Regisztráció Blogot indítok
Adatok
n4rover

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amit a Fidesz a családon belüli erőszak Btk.-ba emeléséért kiírt országos népi kezdeményezéssel művelt, az egyszerre volt kicsinyesség és teljesen felesleges erőfitogtatás (akadt már néhány példa hasonlóra az előző két év folyamán). Elsősorban nem is Varga képviselő…..
n4rover 2012.09.12 18:39:48
@eloi: "Nagyon fontos, hogy az ember már gyerekkorban felkészüljön arra a hivatásra, amit be kell töltenie, már csak a nem tagadott - ugye nem? - biológiai meghatározottság miatt is. "

Nem érti, vagy nem akarja érteni, amiről beszélünk? A liberális gender elmélet, ahogy ön hívja nem tagadja és soha nem is tagadta, hogy vannak biológiai különbségek emberek között.
Azonban azt a kapcsolatot igenis megkérdőjelezi (és felteszi, hogy kinek származik miféle haszna a létéből), amelyet a patriarchális ideológia a biológiai tények és a társadalmi nemi szerepek vagy ahogy ön mondja hivatás között von. Azaz, megkérdőjelezi, hogy a férfi szerepek (családfenntartó, érzelmeit kevésbé kifejezni tudó, stb) és a női szerepek (érzékeny, a gyerekkel érzelmileg - és egyedül! - törődő, a család érzelmi központja stb) egyenesen és elkerülhetetlenül következnének a biológiai tényekből.

Azaz azt állítja (a nélkül, hogy a biológiai tényeket megkérdőjelezné), hogy ez a kapcsolat a biológia és a társadalmi nemi szerepek között csupán egy patriarchális ideológiai stratégia a nők "helyükön tartására", azaz elnyomására. Ugye, amíg anya otthon vigyáz a sok gyerekre, főz, takarít, mos (ingyen!), addig sem tud önmegvalósítani, pénzért dolgozni, autonóm lenni, ami a férfinek, mint a demokrácia per definíció jogalanyának már csak emberi mivoltából adódóan is jár.
n4rover 2012.09.12 18:55:23
@eloi: Hát ezen annak ellenére is jót mulattam (kínomban), hogy emberi jogaiban sérti az összes nőt. Azokban az emberi jogaiban, amelyek a demokrácia alappillérei.

Nos, lehet nem véletlenül hiányzik a logika és alapvető érveléstechnika az oktatásból... A körkörös érvelés kerülése például.

És Ön mit javasol, mégis, mi legyen a "női munka" megbecsülésének a formája?

Pénz, mint a férfi munka esetében?
Jajj, de az nem jó, mert a végén még a nők anyagilag függetlenek lennének!

Akkor néhány kedves szó, és hogy mondjuk nem bántalmazzák őket nagy arányban az élettársaik, férjeik?
Jajj, de az se jó, mer' akkor elkanászodik és még a végén eszébe jut, hogy őt is ugyanolyan jogok illetik meg!

Hm... hát akkor marad az alárendeltségük fenntartása és megerősítése köszönetképp és a munkájuk megbecsülésének jeleként.

Hát, köszönöm, de én ebből nem kérek. Tájékoztatásul, teljes feminista mozgalmak szerveződtek a téma köré, hogy becsüljék meg a nők otthon, teljesen ingyen, rabszolgamunkában végzett munkáját!
És ne jöjjön azzal, hogy a férfi megkeresi a pénzt, amivel ellátja a családját, mert az kérem kőkemény anyagi függőség! Amiből a nők szintén nem kérnek mostanában már! (És szerintem fordított esetben Ön sem kérne)

Egyébként nem érti, vagy nem hallotta meg, vagy nem akarja meghallani, amit fentebb nem egy válaszomban fejtegettem arról, hogy az elnyomó ideológia úgy működik, hogy biológiai tényeket használ a meglévő egyenlőtlen viszonyok legitimálására és fenntartására. (Pont, mint Ön a diskurzusában)
n4rover 2012.09.12 19:24:07
@eloi: Jól van, legyen ahogy jónak látja. Bár azt is megjegyezném csak csendben, hogy soha egyetlen feminista mozgalom sem tagadta, ahogy egyetlen gender elmélet sem, a nők saját élményeit. Sőt, azokból indul ki mind.
Márpedig, ha egy társadalomban egyszerre mozdul meg igen sok, mondhatni több millió nő sok egyéb között azért is, mert nem becsülik meg a munkájukat, mert bántalmazzák őket, és követelnek magasabb béreket, egyenlő bánásmódot, SZABADSÁGOT AHHOZ HOGY VÁLASZTHASSANAK akár azt, hogy otthonülő anyák lesznek, akár azt, hogy nem, akkor ott, abban a társadalomban valami nem ok.
Kérem, ne kérdőjelezze meg ön sem azoknak a nőknek a valóságát, akik bizony nem megbecsült, sőt, rabszolgamunkának tartják az otthon ingyen gürizést.

Köszönöm,

n4rover.
Mióta a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (melynek tagja az Árpádsávos zászló előtt pózoló Jodie Foster is) aláírásgyűjtésbe kezdett az Örs vezér téri aluljáróban és Budapest egyéb szar helyein a családon belüli erőszak megállításáért, újra napirenden van ez az…..
n4rover 2012.09.12 17:54:36
@Karachar Nevian:"Nem vagyok jogtudós, de hogy szól most az a bionyos törvény? Van benne olyan h tilos gyilkolni, darabolni, verni,stb, kivételek: családon belül, közös háztartásban élőket?"

A csbe egy specifikus, komplex káros jelenség, amely sok elemből áll össze: érzelmi, verbális, gazdasági, fizikai és sokszor szexuális erőszak. Ezek közül egyes elemek valóban szerepelnek a btk.-ban jelenleg is. Pl.: könnyű- és súlyos testi sértés, vagy a nemi erőszak, amely Mo-n fizikai ellenállás alapú, azaz csak akkor áll fenn a btk szerint, ha az áldozat fizikai ellenállást tanúsított. (Ez a nemzetközi joggyakorlat fényében középkori felfogás)

A csbe, mint önálló tényállás azért szükséges, hogy a joggyakorlat és a rendfenntartás hatékony és komplex eszközöket kapjon a kezébe, amellyel visszaszorítható maga a csbe, és hatékony segítség nyújtható az áldozatoknak.

Például jelenleg a jog nem látja a csbe jelenségének a FOLYTONOS, SZISZTEMATIKUS voltát, amely azonban elengedhetetlen a bántalmazók beazonosításához, megbüntetéséhez és az áldozatok hatékony védelméhez. A rendszer állapotát híven tükrözi, hogy rendszeresen előfordul, hogy a jogi szabályozás hiányosságai miatt (is) nem megbüntetett bántalmazó gyerekfelügyeleti vagy láthatási jogot kap, amit arra használ fel, hogy tovább bántalmazza a gyereket és az anyát is.

Létezik átfogó, szakmailag kiemelkedő, a nemzetközileg már bevált joggyakorlatot magyar viszonylatba átültető ajánlás a csbe/párkapcsolati erőszak jogi, intézményi kezelésére, ami részletesebben is kifejti az érveket. Íme egy rövidebb link további érvekkel:
"Milyen érvek szólnak a családon belüli erőszak önálló bűncselekményként való szabályozása mellett?"
www.nokjoga.hu/kiadvanyok-forrasok/szorolapok/a-nok-joga-szorolap-sorozat

Illetve maga az ajánlás:
patent.org.hu/hirek/n%C5%91i-jogok/szakmai-modszertani-utmutato-a-parkapcsolati-er%C5%91szak-elleni-hatekony-fellepesre
Még hogy nem lehet szembehugyozni a széllel? Ugyan már! Csak hajnalban kell csinálni, amikor mások alszanak: így a pisifolt a nadrágon megszárad reggelre. Na, ezt csinálták a mi honatyáink is tegnap/ma. Hajnali gusztustalankodás. A „Tisztelt” Háznak sikerült ismét alulmúlnia…..
n4rover 2012.09.11 22:25:14
@nudniq: Igen-igen, közben rájöttem, hogy félreértettem, még egyszer elnézést.
n4rover 2012.09.11 22:36:06
@nudniq: Teljesen egyetértek a felháborodásodban.

Viszont azt gondolom, hogy ez nem csak a joggyakorlat és a jogalkalmazás miatt van így. Hanem a miatt is, hogy nincsenek képzések (a nagyon kevés pénzből finanszírozott Nanés képzéseken kívül, amik meghívásos alapúak és a bíróságok notóriusan nem hívják a Nanét)
nincsen megfelelő, komplex törvényi szabályozás, azaz pl egy komplex családon belüli erőszak tényállás, amelynek alapján ki lehetne mondani az a bántalmazóról, hogy bántalmazó és az automatikusan a gyerekfelügyeleti és láthatósági jog megvonását jelentené.
Egy ilyen komplex tényállás híján a büntető bíróság egyenként, kapcsolat nélkül látja a bebizonyított eseteket, de nem magát a gyakran évekig tartó bántalmazást,
a válóperben a válóperes ügyvédek gyakran arra ösztönzik az áldozatot, hogy hallgassa el a bántalmazást,
a gyerekelhelyezési perekbe pedig be se jut a bántalmazó fél másik, büntetőjogi tárgyalása, ha van is.

Amúgy a témában remek, magyar szakirodalom létezik, "Rendszerbe zárva" címmel a magyar viszonyokról:
patent.org.hu/Rendszerbe_zarva.pdf
n4rover 2012.09.11 22:59:32
@nudniq:
"ezt nem értem. A nanés képzés meghívásos alapú? De akkor a bíróság hogy hívhatna meg, és kit, és hogy hívhatná meg rá magát a Nanét? Bocsánat, de ezt nem tudtam értelmezni."
Elnézést, nem fogalmaztam elég tisztán. Nyilván a Nane nem mehet oda bárhová és mondhatja azt, hogy akkor most képzést fogok tartani. A rendőrség viszonylag gyakran kér képzést. Azonban a bírók, jogászok (pongyolán fogalmazva bíróságok) notóriusan nem kérnek a Nane képzéseiből, pedig rájuk férne.

"A válóperes ügyvédek nem inkább abban érdekeltek, hogy minél inkább befeketítsék a másik felet?"
Meg abban, hogy ne legyen túl sok melójuk az üggyel. Illetve ők is tökéletesen alulképzettek, mondhatni képzetlenek, fel se ismerik a legtöbb esetben, hogy mi zajlik.

"Ez meg szimplán dühítő. De ez a bírósági eljárásjog hibája."
Igen, amelyet szintén lehetne szabályozni, nem beszélve arról, hogy egy komplex törvényi szabályozás átjárhatóvá tenné a három fő rendszert, amely ilyen esetekben játszik. De amíg nincs komplex szabályozás, akkor a "rendszerhibák" is az elkövetőket védik.
A 103.000 aláírással a Parlament elé vitt népi kezdeményezés: "legyen önálló büntetőjogi törvényi tényállása a családon belüli erőszaknak" megtárgyalását jelzésértékűen, a Fidesz éjjel 3 órára tűzette ki. A hétfő éjjeli parlamenti vitában elhangzott fideszes…..
Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..
A fideszes Varga István például úgy fogalmazott, a Büntető törvénykönyv nem mindenható, a rossz házasságokon belüli bűncselekményeket külön tényállással nem akadályozhatjuk meg, talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább…..