Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A.g.o.r.a.

58 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számos előremutató közmondás örökíti meg a kényszerű együttélés témakörét, mint amilyen a „Nagy az isten állatkertje” vagy a „Lakva ismerszik meg az ember”. Az irodista lét pedig mondhatni egy olyan aranykalitka története, amelyet Lázár Ervin írt meg, de sokszor Fliegauf Bence rendezett, és csupa…..
A.g.o.r.a. 2016.09.27 17:27:37
@moRtiZ: Klinikai idiótákra gondolsz? :D Azok ellen kell a fejhallgató.
Több mint ideális időt foghatunk ki Tokaj-Hegyalján ezen a hétvégén, ami már itt csütörtökön kezdődik. Ideális, mert a jó borok élvezetét és a csodaszép táj látványát rengeteg programmal, könnyű és komolyzenével, előadásokkal, piacozással, vízitúrázással, városlátogatással ötvözhetjük. De olyan…..
Az egyik legnagyobb hazai sportáruház szervezésében őrületes sportnap lesz augusztus 6-7. között Tiszafüreden, ahol sport- és szabadidős tevékenységek számtalan változatába kóstolhatunk bele mind a szárazföldön, mind a vízben.  Lesznek - többek között - szabadon kipróbálható vízi- és vízparti…..
A mai Dörgicse területét mindig is gyógyításra használták.   A táj szépségéhez, a Windows háttérképeket megszégyenítő zöld dombokhoz, a három misztikus templomromhoz és az energiamezőhöz már csak egy izgalmas hozzávaló kell, mégpedig a levendula.  Valahogy így jött létre a falucska levendula…..
A minap elkísértem Bezerics Dánielt a szokásos Bazalt burgerhez való alapanyag-beszerző útjára: Balatonfenyvesre a marhahúsért, Nemesbükre a sajtért és Rezibe a zöldségekért és a krumpliért autóztunk el. Jó kis túra volt, nagyon jó fej termelőkkel találkoztunk, akik készségesen meséltek a…..
A hétvégén ismét útnak indul a Tisza-tó körül a fergeteges komolyzenei road show, ami egyesíti a komolyzenét, a természetjárást és a kerékpártúrát is.  Idén több mint 300 eddig regisztrált kerékpáros  11 helyszín, 65 kilométer, Tisza-tavi nyár, különleges természeti és zenei élmény. Hűvös…..
Vízitúrával, kecskesajt dizájnolással, szabadtéri balettel és zempléni gasztro-bringatúrával is találkozhatunk a klasszikus borkóstolós programok mellett a nyári Tokaj-Hegyalján.     Bodrogzug vízitúra | EGÉSZ NYÁRON A Bodrogzug az ország legszebb és legkülönlegesebb vízitúrázó területei közé…..
Június 24-25-26-án három napot felölelő hétvégére indulhatunk a varázslatos Tokaj-Hegyaljára: lesz bortúra Tarcalon, szurkolhatunk Tokajban, sárkányhajó versenyt nézhetünk, sőt, a Múzeumok éjszakája is ezen a hétvégén zajlik. Íme a 9 legjobb!  1.   Tarcali borok hosszú éjszakája | Június…..
Június 4-én, Sarudon nyílik meg az ország első pecázással foglalkozó múzeuma, a Tisza-tavi Horgászmúzeum - egyenesen a  tó partján. A megnyitóra valóságos celeb pecás is érkezik, és a megnyitó napján ingyenesen látogatható lesz a nagyapáink horgászeszközeit bemutató gyűjtemény. Besenyei Péter…..
A korábbi évek változékony időjárása után az erősnek mondható szelet leszámítva szinte ideálisnak mondható kerékpáros idő várta a kilencedik alkalommal megrendezett Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon mezőnyét. Napsütéses, ragyogó kora májusi idő és közel 20 Celsius fokos…..
2016-ban a hajósok és a kerékpárosok is nagyszerű év elé néznek a Tisza-tónál: hamarabb indul a szezon a hajótúrák szerelmeseinek, a biciklisek pedig a várva-várt Kerékpáros Centrumot vehetik birtokba tavasszal. Lássuk a részleteket! Mi az a hajózási vízszint? Jó esély van arra, hogy 2016 legyen a…..
Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna és Olaszország leendő teniszcsillagai csapnak össze az alföldi városban, hogy kiderüljön, kik azok, akik a junior EB-n is megmutathatják játéktudásukat a hónap közepén.     Február 5. és 7. között zajlik Hódmezővásárhelyen az utánpótlás Tenisz…..
Egy igazi kuriózum a téli programok között a Tisza-tavi jégtúra! A Tisza-tó nyáron gyönyörű, s évente több százezren meg is csodálják. A tó téli arca azonban sokkal rejtélyesebb, nagyon kevesen vannak, akik már közelebbről is megismerkedhettek a kietlenség, a jégen játszó napsugarak és a rideg…..
Compó? Márna? Selymes durbincs? Aki még nem választott az „év hala” verseny jelöltjei közül, december 31-ig megteheti a Magyar Haltani Társaság honlapján. Az év hala megválasztására október elején indult internetes szavazáson már több mint ötezer szavazás érkezett, s…..
Amikor beköszönt az igazi tél, a táj szépségével, érdekességeivel nyáron oly sok embert elvarázsoló Tisza-tó is "arculatot" váltott. A tó arculatváltása azonban különleges módon nem merül ki a természet téli, nyugalmi állapotának a kialakulásában. Ilyenkor a lehulló…..
A Pécsma adta hírül a TV-toronyról készült MTI-s fotó sztárosodását, akik kiszúrták, hogy the economist - akinek több mint 200 ezer követője van Instagramon - kitette az oldalára a ködös város felett őrködő tornyot. A Tv-torony egy másik szögből - MTI Fotó: Sóki…..
Nagyon érdekes történetbe csöppentünk bele azáltal, hogy a Stylewalker Night - ők egyébként a magyar divattervezőket népszerűsítik - posztolt egy képet a Gyulai Pálinkamanufaktúráról, amin nagy meglepetésünkre felfedeztünk egy agarat. Utána jártunk, miért került a leggyorsabb magyar kutyafajta a…..
Aki az utóbbi 1-2 évben járt már nyáron Tiszafüreden, a Tisza-tó partján, annak nem újdonság a halburgert vagy halgyrost áruló friss, fiatalos HelloHal halbüfé. Ennek egy sokkal szofisztikáltabb bisztró formátuma nyitott meg Kecskeméten, ahol továbbra is a hazai halfogyasztás…..
Friss és ígéretes újdonságként látogathatunk el az I. Balatonlellei Karácsonyi Vásárra, ami azért is kuriózum, mert egy kikötőben, közvetlenül a Balaton partján állítják majd fel a faházakat/sátrakat. A szervezők minőségi és az egyediségre koncentráló karácsonyi vásárt szerettek volna összeállítani,…..
A november újabban már nem csak libacombokról és Márton-napi újborokról szól, hiszen két olyan ígéretes boros eseményt ajánlunk a következő két hétre, amely méltán tarthat számot a borkedvelő és értő közönség érdeklődésére. Fotó: ©Flckr.com/Mitiszol November 14-én…..
Különösen meghatározó a Tisza-tó életében és a táj arculatában is a téli-nyári vízszint.  Ahol nyaranta kenuval vagy csónakkal barangoltunk, ott telente akár bakancsos túrákra is indulhatunk, s bár szűkül a vízfelület, de ezzel párhuzamosan kinyílnak a száraz lábon…..