Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mustosn

22 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma reggel, a Kossuth Rádióban megszólalt egy erdőmérnök-akadémikus. Miközben azt jövendölte, hogy e század végére elfogynak az erdeink, a környezetvédelem-ellenes amerikai elnök nevét kétszer is Trumpnak ejtette ki. Világszerte majd’ mindenki Trampnak mondja, engem mégse zavar a szokatlan…..
mustosn 2018.11.26 07:34:21
@Zöldi László: Érdekes a téma, különösen ahogy - voltaképpen kimondatlan és korántsem kőbe vésett módon - közmegegyezések születnek erről. Vegyük például a focicsapatok neveit! A Vidit búcsúztató AEK például rendre Athénként szerepel, de az AC Milant már nem hívjuk Milánónak. A belga Club Brugge mifelénk leginkább FC Bruges, de még véletlenül sem Brüsszel. Az imént fellapoztam egy 1998-as Focivilágot: a Donyeck itt még Sahtyorként szerepel, röhögtünk is anno ezen sokat. Később aztán ez Shakhtarrá érett a magyar sportsajtóban, manapság pedig a Sahtar változattal találkozom többnyire. Szóval ember legyen a talpán, aki ebben igazságot tesz - Süle esetében talán a legbölcsebb, ha a vele közvetlen kontaktusban lévő német médiumokra hagyatkozunk.
mustosn 2018.11.26 16:25:41
@Zöldi László: Vita? A kommunikáció sokkal jobban hangzik. :) Nem írok álnéven, és nincs nálam a bölcsek köve. Sajnos általánosságban elég ramaty a közbeszéd mai állapota, ám a sárdobálás nem vezet semmire. Nem szégyenlem, sőt örülök, ha tanulhatok másoktól. A blogot pedig bírom: mértéktartó hangnem, elgondolkodtató és érdekes témákkal - szóval csak így tovább! :)
MustosTV Sötét szubsztancia 2016.07.17 14:57:20
"It's always the same / Wake up in the rain" - hogy egy Robert Smith-citátummal nyissak mindjárt itt az elején. (Annyi kiegészítéssel, hogy egyébként nem minden esetben, de amennyiben az ember végre kirándulni indulna, akkor feltétlenül.) Szóval, ha már szobafogság, eljátszadoztam a gondolattal,…..
A cikk első részében végigkövettük azt a folyamatot, amelynek során Lajosból – egy teljesen átlagos, hétköznapi, jóravaló emberből – antiszemita lett. Itt az ideje, hogy választ adjunk, mi is ment végbe Lajosban e folyamat során. Az egyszavas válasz egy pszichológiai…..
mustosn 2012.11.23 14:42:14
@babel: Én, mint másik fotelbölcs, csak annyit hadd tegyek még hozzá: ez egy olyan terület, amiben voltaképpen mindenki érintett valamilyen módon, elvégre személyisége mindenkinek van. De ettől még nem mindenki freudi kanapé-várományos: ha valaki jól gondolkodik, és emberi módon érez, az nálam rendben van. Akkor meg merje magát jól érezni a bőrében, és legyen büszke, tényleg! ;)
mustosn 2012.11.23 21:07:34
@Birtalan Balazs: "...szeretném felidézni a cikk első részének kezdőmondatát, miszerint ez a "cikk nem a zsidóságról szól, nem az antiszemitizmusról, még csak nem is a politikáról".

Úgy veszem észre, ez sokaknak nem tűnt fel."

Ahogy így elnézem, azóta sem...
mustosn 2012.11.23 21:13:19
@pucros: "Ellentmondok magamnak? Jól van hát, ellentmondok magamnak!" - Walt Whitman
Teljesen tanácstalan és kétségbe esett vagyok. Mert feleslegesen nem akarok rendelők várójába üldögélni és kimaradni a munkából, de szeretném felnevelni a ma még csak 10 éves fiamat. Október elsején nagyon rosszul éreztem magam. Szorítóan fájt a mellkasom, amit már a…..
mustosn 2012.11.08 14:59:40
@marand22: Azt jól tudom, hogy a koszorúér-betegség lényegében a koszorúér hosszú évtizedek alatti leszűkülését, meszesedését jelenti? Ez a folyamat életmód és táplálkozás függvényében nem gyorsulhat?
mustosn 2012.11.08 17:38:37
Most elsüthetnék olyan dumákat, hogy a De/Vision nem más, mint a Google-fordítóba beütött germán Bonanza, de nem lenne teljesen igazságos a verdikt - sőt! Egyrészt, a német szintipop-brigád a legsikerültebb Depeche Mode-klónok közül való, már ha lehet egyáltalán szimpla…..
mustosn 2012.10.20 00:17:12
mustosb@csi zeneblogja Stones: 50 2012.10.14 08:54:00
Ha csak belegondolok abba, hogy ez a négy faszi kereken fél évszázada van a pályán, nem is marad más, mint hogy igen-igen tiszteletteljesen lefossam a bokám. 50 év, emberek - elképesztő!!Ráadásul nemcsak hogy léteznek, de gyakorlatilag muzeális darabokként hamarosan turnézni is…..
mustosb@csi zeneblogja Poni Hoax 2012.10.09 22:37:31
Parov Stelar és a Pluto után, még továbbra is a "P" betűnél maradva, a következő dolog, ami eszembe jut... Hm, ezt inkább nem írnám ide. Viszont ami közvetlenül másodiknak beugrik, azt úgy hívják, hogy: Poni Hoax. Na, ez meg vajon mi a szösz már megint?! - kérdezheti a tisztelt…..
mustosb@csi zeneblogja Der Linzer 2012.10.02 23:19:58
Tök jó volt ez az elmúlt néhány nap a Plutoval... Komolyan mondom, alig volt szívem zenét cserélni! A mostani posztban azonban irány Ausztria, a kenguruk földje, és egy sokak számára talán már ismerős arc! Ha éppen csak leszalad a boltba, akkor: Marcus…..
A napokban olvastam, hogy megjelent egy digitális tribute lemez, amelyen különböző, többnyire kevéssé ismert hazai zenekarok, előadók dolgoznak föl egy klasszikus Kispál és a Borz-albumot. Föl is rémlett bennem, hogy annak idején ugye volt már egy remixlemez, ahol szintén valami…..
A létező legócskább, legközhelyesebb duma egy bejegyzést azzal indítani, hogy "az élet tele van meglepetésekkel", de hát erre mást mi a fenét is írhatnék. De most tényleg: ki a fene gondolta volna, hogy 2012 az az év lesz, amikor is egyrészt megint együtt hallhatjuk a…..
mustosb@csi zeneblogja Hangmás 2012.09.18 22:48:33
Egy honi relax tétel a mai nap végére, hogy a friss magyar zene is terítékre kerüljön: a csipetnyit Nick Cave-ízű kedvencem a tavalyi lemez legvégéről, Minda Endre és társai performanszában. Szunya elé tökéletes. Reset by HangmasOfficial..
Öt éve jelent meg a kanadai Rush zenekar legutóbbi lemeze. Már önmagában az is elképesztő, hogy egy 1968-ban megalakult bandáról beszélünk, amely ráadásul - tovább színesítve a jelenleg is aktív rock 'n' roll-dinoszauruszok képzeletbeli palettáját - az idén is kitolt egy…..
mustosn 2012.09.29 21:52:15
@antigocsi: Hát, apám, akkor talán próbáld meg a kettőspont és szóközök nélkül.
Ha így sem megy, akkor nincs mese: be kell írassalak egy rockzenei gyorstalpalóba...
mustosn 2012.09.29 22:16:01
@mustosbacsi: Mármint a 2112, bocs.
Ma estére egy kuriózumot szántam ide: a fickó a Killers zenekarból talán ismerős lehet, viszont ez a (néhány évvel ezelőtti slágeréhez készült) ihletett remix tipikusan azok közül való, amiket sehol sem hallani. (Na jó, maximum nálam, itt a blogon...)                  …..
Mégiscsak van Isten... ..
Miközben mai első posztom főszereplője javában a Radioheaddel turnézik, addig nagy haverja, a Kieran Hebden polgári névre hallgató, mostanság szintén a kísérleti elektronikus szekció húzóneveként emlegetett zenegyáros éppen túl van egy lemezmegjelenésen (ráadásul saját…..
Nemrég, az év elején jelent meg egy másik idei Sziget-fellépő, a walesi drum 'n' bass-bárd (és jelenleg is aktív DJ) Lincoln Barrett lemeze, melyről ezúttal a címadó tételre fókuszálok, legalábbis a következő videó erejéig: Maga a videó, ahogy a "High Contrast" név is…..
Eredeti szándékom szerint ma Calvin Harris és Florence Welch friss kooperációjának gyümölcsét (az immáron videoklippel is megtámogatott "Sweet Nothing" című dalt) tártam volna a gyanútlanul idetévedő olvasó elé, de aztán észrevettem, hogy ezzel már a Recorder és Déri Zsolt…..
mustosb@csi zeneblogja Pop Levi 2012.09.18 22:34:14
A név olvastán, gondolom, mindenki valami vérciki valóságshow színfalai mögül előpattant szétszolizott, borotvált mellkasú szerencsétlenre asszociál, aki valami fatális véletlen (meg valamelyik galád lemezcég rövid távú érdekei) folytán lemezszerződést kapott, sőt, még a…..
Kezdem az elején. Van ez a videó: Amikor az ezredforduló magasságában először találkoztam vele, - már persze az apokaliptikus ütemeken, meg Natacha Atlas túlvilági vokálján túlmenően - elsődlegesen a videoklip egyedi képi világa fogott meg (és…..
Ezt pedig a mai nap végére dobom ide: egy idei fantomsláger, és megint We Have Band. Ez van, valamiért mocskosul beakadtak nálam. We Have Band - Watertight by nowordsmagazine..
Mit mondjak, ez sem egy mai darab (az ezredfordulóról), ami nálam most valamiért előkerült. "Mit tettél ma, amire büszke lehetsz?" - ezt a kérdést szegezi nekünk az egykoron volt M People torka. Én az ő helyében erre a dalra lennék büszke: igényes, sallangmentes,…..
Nos, ma este nem kicsit retrospektív jelleggel folytatom - itt nálam most éppen "ezt dobta a gép". (Ne is számítson senki másra, ez egy ilyen öntörvényű, csapongó blog lesz szerintem: ha éppen ahhoz lesz kedvem, az aktuális megjelenésekre koncentrálok, ha meg nem, akkor retró. A…..
A stílusos átdolgozások jegyében, ez is egy brit gyöngyszem. Where Are Your People? (Kinema Remix) by We Have Band   Szunya előttre kiváló! (Utánra is.)..