Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tatatürk

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     "És ha utunk arra vezet, tisztelettel emeljük meg a kalapunkat a normális társadalmi berendezkedést még valamelyest őrző, a liberalizmusnak és az LMBTQ-ideológiának ellenálló Oroszország nagykövetségének épülete előtt, az amerikai követség és az amerikai zászló láttán pedig ökölbe szorul a…..
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
        Nate Cohnt olvasom, ő a NYT guruja és eléggé biztos benne, hogy Biden nyeri a választást.  Amikor a Fox News behúzta Bidennek Arizonát (és aztán az AP is követte)nem értettem mire ez a nagy bátorság. Vannak exit pollok Arizonában, Maricopa megyében és Pima megyében szép nyugisan vezet…..
       A fideszes narratíva szerint egyetemi autonómia nem létezik, mert a Carl Schmitt kifestő szerint csak ellenségek és barátok vannak (ezt azért Carl Schmitt sem gondolta így, de Orbánék nem olvasták Hitler koronajogászát, ők csak olyan szolgákkal veszik magukat körül, akik már valóban láttak -…..
      "Az összes pozitív esetszámhoz képest a kórházban ápoltaknak az aránya növekszik - mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. "     De vajon miért? M lehet ennek az oka? Képzeljük el, kedves tiszti főorvosasszony, hogy maximálisan hatszáz embert…..
tatatürk 2020.09.30 15:48:45
@ámbátor: Köszi, nagyon érdekes. Az lenne az igazi, ha a teszt MINTAVÉTELRE UTASÍTÁS számok is bekerülnének, mert a teszttel összefüggő majd minden adatsor elképesztően ciklikus, a természetben számos ilyen dolog van, de ez legalább is feltűnő. Feltűnő továbbá, hogy a GYÓGYULÁS mintha attól függene, hogy a hivatalnok dolgozott - e. Cilike észlelése helyes, a magyarázat valszínűleg nem helyes gyakorlatot mutat...
       Ez itt a zene.  Három és fél perc. Remélem elég nemzeti és keresztény, legalább a maga módján. Nem szabad teljes hangerőn hallgatni, mert betorzul. Jobb kézzel játszani, ballal gombokat nyomogatni, kicsit bátor volt...                …..
        Matolcsy György ma egy tizenkét pontból álló jövőképet vázolt fel a növekedés.hu oldalon.       ******************************************************************************************        "   A történelmi tanulságok alapján 2030-ra szükségünk van: Teljes demográfiai fordulatra,…..
tatatürk 2020.06.29 18:47:04
@kemény keleti kommentelő: A lista írása előtt jól körbenézett, ez jutott eszembe, aztán a 3K leütötte a labdát, érdekel, ki fogja seggbe rúgni, mert ez rémhírterjesztés a javából....
        A Mandiner folyóirat lapigazgatója, a magát kultúrtörténésznek nevező apparátcsik Szalai Zoltán az orbánista janicsárképző, a Mathias Corvinus Collegium, ügyvezető igazgatója. Éppen most büszkélkedett el azzal, hogy a mandineres nullajulikák jelentős részét is az MCC képezte ki.       A…..
tatatürk 2020.06.06 21:21:55
@kisa: Nem vagyok történész, de az átlagnál több politikus beszédet olvastam, többek között 20 - 40 közötti időből, sok a hasonlóság, akkor az nekünk egymillió polgártársunkba, meg sok más szörnyűségbe került, a különbséget abban látom, hogy a régiek ott akartak lenni a "győzelemnél" (azaz a balhé egy részét talán vállalták is) SZ. V. ebből úgy tűnik nem kér, de én azért félek, hogy máshol is lesznek agyalágyultak....
           Az Úr:  A Föld puszta volt és üres,  még tünde lég sem takarta, távulván setét és világos még egybeforrt, s a vizek felett nem volt más csak én. A mélység tükrébe néztem, kétség malomköve lelkem őrölé, de mondám, legyen fény.                      S lőn fény, egy sápadt csillag…..
A címben föltett kérdés nem mond semmit egy digitális bennszülöttnek. Az életkora miatt aligha emlékszik a hatvan éve történtekre. A korosabbak talán hallottak valamit harangozni arról, hogy a Szovjetunió első embere elutazott New York-ba, hogy móresre tanítsa az imperialistákat. Aki többre…..
       Bruck Gábor liberális éceszgéber írt egy cikket a Népszavába "Orbán legyőzhető" címmel, ami miatt kicsit állt a bál. A Prostisrácok majdnem hamisított Bruck nagyapjáról egy képet, amelyen éppen SS-tiszteket szállít Lengyelországban, de aztán rájöttek, de valahogy nem illene a narratívába.…..
A legutóbbi napokban Orbán Viktor akciózott, Török Gábor orbánozott, a volt miniszterek közül pedig Csillag István kormányzott, Juhász Ferenc vírusozott és Kökény Mihály  cecíliázott. Lefülelt mondatok.   A kormányzati intézkedések szinte megfojtják az önkormányzatokat. (Kabai Domokos Lajos…..
                Az elmúlt napokat kvázikaranténban töltöttem ( kétszer lementem a kisboltba és tegnap vettem ezt a barbadosi cuccot, amiből a poszt megírása alatt elfogy féldeci ) és Királyhegyi Pállal szólva, most ment el teljesen a kedvem a koronavírustól.          Ami most jön, az egy…..
       A közbizalom - bizalom a közhatalomban, bizalom a valódi szakértőkben,  bizalom a tudományban, bizalom az orvosokban- az életet jelentheti. Ezek a "legsötétebb órák" és a legsötétebb órákban Orbán Viktor a magyar miniszterelnök. Neki kell megteremtenie a közbizalmat.  A súlyos veszteségek…..
tatatürk 2020.03.24 09:04:37
@ikaruss: "készüljetek a halhatatlanságra!"
tatatürk 2020.03.24 13:24:37
@lüke: "Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. Ezt ha nem érted
Szánts és vess, s hagyjad másnak az áldozatot" Azt hiszem nem értem a 133 - at ezért elkezdtem szántani, meg vetni.
tatatürk 2020.03.24 13:59:43
@lüke: Hát én a bátor emberekre gondoltam de megpróbálom a telefonszám üzemmódot is, ha befejeztem a szántást....
   (Ahhoz, hogy egy járványt le tudjanak győzni, a népnek bíznia  kell a tudomány képviselőiben, a polgároknak bízniuk kell a közhatalomban, az országoknak bízniuk kell egymásban. Az elmúlt években felelőtlen politikusok tudatosan ásták alá a tudományba, a közhatalomba és a nemzetközi…..
tatatürk 2020.03.18 08:38:45
@balmoral: Ez a bohóchasonlat beugrott a bejegyzésed hatására, igen jó!
       Nem vagyok orvos, nem fogok írni a koronavírusról, de ha valakinek fontos gondolatai támadnak, akkor idekommenteljen, ne egyenesen bele a levegőbe...
tatatürk 2020.03.10 20:20:49
@Külsős: Köszönöm, ez elkerülte a figyelmemet ,igazából én "egyszerűbbre" gondoltam, konkrétan az erőforrás elosztás területén, főleg a korlátosnak tekinthető dolgok esetében...
tatatürk 2020.03.15 09:13:16
@netukki: Valaki elkezdhetné gyűjteni a "Corona" Dekameronhoz az anyagot, a kánkánozó főbíróasszony feltétlenül odavaló....
A léghajók meglehetősen rövid fénykorában számos baleset vagy incidens történt, amely bár nem olyan ismert, mint például a Hindenburg katasztrófája, legalább annyira érdekes (vagy meghökkentő) volt. Ebből válogattam nektek párat, a teljesség igénye nélkül. 1903 - Kezdjünk mindjárt egy magyar…..
      Bevallom, nem figyeltem oda Orbán Viktor végtelenül fontos évértékelőjére. Hallom, hogy beszélt a klímasemlegességről, amiről Mária asszony azt mondta kínosan röhögcsélve Herr Bayernek, hogy nem érti. Szerintem most meg fogja érteni, különben Jones gazda nem lesz happy.    A lényeg az, hogy…..
   "The reforms to the Global Talent route coincide with ambitious government investment of up to £300 million to fund experimental and imaginative mathematical sciences research by the very best global talent over the next five years." (brit kormányzati közlemény)         A brit…..
tatatürk 2020.01.28 16:35:39
@Carbonaro: Veszünk szuperfocistákat, kéziseket stb. honosítjuk is őket, Dánia megvette Kipketert 800 m - re, (nem jött be az arany) szóval vannak próbálkozások, de az pl. hogy magyarul hallottam Teller Edét, az nekem is élmény volt, fizikusnak pedig még több lehetett, kell a hazai piramis mindenhez, aminek csúcsa van, mert nem lehet csak csúcsot képezni, vagy ha ez jön, akkor én megyek.
tatatürk 2020.01.30 10:16:45
@Elan Morin Tedronai: "Régi és messzemenően tisztázott kérdés, hogy a természettudományi kutatás műszakilag és gazdaságilag kifizetődő-e. A válasz határozott igen, a sorrendet ugyanakkor nem szabad szem elől téveszteni. Hiszen az elektrodinamika alapegyenleteinek Maxwell általi felfedezése sem a Siemens cég megbízásából történt! " Egyetértek a bejegyzéssel és egy nyavalyás építőmérnököt idézek (Kolymbas Dimitros), esszéjében lényegében azt fejtegeti, hogy elsorvad a tudomány és a kultúra, ha nem foglalkozunk "felesleges" dolgokkal, kiemelném a kultúrát, mert ez az a közeg, ami a létezésünk hosszú távú fenntarthatóságát biztosítja, ha elég nyitott.
        Hét éve írtam egy posztot Térey János Magyar közöny című verséről. Ezt a verset válaszul írta Kemény István Búcsúlevelére.  Valamit hiányolt Kemény verséből, valami fontosat.         "Az én teám közben elforr,nem vagyok az már, ki voltam egykor,az életem nagy happy end nélkül isvéget…..
Örülünk, Vincent? Városmajor 2020.01.23 18:45:42
      1.   Pár hete a bozóttüzben leégett a Victoria állambéli Buxton számos épülete, köztük egy számozatlan ház a Dyes Lane-en.  Az ausztrál híradóban is mutatták, ahogy a tűzoltók kétségbeesetten küzdenek a lángokkal, egészen addig, amíg a ház tetőszerkezete össze nem omlik. Az épület majdnem…..
      Hét évvel ezelőtt írtam egy posztot "Nem Kövér Lászlóról szóló poszt " címmel. Abban a posztban Neumann Jánosról volt szó, és egy problémáról, ami Neumann János kedvenc algebráival volt kapcsolatos.    Felkerült egy preprint a netre, amelyben a szerzők azt állítják, hogy megoldották azt a…..
        Megjegyzés: A poszt kissé kontroverzív lesz.        Egy Szentesi-Zöldi nevű fasiszta idiótát uszítottak éppen Pintér Bélára. A 888.hu, a prostisrácok, az egész orbánista szenny, mind intellektuálisan, mind morálisan az 1944-es évjáratot idézi,  DJ. Jeszytől Huthpufiig, Bayertől GFG-ig, ezt…..
tatatürk 2019.12.19 08:05:01
@Érvsebész: Hát a "jól mentek a dolgok" kicsit magas követelmény, miniszterszerűen (el)végezte munkáját Balsai, Pokorni, Pintér, Kovács....aztán már csak töredékek, a regnáló kormányban meg mindenki más dolgát csinálja, kicsit úgy, mint a náciknál...
tatatürk 2019.12.19 16:43:18
@Érvsebész: A felsoroltak nagy részét emberileg nem igazán tudom értékelni, de a munkájuk - az adott viszonyok között jó teljesítmény volt. A privatizációs törvények döntő része már a Grósz - Német kormányok alatt megszületett egyébként. Balsai egyrészt elég ügyesen szüntette meg a kádárkori szörnyű joghalmazt, másrészt az ideje alatt született törvények (ami az IM - ből jött!) elég alaposan voltak előkészítve.(Nem egy ügyvédi iroda írta 24 óra alatt..) Nem tűrte az előkészítési beavatkozást és sok jó koponyával dolgoztatott. A jogszabályok elég konzisztensek voltak és vitára alkalmasak. (Volt is vita akkor!) Az IM által előkészített anyagokat az akkor nagyon erős AB elég ritkán tudta vitatni.És utána a szabályok nagyon nagy része érintetlen maradt. Ezt nevezem teljesítménynek. Pintér alatt az autólopás visszament, a maffia is csöndesedett, a rendőrségnek kezdett formája lenni (kritikus esetekben most is elég jól működik.
Pokorni alatt nem volt kultúrharc és szintén hajlott az egyeztetésekre. Kovács Lászlóról beszélek, aki (nyilván a főnökével együtt) összerakta a szomszédság nagy részével az alapszerződéseket, kétlem, hogy azóta jobb a kapcsolat az utódállamokkal, de a nagyokkal is, csöndben NATO és EU alaptárgyalások. Volt nemzetközi prsztizsünk, mert nem beszéltünk össze - vissza. Ismétlem, emberileg szinte egyiket sem kedvelem, de a teljesítmény az mérhető volt. A többi - számomra - néma csend.