Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Count di Luna

1 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Trisztán és Izolda vélhetően Wagner legőszintébb operája, az egyetlen, amelyben valóban a saját érzelmeiről, szenvedéseiről mesél. Bár talán éppen a szerelmesek neve között álló, a férfi és a nő egyenrangúságát jelző „und”-ot nem volt képes megírni. A főhősök ugyan az éjszakába kiáltják: „Nicht…..
Japánban a filmes világban kezdik újra felfedezni a történelmi témákat, köztük a szamurájokat. Eredetinek éppen nem mondható az ötlet, de kik jöhetnének tőlük jobban szóba? Az újhullámos filmek eddig többnyire a lassúbb, drámai vonalra koncentráltak. A Twillight Samurai vagy…..
Mostanában sűrűn turkálnak az archívumokban a stúdióknál, így egyre-másra kerülnek elő az elfeledettnek hitt mozik. Ha a keresgélés Japánban történik, mondhatni képtelenség, hogy valami régi Shinsengumi mozi ne akadjon az ember kezébe, még ha netán a pincében matatna is, nem…..
Aki unta a focit meg az esküvőket, az kap japánokat - bár ÁSÉS barátaink már megemlékeztek róluk a maguk sajátságos stílusukban, hogy tartsák meg jó szokásukat. Köszönet jár tomcseenak (modoros becenév?), aki szerintem sokakhoz hasonlóan egy önismereti tréning keretében adta…..
Szamurájfilmek Oda Nobunaga (1992) 2012.05.27 09:27:00
  A "WARLORDS" sorozatból Oda Nobunaga személye kihagyhatatlan. Ő volt az, aki a hosszú belháborús időszak után karnyújtásnyi közelségbe jutott az országegyesítéshez. A korszak kiemelkedő, éles eszű, ámbár meglehetősen különc viselkedésű hadura átalakította a az adott kor hadviselését. Japán egyik…..
Count di Luna 2020.08.29 01:53:36
@Oldfan: Egy filmet Mitsuhidéről is láttam, abban speciel Hideyoshival western stílusú párbajt vívtak a végén, puskákkal(!), ezen azóta is röhögök. Ellenben sokkal rövidebb volt, mint ezek a Warlords filmek.

Mondjuk az idei taiga is róla szól, eddig tetszik (csak Nobunaga színésze nem), kíváncsi leszek, milyen lesz a második fele.

A minap néztem egy alternatív sztorit, ahol Nobunaga lánynak született, de férfinak álcázza magát, persze ebből sok bonyodalom van, de elég szórakoztató volt (és a színésznő meglepően csinos pasiként is). Mondani sem kell, hogy jól beválaszt a románcaival, először Azai Nagamasával kavarja (aminek ugye nem lesz jó vége), aztán Mitsuhidével (ő szerencsére nagyon pozitív figura ebben).

A Nobunaga taiga összeségében jó volt (és részletes), bár az idegesítő sámánt pofoznám.
Oda Nobunaga váratlan halála befejezetlenül hagyta az ország egyesítésre készülő hadúr nagy művét. Az egyik bizalmas embere vállalkozott rá, hogy befejezi az ura által elkezdett munkát. Ám a történet ennél messzebbről indul.Egy fiatal vidéki szamuráj szerencsésen túlél egy…..
Az égen sötét, baljós felhők gyülekeznek, alattuk lovasok vágtatnak – vihar jön. Szeles, esős, korokat, szokásokat, embereket elsöprő, történelmi és morális. De egy maroknyi ember még utoljára megáll a viharral szemben, megveti a lábát, és nem enged. És inkább törik,…..
„Nem szép dolog kinevetni a másikat. Az öszvérem nem szereti a nevetést. A végén még azt hiszi, hogy rajta nevettek. De ha bocsánatot kértek tőle, merthogy fogtok, talán meggyőzöm, hogy nem is gondoltátok komolyan."..
  Genova városállam hatalma csúcsán van: megszilárdította uralmát a Ligur-tengeren, egyetlen vetélytársa maradt, Velence. Ám e szóra a különböző pártállású tanácsurak egy emberként horkannak fel. Boccanegra hiába próbálja megértetni velük, hogy csak összefogva lehet…..
Blogommal szeretném bemutatni, hogy az opera nem mindig olyan véresen komoly, mint sokan hiszik. A különféle opera-szinopszisok, amiket ma már online is megtalálhatunk, kissé szárazak. Én anno a Balassa-Gál féle Operák könyvén keresztül fertőződtem meg a műfajjal, de mára sokat változott a…..
Akitől minden germán bugyi nedves lesz az Alpok 1000 kilométeres körzetében: David Hasselhoff. Hajlakkal feltöltött bokorfejét és állandóan szörős mellét a filmtörténet legfontosabb testi kifejezőeszközei közé lehet sorolni kb. Derrick szemtáskái mellé. Ráadásul ami KITT-nek…..
Mai sztárunk egy igazi Janus arcú színész: miközben több igazi jó filmben alakított fontos szerepeket nem is rosszul, mellette van egy iszonyat gáz ZS vonalas színészi vonala is. Pedig Lance karakteres arcú egyed, kicsit hasonlít Antal Imrére Nyomasek Bobós viccek és kopott zakó…..
Count di Luna 2019.07.15 01:55:01
Közösségi imanap van Gileádban, a többség azért imádkozik, hogy térjen haza a kis Nichole, June meg azért, hogy Serena lépjen túl a saját önzőségén és Fredet is győzze meg erről, de ha ez nem megy, úgy is jó, csak akkor legalább ütné el őket egy istenverte teherautó...
Caruso Danke schön 2019.06.27 14:23:55
Danke schön! – kiáltotta egy 50-es korpulens úriember teli tüdővel a berlini Staatsoper Trisztán és Izolda előadása után. Szokatlan gesztus a hidegnek tartott német közönség részéről, mint ahogy az is, hogy a nézőtér egy emberként emelkedett fel, hogy megköszönje a produkciót a közreműködőknek.…..
Nagyon sok film helyszíne az irodaház, ami általában egy felhőkarcoló és sok-sok érdekes jelenet tud ott zajlani. De kezdjük alulról és haladjunk felfelé. Az épület egyik legfontosabb része a mélygarázs, ami mindig fullon van, és amikor kell akkor tök üres. Mindig minden visszhangzik, benne legyen…..
Most, hogy a feka hős már átlagos és már Artúr király udvarában is volt minimum 2 NBA játékos és a férfiak is úgy falják egymást a filmekben mintha nem lenne holnap, ki kellett valami újat találni. Ráadásul a scifikben is újítani kellett mert már uncsi volt, hogy minden bádog pirítós potenciális…..
Egy zuhanyzó hölggyel kezdünk, észre sem veszi, hogy ott áll a kabin másik oldalán egy férfi, aki eltűnik, mikor a hölgy végzett. A kukkoló a láthatatlan ember, nem egy szellem, ugyanis nincs hideg, egyedül a vizes lábnyomai látszanak a földön. A fura, remegő hangú alak még…..
Count di Luna 2019.06.22 01:48:17
hogyvolt Odaát 4x05 - Szörnyfilm 2019.05.24 13:00:00
Ismét egy különleges részhez értünk, ezúttal a régi hollywoodi horrorfilmek hőskorszakába repülünk vissza. Régi klasszikusokat idézünk fel és stílusosan fekete-fehérben követhetjük végig az eseményeket. Ezúttal a Warner Bros. majd a SupNat logóval indul az epizód, ezek után…..