visszazökkensz oda. Mint amikor a legszebb álmodba hasít bele a telefonod kegyetlen…..
Bár Tamással ellentétben nem gondolom, hogy a BKV  elsődleges feladatai között lenne az országimázs javítása, de abban mélyen egyetértek vele, hogy minden kommunikációban fontos az emberi hangnem, az egyébként normálisan viselkedő külföldiekkel szemben pedig jó lenne több türelmet és elfogadást…..
-creeper- 2017.06.09 12:49:07
@axolotl77: a járművek fedélzete és a metrók üzemi területe a BKV Zrt. (és egyéb szolgáltatók) tulajdona, tehát ugyanúgy magántulajdon, nem közterület!
Kora tavasszal egy szombati napon a 3-as villamoson két nő (!) - hatósági segítség nélkül - az általad említett szakaszon, a Balkán utca és Kőbánya alsó vá. között elég korrekten rendet tett (nem ellenőrtől hallottam, a konkrét járművön utaztam).
-creeper- 2017.06.09 13:04:47
@Bobby Newmark: Az üzemi és utasforgalmi terület is magántulajdon, természetesen.
via GIPHY Teljesen érthetetlen, vajon mi játszódhatott le a biztonsági őr fejében az Euronicsban: edzőuccban nem lehet bemenni, miközben reneszánszát éli a sportcipő, a macskanadrág és top? A csapzottsággal volt gondja? Mi lesz nyáron, amikor a magyarokról ömlik a víz? Vagy esetleg a szatyor volt a…..
-creeper- 2017.06.06 15:43:16
@Jessybátsi: Szúrópróbaszerű ellenőrzésre a biztonsági őrnek nincs jogosultsága, semmilyen helyzetben.
-creeper- 2017.06.06 15:58:00
@melaena: merre vagytok? csak mert még fiatal vagyok :)
A farm, ahol élünkbe illő, idilli, asztali áldásos-szélesen mosolygós családi étkezés festői ír környezetben – amibe símaszkos fegyveres érkezik a maga áldásával, ólmot pumpálva a köztársaság-szimpatizáns családfőbe. Húsz évet ugrunk, 1992-ben Frankie, a fiúgyermek már maga is oltja az életeket az…..
"Elviekben egyszerűbb és gyorsabb, ha nem megyek el a Stadionokig, onnan metróval, majd még a villamossal, hanem elegendő az 5-ös buszra szállnom, majd átszállni a 105-ös buszra" - írja Edit, és szerintem itt téved egy nagyot. Éjszaka vagy hétvégén esetleg, de hogy a reggeli csúcsforgalomban…..
A saját zsebre dolgozó alapítványokról szóló sztorikban mindig különösen elkeserítő az a járulékos kár, amit az alapvető bizalom megtépázásával okoznak az emberek segítőkészségét megcsapolók. Az alábbi levél is emiatt elszomorító. Természetesen megkeressük az ügyben a másik felet. (A Homárra ritkán…..
A sztoriban olvasónk sem hibátlan, hiszen nem csekkolta az előre megváltott vonatjegyen a dátumot, és ebből kerekedett ki az egész kalamajka, de azért az a rész, ahol a kalauzzal való tárgyalás hullámzását követve 150 forintról 12500-ig nő a fizetendő összeg, elég elképesztő. A debreceni…..
-creeper- 2016.05.31 11:07:24
@Terézágyú: Köszönöm az ajánlatot, nem feltétlenül akarnék máris elszaladni csak azért, mert nem egyezem a közhangulattal. :)
-creeper- 2016.05.31 11:21:26
@Terézágyú: Igen, egy védi, harmincan rúgják. Teljesen korrekt és arányos.
-creeper- 2016.05.31 11:42:44
@Terézágyú: Nézd, olyan szinten állítottál be máris védőnek, hogy tulajdonképpen azt is leírtam, nem feltétlenül értek egyet mindenben a panasszal. Még azt is támadod, aki épp veled volna. Erről ennyit, nem hiszem, hogy így további érvelésre szorul a téma és igazat kell adnom a mindenkori megállapításnak: a törzskommentelők a mindennapi frusztrációjukat levezetni járnak ide és az ehhez hasonló oldalakra. Szinte mindegy, kit és miért, csak rúgjuk. Az életben meg farok behúz és balra el. Legalább te vállalod.
A jelenség nem új keletű persze. Rég megszoktuk a 90 darabos 100-as zsepit, és gyakorlatilag felnőtt egy generáció, mely már nem látott  2 decis tejfölt. A nép néha még bosszankodik egy sort a fogyatkozó egységeken, de általában  keserű beletörődéssel konstatálja,…..
Olvasónk azt feltételezi, hogy ami vele történt, az nem egyedi eset. Mi passzolunk ebben a kérdésben, de ha a Spar-, Interspar-vásárálók böknek egyet a minikérdőíven, akkor esetleg lesz némi képünk arról, hogy  levélírónk sokattapasztalt vagy csak szimplán rosszindulatú. Kedves Hilda! Veszprémi…..
Elérkezett végre az a hétvége, amikor mondhatni kiürültek a mozik. Az időjárás csak félkolompos ebben, hiszen a friss filmkínálat nem volt éppen nézőcsalogató. A Cloverfield Lane 10. járt a legjobban, de amúgy nem járt jól, s dobogós lett még a Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3: A forradalom is. A…..
-creeper- 2016.04.19 07:42:13
@Atkakukac1989: A második bekezdést ugyanígy érzem. :)
Hát a spanyol inkvizíció mellett szerintem erre sem nagyon számított senki! A kínálata tekintetében extra igényes, megjelenésében pedig végletesen letisztult My Little Melbourne sztárkávézó egy felkiáltójelhalommal, beragadt caps lockkal, sőt, minden írásbeli modorosságok csimborasszójával, a…..
Mire a magyar Black Friday elkezdett tombolni, az Extreme Digital már rég az Ügyes napok akciójánál tartott, miután már nov. 20-án lenyomta a maga Fekete Péntekjét. Nem hiba nélkül. Írjuk a javukra, hogy tök normálisan reagálták le a helyzetet.  Sziasztok Black Friday akció…..
-creeper- 2015.12.02 11:54:23
@atpijkamo: Én szívesen elolvasnám a történetedet.