Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balthazor Hellman

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre többen akarnak megélni abból, hogy jókat írnak egyes helyekről vagy szolgáltatásokról a közösségi médiában. A pofátlan megkereséseket azonban sokan nem veszik jó néven...
Balthazor Hellman 2019.07.16 07:29:50
@Klesk: A magyarázat egyszerű... Sokkal több birka van körületted, mint eddig gondoltad...
Rendhagyó poszt következik, egy vendégszerzőtől. A fegyverek ismertetését általában komolyan vesszük, és legtöbbször férfiak érdeklődését keltik fel az írások. Pedig vannak hölgyek is, akik szívesen olvasnak ilyen témákról, ráadásul a felhasználók közt szintén megtalálhatjuk őket, legyenek katonák,…..
Biztosan sokan hallották már a figyelmeztetést: nem szabad túltölteni a telefonokat. Még az előtt érdemes kihúzni azokat a töltőből, hogy elérné a 100 százalékot. Persze a túltöltés mítosza hamis, de az éjjeli töltés viszont igenis rosszat tesz az aksiknak. El is mondjuk, hogy miért...
WAN-KELL ! Neved mától Pipacs 2017.04.08 14:43:08
Pénteken, egy pörgős, de unalmas hét kárpótlásaként végre rendszámot kapott az RX-8-am. Utóbbi időben figyeltem, hogy mik a legfrissebb táblák, és PCS-ből elég sok jött szembe, ami azt sugallta, hogy itt helyben most ez megy. Hát ebben nem tévedtem, viszont akárhogy drukkoltam neki, hogy kifusson, a…..
Gastro Loggia KV / french press 2017.02.23 20:41:11
Nem fogod elhinni, de ezzel a trükkel a te kávéd lesz a legjobb, amit valaha is ittál! Ó, hogy gyűlölöm az ilyen felütéseket és általában el sem olvasom, de most tényleg egy pofonegyszerű titkot osztok meg a kávéról...
A káposzta teljesen új köntösbe bújt, nevezetesen egy olívaolajos fokhagymásba, amelytől a sütés után csak egy kérdés merülhet fel. A káposzta ilyen is tud lenni? Finomságán kívül közismert hogy az egyik leghasznosabb, legolcsóbb alapanyagunk. Elsősorban azzal, hogy a zöld leveles zöldségek közé…..
Ma 60 esztendős az amerikai film történelmének egyik legjobb színésze. Tom Hanks pályafutása során sokféle karaktert eljátszott, és nem is akárhogy. Mindegy, milyen figurát, szerepet kapott, munkáját tökéletesen elvégezte. Szenvedéllyel, hitelességgel, lélekkel kelti életre a rá bízott szerepeket,…..
A filmtörténet tele van jobbnál jobb háborús filmmel, így nem könnyű feladat a 12 legjobb kiemelése. Mi mégis megpróbálkoztunk vele azzal a kitétellel, hogy értékelésünk és rangsorolásunk kettős: egyrészt az 1 -től 12 -ig terjedő listán kifejezetten a "háborús kategórián" belüli helyezést adtuk meg,…..
A mai bejegyzés agigyongy  hozzászóló, egy korábbi bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólását tartalmazza, ami bőven felér egy elkeseredett olvasói levéllel. Előre is bocs a hosszú kommentért, de muszáj leírnom, mert lassan ideg összeroppanást kapok.Nagyon hasonló szituban…..
A napokban szerencsétlenül járt autógyári munkás sorsa önkéntelenül is hozzá járult, hogy sokan azt hihessék, a Terminator-filmekben is látott robokalipszis elkezdődött, de muszáj elárulni, ez még nem az. A héten mozikba került Terminator: Genisys kapcsán összeszedtünk pár…..
A Continental magyarországi képviselete konferenciát szervezett, és ott egy érdekes kutatás adatait is ismertették. Olyan embereket kérdeztek meg, akik az elmúlt egy évben valóban vettek új (azaz nem használt) gumiabroncsokat, és a kérdések zöme a választás szempontjait…..
Balthazor Hellman 2015.04.10 21:34:05
@Tomi1973Wien: Ügyes vagy... és mégis mi a baj a 2 éves abronccsal, ha garancia van rá? Pont semmi... főleg, ha 5-6 év alatt el is használod őket... pont semmi értelme ezen agyalni...
Balthazor Hellman 2015.04.10 22:24:12
@JaxTeller: megfelelő tárolás mellett a legtöbb abroncs kb 10 éves koráig nem öregszik jelentős mértékben. Van amelyik nem kedveli az uv-t ez igaz, de lekezelve, és UV-tól elzárva a téli időszaban sokáig jó lehet...
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Balthazor Hellman 2015.04.08 17:50:14
@ommm: Tudom, sok történetet hallottál már, de van egy konkrét példa arról, hogy milyen az, amikor a sajátjukat keresik a kékek. Történt ugyanis, hogy egy ismerősöm eladásra kínálta a fia kerékpárját a neten (barkácsáruházas "összteleszkópos"). Megjelentek a rendőrök, mert egy ilyet keresnek. Később visszajöttek, és lefoglalták. Ismerősöm sejtette, hogy bukta a bringát, amit tényleg a család vásárolt még évekkel ezelőtt, de azt álmaiban sem gondolta volna, hogy elmarasztaló határozat érkezik, benne büntetéssel (20 vagy 25.000 huf), magántulajdon megsértése, vagy hasonló szöveggel... A hatóság odacsapott, keményen...

Ezek után természetesen ügyvéd, fellebbezés, gyomorideg, álmatlan hajnalok, stb.:
Eredmény: Felmentették, de a bringát nem kapja vissza, azt egy határozattal, már odaadták a sértettnek... polgári peres úton megpróbálhatja visszaszerezni. Persze, egy kb 10.000 huf értékű kerékpárt...

A legfontosabb részlet: A ténylegesen ellopott kerékpár egy vidéki kapitányság állományában dolgozó egyén rokonáé volt... Neki most van egy bringája ismét...

Iszonyatos hibamennyiség és szabálytalanság volt az ügy során, és mielőtt valaki azt gondolná, hogy kamu, hát... nem az...

Minden irat megvolt ahhoz, hogy a médiában is megfelelő figyelmet kaphasson az ügy, de senki nem akart ennél nagyobb bajt...
Ugye arról írtam már, hogy a Simsonom milyen állapotban került hozzám, aztán hogy adtam szerencsére túl rajta. Hasonló a történet a CB-mmel is, leszámítva, hogy 1) a főtengely-felújítás itt nem 5000 forint, 2) nem adtam el, ma is napi használatban van. Nem ritka, hogy motorból az…..
Előrebocsátom: kevés nagyobb baromságot tudok, mint az autós kötélhúzás. Gyilkolja a kocsit, és sem a gép, sem az ember képességeit nem mutatja meg, legfeljebb csak azt, hogy ki nyomja nagyobb súllyal a kerekeket a földhöz. Alapvetően erre a videóra is csak legyintettem volna, de…..
Balthazor Hellman 2015.02.12 23:03:13
@king4aday: az irányíthatóság... Fontos, hogy a meghatározott forgásirányban tisztuljon az abroncs pl...
Nyilvánvaló, hogy a zenészek nem mindig azzal a névvel lépnek színpadra, ami a születési anyakönyvi kivonatukban szerepel. Kovács Jánosként nyomni annyira snassz, nem? Legyen már akkor John Brutal Smith a név, mindjárt jobb. A MetalInjection nyomán összeszedtünk 10 legendás…..
Belsőség Heti merítés 2015.01.25 08:58:25
A kis rondaság, de imádnivaló :) Amikor hazahoztam, az ismerőseim nagy szemekkel néztek hogy "Ez meg mi?!". Kaptam olyan megjegyzéseket is, hogy "ilyen ronda kocsit ennyiért? Te hülye vagy..." Gyönyörű, de nem ide való Főleg vizes úton tud meglepetéseket okozni sima indulás…..
Balthazor Hellman 2015.01.25 12:38:01
@DirtyPleb: meg olyanok akiknek túl ráncos a bőrtáska és vasaltatni viszik...
Csak az nem derült ki, hogy ő vitte a képet vagy a mester volt képben? A lényegen nem változtat, ez most már ott van. A fórumra büszkén beírt Turbo charger (sic!) - kommentjére jött válaszok valószínűleg élete legkellemetlenebb mondatai voltak. (Kattintásra nagyobb lesz.)  ..
Balthazor Hellman 2015.01.07 20:07:15
@novothauto: na mennjéé mán... :))))
Több mint hét éve jelent meg az utolsó Harry Potter-könyv, de mi még mindig nagyon lelkesen várjuk a legapróbb híreket is a szériáról, és lelkesen kattintgatunk a Pottermore-ra az újabb mágussztorikért. A varázsvilágban azóta sem állt meg az élet, ezért a Time összegyűjtött…..
Alapvetően Ken Blockot, mint srácot bírom. Közvetlen, rendes figurának tűnik, körülvéve ingyenélő hülyékkel és menedzserekkel. Megcsinálta a szerencséjét, jókor volt jó helyen és ebből lett egy valag pénze, amit senki nem irigyel tőle, mert megdolgozott érte. Egyedül az őt…..
Balthazor Hellman 2014.12.01 20:52:39
@novothauto: Tibi! egy 120-asom volt anno, hengerfejre illesztett kipolírozott szívócsővel, elvileg valamelyik kupé karbijával, illetve egy kis átalakítással :) félútról a 2. torok is mechanikusan nyílt. A kipufogóból az egyik ismerős kihozott egy kis hangot. A Vredestein Snowtrack tappancsokkal olyat lehetett kanyarodni kilincsel előre nyáron, hogy ihaj... mondjuk lehet sokat dobott a kanyarodási hajlamon a 39 db kisméretű tégla a csomagtartóban :)))) na de hát ugye mindenki volt fiatal :)
  Nem tudom, hányan emlékeznek még a régi 124-es Merci kombimra, amit jó hét éve adtam el. Született is belőle egy cikk anno, Intergalaktikus lúzerszopás fénysebességgel címen. Mert az volt. Az eladás is, az autó is. Egy vagyont költöttem rá, hogy ilyen legyen Hogy…..
Mit vegyünk és hogyan hozzuk be? Motorok, autók és álrendőrök. Korrupció és nepperűzés. Égéstér fullextra! Az Égéstér 136. adásának kommentposztja. Direklink a letöltéshez...
Balthazor Hellman 2014.09.11 16:00:36
@srank: Segítek! Ha a kereszteződést még nem hagyta el az előtted haladóautó ÉS PONTOSAN LÁTOD, HOGY NEM IS FOGJA, akkor megállsz a kereszteződés előtt ott, ahol még látod a lámpát, és akkor hajtasz be a kereszteződésbe, ha azt biztosan el is tudod hagyni. Ha a zöldnél indulsz, akkor a sárgán még át is érsz.

Sajnos naponta három olyan kereszteződésen megyek át reggelente, ahol csak az önző és buta emberek közlekednek...

Undorító, és hihetetlen, hogy a buszsávból is beelőznek, ha szabályosan közlekedek.

Egy hónap alatt több milliárdot kaszálhatnának a kékek. Szinte mindenki csak addig törődik a szabályokkal amíg abból előnye származik...
Itt vannak ők – itt vannak újra: azaz az öregfiúk, az akciómozik ászai! Sajnos, ugyan jelen formájukban, úgy mint A feláldozhatók túl sok jót és emlékezetest mind ezidáig nem köszönhettünk nekik, na de sebaj: továbbra is ott vannak azok a bombasztikus örökzöldek, melyekben…..
Balthazor Hellman 2014.08.27 12:49:17
@gizmo26: Talán, mert ott nem igazán főszereplő. Fontos karakter, de nem kizárólag vagy valakivel fele fele arányban van ő a középpontban.

de azért egy megemlítést megérdemelt volna, ezzel nem vitatkozok...
A múlt heti Vikingek-poszt után ha jól emlékszem, egy kommentelő jelezte, hogy ha Hujber Ferenc lesz Ragnar Lothbrok szinkronhangja, akkor ő köszöni, de nem kér belőle. Ezen Hujber Ferenc annyira felbaszta magát, hogy írt egy levelet, aminek közléséhez is hozzájárult, így nem…..
Balthazor Hellman 2014.08.26 18:43:06
@baszomalásan: Ray Gillette
Balthazor Hellman 2014.08.26 18:44:34
@nál: nem idióta, csak annyi, hogy akkor meri otthon hagyni az asszonyt a gyerekkel, ha az képes megvédeni magát...

Támogatom...
TComment Autóbérlési kiskáté 2014.08.07 08:23:55
Az autóbérlés a legnagyobb pontenciális, utazástönkretevő szívásfaktor, ha nem vigyázunk. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
Balthazor Hellman 2014.08.07 12:23:26
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos:

Én nem csak a bérlés árát, hanem a körülményeket is leírtam. Voltunk mi is egy kis kölcsönzőben, de amikor megláttam az autók állapotát inkább otthagytam. Az sem mindegy, hogyan jön le az ember 2000m magas hegyről, illetve ha megáll az autó, akkor azonnal hoznak-e másikat?

Abban a pillanatban, amikor fél napot áll az ember a hegyen műszaki hiba, vagy baleset miatt, megváltozik az ár/érték arány megítélése...

Jó dolog olcsón autóhoz jutni, de szerintem még jobb korrekt áron, teljes biztonságban élvezni a nyaralást.
Balthazor Hellman 2014.08.07 13:34:15
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos:

A saját autómat magam tartom karban a 15 éves Octaviámat tegnap adtam el egy ismerősnek, mert már egy éve rágta a fülem miatta.

Ha nincs bevétel, nincs pénz a karbantartásra - természetesen a magas ár sem garancia semmire, de arra ott van a szerződés.

Ne érts félre, nem felvágós agyagedény vagyok, hanem ahogy magad is írtad, más dolgok fontosak.

A nyaralás esetén is inkább 5 napig jól érzem magam, mint 7 napig májkrémet egyek, csak azért mert akkor elmondhatom majd, hogy egy hétig nyaraltam... A szállásköltség "megmaradt" részét a kikapcsolódás minőségére költöm.