Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kappa & szigma

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tükörútvesztő UKUSA 2008.01.03 18:47:00
Egy titkosszolgálati főnöktől nem szükségszerűen várható el, hogy pontosan ismerje a 20. századi titkosszolgálatok történetét. Ezért nem kárhoztaható Kocsis Kálmán pontatlansága miatt, amikor a Magyar Nemzet 2007. december 29-ki számában, sok más mellett arról beszél, hogy…..
2007. december 8-án bemutatták a Fidesz-Magyar Polgári Párt  "Erős Magyarország" címet viselő programját. A sajtó már néhány nap múlva elfelejtette a legerősebb ellenzéki párt  - előtte nem kis izgalommal várt - elaboratumát.      …..
A titkosszolgálatok többsége rendelkezik valamiféle olyan jellel, amellyel megkülönbözteti magát már állami szervektől - legalábbis a szimbólumok területén -, illetve igyekszik a szervezet tagjai számára valamiféle csoportképzőként funkcionálni. Ezek a címerek és logók a…..
Tükörútvesztő Minek nevezzelek? 2007.11.15 22:10:00
A magyar rendszerváltás folyamatában a pártállami titkosszolgálati struktúra is átalakult. Ennek legfőbb oka az 1990. januárjában kitört un. Duna-gate botrány volt (amikor is kiderült, hogy a Belügyminisztérium III. – állambiztonsági – főcsoportfőnöksége a nemzeti…..
A magyar hírlap online mai oldalán található egy cikk Varjú Frigyes tollából, amely azt járja körbe, hogy milyen veszélyeket rejthet magában Laborc Sándor kinevezése az NBH élére – amiatt, hogy a KGB egyetemén végzett.         Erről…..
A BND új, berlini épületeAz utóbbi napok német sajtójában élénk visszhangot váltott ki az a hír, hogy az NSZK Kancellári Hivatala döntött az ország hírszerző szervezetének (Bundesnachrichtendienst/BND/Szövetségi Hírszerző Szolgálat) átszervezéséről. Szemben a szokásos…..
2007. augusztus 27-én a Miniszterelnöki Hivatalon belül működő Nemzetbiztonsági Iroda (NBI) bejelentette, hogy ez év október elsejétől a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) szervezetileg és vezetőit tekintve is. átalakul A közleményben indoklásként a takarékosabb, ésszerűbb…..
Kenedi János, a magyar titkosszolgálatok világának jó ismerője, az Élet és Irodalom 2007. július 27-i számában egy krédóban foglalja össze nézeteit, amelyek új feladatával - egy újabb ügynökbizottság vezetésével - kapcsolatosak. Teljes mértékben egyetértünk vele abban a…..
Tükörútvesztő Beköszöntő 2007.09.04 12:00:00
A titkosszolgálatok működését mindig is nagy érdeklődés fogadta – nem teljesen függetlenül az őket körülvevő homály és titokzatosság miatt is. A széles közönség érdeklődését a 20. század második felében többnyire a James Bond – filmek és társaik…..