Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sera79

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb lépést tett az elektronika és a kerékpár összeházasításban a Mitteldeutsche Fahrradwerke AG, más néven MIFA. A nagy német kerékpárgyártó X-PESA nevű gépe állítólag megszünteti a lánc áttételt. Az Institut für Automatisierung und Informatik és a Harz Főiskola…..
sera79 2012.10.23 22:42:33
@danesdzsu2: az elterjedt közlekedési eszközök közül a kerekesszék éri el leghamarabb az utazósebességét. nekem az jött le a korábbiakból hogy a bringák gyorsulását keveselte valaki
@Brendel Mátyás: szar érzés lehetett kezdetben a kerékpárt is megszokni lovakhoz képest...
A macskákra mindenképpen, különösen akkor, ha az állatot a mikrosütőben szárítjuk. Egy több változatban terjedő városi legenda szerint ugyanis az USÁ-ban megtörtént, hogy egy gondos gazdi a mikróban szárította meg elázott házikedvencét, majd miután az állat elpusztult,…..
A 21. század embere számára talán már a feledésbe merült, hogy a védőoltások bevezetése milyen forradalmi módon változtatta meg az életkilátásokat, csökkentette a gyermekhalandóságot és növelte meg a születéskor várható élettartamot. Ma bizonyos csoportok, nem teljesen…..
sera79 2012.09.30 19:05:01
@leenaa: a 95-100% hatékonyságú oltás (csak a konkrét példát alapulvéve) eredményezheti azt hogy egy oltatlantól elkapva a betegséget a gyerekem a 0-5%-ba esik. ez nagyobb kockázat mintha mindenki be van oltva
Bár nem teljesen tartozik a blog profiljába az élelmiszerekkel kapcsolatos tévhitek boncolgatása, van, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Újabban egyre többet hallani, hogy a tehéntej ártalmas: allergiát okoz, autizmushoz, cukorbetegséghez vezet fogyasztása - és még…..
Ha mérgező növényeket kellene felsorolnom, a vöröshagymát valószínűleg mág a sor legeslegeslegvégén sem említeném. Ehhez képest a hazai zöldség-gyümölcsfogyasztást propagáló Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet által üzemeltetett honlapon és az…..
sera79 2012.09.18 14:04:37
@Lángharcos: ez vajon iskolázottság kérdése?
és a jó hozzáállás az az hogy alapból minden kacsa és majd később utána olvas az ember?
Gondolom, már mindenki értesült arról, hogy Christopher Stevenst, az Egyesült Államok líbiai nagykövetét kedd este Bengáziban megölték. A tettet a sajtóban megjelent hírek szerint a feldühödött tömeg követte el, akik egy, az iszlámot és Mohamed prófétát gyalázó film miatt…..
sera79 2012.09.15 15:17:19
@EmpZoooli: a manőverező lövedék viszont fedi azt a típusú eszközt ami hajtómű nélkül vmilyen lövegből kilőve önálló pályakorrekciókkal törekszik a célra.
a baj az hogy a magyar nyelv logikája szerint (nem szaknyelv hanem a "köztudat") a lövedék ahogyan utaltál is rá passzívan repül. ami aktív az rakéta (aminek szárnya van az madár - mondta a járókelő a döglött denevérre) vagy robotrepülő. ráadásul az irányított rakéta is magyarul közvetlen emberi irányításra utal, ami"gondolkodik" az robot-*). a fordítási próbálkozás mellett új szó (szavak) megalkotásán is lehetne gondolkodni. nincs vmi frappáns elnevezés német v francia nyelven?
sera79 2012.09.15 11:39:47
@Altalena: " Ha mindenki ilyen egyformán hülyíthető, akkor miből gondolod, hogy a CIA hülyíti az arabokat, és nem fordítva?"
talán a kompetens szakemberek és költségvetés adott oldalon meglévő nagyobb centralizációjából...?
sera79 2012.09.15 12:16:44
@dudi01: idővel bármilyen fura elnevezés gyökeret verhet dacolva a helyességgel (harckocsi vs tank)
ha a missile-ra nincs is magyar szó éppen a cruise missile-t egy huszáros vágással nevezhetjük magyarul cirkálórakétának . se nem cirkál se nem rakéta de a kettőből alkotott nevet pont mintha ráöntötték volna.
definíciókfelől megközelítve kb meghajtott szárnyas robotbomba lenne de erre nem hiszem hogy könnyen rááll a jónép nyelve.
Egy új ígéret a gyorsan fogyni akaróknak. Konjak, amit nem inni, hanem enni kell. De mi is ez valójában és vajon tényleg ennyire jó? "KILL-KILO egy titkos , több ezer éve használt ősi távol keleti készítmény. A Gésák használták a karcsú vonalaik fenntartásához. A KonjaK…..
A népi tapasztalat szerint székrekedésre, és aki próbálta, tanúsíthatja, hogy szorult helyzetben valóban hatásos. Enyhe (vagy túladagolva nem is annyira enyhe) hashajtó hatása annak köszönhető, hogy magas cukor- és gyümölcssavtartalma miatt ozmotikusan aktív (vizet "vonz"), így…..