Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Essie3

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
           Az emberi butaság határtalan – szoktuk hallani az oly’ nagyon ismert mondást. Azonban ki tudja megmondani, hogy egyáltalán hol kezdődik? Igazából mi is a butaság? Kit nevezhetünk (jogosan vagy nem éppen jogosan) buta embernek? Mitől lesz…..
            Emberemlékezet óta az egyik legfontosabb és legnehezebben eldönthető kérdés a nők szerepének kérdése. A nők helyzete időről időre változott/változik és országról országra különbözik. A női nemről már az emberi lét kezdetétől…..
Amikor Holden felriad borzalmas rémálmából, verejtékben fürdik egész teste, kezei és lábai remegnek. Alig bír magához térni a megtévesztően valósághű álomvilágból. Az álomból, melyben ő csak egy haszontalan, jelentéktelen tinédzser, kinek se múltja, se jövője. Céltalanul…..
Segítséggel vagy önerőből? Eltemetni vagy kibeszélni? Megvárni, míg az idő begyógyítja vagy azonnal cselekedni? Van-e végleges megoldás vagy csak ideiglenes gyógymód? Hogyan érdemes egy mindent megváltoztató traumát (megpróbálni) feldolgozni? A Sakknovella számomra…..
-Miért pont karácsonykor? - nézett hitetlenkedve a hófehér kanapéra. - Bármikor máskor történhetett volna, miért éppen most? Mikor annyi más elintéznivalóm is lenne. Miért bolondulnak meg a kuncsaftok az ünnepek beköszöntével? Nem várhatott volna a dolog legalább az Új évig?…..
Szerb Antal remekművét olvasva, mindenki számára egyértelműen kiderült, hogy a történet főszereplője a kissé különc, bonyolult személyiségű Mihály. Azonban az már nem lehet ennyire nyilvánvaló, hogy Mihály minden cselekedete, minden gondolata egy bizonyos család…..
Egy átlagos júniusi, nyugodt este volt. Az alkohol hatásától még kissé kába szerelmesek lassan sétáltak a kihalt utcákon. Nem tudták már azt sem, mennyi lehet az idő, csak kényelmes tempóban haladtak előre mindent figyelmen kívül hagyva. Nem is tudtak volna gyorsabban menni,…..
George Orwell szatirikus regénye a második világháború idején keletkezett, éppen ezért rengeteg az akkori korra vonatkozó utalás fedezhető fel benne. A farmon élő állatok személyisége megegyezik a világháború alatt élő, különböző társadalmi rangú emberekével. …..
Azonban ez a sok ha már mind a múlté. Ami történt, megtörtént, ezen már egyikőjük sem tudott változtatni. Így elhatározták magukat, hogy véghez viszik azt, amiben megegyeztek, kerüljön bármibe is. Legalábbis ezt hangoztatták mindhárman... Bár mint tudjuk, később ez nem így…..
Hideg éjszakánszíved dobbanásaithallanom elég, S rögtön tudom azt,lehet zápor, hóvihar,ez mind nem számít: Hisz' megóvsz engemlegyen bármily' sötétség:hisz' te vagy a fény!..
... vérző teste egészében remegett. A levegőt csak kapkodni tudta. Éreztem, hogy ezek az utolsó percei. Ott álltam mellette, és néztem, ahogy utolsó csepp erejével is küzd a közelgő halál ellen. Ám minden erőfeszítés hiába, magával ragadták az örök sötétség karmai...Hogy…..