Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H.H.E.

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A karcagi birkapörkölt a Hungarikumok Gyűjteményének részévé vált, amely mindenkit joggal tölt el büszkeséggel. A birkapörköltet Karcagon a mai napig egyedülálló, a nomád korban kialakult módon főzik. Ez olyannyira népszerű, hogy a Nagykunságban elképzelhetetlen keresztelő,…..
Tizenharmadik alkalommal kerül sor az Óbudai Nyár kulturális rendezvénysorozatra, június 1-augusztus 31. között, összesen 11 helyszínen nagyjából 70, nagyrészt ingyenes programmal. A szokásosnál két héttel korábban, június 1-jén Hobo koncertjével nyit az Óbudai Nyár sorozata a…..
Hogy hol? Hát a Vidámparkban! A Városliget legendás látványossága, mely épp idén ünnepli 175. születésnapját, nem csak Gyereknapon nyújt egész napos szórakozást, hanem június 1-jén is, amikor Élménypark várja a látogatókat színesebbnél-színesebb programokkal:…..
Miért csimpaszkodik valaki egy drótkötélre, és miért "szánkázik" lefelé szabadon? Próbáld ki és megtudod! :) ..
A békési pálinka... kóstolni kell!   ..
Rubik kockával főző-világversenyen indulni: erre készül az Onyx séfje, Széll Tamás Lyonban, a Bocuse d'Or-on, ahol a döntőbe jutott 24 nemzetközi világklasszis szakácscsapat egyikeként hazánkat képviseli.1987-ben a legendás séf, Paul Bocuse indította el a szakácsok szakácsainak…..
Rubik kockával főző-világversenyen indulni: erre készül az Onyx séfje, Széll Tamás Lyonban, a Bocuse d'Or-on, ahol a döntőbe jutott 24 nemzetközi világklasszis szakácscsapat egyikeként hazánkat képviseli.1987-ben a legendás séf, Paul Bocuse indította el a szakácsok szakácsainak…..
Túrázni vitathatatlanul jó dolog. Télen túrázni ráadásul különleges élmény is, mert a hóval borított táj gyönyörű, és a túra után/közben a forró tea és/vagy bor némi zsíros deszkával pedig egyszerűen mennyei.Megtoldva egy kis wellness-szel pedig valódi felüdülés így…..
Az M1 Család-barát műsora 2012. decemberében a Dél-Alföldön forgatott, több helyszínen. Ebben a bejátszásban Bugac, Kiskunmajsa, a halasi csipke és a szegedi Napfényfürdő-Aquapolis szerepel, a műsor elején (00:05:27-00:08:17). Érdemes belenézni! :) Kattints a juhokra! Forrás:…..
Horgászok, háziasszonyok, halkedvelő gourmandok, valamint a természetjárók, és a szívvel-lélekkel főző szakácsok paradicsoma kerekedik ki a vadvízi világban. Az ősz csak látszólag az elmúlás időszaka, mert a Tisza-tavon egy új korszak, új, téli időszámítás kezdetét…..
Bizony, ekkora sikert aratott A sevillai borbély c. mű, amelyben a fodrászt, azaz borbélyt alakító Figaro valódi sztár lett, és a magyar szlengben így kezdték hívni a fodrászokat is. Sok üzlet neve még ma is őrzi ezt a sikert! A szerelmi kavalkád úgy kezdődik, hogy Almaviva gróf…..
Idén is útjára indult a méltán híres versenysorozat, az Országos Rapala Pergető Bajnokság. A hat fordulós versenysorozat utolsó állomása Tiszafüreden lesz november 3-án. Remélhetőleg itt is értékes nyeremények és páratlan fogások jellemezi majd az eseményt. Részleteket a…..
Ősz a Tisza-tónál.....
Aki a 33-as főúton utazik, Füzesabony felül Poroszlót éri el leghamarabb, és beazonosítja a Tisza-tó partjához simuló üdülőfalut, amit a Tisza-tavi Ökocentrum (www.tiszataviokocentrum.hu) látogatóközpont és témapark megnyitásával méltán nevezhetünk a Tisza-tó kapujának.…..
..
Az V. Tisza-tavi Madaras Fesztivál keretében amatőr családi csónakos madarász játék és csónaktúra indul most hétvégén, Poroszlóról október 20-21-én. Indulás: az Ökocentrum kikötőjéből, 9-16 óra között 5 percenként, 5-8 fős csapatokban, csoportokban. Feladat: 50 perc…..
Itthon a Tisza-tónál Darulesen 2012.10.10 10:10:00
Az ősz forgalmas időszak a Tisza-tónál. A Skandináviából Afrika felé tartó darucsapatok az őszi vonulás közben több hétig is megpihennek nálunk, hogy az első komolyabb fagyok beálltáig itt táplálkozva felerősödjenek.Az októberi "tankolás” után pedig elfoglalják a dél…..
Itt minden az aktivitásról, az egészségről és a természet közelségéről szól. A tó lankás, homokos strandjai tökéletesek a strandoláshoz. Egyedülálló módon a víz déli részén engedélyezett a motoros vízi járművek (motorcsónak, jet-ski stb.) használata is. A…..
Mesteri mű az embertől, csoda a természettől: Kiskörén értheti meg igazán az ember, hogy a Tisza-tó – eredeti nevén Kiskörei Víztározó –- mint műszaki létesítmény milyen bravúros precizitással vezényli le évente a Tisza vízjárásból adódó feladatokat, miközben…..
A Tisza-tó az ökoturizmus szigete: hiszen természeti értékeinek gazdagságát számos túra alkalmával fedezhetjük fel, mint például a Tisza-tavi Madárrezervátumba vezető csónaktúrák, a szigeteken vezető sétautak, valamint a régió modern látogatóközpontja, a Tisza-tavi…..