Regisztráció Blogot indítok
Adatok
itthon|Katko

80 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történetünk befejező részében Vácra érkezünk, a Dunakanyar sokadik rejtett kincséhez, ahol olyan kulturális kalandban lehet részünk, amilyenre nem is gondolnánk. Gombóc Artúrt, Szabó Vladimirt vagy Sajdik Ferencet mindenki ismeri, de vajon mi lehet a közös kapcsolódási pontjuk…..
Visegrád csodálatos vendéglátó volt, egy igazi élmény. Azért mondom, hogy élmény, mert valahol mindannyian ezt keressük, amikor utazunk: valamit, ami nem érhető el mindennap, valamit, amiről büszkén mesélhetünk a vacsoravendégeknek, valamit, amire, ha visszagondolunk, akkor a…..
Ha nekem valaki azt mondja, hogy zugfőzde van Visegrádon, azt mondom, hogy egye-fene Mátyás is állandóan álruhában volt, senkinek sem árt az, ha egy kicsit furfangoskodunk. Meg különben is, zugfőzde mindenhol van, ott van például megboldogult legénylakásom konyhának csúfolt…..
Budapest és környékéről már sokszor elmondtam, hogy amellett, hogy bor nagyhatalom, mégse az. A főváros legkedveltebb bisztróiban már intelligens műértőkkel találkozunk, akik egy-egy kékfrankost vagy irsai olivért már teljesen más szemmel isznak. Vezethet utunk egészen Monorig,…..
itthon|Katko 2013.10.22 09:10:40
@csiri-csuri: Csiri Bá', én köszönöm a lelkesedést! Remélem, hogy az idei nedű is varázslatos lesz!
... és akkor leszálltam az extra bringáról, és megérkeztem a Salamon-toronyba. Ugye, valahol itt hagytuk abba. Aki esetleg nem olvasta az előző postot, annak elég annyit tudnia, hogy a Dunakanyarban vagyunk, eltöltöttem itt egy hétvégét, és igyekszek képes riportot produkálni…..
Weekend Ride from Blogger42 on Vimeo.   Egyik kezedben a motor, mögötted az imádott nő, a másik kezedben kamera, lábaid előtt a város. Így készül el egy szuper Budapest videó. Enjoy! [Katko] ..
Mi jut eszünkbe először, ha azt halljuk, hogy Dunakanyar? Szentendre kacskaringós, művészi utcái, Mátyás királyunk Palotája Visegrádon, a monumentális esztergomi Bazilika, a túrázás, a Duna maga, a csodás táj, az erdei kisvasutak, vagy valami egészen más. Magyarország igazi…..
Véget ért a Kürtőskalács Fesztivál, de mi nem szeretnénk a témát elfelejteni! Kedves olvasónk, Zsu80 hívta fel a figyelmemet arra, hogy kicsiny csodaországunkon kívül is igen kedvelt a magyar finomság. A helyszín Olaszország, Capoliveri, egészen pontosan Elba szigetén. Egyes…..
Budapest alapvetően kerületekre és legendákra van felosztva. Legendák alatt értem a Blahát, a Deákot, a Nyugati aluljárót, a Moszkva teret (leánykori nevén) vagy éppen a Váci utcát. De vajon hányan tudják, hogy Budapest tematikus utcákra, vagy úgy nevezett bevásárló utcákra is…..
Lajos Király és Teréz Hercegnő kiguvadt szemekkel nézi, hogy mi folyik azon a szent helyen, ahol ők még anno a görögök mintájára olimpiaszerű játékokat szerettek volna tartani, pusztán egy kis lagzi okán. - Hát sör folyik kegyelmességem, mi más folyhatna? Eközben bajor…..
itthon|Katko 2013.10.08 11:35:38
@reqcka: Éljen az olaj, várjuk a bulit! :)
Mostanában sokszor látom, ahogy három juhász szürkemarha cipót vesz aranyért a piros-sárga bohóctól. Jól teszik. Közben a puli kint Rubik-kockázik a lépcsőn, a rackák csúszdáznak a parkolóban, a szekeret meg éppen szállítják el, mert tilosban parkol. És akkor legyintenek a…..
itthon|Katko 2013.10.07 15:08:32
@zsu80: Én vagyok a legbüszkébb, hogy a kürtőskalács szó, még ha ékezet nélkül is, de terjeng a világban! :) Remélem útjaid során minél több helyen találkozol majd ilyen felirattal!
A víz egy roppant erős ital, mondjon bárki bármit. Életet biztosít, gyógyít, több tonnás hajókat tart fent, otthont ad, és alapvetően szórakoztat is, több formában. Összeállva buborékkal igazi megasláger lett "Szóda" című daluk, játszott már főszerepet James Bond filmben,…..
"Kérem csatolják be biztonsági öveiket, időutazás következik lóháton!" Hangzik a mondat, jelentsen bármit is. Hiszen az időutazás kérdése is rengeteg további kérdést vet fel, pláne, ha keverjük a ló hátával. És tudtommal a lovon nincs biztonsági öv, bár a mai világban…..
Ki gondolta volna, hogy 2013 szeptemberében Marc Chagall kibontja a Magyar Nemzeti Galéria falát? Ez több okból kifolyólag is nehezen kivitelezhető lett volna: egyrészről a mindent és mindenkit túlélő Franciaországba "igazolt" orosz zsidó mester, 1985-ben utolsó útjára kelt,…..
Bor és Nő, mindig másért szép. Megihletett ez a mondat. "Egy tűzről pattant lányka, ki hetyke, fürge, friss..." Ezt akár Laposáék is énekelhetnék, és talán meg is teszik ezt Badacsonyban, de a hirtelen megalakult Varázsfuvola Egylet ismét úton van, hogy meghódítsa a várat. De…..
Szégyen a futás, de hasznos. Tartotta a mondás sokáig, a mi viszonylatunkban teljesen tévesen. Újévi fogadalom, divat, elszántság, kitartás, fogadás, öröm, sport. Nagyjából ezek a szavak jutottak eszembe. És, hogy miért is? 2013. szeptember 8-án vasárnap 28. alkalommal kerül…..
Eljött a szeptember. Na jó tudom, még van egy pár nap az augusztusból, a nyaralók kedvenc hónapjából, de akkor is itt kopogtat az ősz az ablakunkon. De még maradjunk a nyárnál egy rövid ideig. Ilyenkor kitakarítjuk a balatoni nyaralót, előkerül a tavaly elhagyott nagymama, kis…..
Debreczeny György Igyátok hidegen a sört Budapesten!   Meleg sörrel álmodni fájdalmat jelent a Démotikus álmoskönyv szerint. Pedig Arany Hordón ül a Borsodi Bivaly, Soproni Szűz szelidíti Kinizsit és a Sárkányt. Borostyán kúszik Szőke Ciklonra. isszák a népek a sört…..
"1936. április 17-én fényes nappal egy megnyerő modorú, ismeretlen férfiú aljas módszerrel egy húszezer pengős briliánsbrosst lopott el Neubauer Emil váci utcai ékszerboltjából. A rendőrségi nyomozás a bűnesetet egyértelműen összefüggésbe hozta több más posta- és…..
  Kéringer Gábor Nagyvárosi kirakó   Ha megnövök, erős leszek és ügyes. A Lánchíd acélhuzalából húrt sodrok hangtalan hegedűmre. Reklámszatyorba gyűjtöm mind az Attila út zaját, azután fölfújom, mint uzsonnás zacskót és szétdurrantom padtársam…..
Van egy jó hírem: Péntek van. Ha péntek, akkor vége a robotnak (egyeseknek most kezdődik a hajtás, tudom én), és kezdődhet a jól megérdemelt szórakozás. Általános elfogadott tény, hogy a péntek bizonyos kultúrákban totemként tisztelt jelenség, és már elődeink is…..
Szabó Zoltán Attila   Tabáni lepattanók   Utazásaim során egyetlen bizonyosságot fedeztem fel. Azt, hogy minden út a Tabánba vezet. A budai polgár fogoly. Emlékek, tradíciók, ide képzelt mesebirodalmak, szegletek, utcák, terek, sikátorok, kockakövek szerelmese. A tabáni…..
Állsz a reptéren. Éppen egy hosszú távollét után hazalátogatnál, hogy találkozz a családdal, haverokkal, és Totóval, a kiskutyáddal. Ekkor eléd áll valaki és a következőket mondja: - Gyere, nyomj meg egy gombot és ingyen utazz el oda, amit a gép kidob Neked... Egy feltétel…..
Zalán Tibor Budapest-kuplé   Ha eljön az est, mint egy fiatal, ruganyos lánytest feldobja magát és pörögni kezd ő a soha sem vénülő  szerelmes nő: Budapest.   Gyúlnak a hidak és lángra kapnak a lusta szívek, a sötétet feltépik neon-színek, egymáshoz ütődik a…..
Van az a pillanat, amikor jobb, ha a képek beszélnek a szavak helyett. Gyönyörű fővárosunk képeit fogyasszuk egészséggel! Egészségünkre! [Katko]..