Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joschka Fischer (törölt)

10 bejegyzést írt és 211 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Matolcsy-féle gazdaságpolitika eddigi csúcspontjának, a nyugdíjak államosításának és en bloc az Orbán-kormány eddigi működésének köszönhetően ismét leporolhatjuk régi kedvenc tüntetős szlogenjeiket. Ismét szólhat a "Mocskos komcsik!", a "Komcsik, haza!"…..
Haldokló pelikánok; fekete, olajjal áztatott tengerpartok; munkanélkülivé vált halászok – csak pár emlékezetes és egyben megdöbbentő címlapfotó és főcím arról, hogy a British Petrol olajkonszernnek sikerült összehoznia a legnagyobb környezeti katasztrófát Csernobil óta…..
Hétfőn este 7-kor az izraeli nagykövetség elött demonstrált a Humanista Párt, négy LMP-s országgyűlési képviselő meg még sokan mások a hétfő reggeli izraeli mészárlás áldozataiért, a gázai blokád feloldásáért, és az izraeli (nem, nem a zsidók, hanem az állami)…..
Volt a héten egy kilakoltatás-ellenes demonstráció a Ferencvárosban, a Bakáts téren az önkormányzat épülete előtt, a legtöbbet a Mandineren olvastunk róla. A Város Mindenkié csoport szervezte, és voltunk legalább ötven-hatvanan. Mi elsősorban tüntetni voltunk kint, de ha…..
Gyönyörű ez a párbeszéd a mai Népszava címlapján, fölötte a cím: Egyelőre az MSZP tenne a túlhatalom ellen - Egyoldalú gesztusra elutasítás a válasz. Bent a véleményoldalon pedig Várkonyi Tibor, a Népszava publicistája azt rója fel az LMP-nek, hogy "több bennük az…..
Kettős Mérce Csak a szokásos... 2009.11.15 15:39:21
Az ember már fenn se akad.A román katonai körök azóta is hangoztatják, hogy mindezidáig háromszor voltak magyar területen, ha negyedszer is bejönnek, haza sem fognak menni. Ezt a mai nem létező honvédelmünk mellett illene komolyan venni, mivel teljesen védtelenek vagyunk.A másik fő…..
Csütörtök délután a Szent István-bazilika előtti téren körülbelül 1200 orvostanhallgató egy Magyarország-formájú élőkép megalkotásával (lásd Kocsis Janka felvételét) fejezte ki nemtetszését a rezidensképzéssel kapcsolatban. A rezidens ugyanis nem változtathatja meg a…..
  Németország választ: Európa legnépesebb országában, ipari szívében szövetségi választásokat tartanak. Izgalomfokozó zsurnalizmusból írhatnánk, hogy milyen nagy a tét, pedig ez - a négy évvel ezelőtti helyzethez képest - nincs így. Amíg akkor Gerhard Schröder, a…..
Joschka Fischer (törölt) 2009.09.27 15:15:11
@rajcsányi.gellért (ergé):

1. Azt mondják, bármi is történik az SPD-vel a mostani választásokon (nagykoalíció vagy ellenzéki politizálás), Steinmeiert előbb-utóbb Klaus Wowereit váltja majd, akinek ugye nem okoz nagy problémát együttműködni a Balpárttal.

2. Felmérések. Először is, itt egy cikk arról, hogy miért ne fogadjunk az előzetes felmérések alapján bármire is: www.taz.de/1/politik/bundestagswahl/artikel/1/die-droge-demoskopie/ Másodszor: ha elolvastuk a cikket és ennek megfelelően fenntartásokkal kezeljük, akkor azt látjuk, hogy (én keddi újságban olvastam, a posta két nap késéssel hozza őket Budapestre) a CDU-t 33%-ra teszik, az SPD-t 25%-re, Westerwelle 14% (az arc egyre közelebb kerül az egykori 18-as álomcéljához), Lafonteine-t 12%-ra, zöldeket meg 10%-ra. Mondjuk hozzátartozik az is a dologhoz, hogy a zöldek és az SPD a legtöbb intézet szerint veszíteni fog 2005-ös eredményeiből, míg a CDU, Lafontaine és Westerwelle valószínűleg kap elég sok pluszvoksot.

3. Tessék figyelni a híreket: Bundestagswahl droht Rekordminus bei Beteiligung.
Joschka Fischer (törölt) 2009.09.27 15:29:09
@rajcsányi.gellért (ergé): Jamaika nem lesz, ezt asszem a zöldek és Westerwelle is kizárta, jobb is, a nagykoalíció folytatása lenne talán a legjobb. A "német szadesz" meg nagyon hízelgő Retkes Attiláékra nézve :-)
Kinek éri meg (jobban), ha egy hírbe hozott cég, ahelyett, hogy reagálna az újságíró által felvetett kérdésekre, inkább egy 2/1-es hirdetésben "szólal meg" a róla szóló cikket közlő lap hasábjain, vélt jó hírnevének megőrzése érdekében? A kérdés nem költői:…..
Joschka Fischer (törölt) 2009.08.18 21:12:24
@Konrad: szerinted tehát a Figyelő azért írta meg ezt a cikket, mert az FN-es újságírónak szólt a "Brókernet egyik konkurenciájának a tulajdonosa", hogy "te, figyejjémá, basszatok oda nekik egyet"?
Mandiner blog Batyus pardéj 2009.08.16 18:38:00
 Gondolkoztunk, hogy szombaton esetleg tizenöt év után kinézzünk a Szigetre lehányatni magunkat német suhancokkal, vagy esetleg az újabb antifasiszta demonstráción veressük, mintha nem lenne holnap, aztán végül úgy döntöttünk, felülünk a csettegőre, és megnézzük…..
Muszáj kivételt tennünk: a Juventus Rádió reggeli műsorának Főfagyi-dala (Főfagyi, baszd meg!) nem '90-es évekbeli, hanem múlt heti, viszont a határokat újradefiniáló-bőrletépő módon szar, és nincs az a nosztalgikus részegségi fok, ahol viccessé változna. Lady Gaga Poker…..
Joschka Fischer (törölt) 2009.08.07 22:08:59
német világos sör A korábban már két tagjával műsorra vett, ám azóta méltatlanul mellőzött Flensburger-család újabb tagja kerül ma be blogunk patinás oldalai közé, jelesül a "mild & frisch" önmeghatározású Gold. (Kis színes érdekesség: a Dunkel a "feinherb &…..
Heßliche Zeiten - ezzel a mottóval toboroz antifákat az augusztus 15-i budapesti náciparédára a bécsi Aua! csoport. Magyar részről az NS Front szervezi a Hess-megemlékezést, ami olyan nagyszerű csoportosulásokat tömörít, mint amilyen a Blood & Honour Hungaria (ezek nincsenek…..
Azoknak, akik éppen rossz helyen vannak (lásd refrén). ..
Joschka Fischer (törölt) 2009.07.31 21:03:05
Egyelőre ez a legalja. A szerencsésen egynyári Tik-Tak zenekar Fránya csengő című száma 3 percben összegez mindent, amitől a ’90-es évekbeli popzene rossz volt. Zoltán Erika menedzselte, akinek önmagában elévülhetetlen bűnei vannak, kiskorúakat dolgoztattak benne, a szám…..
Magyarországon Másnaposok címmel fogják vetíteni a szezon egyik legígéretesebb vígjátékát, amely ihletadóul szolhált a lent látható pólóhoz. Leendő kispapáknak életfilozófia kifejezésre, elkötelezettségfóbiásoknak sokkterápia helyett ajánlom!Szerintem überkúl, de…..
Joschka Fischer (törölt) 2009.06.19 14:36:27
Kettős Mérce A Nép ellenségei 2009.06.17 16:29:20
Sokszor megfogadtam már, hogy nem fogok a kuruc.infoval foglalkozni, mert fölösleges és értelmes dolog úgy se sül (nem sün?) ki belőle.De:Köszönjük olvasóinknak a több száz levelet (adatokat, hozzászólásokat és más jellegű segítséget), a Kuruc.info a jövőben is bemutatja a…..
Joschka Fischer (törölt) 2009.06.17 17:06:33
@weisz manfréd huba: mindjárt jönnek is szétszedni "az ismerten szélsőliberális Index szerkesztőinek kedvenc cionista antimagyar bloggerét" :DDD
Kettős mérce: Van értelme annak, hogy az egész ország költőéletrajzokat és tanár által megírt verselemzéseket magol, miközben a maturáló diákok 99%-a ezekre már a banketten sem fog emlékezni - és nem azért, mert ott úgy ki lesznek ütve, mint diszkóskurva a redbullviszkitől?A…..
Joschka Fischer (törölt) 2009.06.14 21:43:55
@weisz manfréd huba: köszi :DD
Egy ország mondja: nem azt jelenti Gábor, hanem azt hogy menjetek... Ezzel nem állítjuk, hogy az SZDSZ-t az LMP szivatta meg, de faragtak, farigcsáltak. És ezzel már teljesítették az elvárt minimál programot. Piros haj van, Schiffer András van, bejutás nincs. De legalább a politika…..
Joschka Fischer (törölt) 2009.06.08 21:07:42
@efes: nem is fog nyugi, olvasd csak el ezt: lehetmas.blog.hu/2009/06/08/az_ancien_regime_hajotorottjeinek :-)
Ilyen ország pedig van: azt érdemeljük, amit magunknak gyártunk. Ma van egy választás, ami nem is a legfontosabb, 4 párt viszont egész nap hívogatja automata üzemmódban az embereket. A legszörnyűbb az egészben, hogy tudják, hogy kiderül, hiszen ipari mértékben csinálják. Tudják…..
Joschka Fischer (törölt) 2009.06.07 18:57:39
Az LMP nevében küldtek ki ismeretlenek az LMP-sek emberijogi liberális szavazóit elbizonytalanítani igyekvő hamis levelet. A leveleket most is olyanok kapták meg, akik korábban már valamilyen formában kapcsolatba kerültek az SZDSZ-szel. Valószínűleg a szimpatizánsaikról begyűjtött…..
Joschka Fischer (törölt) 2009.06.06 11:31:55
@KA_Steve: Győrben meg a Nemzeti Szocialista Munkás Mozgalom nevű akármi ragasztgat csak az LMP-HP plakátjaira: lmpgyor.blog.hu/2009/06/05/nemzeti_szocialista_munkas_mozgalom_ez_mi
  Az ufis/reakciós kommuna elindította a Mandiner.hu hadműveletet. A blogon sokszor merült fel a kérdés, miért nem írunk erről, arról, vagy amarról. Mi is éreztük, hogy sok minden szó nélkül maradt, ebből jött a Mandiner koncepciója: széles körű hírválogatást indítunk,…..
Joschka Fischer (törölt) 2009.06.05 17:36:40
Kedves Kettős Mérce blog olvasók! Remélem nem fogtok megharagudni, hogy az alábbi posztot utólag anonymizáltam. A forrás közzététele szükséges volt ahhoz, hogy a levél hitelességét bizonyítani tudjuk, ezen túl azonban nem bír különösebb információ értékkel, ugyanis nagy…..