Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy István.

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves fotósok! Megjelentek a decemberi háttérképek az Indafotóblogon - itt tudjátok kiválasztani magatoknak az aktuális hónap hangulatához illő asztali vagy mobil háttérképeket. A gyűjtemény oldalán azokat is megnézhetitek, amik most nem kerültek be ide. A havi…..
Tessék kapaszkodni! Még nagyobb lett a kép! Modellváltás az Indafotó képoldalán.  Korábban a képoldal olyan volt, mint egy csillagromboló vezérlőpultja. Rátettünk mindent, hogy lássátok, üssétek, nézzétek, olvassátok, lapozzátok.  Az évek során felismertük, hogy a…..
Kedves fotósok! Megjelentek a februári háttérképek az Indafotóblogon - itt tudjátok kiválasztani magatoknak az aktuális hónap hangulatához illő asztali vagy mobil háttérképeket. A gyűjtemény oldalán azokat is megnézhetitek, amik most nem kerültek be ide. Viszont…..
Nem toplista, csak az év kiemelkedő fotói egymás után beágyazva. 150 indafotós indította képeit a Best of 2013 gyűjteményben, azok közül válogattam ki a legszebbeket, rövid indoklással. Mészáros Viktor: Határok - "Az Alacsony-Tátra az egyik legközelebbi és legszebb helyszín…..
Nagy István. 2015.01.07 18:00:27
@Hargita Nándor:
Best of Indafotó 2014 gyűjtemény idén is lesz?
Nagy István. 2015.02.05 11:29:58
@zoliber: Tudom, hogy Nándi lelépett, de azt hogy közvetlen hozzáintéztem a kérdésemet "gegnek" szántam. Mint Te is tapasztalhattad, szinte reménytelen normális időhatáron belül válaszokat kapni az utódoktól.
Most, hogy az index.hu már mindennél jobban követhetőbb, az indafoto.hu sem maradhat le. Ráncfelvarrtuk! Nem kicsit. Nagyon! Kész még nem vagyunk. De vannak eredmények. Ezt most megmutatjuk. Komolyan gondoltuk, hogy minden a képekről kell szóljon! Nagyobb képek már a nyitón.…..
Nagy István. 2014.11.05 20:58:28
@Leni: Miért kellett "feláldozni" a képek minőségét főleg a kisebb fotókon? Minél kisebb az eredeti méret, annál jobban "zoomolva" vannak elhelyezve! Miért nem lehet a teljes eredeti felületében látni a képeket, például a téglásított képfolyamokban? Miért lett a régihez képest felhasználóbarát ellenes a "Keresés" funkció? Miért nem lehet például a "Képeim" mappa kattintásra vagy kurzor ráhelyezéssel (még nem létező!) lenyíló ablakába behelyezni (az "Albumaim" mellett) a "Gyűjteményeim" és az "Aktivitások az elmúlt 30 napban" aloldalakat? A hirdetés miatt? A hirdetést ellehetne rakni a dashboard nem létező fejlécére és az így felszabadult egyharmados hasábbal meglehetne növelni az értékesebb képfolyam felhozatalt. Így egy rendezettebb és nyugalmasabb hatású oldal figyelne ránk. Így ellehetne mondani, hogy a képekről szól minden! A "Böngészés" mappa lenyíló ablakába sorakozna az "Érdekes képek", "Képek időrendben", "Kommentek száma szerint", "Kedvencek száma szerint", "Gyűjtemények", Címkék". A "Kedvenceim" alá a "Kedvelt képeim", "Kedvenc képeim", "Kedvenc fotósaim". Persze ez csak egy laikus elképzelés. Nem tudhatom-tudhatjuk, hogy az Indánál mit lehet és mit nem. Ez az új verzió nálam nem jött be, sőt...
Drága Indafotósok! Magyarország egyetlen valamire való fotómegosztója ütemes szögelés alá került. Jó sokan körbeálltuk, nyomkodtuk, nézegettük és elkezdtük tekergetni, csavargatni. De most igazából. Most, hogy az országunk háza is új pilácsokat kapott, nekiálltunk…..
Indafotóblog Nándi lelépett... 2014.06.03 16:09:16
...de az élet nem áll meg. Mi maradtunk, és igyekszünk továbbra is azt a színvonalat hozni, amit Nándi nyújtott. Lezárult az Önarckép sorozat - Hívd elő magadból Vivian Maiert! fotópályázat. A zsűri már gőzerővel dolgozik a győztes kiválasztásán. A június 6-i…..
Nagy István. 2014.06.03 19:03:05
Nagy István. 2014.06.04 19:43:21
@Kvaezo: Akkor hajrá Marci! : )
...az Indafotótól és az Indától is, így ezt a fotómegosztó kezelését és a körülötte összegyűlt hihetetlenül lelkes közönség motiválása, tájékoztatása és szórakoztatása is egy új ember feladata lesz a jövőben. Első dolga lesz, hogy bemutatkozzon itt a blogon, hogy…..
Jó látni, hogy minden hónapban szép számban érdeklődtök a havi háttérképek iránt! A májusi gyűjteményből kiválogattuk és most közzétesszük a legjobbakat - tessék, válasszatok május hónapra asztali és mobil háttereket az indásoktól! Ha szeretnéd a saját fotódat is…..
Nagy István. 2014.05.05 20:07:34
@Hargita Nándor: "miért nehéz rátenni?" Ezt ne tőlem kérdezd, mert én eddig még minden háttérképemre rátettem a logót. : )
Mi a kötelező és mi a szükséges? Az előkészületek harmadik pontja: "Kötelező Indafotó logót tenni a fotókra. Van ehhez valami sablon?"
A monitorra valóknál még nem számottevő, de mobiloknál (szerintem) túlzottan nagy a logó. Legalább harmadával csökkentve már nem lenne annyira "zavaró". A másik pedig legalább három betűtípus egy képen... mennyivel egységesebb, ahol nincs logó... Mégis csak a saját képeinkről van szó, még ha az nem is olyan jó.
Nagy István. 2014.05.05 20:46:53
@solio: Nem arról van szó, hogy kizárnák a logó nélkülieket, hanem ellentmondás van az útmutatóban ami esetleg megtévesztő lehet mások számára (is). Ha az a cél, hogy minél többen csatlakozzanak, akkor a feloldás egy megoldás is lehet. Én már itt (indafoto.blog.hu/2014/01/31/segitseg_hatterkepek_feliratozasa) megakartam kérdezni, hogy akiknek esetleg nincs PS, akkor miként tudná megoldani a layerezést. Más egyéb hasonszőrű ingyenes progikkal is megtudnák csinálni a logózást (pl.: Hornil StylePix, GIMP, Picasa, Pscape stb.), és ezzel lehetne segíteni azokat akik kevésbé járatosak a PC világában ...vagy a kötelezőség törölve... : )
Látható, hogy alapjában megváltozhat egy-egy kép a szöveg bevitellel (fentiekben olvasható). Amennyiben egyértelmű lesz mindez, akkor talán mások is vállalják a havi háttérkép elkészítését - logó nélkül. : )
Nagy István. 2014.05.05 21:07:06
@Hargita Nándor: Például: ez, hogy néz ki így logóval? - indafoto.hu/nagy_istvan/image/20987439-0261743d/user#nagyitas
Hát, eléggé elkeserítő!
Megjelentek a februári háttérképek, állítsátok be magatoknak a legszebbet asztalra, mobilra egyaránt! Te is küldhetsz be sajátot, az induláshoz a tudnivalókat olvasd el a képek után! Ebbe a gyűjteménybe töltsd fel! raczger Letöltés: 4:3…..
A legszebb januári indafotós háttérképeink, csak nektek. Asztalra és mobilra!  tpety Letöltés: 4:3 16:9   nagy_istvan Letöltés: 4:3 16:9   GPe Letöltés: 4:3 16:9   elizabeth vancsai Letöltés: 4:3…..
Az év végén mindenki toplistákat spriccel magából, nekünk egy igazi toplistánk van amiről tudjuk, hogy érdekel titeket, ez pedig a Háttérképek letöltésszáma. Az eredmény meglepő is meg nem is, azt sejtettem, hogy a leglelkesebb résztvevő viszi el a legtöbb letöltést, no de,…..
Ötven képes válogatás a tavalyi év legjobb indás munkáiból. Ködös Toszkánától a repülő ninja-macskáig, bögölymakrótól a fényvillamosig - itt van az Indafotó krémje, 2012-ből. Az első négy fotó azonos pontszámot kapott a zsűritől, ezek szerintünk az év legjobb…..
A legszebb novemberi indafotós háttérképeink, csak nektek. Asztalra és mobilra! Kiegészült! VölgyesiMátéPHOTO Letöltés: 4:3 16:9   nmb Letöltés: 16:9   GaBaPhoto Letöltés: 4:3 16:9   Szilvás Zoli Letöltés: 4:3…..
A legszebb októberi indafotós háttérképeink, csak nektek. Asztalra és mobilra! thomasph Letöltés: 4:3 16:9   nagy istván Letöltés: 4:3 16:9   simléder Letöltés: 4:3 16:9   puffancs Letöltés: 4:3…..
A MAI MANÓ HÁZ kihirdette a VÍZ és JÖVŐ pályázat győztes képeit, aminek a zsűrizésében én is részt vettem. A képek listáját láthattátok már a Mai Manósok blogján, kitettem az Indafotóblogra is, most pedig adok egy kis betekintést a zsűrizésbe, leírom a szempontjaimat,…..
A képoldal átalakításának és egyszerűsítésének áldozatul esett az az oldaltípus, ahol a különböző beágyazható képméretek között tudtatok választani. Azt gondoltuk, hogy ha mindenkinek a legnagyobb méretet adjuk oda, akkor majd a beágyazás helyén elintézitek az…..
Nagy István. 2013.08.30 12:48:48
Le a kalappal előttetek, 1500 képet néztem át a repülőnapról, amit 38 fokban, tűzó napon a pusztában lőttetek, szép munka! Ebből a legjobb 30-at emelem ki a blogra és teszem ki a kirakatba. Csak így tovább! Coolya, Norbikapitány, karelxx, KGyST, zoliber, sunrise, Nagy István, HJG,…..
VÉGRE! Nem csak ti, nyolcvanezren gondoljátok így, a mi kis csapatunk is fellélegezhet végre, kiment évek óta az első frissítés, ami érdemben változtatja meg a képoldalt. Végre elkezdődött az Indafotó felfrissítésének a számotokra is látható része! Lássuk csak…..
Nagy István. 2013.08.12 20:16:52
@Hargita Nándor:

Sajnos megszünt a beágyazási URL több méretben való beillesztésének lehetősége. Így a legnagyobb méretben fekvő képek "kilógnak" és "megterhelőek" lehetnek. Indokolt lenne legalább a közepes méretű beágyazási lehetőség visszaállítása. Remélhető az ilyen téren való kibővítés? :)
Nagy István. 2013.08.13 16:26:10
@Hargita Nándor:

Köszönöm a tanácsot! Így már elboldogulok, de azért a kényelemre lenne igény... :))
Fotózz hangos légijárműveket a legtutibb helyről! Megszereztük a Kecskeméti Repülőnap (aug. 3-4) legklasszabb jegyét és még két páros belépőt. Egy remek repcsis fotóval elviheted a szpotterjegyet, amivel már majdnem megérinthetsz egy török F-5-öst, ha pedig jól válaszolsz…..
A legszebb augusztusi háttérképeink, csak nektek. Asztalra és mobilra! raczger Letöltés: 4:3 16:9   sevoirhun Letöltés: 4:3 16:9   kisklau Letöltés: 4:3 16:9   nmb Letöltés: 4:3 16:9   csatacsita Letöltés: 4:3…..
Ismét elseje, itt vannak az április háttérképek! Válogass az áprilisi képekből, ajánld tovább másoknak is akár a fotókat, akár a bejegyzést! Ha szeretnél háttérképet beküldeni következő hónapra, akkor a 2013 május nevű gyűjteménybe töltsd fel a fotódat.…..
Hurrá, Bulgária!Létezik egy topik az Index Fórumon, ahol hosszú évek óta a Bulgáriába készülő nyaralók kérnek és adnak tanácsokat. Mivel magam másfél évtizedig éltem, tanultam és dolgoztam Bulgáriában, és hát mi tagadás, egy kicsit el is bolgárosodtam, a kezdetektől nagy…..