Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saszi11

0 bejegyzést írt és 507 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.biffbyford.com A Saxon evolúciójának stációi, a hard rocktól a kő metálig, egy pop és egy folkdal, egy Iron Maiden parafrázis, némi kísérletezés és… és ennyi. Megérte? Ha engem kérdeztek, nem, ha a művészt, minden bizonnyal igen a válasz. De miért is vagyok…..
Kiadó:Mascot/Music Theories Recordings Honlapok:www.flyingcolorsmusic.comfacebook.com/flyingcolorsofficial A Bill Evans producer által kereskedelmi megfontolásból tető alá hozott szupercsapat (lásd a "Second Nature" kritikáját!) amilyen kezdeti lelkesedést váltott ki bennem (a csapattagok nevének…..
saszi11 2019.10.07 21:01:23
Kiadó:Nuclear Blast Honlapok:www.opeth.comfacebook.com/Opeth Mivel nem vagyok tipikus Opeth rajongó, nekem nem okozott sem permanens arcidegzsábát, sem krónikus epehólyag fakadást (van egyáltalán ilyen?) Mikael Åkerfeldt markáns stílusváltása 2011-ben a "Heritage" albummal. Az idei már a negyedik…..
Honlapok:www.brianmaillard.comfacebook.com/brianmaillardArtist A (főleg zsidó-keresztény, bibliai alapokon nyugvó) számszimbolika szerint a három kiemelt, tökéletes és szent szám (itt tehát illik három jelzőt használni), és a "Stabilized" a svájci/szardíniai gitáros, Brian Maillard (Dominici, Solid…..
saszi11 2019.08.21 14:48:39
Kiadó: Frontiers Honlapok:www.hollowhaze.comfacebook.com/hollowhaze.music A legutóbbi Hollow Haze lemez kissé rafináltra sikeredett, ahol a többszereplős konceptalbum elvitte a lényeget: a jó dalokat. Pedig Mats Levén szokásához híven szívét-lelkét beleadta a produkcióba, kár, hogy társai is csak…..
Kiadó:InsideOut Music Honlapok:www.psanimals1.comfacebook.com/psanimals1 Ránézésre John Boegehold egy joviális, kopasz öregúr benyomását kelti, kb. úgy néz ki, mint a szomszéd gasztroenterológus; valójában azonban hosszú évek óta a Spock's Beard "szellemírója". A "Feel Euphoria"-tól (2003) kezdve…..
saszi11 2019.07.19 20:00:56
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.tlrhapsody.com A Rhapsody együttes két fő vezéregyénisége által már abban is különbözik a többi, „egy diktátoros” bandától, hogy a csapat különböző variánsaiból maguk a parancsnokok is eltűnhetnek, hogy aztán hol itt, hol ott bukkanjanak fel a Rhapsody szövevényes…..
Kiadó:Mascot Label Honlapok:www.teramaze.com.aufacebook.com/teramaze Hosszú-hosszú hónapok óta türelmetlenül látogatom a Teramaze facebook oldalát; vajon mikor jelenik meg már végre az elbűvölő progresszív gyöngyszem, a 2015-ös "Her Halo" folytatása? Miközben a megjelenés dátuma egyre csak…..
 Kiadó:InsideOutMusicHonlap:www.sototheband.comNem titok – naná, hiszen írtam is róla, legalább kétszer – hogy nem vagyok oda Soto "durvulós" lemezeiért, melyek hallatán bármely óvodás csoport üvöltve tagadja le Halász Jutka imádatát, ami lehet, hogy modern, meg "cool", de valahol elszomorító is.…..
saszi11 2019.06.16 14:44:14
@garael: csak vicceltem. szerintem amúgy kemény zenére nehezebb jól énekelni. Sotonak jól áll a szigorúbb háttér
Kiadó: Frontiers music Honlap: facebook.com/avalonopera Timo Tolkkinak jó éve volt 2013 – az Avalon első részével, és az Allen/Lande albumokkal azokra a csúcsokra pozicionálta – ismételten – magát, ahonnan a Helloween a Keeper duóval és Tobias Sammet az Avantasiaval bámul lefelé a világra. Ezt…..
saszi11 2019.06.09 18:46:37
@garael: hát ez felfoghatatlan. Az egyik kedvenc énekesem
saszi11 2019.06.09 20:57:38
@saszi11: @garael: Sokan az Angra énekeseként ismerik, de ilyen csodás lemezeket is alkotott :
www.youtube.com/watch?v=bHE5VQSB5PU
Kiadó:Frontiers Honlap:facebook.com/SweetOblivionGeoffTate Ez a frigy az égben köttetett. Itt persze Geoff Tate (Queensryche) és Simone Mularoni (DGM) párosára gondolok. Sokszor ekézem a Frontiers üzletpolitikáját, de alkalomadtán tényleg egyfajta Midász királyként változtatják arannyá azt, amihez…..
saszi11 2019.06.08 22:47:16
@SaviourMachine: Pedig az év lemezét alkották. Csoda, amit művelnek hangszereiken,,(ritmusszekció hihetetlen) . A dalok is egytől egyig 10 pontosak
Kiadó: AFM Records Honlap: www.bloodbound.se Hogy kicsoda Bloodbound? Hogy nem ismeritek? Hát igazából senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan zenét játszik. Ha kell, olyan, mint az Iron  Maiden, vagy egy skandináv szigorú power csapat, vagy a Nightwish kevésbé szimfonikus kiadásban. Most…..
Kiadó:FronitersHonlap:facebook.com/TheEndMachineMilyen zenét játszhat a Dokken valamikori három tagja, ha összeáll a Lynch Mob és a Warrant valamikori énekesével? Hát vagy Dokkeneset, vagy Warrantosat – vágná rá a naiv kérdezett, még szerencse, hogy a metalfanok körében legalább ennyi a ravasz (sőt,…..
Kiadó:Century Media Honlapok:www.queensrycheofficial.comfacebook.com/QueensrycheOfficial Abszolút fölöslegesnek tartom, hogy újra részleteiben végigjárjuk a Queensryche nyilvános botrányoktól és pereskedésektől sem mentes, hosszú évekig elnyúló döglődésének egyes állomásait. A véletlen, a…..
Kiadó:Ulterium Records Honlap:facebook.com/darkwaterofficial Markus Sigfridsson svéd gitáros-zeneszerző kivételes muzikalitásának alapvetően három outlet-je (kivezető csatornája?) van: a Harmony, a 7Days és a Darkwater. Ezek közül nekem talán épp a Darkwater a legszimpatikusabb, pedig a Harmony…..
Kiadó:JTC Records Honlapok:www.marcosfogli.comfacebook.com/marcosfogli80 10 év alatt ez a casertai olasz gitárhős harmadik szólólemeze (az elsőről ITT, a másodikról ITT), noha ilyen-olyan formációkban (James LaBrie, Creation's End, IceFish stb.) hallhattuk őt játszani, sőt epizódszerepeket máshol…..
Kiadó:InsideOut Music Honlapok:www.dreamtheater.netfacebook.com/dreamtheater A Dream Theater legutóbbi, enyhén szólva is megosztó produktuma és az általa kiváltott komment-, vélemény-, és indulat-cunami után alighanem jó adag félsszel kellene nekiállnom ennek a recenziónak. Pedig semmi ilyesmi…..
Dionysos Rising Soen: Lotus (2019) 2019.02.21 12:05:46
Kiadó:Silver Lining Music Honlapok:www.soenmusic.comfacebook.com/SoenMusic Súlyos mulasztást kell bepótolnunk ezen az oldalon, méghozzá azért, mert kezdettől fogva egyfajta preferenciával kezeltük a progresszív metál/rock műfajt, egy sajátos arculattal rendelkező, kiemelkedő minőségű, ha nem is…..
Kiadó:Nuclear Blast Honlap:www.tobiassammet.com De rég volt, amikor a tinédzserkorból éppen kilépett, hosszú hajú, farmerdzsekis srác, akit a feltörekvő német Edguyból ismerhetett néhány undergroundban járatos személy, egy új, euro-metal alapokon nyugvó kifejezési formát hozott létre a…..
saszi11 2019.02.20 20:02:06
@SaviourMachine: miért kellett volna feloszlaniuk? Mert neked nem tetszik? Én sokkal jobban szeretem az új lemezüket, mint bármelyik régit. Attól még nem gondolom, hogy felesleges volt kiadni őket. Egy zenésznek fejlődni kell folyamatosan, nem ragadhat le egyetlen dolognál. Nagyon jó zeneszerzővé vált az évek folyamán, nemhiába énekli a dalait ennyi zseniális énekes
Kiadó:Indie Recordings Honlapok:www.ribozyme.nofacebook.com/ribozymeribozyme.bandcamp.com Ha valaki most rám parancsolna, hogy márpedig azonnal definiáljam a norvég Ribozyme stílusát, elég nagy bajban lennék. Csak tanácstalanul vakargatnám a fejemet, mert ezek a srácok egészen fiatalos, modern…..
saszi11 2019.02.10 06:19:11
Kiadó: Frontiers Honlap: facebook.com/starbreakerofficial Eh, hogy mit tesznek azok a gonosz évek: az album promo fotóján szereplő Magnus Karlssonról először azt hittem, hogy rossz felvétel került oda, mert hősünk egy az egyben a plasztikai sebészet antihősének hirdetett Mickey Rourke tükörképévé…..
Valószínűleg történelmi magyarázata van a kialakult magyar népléleknek, ami úgy vonzódik az önsajnálathoz, mint egyszeri mágnes a vasorrú bábához. Nem véletlen, hogy bármely sorozat első nézői reakciója a "tavalyi jobb volt" mondás szállóigévé, valamint a popkultúra részévé vált, és a dicsőségnél…..
Kiadó:Music Theories Honlapok:www.jasonbecker.comfacebook.com/jasonbeckerofficial Ha van szív, amely minden értelemben győzedelmes, akkor az kétség kívül a már 25 éve teljesen mozgásképtelen Jason Becker testében dobog. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy az akaraterejével, puszta élni akarásával…..
Kiadó: Rat Pak Records Honlap: www.metalchurchofficial.com A reuniont követő általános éljenzésbe bevallom, nem folytam bele: most is meggyőződésem, hogy a visszatérés ténye legalább annyit nyomott a "XI" megítélésében, mint a produktum színvonala. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy az…..