Regisztráció Blogot indítok
Adatok
foghirjol

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran kérdem magamtól: miért uralkodik negatív hangulat az országban? Különösen most, amikor Orbán Viktor kétéves munkájának első gyümölcsei beérni látszanak, és helyes propagandával egy új államalapítás örömünnepének mámorába lehetne ringatni az egész magyar népet.…..
Hiába no, kell a bulvár a tehetségkutatásba, az X-Faktor élő adásaiban szereplő tucatnyi induló között lesz egy kakukktojás is. Nem mintha csodálkoznánk azon, hogy Csobot Adélt továbbjuttatták a mentorházból, csak kicsit idegesek vagyunk miatta. Ez egy tévéműsor, amiben a…..
Mindig is erős volt Budapest a szépen elkészített közterek utólagos elbódésításában, mely talán több posztot is megérdemelne itt az Urbanistán. Ennek legdurvább példája mindenképpen az Erzsébet tér (mint arra egy fél mondattam utaltam is a Habitat akciója kapcsán). Korábban…..
foghirjol 2012.10.07 08:50:42
@innovation: Nem esküdnék rá, hogy a fővároshoz tartozik, de ha végigmész a környéken, látni fogod hogy rendkívül kevés a kávézó, főleg a Zrinyi utcában és a Vörösmarty téren. Valakinek kellett még egy és "ügyesen" elintézte...Hogy a környékbeli lakók ezt hogyan és meddig tolerálják az kérdés. Ha Rogán Antal itt élne, valószínű nem lenne ennyi "rendezvény" és meggyőződésem, hogy a vendéglátó helyeken sem szólna a zene ájszakába nyúlóan.
Sosem fogom megérteni, hogyan történhetett meg az, hogy egy orvos próbált rábeszélni az abortuszra. Kedves Praxis olvasók!   Az utóbbi időben rendszeresen olvasom a blogot és most én is elmesélem a történetemet. A finoman szólva is bunkó nőgyógyászos eset kapcsán jutott…..
Húzzák az időmet, a sajátjukat, a többi betegét. Idegesek leszünk, nyűgösek, vagy beszólok én is vagy nem, mindenkinek kellemetlen utána. Miközben nem tudom meg, pontosan mi a bajom. Kedves Blog, Kedves Blog olvasók,   Nekem is van van néhány történetem, kis…..
foghirjol 2012.09.09 12:56:34
@Fergio: Látom, orvosgyűlölő vagy Te is, amit igazán sajnálok, mert én viszonylagosan hosszú életem során nagyon-nagyon kevés rossz modorú orvossal találkoztam, ha igen, akkor ő viszont zseniális volt a szakmában - ezért elnéztem neki. Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy MINDEN ORVOS, AKI AKAR EL TUD MENNI KÜLFÖLDRE ÉS ITT NEM CSAK A SELEJT MARAD, HANEM AKIT VALAMI (hazaszeretet, család, idősebb kor) IDEKÖT. NAGYON SOK REZIDENS SUMMA CUM LAUDE VÉGZETTSÉGGEL DOLGOZIK A KÓRHÁZAKBAN ÉS KLINIKÁKON, TIZEDÉÉRT, MINT KÜLFÖLDÖN DOLGOZATNA. NEM IGAZSÁGOS BÁNTANI AZ ITT MARADT ÉS RENGETEGET DOLGOZÓ ORVOSOKAT. Ez az általános duma meg, hogy elmehetnek külföldre, nagyon ócska, nem tudom mi lenne Veletek, ha tényleg minden okos, szakmáját magas fokon művelő orvos elmenne...
Gondold át mégegyszer.
foghirjol 2012.09.09 13:41:54
@Braincelle: Megértelek, igazad van, engem is olvastattak szemüveg nélkül - ott, ahol akkor voltam először. De ahova járok rendszeresen a szememmel, ott tudják, mi a helyzet, eszükben sincs csak úgy olvastatni. A nőgyógyászokat nem tudom miért gyűlölöd, baromi kellemetlen az tény, de épp olyan orvos, mint a többi, nem egy álom a vizsgálat, javaslom, nézz egy jó fej nő nőgyógyászt, az kevésbé kínos szerintem, mint egy férfi előtt kitárulkozni, ráadásul empatikusabb - nőként jobban érti miről beszélsz, mit érzel.
Mindenki tud az egészségügyből rémtörténetet mondani én csak azt szeretném, ha nem lenne ilyen nagyfokú általános gyúlölködés az orvosok iránt, mert én speciel rengeteget köszönhetek nekik, sokszor és sokat tudtak javítani az életminőségemen bizonyos időben elvégzett műtéttel, vagy megfelelő gyógyszer adásával. Picit legyetek toleránsabbak velük, főleg ne általánosítsatok.
foghirjol 2012.09.09 16:16:11
@nemhiszem, hogy: megjegyzem, hogy egy érett nőtől, aki ráadásul már terhes is volt ergo nem "kezdő" elvárható, hogy tudja mi a tüszőérés. Szerintem nem nagy kihívás, hogy tisztába legyenek a nők saját testükkel és annak működésével. Sajnos sokan azt sem tudják mi a funkciója mondjuk a petefészeknek és hány van belőle. Ezért elsősorban az oktatást teszem felelőssé, nem azt kéne tudnunk, hogy hányféle rovar van és annak hány lába van, hanem szervezetünk működésével tisztában lenni nagyobb hasznot hozna mindenkinek. Aki meg biológus akar lenni, az tanulja meg a rovarokat.