Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mustosn

22 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma reggel, a Kossuth Rádióban megszólalt egy erdőmérnök-akadémikus. Miközben azt jövendölte, hogy e század végére elfogynak az erdeink, a környezetvédelem-ellenes amerikai elnök nevét kétszer is Trumpnak ejtette ki. Világszerte majd’ mindenki Trampnak mondja, engem mégse zavar a szokatlan…..
mustosn 2018.11.26 07:34:21
@Zöldi László: Érdekes a téma, különösen ahogy - voltaképpen kimondatlan és korántsem kőbe vésett módon - közmegegyezések születnek erről. Vegyük például a focicsapatok neveit! A Vidit búcsúztató AEK például rendre Athénként szerepel, de az AC Milant már nem hívjuk Milánónak. A belga Club Brugge mifelénk leginkább FC Bruges, de még véletlenül sem Brüsszel. Az imént fellapoztam egy 1998-as Focivilágot: a Donyeck itt még Sahtyorként szerepel, röhögtünk is anno ezen sokat. Később aztán ez Shakhtarrá érett a magyar sportsajtóban, manapság pedig a Sahtar változattal találkozom többnyire. Szóval ember legyen a talpán, aki ebben igazságot tesz - Süle esetében talán a legbölcsebb, ha a vele közvetlen kontaktusban lévő német médiumokra hagyatkozunk.
mustosn 2018.11.26 16:25:41
@Zöldi László: Vita? A kommunikáció sokkal jobban hangzik. :) Nem írok álnéven, és nincs nálam a bölcsek köve. Sajnos általánosságban elég ramaty a közbeszéd mai állapota, ám a sárdobálás nem vezet semmire. Nem szégyenlem, sőt örülök, ha tanulhatok másoktól. A blogot pedig bírom: mértéktartó hangnem, elgondolkodtató és érdekes témákkal - szóval csak így tovább! :)