Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a pontosság kedvéért

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közelmúltban kettő, eddig viszonylag ismeretlen fazon engedett bepillantást a Magyarország című bohózat kulisszatitkai mögé. Az egyik a volt adóellenőr, Horváth András, aki szerint bizonyos szint felett az adófizetési kötelezettség relatív. Ez a bejegyzés nem róla szól. A…..
a pontosság kedvéért 2013.11.22 18:44:17
@tobeor: "2010 előtt progresszív adó volt, valahogy akkor mégse özönlöttek ki a népek..."

Lehet, hogy az egykulcsos adó miatt özönlenek, de az is lehet, hogy azért mert Ausztria és Németország 2011 május 1-én nyitotta meg munkaerőpiacát.
a pontosság kedvéért 2013.11.22 19:29:54
@martineden: Az mennyire valószínű, hogy valaki az egykulcsos 16% -os adó miatt egy olyan országba emigrál, ahol van 3 kulcs, de a legalacsonyabb 20%? (Tudom, hogy 9000 fontig 0%, de azért nem is kapsz semmit, se eü, se nyugdíj, se munkanélküli ellátást.)

Egyébként a Britektől évente 15.000 magyar kér adószámot. Ez így volt 2010 előtt is.

Összehasonlításképpen Ausztriába 2012-ben 22.000-en mentek hivatalosan munkát vállalni.
A trafikok ügyéről sokat írtunk mi is, mások is, mindenki sokat tud róluk, és még többet sejt – de vajon mi az, ami bizonyítható ezekből a sejtésekből? Most induló perünk talán választ ad erre a kérdésre. Vigyázat, jogászkodás következik! Hogy lehet bizonyítani azokat…..
a pontosság kedvéért 2013.09.26 14:51:56
@mcs: Akkor számold ki!
a pontosság kedvéért 2013.09.26 14:54:50
@szita szita péntek:
A bíróságon mindig mindkét fél úgy érzi igaza van. Ezt mindketten próbálják bizonyítani. Végűl a bíróság dönt valahogy. De a felek továbbra is úgy érzik, hogy nekik van igazuk.
a pontosság kedvéért 2013.09.26 15:45:17
@Hoppácska:
"ha valahol azt hallod, hogy mszp-köteli ember vagy cég, akkor is elkezdesz számolgatni, hogy "áááá, minden szocinak van x rokona, barátja stb. ez nem jelent semmit..."???

Vagy éppen csak a fideszt véded ezzel az érvvel?"

Nem védtem a fideszt mindössze azt számoltam ki, hogy ahhoz hogy azt lehessen mondani fideszközeli emberek nyerték a trafikokat, ahhoz 700-800 ilyen esetet kellene találni. Nem mondtam, hogy nincs ennyi.

Egyébként az mszp esetében én nem tudok olyan monopóliumról, amit ilyen széles körben osztottak volna szét. Általában 2-3 külföldi tulajdonú vállalat vitt mindent. (telefon, áram, gáz, víz, csatorna.
Istentelenül hasítunk. Nem is követhető szabad szemmel, még jó, hogy lassításban is meg lehet nézni. A Nagy Honvédő Háború kezd a csúcspontjára hágni. Megvédtük az európai uniós támogatásainkat, miközben zsebforradalmat vívtunk ellenük. De bevették. Megetettük őket és…..
Amikor a hatalom tökön rúgja magát, az mindig vicces. Olyan elnéző mosolyos, fejcsóválós módon gondolom ilyenkor, hogy szegények… De tényleg… Az internetes közönség készített egy összehasonlító videót arról, hogy az egyébként „nem népbutító” magyar köztévé…..
Akármennyire hihetetlen, van lehetőség rezsicsökkentésre úgy is, hogy közben nem haragítjuk magunkra a világ fejlettebb felét, nem pusztítjuk el a befektetői bizalmat, nem sújtjuk plusz terhekkel az egyébként is nehezen megélő kkkv-szektort, és közben még a lelkiismeretünk is…..
a pontosság kedvéért 2013.03.30 17:55:29
@Szántó Gábor: Ha kereskedő vagy és van 8% árrésed és havonta forgatod a teljes árukészletet, akkor év végén nem 8% a nyereséged a befektetett tőkéhez képest. És igen, ha hetente tudod megforgatni , akkor negyed akkora tőke kell hozzá. Ezért úgy van, ahogy gúnyosan írtad.

A névérték árfolyamérték kérdésre: Szerintem se keverjük. Most árfolyamértéken 14% az osztalék.
a pontosság kedvéért 2013.03.30 18:21:18
@energiagorilla: Szerintem akkor is megvolt itt az infrastruktúra, amikor idejöttek. Nem ők építették ki az elektromos hálózatot. Megvették készen a rendszert. Te sem tudod mennyiért, csak dobálózól 500mrd-okkal. Az Elmű, amióta itt van a nyeresége 90%-át osztalékban kifizette, kivéve a 2007-es évet, amikor épített egy erőművet a TVK-val, akkor csak 50%-ot fizetett osztalékként. Veszteséges éve egyszer sem volt. Ha bármihez hozzányul, akkor az anyacég tulajdonában lévő cégeket bízza meg a munka elvégzésével csillagásazti áron, akik leosztják a munkát a töredékéért a magyar vállalkozóknak, ami ugye nem zavarja hiszen neki 8%-os garantált megtérülése van.

De engem nem a nyeresége zavar, hanem az, hogy nincs verseny. Lenne itt olcsóbb áram, ha lenne konkurenciája. De nincs, mert az egész iparágat eladták ugyanannak az érdekcsoportnak. Megkerülhetetlen tőkeerős monopólium, akkor kényszeríti térdre az egész országot, amikor akarja. Olyan ez mint a Közgép csak nagyságrendekkel nagyobb számokkal.
a pontosság kedvéért 2013.03.31 10:05:36
@energiagorilla: A nyugdíjalapokban sosem voltak közműcégek, mert a papírok az RWE, EON, FranceGaz, Souez, Baden-Würtenberg és az MVM kezében vannak. A közkézhányad 1-2%, már annál a két cégnél, aki még a tőzsdén van. Azért nem csap le senki ezekre a cégekre mert nem eladók. Pénteken 92 db papír cserélt gazdát a két áramszolgáltató esetében 1MFT értékben, ebből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.
Oké, nem értek az energiaiparhoz. Lehet, hogy neked van igazad, hiszen te értesz hozzá. Csak két kérdésre adj nekem választ.
1. Ha ez ilyen rossz üzlet, akkor miért csinálják? Mert azt nehezen hiszem, hogy csak emberbaráti szeretetből.
2. Az nem zavar, hogy esetleg Marie-Theres Thiell az Elmű igazgatóságának elnöke eszi a szarvasgombás pizzát pezsgővel, és közben rajtunk röhög, hogy miközben ezen a blogon vitázunk, fogyasztjuk az áramot, amiből neki 10% ide vagy oda, csurran-cseppen 1-2 Ft?
Drága Anikóm, a mai volt életem legsikeresebb napja. Leszámoltam végre volt barátaimmal, akik hátba szúrtak. Hiába csináltam belőlük alkotmánybírót, a legfontosabb pillanatokban álltak neki köcsögösködni és tettek nekünk keresztbe. De a negyedik alkotmánymódosítással a…..
Orbán Viktor egy ügyes huszárvágással a választások előtt közel egy évvel Matolcsy Györgyöt, a Nemzetgazdasági Minisztérium éléről átültette a jegybank elnöki székébe. Bár a miniszterelnök a kudarcokat nyíltan nem ismeri be, de talán titokban ő is felismerte, hogy az…..
a pontosság kedvéért 2013.03.01 12:39:51
@politikus-omm: És az ellenzék kit nevezett volna ki?
Nem nehéz kitalálni, hogy hol született döntés a Magyar Nemzeti Bank elleni büntetőfeljelentésről. Igazából elég három apróságot figyelembe venni, hogy egyértelmű legyen: a Simor András ellen elkövetett karaktergyilkosság talán utolsó húzásáról van szó. Szegény…..
a pontosság kedvéért 2013.02.22 13:33:59
@elwood: Én ehhez nem értek. De Barcza Györgytől hallottam értelmes gondolatokat a témában. Linket nem találtam sajnos. Remélem ő váltja Simort!
Egyébként józan paraszti ésszel átgondolva nem nagyon értem, miért lenne olyan nagy bűn a devizatartalék csökkentése? Tegyük fel hogy egy családnak van minden hónapban euró jövedelme (külker mérleg többlet). Ezt beteszi euró betétbe, amire nem kap kamatot (devizatartalék). Viszont van egy jó nagy devizahitele (IMF, eukötvény)amire 4-6% kamatot fizet. Ha ez az én családom lenne, bemennék a bankba és az euró betétemből kifizetném a hitelem egy részét, hogy csökkenjenek a terheim (Devizakötvények visszavásárlása)Az valószínűleg eszembe sem jutna, hogy újabb deviza hitelt vegyek fel (IMF)azért, hogy átváltsam forintra és kaját vegyek belőle. Vszeg én ezt tenném, de mint mondtam nem értek hozzá.
  Véget ért az EU-csúcs, és megszületett a megállapodás az Európai Unió költségvetéséről, és azon belül a fejlesztési támogatások sorsáról is. A magyar kormányfő ünnepel, és azt mondja, végül jól jártunk. Valóban így van-e?   Orbán Viktor szerint „soha…..
a pontosság kedvéért 2013.02.11 11:22:17
@Heil Péter: Ettől még igaz amit írtam. Úgy lenne korrekt a poszt, ha ez is meg lenne említve.
Közben az is eszembe jutott, hogy az önrész csökkentése nagyon pozitív számunkra. Valahogy ez is kimaradt.
Vírusszerűen terjed a neten ez a kép, így jutott el hozzám is. Úgy tűnik, az ELMŰ-nek elege lett belőle, hogy gonosz multik egyikeként a lakosság megsarcolójaként van feltüntetve és úgy érezte, itt az igazság pillanata.  Rá kell írni a számlára, hogy a…..
a pontosság kedvéért 2013.02.17 13:43:34
@ob.szerver: Az államkötvény évente fizeti a kamatot, a villanyszámlát meg havonta kapod, ez jelentős különbség.
a pontosság kedvéért 2013.02.17 16:01:16
@Éhes_ló: Van egy olyan érzésem azért nem éreztél nagy változást, mert ugyanaz a tulajdonosi kör, csak a név más.
Szegény Matolcsy Györgyre rájár a rúd. Miután végre elismerte, hogy a magyar gazdaság recesszióba zuhant, végül az általa bemondott másfél százalékos recessziónál is nagyobb visszaesés jött. Az utolsó negyedévben szörnyen teljesített a magyar gazdaság: a negyedéves szinten…..
a pontosság kedvéért 2013.02.15 11:07:11
@Kotkodus: Az IMF hitel kamatának számítása: A tagországok befizetéseik alapján rendelkeznek egy kvótával. Magyarország is. Ha a kvótájuk max. háromszorosának megfelelő pénzt szeretnének lehívni, akkor a meghirdetett kamatot kell fizetni, ez a sokat hallott 2,5%. A kvótát háromszorosan meghaladó részre +2% a kamatfelár, ha a visszafizetés 3 évnél tovább tart, akkor még +1% kamatfelár. 2008-ban a kvótánk több mint tízszeresét hívtuk le, és még nem fizettük vissza. Úgyhogy játszanak a kamatfelárak. Egyébként 2008-ban ennél rosszabbak voltak a feltételek 3% volt a meghirdetett kamat és +1% volt a háromszoros kvóta alatti részre is valahol 5-6% körül lehetett a THM :). És ez fix kamatozású devizahitel. Bár úgy tudom, az IMF megengedte, hogy a változás után a kedvezőbb szabály szerint törlesszünk.
Nem kis megrökönyödést keltett az IMF delegációban, amikor az amúgy unortodox megoldásairól híres Orbán Viktor a mintegy 20 milliárd eurós IMF-hitelt egy lyukas gumicsónakkal kívánta visszafizetni. Az ügyben természetesen nyomozás indult, és a következőket állapították…..
a pontosság kedvéért 2012.12.13 23:13:43
@hackbard.celine: "épp annyival csökkent a devizatartalék, mint amennyi IMF hitel vissza lett fizetve a pl. a múlt héten." Ebben mi a meglepő?
Varánusz Orbán Waterlooja 2012.10.27 04:14:30
November hetedike sokáig piros betűs nap volt Magyarországon. No, könnyen lehet, hogy idén visszakerül a jeles napok közé, és jövőre már a választási kampányban kötelezően Nemzeti Gyásznapként kell ünnepelni akár regisztrációért sorban állás közben is, hogy a…..
a pontosság kedvéért 2012.10.28 18:01:46
@látjátok feleim szümtükkel: Nem hallgatok róla éppen ezért szóltam hozzá. Az volt a kérdésem, hogy miért olyan biztos, hogy az IMF hitel az olcsóbb? Felteszem megint, mert már nem lehet megtalálni és arra senki nem válaszolt.
Az IMF hitel devizahitel az előzőnek 4-5% között volt a kamata. Fix kamatozású 5 évre adják.
Ha a piaci forinthitel kamata 6,3%. Hetente tartanak aukciót, így a kamat a kereslet kínálat függvényében változik. Ráadásul a devizabelföldi kötvényvásárlók még 16% kamatadót is visszaadnak az államnak.

Jelenleg a forint gyengülő trendben a kamat pedig csökkenő trendben mozog.

Ha ezeket is figyelembe veszük akkor nem olyan egyértelmű, hogy 5 éves távlatban is olcsóbb a devizahitel.

Ha neked most lenne hitelre szükséged, melyik szerződést írnád alá 4,5%-os euró hitelt, vagy 6,3%-os forint hitelt?
a pontosság kedvéért 2012.10.28 22:15:14
@Neolibsi: Csökkenő kamat mellett is nő az adósság, ha újabb hitellel váltják ki. Felveszek 100 Ft hitelt. Egy év múlva 105 Ft-ot kell visszafizetnem, de nincs pénzem, ezért felveszek 105 Ft hitelt a kamat csökkennek 5-ről 4%-ra 109,2 Ft-ot kell visszafizetnem egy év múlva, pénzem nincs ezért ezt kiváltom egy nagyon kedvező 3%-os hitellel. Egy év múlva 112,476 Ft a tartozásom. Hiába csökkennek a kamatok, a tartozás nő.

A vállalkozásoknál akkor működik a hitel, ha nagyobb nyereséget tud előállítani, mint a hitel kamata. Ez a legfőbb oka, hogy nincs hitelkihelyezés, nem a szándék hiányzik. 20% környéki hitelkamatoknál nehéz nagyobb nyereséget elérni, mivel az érték előállításának más költségei is vannak. Sajnos sok vállalkozást érint a probléma. Csak kettőt említenék: Gyulai Húskombinát, MALÉV
a pontosság kedvéért 2012.10.28 22:26:59
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ha jól értem, akkor te inkább a 4,5% os devizahitelt választanád a 6,3%-os forint hitellel szemben, mert biztos vagy benne, hogy törlesztéskor nem fog többe kerülni az euró 287 Ft-nál ugyanis onnantól már bukó van.
Varánusz A jó IMF hitel meséje 2012.09.09 05:25:17
Kedves Felebarátaim, Harcostársaim és egyéb Nertagok! Azért gyűltünk itt össze, amiért minden évben: hogy csodáljatok! Ám idei szeánszunk rendhagyó lesz, mert az elmúlt napok eseményei miatt ugyan győzni jöttem, de jó lesz a kettes is. Úgy érzem magam, mintha a Legyen Ön is…..
a pontosság kedvéért 2012.09.09 11:39:48
A táblázatban a fennálló tartozás összege szerepel. Itt az eredeti:
www.akk.hu/object.F99E5DA3-1C88-4E48-B6C3-ABA6C6C94ED5.ivy

A 2012-es éves költségvetés kiadási oldala nagyságrendileg 15.600 milliárd forint, bevételi oldala 14.000 milliárd forint. Ebből következően a hiány 600 milliárd forint. A hiányt kell hitelből fedezni. Ehhez nem kellenek ilyen óriási összegek. Gondolkodjunk már egy kicsit!
a pontosság kedvéért 2012.09.10 08:39:10
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Kíváncsi voltam, hányan gondolkodnak. :)Nem sokan vették észre, hogy 14.600 a helyes kiadási oldalon.