Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OnkelSeppl

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még soha nem ettem, de nagyon vártam, hogy megkóstoljam. Kaptam két nagy szelet csontos lábszárat, így el is dőlt, hogy mi lesz az ebéd. Bújtam az internetet, sok receptet elolvastam, végül így készítettem el; mindkét szelet húst, konyhai kötözővel keresztbe-kasul jól megkötöztem, lisztbe mártottam,…..
"Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük."  (W.A.) Hazánkban -- mint a legtöbb közösségi inkompetenciától szenvedő frusztrált országban -- a…..
Gondolkozom ezen a címadáson. Lehetne a hajógyári bulinegyed arcainak új szórakozóhelye. De ez se hangzik túl frappánsan. Na de miről is beszélek? Pár napja ért véget a Gourmet Fesztivál, amit szerettem is meg nem is...
OnkelSeppl 2019.05.25 18:23:32
Évek óta figyelem, vizsgálom a Magyar sörpiacot, amely nem kis meglepetésemre, tényleg ontja magából a jobbnál jobb termékeket, még ha a minőség nem is feltétlen állandó. Nem túlzás azt állítani, hogy közel két éve gyűjtöm az anyagot ennek a posztnak a megírásához, s egyben a bátorságot is, mert…..
OnkelSeppl 2019.05.25 18:18:32
Olvastam tavaly év végén egy cikket, ami arról szólt, hogy mi az a 14 gasztro trend, amelynek távoznia kell most már az életünkből 2019-ben. A cikk úgy kezdődik, hogy "ő ugyan a szeretet és a kedvesség nagykövete" - mondjuk itt engem elvesztett, és kritikai szemlélettel folytattam tovább az olvasást…..
OnkelSeppl 2019.01.06 11:41:25
Az egyetemes történelem baszomnagy tévedések nélkül szürke és kiszámítható lenne, mint Svájc bankpolitikája. Most, hogy a citatum.hu Csunderlik-Pető fejezetének majdani kitöltésére alkalmas felütéssel túlestünk az első mondat nehézségein, rögzítjük: a Page Not Found Matolcsy-alapítványi támogatás…..
Előzmény: 10 hónapnyi lakóautós útra indulunk Közép és Dél-Amerikába, de először a lakóautóval az Usában ismerkedünk meg, és el is töltünk pár hetet a nemzeti parkokban                   Az indulásunk előtti hét igen intenzíven, és ennek megfelelően érzelmileg és fizikailag is kimerítően telt.…..
OnkelSeppl 2018.10.06 10:06:32
Úgy gondoltam írok egy sorozatot, ami hasznos lehet mind cégek (lásd majd következő poszt), mind pedig azok számára, akik influencerkedésre adnák a fejüket. Remélem tudok ezzel segíteni cégeknek hogyan szűrhetik meg, hogy kivel érdemes együttműködni és ki az akit messzire kerüljenek el. És hátha…..
Time Goes By Top 10 epikus film 2018.04.22 09:05:35
Bár látszólag könnyen körülírható az epikus filmek műfaja, valójában a behatárolása talán még nehezebb, mint neo-noiroké. Klasszikus értelemben epikus filmeknek nevezzük azokat a nagy költségvetésű és nagy léptékű, mindent elsöprő látványosságra építő, hatalmas díszletekkel dolgozó, erőteljes…..
A pénteki adásban a játékos a B választ jelölte meg, el is fogadták jónak. Namármost. Az életrajzi film kitételben nem szerepel, hogy mozifilmre, tévéfilmre vagy dokumentumfilmre gondol a jóember, így a válasz rossz, mert Mercuryról készült több is, ez, meg ez, meg ez is, ezt…..
HM!-összeállítás A jó kis hazainak nincsen párja. Így vannak ezzel a HelloMagyarok! szerzői is, akik külföldön élve is - bizony - néhány dologból a hazaira esküsznek. Most pedig nekünk is megmutatják, miből vásárolnak be minden egyes alkalommal, amikor hazalátogatnak. ..
Az elmúlt években kézműves lett a lekvár, a szappan, a hamburger, cigi, a tűzőgép, lassan eljutunk oda, hogy a szopásból is kézimunka lesz.  Jött ugye pár évvel ezelőtt ez a hipszterdivat, meg a szakállnövesztés, meg az egyéb múló hóbortok s, hogy velük együtt, vagy ezek hatására, de elérte…..
Október 2-án jött ki Avicii új lemeze, amelynél azt a legnehezebb eldönteni, hogy vajon melyik dalból lesz a legnagyobb sláger. A Stories című új albumon összesen 14 track található, melyek közül kiemelkedik a „Waiting For Love”, hiszen ez a dal már több mint 22 országban…..
3 közérdekű adatigénylés, 2 bejelentés a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalához, 1 levél Borkai Zsolt MOB elnöknek, 1 Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek, 2 sajtótájékoztató, néhány rádióinterjú, 7 sajtóközlemény. Ennyi kellett, hogy…..
Bár már épp szeptember van, még mindig a nyarat érezzük leginkább. Hétvégére viszont jön a hidegfront (hálleluja!), így biztos sokkal nagyobb kedvvel állunk majd neki vendégseregnek főzni. Ha mégsem, akkor ez pont egy olyan étel lesz, amiből tejföl nélkül nyugodtan fagyaszthatunk pár adagot, hogy…..
Íme Korcsnoj és Karpov. Az 1970-es évek elején még baráti viszony volt közöttük, de aztán a dolgok olyannyira elromlottak... ...hogy az 1978-as sakkvilágbajnoki döntő minden idők legviharosabb,…..
  Vevő is, eladó is úgy készül, hogy lesz alku. Mindig van. De mennyi? Legtöbbször kényes a téma.   Fontos az alku mikéntje, ami ha durva, nem szimpatikus, az eladó nem tud vele mit kezdeni. Néhány tanács az alkuhoz, mit, mennyit, hogyan, és hogyan nem szabad!   A korábban…..
Most, hogy egymás után bukkannak fel, és okoznak felháborodást a FIDESZ-hez köthető személyek fizetésük mértékével nem igen megmagyarázható luxuskiadásai, érdemes felidézni, hogy alig öt évvel ezelőtt a fentiekhez képest milyen nevetséges dolgokkal támadt a fideszes…..
Elöljáróban: Bármit meg tudok főzni és sütni. Bármit. A gyerekem miatt tanultam meg főzni. Sütni gyerekkorom óta tudok, az más tészta. Művészet nekem. De a főzésnél kifejezetten önző vágy vezérelt. Azt akartam, hogy amikor a fiam majd visszagondol a gyerekkorára, legyen…..
OnkelSeppl 2014.12.09 09:55:39
@Emmanuel Goldstein: A lopás nem szép dolog. A kontárság meg állapot. A fene akarja rájuk vinni a törvényt. Csak elképesztő az a sötétség, ami az internetes közösségek világában hangsúlyosan jelen van: házi készítésű C-vitamin, a mindenre jó szódabikarbóna, chem trail, soroljam? Amúgy nagyon sok jó gasztroblog van.
Szokás szerint nagyon gyorsan elment ez az év, máris itt van az adventi időszak, a MAHASZ képében megjelenő Mikulás pedig ezúttal friss magyar zenehallgatási statisztikákat hozott nekünk. A szeretet ünnepének közeledte talán arra is jó lesz, hogy az ilyenkor szokásos felháborodás…..
Amikor a TV2 megvette a izraeli Bumm! vetélkedőt, amiben az a pláne, hogy a játékosnak egy bomba hatástalanításával kell kérdésekre válaszolnia (és nem, nem térünk ki rá a meglehetősen morbid kapcsolódási pontokra), az eredeti formátumról készült videót nézegetve nem nagyon…..
OnkelSeppl 2014.09.29 16:14:39
Az X-Faktorban az a jó, hogy kiszámítható. Mint a gyorskaja: pontosan tudod, mit fogsz kapni, minden alkalommal pont ugyanolyan, éppen ezért nem fog nagyobb sokk vagy meglepetés érni, a mekis hamburgerben az uborka a legjobb dolog, a halas szendvicsben a szósz, az X-Faktorban meg a…..
Mindig érdekelt, hogy milyen lehet egy igazán nagydarab prémium húst lerendelni és utána az egészet felfalni. Fantáziáltam a látványról, a pincérek elismerő pillantásáról, amiért valaki ekkora húst bevállal és természetesen a minőségről is.  Most mindezt megtudtam, de az…..
 Elhangzott Romániában egy beszéd, egy olyan embertől aki 26 évvel ezelőtt hevesen és szenvedélyesen állt ki a polgári demokrácia, az alkotmányosság mellett. Bejelentése, „kinyilatkoztatása“ a „munkaalapú állam“ mellett, a liberális értékeknek az eltüntetésére, komoly…..