Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tatatürk

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? Városmajor 2020.01.23 18:45:42
      1.   Pár hete a bozóttüzben leégett a Victoria állambéli Buxton számos épülete, köztük egy számozatlan ház a Dyes Lane-en.  Az ausztrál híradóban is mutatták, ahogy a tűzoltók kétségbeesetten küzdenek a lángokkal, egészen addig, amíg a ház tetőszerkezete össze nem omlik. Az épület majdnem…..
      Hét évvel ezelőtt írtam egy posztot "Nem Kövér Lászlóról szóló poszt " címmel. Abban a posztban Neumann Jánosról volt szó, és egy problémáról, ami Neumann János kedvenc algebráival volt kapcsolatos.    Felkerült egy preprint a netre, amelyben a szerzők azt állítják, hogy megoldották azt a…..
        Megjegyzés: A poszt kissé kontroverzív lesz.        Egy Szentesi-Zöldi nevű fasiszta idiótát uszítottak éppen Pintér Bélára. A 888.hu, a prostisrácok, az egész orbánista szenny, mind intellektuálisan, mind morálisan az 1944-es évjáratot idézi,  DJ. Jeszytől Huthpufiig, Bayertől GFG-ig, ezt…..
tatatürk 2019.12.19 08:05:01
@Érvsebész: Hát a "jól mentek a dolgok" kicsit magas követelmény, miniszterszerűen (el)végezte munkáját Balsai, Pokorni, Pintér, Kovács....aztán már csak töredékek, a regnáló kormányban meg mindenki más dolgát csinálja, kicsit úgy, mint a náciknál...
tatatürk 2019.12.19 16:43:18
@Érvsebész: A felsoroltak nagy részét emberileg nem igazán tudom értékelni, de a munkájuk - az adott viszonyok között jó teljesítmény volt. A privatizációs törvények döntő része már a Grósz - Német kormányok alatt megszületett egyébként. Balsai egyrészt elég ügyesen szüntette meg a kádárkori szörnyű joghalmazt, másrészt az ideje alatt született törvények (ami az IM - ből jött!) elég alaposan voltak előkészítve.(Nem egy ügyvédi iroda írta 24 óra alatt..) Nem tűrte az előkészítési beavatkozást és sok jó koponyával dolgoztatott. A jogszabályok elég konzisztensek voltak és vitára alkalmasak. (Volt is vita akkor!) Az IM által előkészített anyagokat az akkor nagyon erős AB elég ritkán tudta vitatni.És utána a szabályok nagyon nagy része érintetlen maradt. Ezt nevezem teljesítménynek. Pintér alatt az autólopás visszament, a maffia is csöndesedett, a rendőrségnek kezdett formája lenni (kritikus esetekben most is elég jól működik.
Pokorni alatt nem volt kultúrharc és szintén hajlott az egyeztetésekre. Kovács Lászlóról beszélek, aki (nyilván a főnökével együtt) összerakta a szomszédság nagy részével az alapszerződéseket, kétlem, hogy azóta jobb a kapcsolat az utódállamokkal, de a nagyokkal is, csöndben NATO és EU alaptárgyalások. Volt nemzetközi prsztizsünk, mert nem beszéltünk össze - vissza. Ismétlem, emberileg szinte egyiket sem kedvelem, de a teljesítmény az mérhető volt. A többi - számomra - néma csend.
Az október 13-án megválasztott ellenzéki polgármesterek között két újságíró is van. Matkovich Ilona váci és Pikó András józsefvárosi elöljáró közül az előbbi egyelőre a városával van elfoglalva, az utóbbi egyre inkább a Józsefváros című lappal. Tegnap például sajtótájékoztatót tartott, és a…..
tatatürk 2019.12.18 13:12:06
@Manna5: A kérdések közlése természetesen még jobb lehetőség. Aligha felejtem el, hogy egyszer nagyon régen az egy szál tévében bemutattak egy üres széket, ahová nem ment el az akkori "illetékes" elvtárs. Nem vagyok, nem voltam újságíró, de baromira zavar, hogy vezető hírforrás(ok)ban az újságíró véleménye jelenik meg sok esetben.
Témám szokott lenni, vajon milyen valóságalapjuk van a városi legendáknak. Az egyik az, hogy a rendszerváltás utáni első országgyűlés legkisebb ellenzéki frakciója miként gúnyolódott a legkisebb kormánypárton. Azt soha senki nem vonta kétségbe, hogy a Fidesz-politikusok a címben idézett mondással…..
tatatürk 2019.12.17 16:13:54
„Elszólhatta magát a cenzúráról a párbeszédes Barabás Richárd” - ezt a látványos címet adták tegnap az M1 Híradó szerkesztői egy 3 perces tudósításnak. Hanggal és képpel idézték a Médianapló egyik bejegyzését. Az újbudai alpolgármestert, B. R.-t is megszólaltatták, például háromszor mondatták el…..
    Orbán közölte, hogy ő nem nyugszik bele, hogy itten Erdoganon gúnyolódnak. Nem nyugszik bele, küldi a TEK-et, a Megadját és a Gripeneket. Ez a helyes hozzáállás, világosan bele van írva az Alaptörvénybe, hogy a szólásszabadság nem vonatkozik külföldi államférfiak kritizálására. Nagyon kis…..
       Petri Lukács Ádám, Petri György költő fia,  aki mindig az apjából élt, most Mária asszony pincsikutyájaként ír a Mandinerre.  Ez olyan sok szót nem érdemel. De...      Az urban legend szerint az a bizonyos Lukács a nevében Lukács Györgyre utal. Az egykori marxista Petri György ugyanis…..
tatatürk 2019.11.05 15:20:40
@Leverkühn Adrián: Kösz, ez jobb, mint a szandimandis kaparnyászás.
          Yarragün gülür! Sikhafah, ulsur aslan yarrakh kefhali.         Bir ottuzuk birki, kucurbasi? Orospuhi bir keci, eyen bir aslangürü.         Kicimisen am, gülür am, yavshaki kucurbasi, keci agshinam kürgülyet,          göthüne, sörget göthüne koyhayimrü eslen kucurbasi, gürzün keci.   …..
tatatürk 2019.10.17 02:45:06
@Kettes: Nem egészen pontos az időmérték, még dolgozni kell rajta, bár a kezdet biztató "Hogy a fa szállna beléd! A ló.tatatam tamta szeressen..."és így tovább fiatalember...
        " Mikoron a  Kék Banán egyesül a Lila Mangóval, hétszer harminc évig emelkedik fel Turulbankeresztelt Attila Királyunk nemzete a Világot tartó Teknős és a Teknőst tartó Kőszáli Kecske és a Kőszáli Kecskét tartó Varánuszra boruló aranykehelyben" . (John Maynard Keynes, azaz Kényes-Májas…..
   A szegedi egyetem évnyitóján Palkovics mészárlásügyi miniszter bábozta el, hogy miért lesz sokkal jobb az MTA intézetek beszántásával a tudománynak, majd az Állam és az Egyház szétválasztása című operából énekelte el Kiss-Rigó püspök a "Nem voltam én ügynök, édes Sárikám" című áriát. Jó, nem…..
tatatürk 2019.09.09 09:02:37
@Grrr: Arról volt szó, hogy a szomszédban hány % a "migránseredet", ebben hangzott el, hogy a gyerek az iskolában "osztrákul" beszél, odahaza máshogy.
      "Személyes véleményem, hogy az ok elég nyilvánvaló: azért lett európai probléma, mert Európa megvívott saját magán belül két kegyetlen polgárháborút. Ezeket az iskolában világháborúnak nevezik,"  (Orbán Viktor)       Adolf Hitler polgárháborút indított Lengyelország ellen. Aha. Az…..
       A HVG szerint Maróth Miklós lesz az Akadémiától elrabolt intézethálózat irányítótestületének vezetője.     Maróth Miklós tudományos munkásságáról jogi képviselőnk kifejezett kérésére nem nyilatkozhatok.  Gondolom Tatár és Bodnár professzor urak recenziójának linkeléséért nem járunk még úgy,…..
      „A tiszta tudomány alkalmazásával olyan eredményeket közzétenni, amelyek alkalmasak arra, hogy a fiatal generációk esetében – a 3–30 éves korosztályban – egy egészséges gondolkodás alakuljon ki”. Ezzel lehet ugyanis tudományosan megalapozni „a nemzeti identitás és emlékezet formálását”.…..
tatatürk 2019.06.25 10:17:32
@fuhur: Köszi, utánanézek Horger Antal Úrnál (Attila a gyengém, de Horger Úr is szépeket alkotott. Mellesleg van patológus az oldalágon (nem is egy, a gyönyörű unokahúgom fia tanulmányozott egy kis darabot belőlem!), addig is, hajlamos vagyok a fészkes fenét radai rossebre cserélni, mert az olyan somogyias....( a bánat tudja hanyadik KUK ezredet nevezték "rossebes bakáknak)..de valóban köszönöm.
      Mária asszony pitbullja írt egy nekrológot Norman Stone-ról a Mandineren.  Norman Stone Magyarországon élt, itt is halt meg. Ez nincs benne a nekrológban. Az sem, hogy Stone az örmény Holokauszt lelkes tagadója volt.  Azt írja a derék rezsimhiéna, hogy Stone szívesen fogyasztott vörösbort.…..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
tatatürk 2019.06.23 17:17:50
@OoOoOo: Baszni is bonyodulmányos, de utána szunyni kicsit, azt csak kis méretekkel lehet, a bútortervező nem tanult Leonardot az OKJ - s képzésen...
Most már hivatalos: Magyarország rendszerváltás utáni történelmének öt legkártékonyabb figurája: 1. Orbán 2. Simicska 3. Sólyom 4. Tölgyessy 5. Schiffer Miután véget ért a küldetése az ellenzéki egység szabotálására, amire ráment az LMP, Schiffer még mindig nem vonulhat vissza. Most épp a…..
tatatürk 2019.06.21 18:57:16
@kemény keleti kommentelő: Szeret megmenteni, az igaz, de hibázik is, a vörösiszap ügyben éjszaka begyűjtette talajos profot szakérteni, aztán a bíróság kitiltotta, mert elfogult volt, az ügy részben az eleve kijelölt bűnösök miatt is futott sokáig, a hóról ne beszéljünk, előbb utóbb valamelyik alattvalója megcsinálja egy parancsát kritikus szituban...
Özv. Ungárné angolul adott interjút a Gateway Pundit nevű trumpista oldalnak. Az özvegy  milliárdosné mesélt arról, hogy mindig is jól érezte magát az anyaszerepben, máig felnéz a néhai férjére, sőt mostani tetteit is az egykori médiamilliárdos szellemi útmutatásai vezérlik, melyek Orbán Viktor…..
tatatürk 2019.06.19 11:31:19
@kemény keleti kommentelő: ...kedves komám, ideje már Suetonist olvasni????
Gyorsan elspoilerezem a poszt csattanóját, hogy mielőbb teljes mélységében át tudjátok adni magatokat a válasz fölötti csalódottságnak. Egy alkalmas főpolgármester-jelöltnek az alábbi személyes tulajdonságokkal kell rendelkeznie: 1.       Nem Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt. 2.       A…..
tatatürk 2019.06.09 16:05:52
@DarthVader: Én a Professzor Úr csapatépítő képességét tartom nagyra, már sok évtized elteltével is volt Pécsett "Kerpeles" együttműködés, közös munka, ha a valszínűleg dédunokaöccs csak a felét tudja, akkor lesz egy új, használható arc...
      Szeretném megköszönni  Orbántól Palkovicsig, az Origo-tól a 888.hu-ig, Bayer Zsolttól Mária asszonyig, a CEU elüldözésétől az Akadémia kirablásáig, azt a sok szépet és jót, amit az elmúlt években az én szeretett hazámtól kaptam. Happy birthday, Jules.   …..
   Itt a Nature cikke.     Mélyponton Magyarország nemzetközi presztízse. Gratulálunk.   ..
tatatürk 2019.06.05 17:19:33
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: petike szövegéről a "belügyekbe történő be nem avatkozás" jutott eszembe....ez kb. a helsinki értekezletig volt állandó szöveg...
       John Lukacs volt az utolsó, a kormánnyal beszélőviszonyban lévő, jelentős magyar humánértelmiségi (nem szeretem a "humánértelmiségi" szót, ritka hülyén hangzik, de így elkerülhetők a definíciós viták). John Lukacs jelentős  történész volt, a Five Days in London pedig világhírűvé vált. John…..
        "Europe always did well when Germany and Hungary closely cooperated. " (Orbán a Bildnek)       Két konkrét esetről tudunk, az egyik együttműködés 1914-ben kezdődött és 1918-ban ért véget, a másik 1941-ben kezdődött és 1945-ben fejeződött be. Ezek igen szoros együttműködések voltak,…..