Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mocarro

1 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elnézve a magyarországi időjárást, talán nem bánjátok majd a mai posztot, amely a Kanári-szigetekről érkezett. Hajni története egy vakmerő döntéssel indul és decemberi paradicsomszürettel ér véget, de közben kiderül az is, hogy van olyan: budapesti árak nyugati fizetések…..
London nagyon kemény, óriási a verseny, de ha van megfelelő tapasztalatod, és több nyelvet is beszélsz, akkor simán boldogulhatsz – állítja mai szerzőnk, aki nem muszájból költözött a brit fővárosba, hanem az egyszerűbb, izgalmasabb, változatosabb, kiegyensúlyozottabb…..
A mai poszt érdekessége, hogy (némi túlzással) egy „második generációs" határátkelő írta. Vanda ugyanis hét éve, 13 évesen került ki édesanyjával Angliába (igen, ismét egy angol poszt, most figyelmeztetek mindenkit, akit nem érdekel, hogy ne olvassa tovább...), azaz…..
Mocarro 2012.09.09 10:34:00
@Mirjam2: Nagyon köszönöm válaszod :) Nem feltétlen elit egyetemre akarnék járni, főleg nem azért, hogy elmondhassam magamról, hogy "én elit egyetemre járok/jártam", csak természetesen szeretnék az itthoninál jobb oktatásban részesülni (mint szerintem majdnem mindenki más is), ha ezt az utat választom és a kiszemelt egyetem képzése, hozzáállása a külföldi diákokhoz, leírás a suliról + a környezet is nagyon jó volt és tetszett. Persze, beletenyereltem a Russell Group-os egyetembe, de hát, annyi baj legyen, analfabéta nem vagyok.... A gond ott van, hogy találkoztam a felvi.hu-n lévő külföldi egyetemes fórum szekcióban olyannal, akit jó nevű egyetemre (nem Oxford, természetesen :)) felvettek beszélgetés után töri hármassal, de ő nem természettudományi szakon tanul jelenleg. Én zoológiára mennék és másik beszámoló szerint, aki ugyanott tanul, amit én kinéztem (Skócia) színötös érettségivel vették fel. Alapvetően az érettségimmel baj nem lenne, sima középszintű ugyan és megvan majdnem mindenből a négyes - ötös, de az a matek kettes nagyon randán díszeleg ott, ezért aggódtam/aggódom kicsit a dolog miatt, főleg, hogy pont az egyik tudományos tárgy sikerült ily bénán. Mondjuk, ha közlik, hogy "öreg esélytelen, A-levelekkel több esélyed lenne, ha jól sikerülnek" és komolyan gondolom a tanulást az egyetemen, akkor megcsinálom az A-leveleket, de azért jó lenne azt a 2 - 3 évet megspórolni, ha a magyar érettségimmel (+ami kell még hozzá) is bevesznek. Köszönöm a linkedet, már böngészem is :D
Mocarro 2012.09.09 22:27:35
@Thargoid: Köszi neked is a választ :) Sejtettem már korábban is, hogy személyesen érdeklődve majd több sikerre lesz esélyem, mint itthonról papírozva, ezért nem is jelentkeztem itthonról. Szerencsére, mikor kint voltam, minden búval - bajommal tudtam valahova menni, nem utasítottak el, így nagyobb reménnyel vágok ebbe az ügybe is.
Nem óhajtok az Index rendszerében blogot írni (habár, elég mutatós a terep), eme blog csak azért jött létre, mert addig nem hagyott békén regisztrálás után az oldal, amíg nem indítottam  blogot. Aki a cím alapján valami megdöbbentőre vagy pikánsra számított, sorry - üres…..